Keunikan jepon

(note : adult content. 18 and above sahaja. ok?)


Ces! Aku pegi post office sat, balik2 je tgk bersepah komen. Cilakak lu orang. Gelakkan aku ya? Mentang-mentang selipar aku ada 'love-love', ang bahan aku ek? hakhak!

Kalau ang nak tau, kat jepon ni banyak je jual benda-benda merapu dan kadang2 tu ang akan rasa "eh,wadafak? barang camni pon boleh jual ke?"

Sebelum ang ketawakan selipar aku, ang tengok dulu selipar ni.



Unik kan? Asalnya benda ni kasut. Tapi didatangkan dalam bentuk 2-in-1. Selipar boleh,kasut pon boleh. Agak-agak kalau ang tengah date kat bintang walk, tetiba matahari mencanak panas,ang boleh bukak zip tu, supaya kasut tu boleh jadi selipar. Kat malaysia ada jual tak? Aku tak sure. Tapi kalau ada,bagus gak. Pegi class,pakai kasut. Balik bilik, jadi selipar. hehe.

Ha, yang ni bantal peluk edisi kuda laut. Slalu kalau kat malaysia, orang guna bantal peluk straight je yang macam hantu bungkus tu kan? . Ha, pasni ang boleh buang dah. Sebab kita da nak masuk tahun baru. 

Lagi 10 tahun da 2020! kereta pon da tak guna petrol. Masak air pon da tak guna api. Petik buah kelapa pun da tak guna monyet. Guna remote control je. Pendek kata serba serbi modern dan berteknologi. Baru la boleh respect skit.



Cuba tengok cam jepon, bantal yg simple pon diorang boleh pikir macam mana nk jadikan menarik. Buat bentuk breast camni. Memang khas dicipta untuk kaum brader-brader yang belom kawin. 
 


Agak-agak kalau letih balik keje tu, boleh la capai bantal ni, gesel-gesel skit, pergh! heaven. Kalau nak lagi effektif keberkesanannya, sila la bayangkan bantal tu macam megan fox



Siap boleh squeeze tu. Ces! Pandai tol japanese ni. Kadang-kadang aku rasa ngan cara ni boleh mengurangkan statistik jenayah rogol dan cabul di kalangan remaja. Da tak payah da nak usha aweks2 kilang balik keje.

"Ala zack, stakat breast je pebarang?"

Okay, nah! Aku bagi edisi riba skit. Hakhak.



Aku ingatkan skali lagi,benda alah ni sumer untuk yg belum kahwin ok? Da kawin,sila la buang kalau tak mahu dihambat keluar oleh bini ang.

Aduhai...Macam-macam. Tu baru part bantal. Belum aku masuk lain-lain part. 
Kadang-kadang tu, kreatif nye orang jepon ni sampai tahap takleh diterima akal pon ada.




Nipple plastik. Aku pikir sapa la yang desperate sgt nk beli mende alah ni. Kalau pon aku pempuan, masa nak bayar kat kaunter tu, sumpah aku malu. Mesti akak cashier tu dok usha dada aku. hakhak. dush!




Yang ni lagi satu benda pelik. Konsep dia simple je. Sama macam mascara. Ang bubuh kat telinga kucing ang, dalam masa seminggu, telinga die boleh lentik.Ha, ang ingat ang je ke nk bergaya, kucing pon mau bergaya gak. Baru ar boley pasang sugar daddy edisi kucing.

Okay, tu baru open story pasal barang-barang pelik. Skang ni aku ajak korang tengok barang-barang menarik yg berfaedah plak. 




Slalu kalau kat office, korang panas sebab pakai necktie kan? Ha, kini necktie didatangkan dengan USB cabel. Korang plug in kat laptop, secara otomatiknya, cooler fan kat laptop ang tu salurkan udara ke batang leher ang. Amacam? 


Tapi aku tak berminat. Rasa macam nerd plak bile necktie aku ada wayar2. 

Next stuff please...


Mengantuk di pejabat? kini tidak lagi!. Mende alah ni akan bergoyang2 supaya mata korang kembali fresh dan bertenaga.Tapi tak berkesan untuk wanita. 


