Selipar jepon di musim winter

Malam tadi aku lepak2 ngan member aku. Lepas pekena nasik goreng beriyani sepinggan dua, member aku ajak pegi 'donkey-hotei.' Konon-konon mahu usha barang2. Kalau ada berkenan,boleh rembat barang satu dua. Duit scholar bulan lepas pon bnyk lagi ni.

Donkey hotei ni kira macam kedai MyDin la kat malaysia. Serba-serbi nenek moyang jual kat sana.Memandangkan aku pon xde keje nak buat, aku follow ah. Nawaitu asal, nak beli stokin tebal pasal kaki aku da naik beku da bile ngadap komputer lama-lama musim2 winter ni.

Sampai2 je, mata aku tertarik kat satu stokin ni. Tebal die ok,bulu pon cantik. Tapi ada slack skit ar pasal corak die cam haram jadah. Puas aku dok belek2, memilih corak yang paling rasional dan logik bagi seorang lelaki. Akhirnya, aku nekad. Aku beli yang ni.



Bila balik rumah, aku terus masuk bilik. Tak buang masa, aku terus sarung selipar yang aku beli tu. Excited. Barang baru la katakan.




Termenung kejap aku ngadap selipar tu bile da kena ngan kaki aku. Dengan corak love kecik-kecik,da macam hape da. Cilake. Aku rasa aku da salah beli la. Ntah apa punya taste aku malam tu pon aku tak tau. Mungkin sbb aku takde choice malam tu, tu yg aku main rembat je asal boleh.

Terus aku pesan kat housemate aku, kalau nk masuk bilik aku,ketuk dulu. Jangan sampai die nampak aku pakai mende alah ni. Sumpah malu.Hilang kemaskulinanku. Oh,tidak...




p/s : selamat ulangtahun blog aku yang ke sebulan. 


51 comments:

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

Keke! Nk kate cute ang tu laki. Xcute! =p

pikaka said...

ok ah tu taste ko.kekeke.

itam maskulin tu.hehe
cbe ko bayang ko amek kaler pink.
agy sweet kot.hehe.

~ narissa ~ said...

~ chomey..!! ekekekekeke..

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Ekekeke...So sweet siap ngan corak ♥ lagik... :P

Comey ble kamo pkai cam teletubbies pon ade... Hehehe~~~

z i e s y a said...

haila..
kt sni ko bwat anncment plak~

Sendra said...

hahha..takut haousemate kau nampak ke tak maskulinan kau bila pki menda tu,tp kau berani tunjuk kat blog..kau sumpah lawak zack..

zaza said...

adoiii..baik kasi aku jerk stokin tu...
huhu...taste tinggi nie, wahahaha..

bintunk ungu said...

babe.. sweet hape??

(pusing blakang..larik sket, gelak berdekah2)

iamsoeffinghot (SO WHAT??) said...

wohh suke lah stokin lav lav tu..haha..

M O N I C A said...

CUTE LA..HEHEHEHE..

enyheartsdiamond said...

eyh..i nak sepasang..bli kaler merah tau!!!post kat i..kalau stuju..nt i bg adress..hehe :)

zack zukhairi said...

@ziesya & Sendra : kat sini aku tulis xpe, sbb housemate aku tak layan blog2 ni. hakhak. shhh...jgn bgtau die.

xyncaholic said...

zack pasnih ko leh wat lagi 1 entri..

"Trend *tut*(sensored) student m'sia kat jepon"

ko leh jd model bukan nama sebenar.hakhak..

zack zukhairi said...

@xyncaholic : cet! perli aku ye? guwa rasa nak baling selipar ni kat lu. hakhak!

xyncaholic said...

hahakhaak..zack mana entri trend *tut* remaja masa kini tu..apsal lu remove.aku nak kasik bini aku baca..

ANIESAYU said...

kawai~
selipar tulah yg kawai~
haha,oklah,at least kaler hitam
ok what,hitam itu kan menawan..
bwahaha..

tapi,hitam dan love kechik2 tu,tatau plak within definition 'menawan' ke tak..
hahaha ;)

ini q i L L said...

cute gile kaki die. ;p

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

eh ehhh.. mcm stoking maca kite kecik2 laaa.. comei~ hahaa..

Misz_zana85 said...

comel pe.. :)

cik nurulain said...

*sedang berguling*

jangan nafi kan lagi naluri kau tu zack. jangan jadikan blog sebagai medium penafian. hahahha~

epalejau said...

:))
takpe, pakai kat bilik je kan..

comeyl gile..

fiza said...

Alalala...tomeinya zack, mcm stokin baby, tapi yg ni versi besar punya...ada luv..luv plak tu...aawwww...ekekeke...

Puan Hafidamolisa Binti Ngah said...

kahkahkah..
tapi agak cumel..
lantak hang la zack...

nak satu..~ =)

Liyanaa. said...

GILA HOT ;p

.:fifi:. said...

hakhakhak kantoi sudah!

ekynbubbly said...

alalala tomeinyeee la stokin die..
hahaha..klaka la u zack...

nadiah fatihah said...

blikan la ak satu bwk blk msia...

aYun said...

Hee.. kaki cam kecik jer zack??

shapikapikabon said...

haha.
nak kirim satu boleh? :)

emma said...

pergh..mmg cute la beb..tahniah eh..da sbln da tp dpt memmber yg ramai..hehe;D

aku zaty said...

waa~
cute nyer!
wakakaka!
=))

'AQILAH said...

nak satu?

Wanny said...

awww socks yg comel .haha sma cm tuan dya ah .sesuai2 .hehe

redbirdfe said...

eyh...ade weight scale la. huk3

my[s]ara said...

hey lawa lah stokin 2. klu ko tak nak, pos kan untuk aku leh? comey sgt2. haha

chacha said...

serius aku gelak guling2 bace entry nih...

p/s: terima kasih sbb tolong ilangkan stress aku... >.<
hehehe~~

enenshi said...

so cute...hahahaha!!!!

Lekir said...

sakit perut aku tahan gelak.. hahahaha..

Mrs. Late said...

sumpah lawak!!!

hahahah//sakit perut..

Irie Smart said...

kemaskulinan tak teletak pd stokin..hahah

mimi said...

comei tang stoking je..kih2...

rahmad said...

comei!!! ahaks~

Ckin Kembaq said...

hadoih..tergelak dahsyat kat pejabat nih...haha punya tahan..fuh..macam2 deh..abis kawan2 pakat tengok gelak tak sanggah g..n_n..

MEANING OF LIFE said...

same ar mcm kat mesir tyme winter~!sjibik

putrijejarum said...

dats socks so sweet~~~
rasa nk bli satu la plak...hihihih~~~

shaazril said...

ala...tomeinyer....ahaks...

mrs.nhnf said...

lep lep....sakit perot!!

kampung mali said...

serius x tipu.. aku nk gelak..hahahaha.. gli ati.. gli ati..

lotusfinder said...

ahak3..aku pun ada gak stokim mcm neh.corak bee..buat tahan sejuk winter2.gilak la kalo x pakai,sejuk bebeno..lama2,mau cramp kaki.tapi,kami kat sini panggil beliau stokin itik..

... Wafa Awla ... said...

hahahaha, barulah comey gitu mwahahaha!!!

Nur Husna Mohamad Jamil said...

comel..

Related Posts with Thumbnails