Okay, ni lagi satu benda yg menarik dijual kat jepon. Slalu kalau korang demam, penah tak sampai tahap selsema yang kaw-kaw? Pernah skali tu,aku demam teruk. Hingus meleleh da macam pili bomba pecah da. Sampaikan nak rukuk time smayang tu seksa gile. Kalau kena time tengah smayang jemaah, mau menangis tunggu imam abis rukuk. Dengan adanya mende alah ni, takde la jadi kes2 camni. 



Yang kat atas ni gambar rokok elektrik. Kegunaannya untuk perokok tegar yang susah nk berenti merokok. Kadang2, org merokok sebab nak kan 'gaya' je. Konon2 macho la ada asap2 kepol-kepol. Hakhak. Rokok ni boleh kasi berasap tanpa melibatkan nikotin,tar dan sebagainya.


Dah macam smartshop plak aku. Ces!

Banyak lagi kalau aku nk list kan semua. Kalau nk tau, korang datang la sini. 



p/s : jangan gelakkan selipar aku ok? Beliau tak bersalah. Hakhak





(pictures credit to google.com)

51 comments:

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

Haks3

Ok la tu jdik bahan kang xglemer nangeh plak

Cool la brO =p

Didi Nadhirah said...

memang diorg banyak bahan lain dr lain jepun ni...fikir kreatif je

cik nurulain said...

kut ye pon nak bela diri tak perlu la sampai wat entry khas. kasihan btul ko nih.

fiza said...

Wakakaka...memang kreatif ah dorang nih, sampai kucing pon jadi mangsa gak...ahaks...

rizputra7 said...

hoho aku suka benda yg boleh goyang2 tue...nak kena beli satu nie...

~ narissa ~ said...

~ adeiii zack..ang nih memacam la..!
ekekeke

cHiQuE CoMeL said...

halu zack... kalu nak pesan belikan bantal kuda laut tuh bley x??? ;))

enyheartsdiamond said...

gila kagum la ngan kasut 2 in 1! :)

ini q i L L said...

cover lah tu? hehe...

ejaa said...

wah nice n3..
hakhak

z i e s y a said...

selipar "love-love" 2 ttap best la..
wahahaha

Lat Ta Li Lat said...

haha.. baik punya cubaan cover. Tapi bantal kuda laut tu memang cambest la. Jimat takyah beli banyak bantal.

.:fifi:. said...

blikan kasut&slipar tuh kat aku 1!haaa

Puan Hafidamolisa Binti Ngah said...

menarik la...
nak bantal dada tu...kiutttt~!!

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

wow, harus masok senarai jepun dlm klender utk cuti sem yg akan dtg... nih biase g negara jiran ajek, next tyme harus ajak parents mlncong ke jepon laks... :P

nadiah fatihah said...

npe kbykan bnde yg pelik utk lelaki?

Sendra said...

wahh..kau dah boleh business dah ni zack..kau boleh je buat form order utk org2 kat malaysia tempah brg2 tu..haa,kau mark up lah sikit..kaya2..

wawa wafiyyah said...

kalu nk mtak tolong belikan boleh?

zaza said...

aku suke yg kucing tu weh...
xpenah lak aku tgk benda alah mcm g tu...
nk gk aku try sentap kt telinga kucing aku tuh...

hurm sngt kreatif nk mampos si jepon nie...

ieQa sWetLuv said...

abesla zack.. balik malaysia leyh bukak kedai ni tinggi sgt permintaan huahuahua

hunny said...

hahahha! bang, nk order boley bang? hahaha ;p

whisperingmoment said...

hoh0h0h0o...giler nya sale nih..u le jadik the best seller in japan la..xterkate bile tengok brg2 yg HOT tuh =)

Fatin Aliyya said...

hahak.s seyes x sangka dowh bender2 ni sume wujud yer.hengt kan lm ctr doremon jek.hee~

plg aku suke mascara kuceng tu.haha.sbb yg laen x berkesn lgsg kt pompuan, yerla sume mmg 'berkesn' tok lelaki.hehe~

anys said...

wow bestnya suma alat2 tue..
tapi yg xbest npew byk brg yg sesuai tok lelaki..
hehe..

HAZWAN17 said...

nak order bantal tu bleh x zack hahaha

aku zaty said...

encik zack,
entry nie utk 18sx n above je eyh?
so xbole bce la kn?
oke2,nk kuar la..
bubye!

hee~
jepun mmg pelik!=p

newsaekib said...

best kalau ada kat malaysia nih,karang anuar ibrahim tak sunyi lagi ahahaahah

Sendra said...

hahha,zaty budak kecik..budak spm tak boleh baca..nnti tak boleh jwb exam..hahah

Shaz Naz (Cik S) ^o^ said...

menariknye...even byk yg sensor..hik2...bila la agknye leh sampai jepun kan..huhuu

enyheartsdiamond said...

sila baca entri baru saya..ada nama kamu :)

'AQILAH said...

kretip..gege, angan2 memang nak datang..tungguuu..:P

..nOj.. said...

astaga mcm2 hal la kamu di jepun... kelako betul...

psst psstt asek bahan wanita je, bahan lelaki tadop ke? hahha

ujaja said...

huhuhu..cool huh..pnh tgok skali dlm tv..psl mende2 plek yg org jepon ni bwt laa..ade lg 1 selipar o kst tuu,siap ade payong ag..knon2 xnk soh kaki bsh kalo kne hujan..syes klaka..ciptaan meraban je..p BTW,kreatif dye mmg thap cipan..

Nur Amelia Safuraa said...

suka! suka jepon. dr kecik ag. wohh. belanja lah pegi sana :D

touyakaruma said...

Kat jepun memang ada banyak benda cool ngan pelik

Hafizah Haruno said...

nak kirim barang boleh tak?
muahahahahhhh~

my[s]ara said...

haha. tergelak giler ak bc tp memang ktor ok! haha

farra8979 said...

so funny but sweet.. ^_^

Anonymous said...

bro zack....rokok tu kat mlk pown da ada....kat mydin wa pown terkejut gak...tp wa xisap rokok so xamek port la hahahahaha tp pelik nye just cas bateri pastu isap....kuaq asap....

w@^^y said...

smart la brg2 y awk promote ni..hehehe.. :p

Anonymous said...

peeh...memang gempak la kawan2....pandai2 je dorang cipta untuk nk relive kan napsu manusia kan...yg i x leh bla tu ha...pasal kasut tu ha....harap2 kt malaysia de jual kasut tu ha...huhuh....memang gila la..

zuekey said...

huhu bantai hak kuda laut tu sesuai tok preggy mUMMy.....

so zack: mao wat biznes x...haha kami nak bantai tu satu.......

PutraRocker said...

kelako!hahaha

Sayla said...

zack,kat jepon ade ear shovel plastic punye x?aku nk kim daa..kat m'sia aku carik xjumpa2..

AyuE SurihanyOt said...

rokok tu abang aku dah beli...aku kagum seketika...

BlueberrY CheesE said...

hahaha. sabo je la. memg kreatif pon org22 jepun nih. hihihi

nice kasut. 2 in 1. hahaha

Anonymous said...

nak bantak kuada laut 2 leh x? tolong belikan.. nakk sgt...hukhukhuk

LadyComot said...

orang jepun ni kretif tul.. bukan nak puji lelebey tp betul.. ada atu rancangan ujung minggu kat tv3 tak silapnya.. lakonan idea2 kretif.. pastu dia bg markah pling tiggi 20 kot... suka tengok sebab memang kretif lor

ALONG RENTONG said...

xsangka aku de gak rokok yg cm tu..
harga die brpe erk?aku nk bli la..
ne la tau leh brenti mrokok....agak2 kt mlaysia de x?

anis said...

melopong mulut jap tengok bende2 tu..kadang2 macam terpikir bende2 ni memang ade ke atau si zack ni yang reka..bak kate anda,macam x masuk di akal aje

... Wafa Awla ... said...

nampak sangat la empunya entry ni dah exsped bensalah cam ni !mwahaha

Related Posts with Thumbnails