Kenapa aku sayang kucing

Dulu-dulu, aku cukup anti ngan kucing. 
Kalau aku berjalan, dia pon sibok nak bejalan sebelah aku. 
Kadang2, sampai tersepak.



Kalau aku nak mandi, die suke nak panjat aku. 
Kadang2, sampai terlucut kain tuala.


Lebih membuatkan aku fed-up, sifat dia yg terlalu manja adalah sangat annoying. 
Sampaikan aku nak buat homework pon, die kacau. Kadang2 die sengaja landing atas buku aku. Kadang2 die sengaja buat-buat comel port atas blakang aku. 




Seperti manusia, die juga ada syndrom 'datang bulan'. Pada masa tu, perangai biadap die akan sedikit luar biasa berbanding hari-hari biasa. Dia suka kencing mana-mana die suka. Kadang-kadang abis sofa dengan bau kencing die je. 


Kesabaran semakin ter uji bile die sengaja lepak atas bumbung kereta yg baru aku basuh. Abis kotor kereta ngan kesan tapak kaki die je. Dah la die tak tolong basuh, pastu nak buat kotoq plak. 


Tak cukup dengan tu, kadang-kadang time nak solat pon die kacau. 
Dia sengaja je lalu atas sejadah aku. Kadang2 die port betul2 kat ujung sejadah sampai aku tak boleh nak sujud. 



Jadi, setelah puas aku bersabar, aku nekad ! Satu langkah drastik perlu diambil. Aku buat keputusan nak buang je kucing tu dari rumah aku. Maka, esoknya aku bawak die naik kereta dan pergi sejauh 5 km dari rumah aku. Aku lepaskan die kat tepi kedai makan. Dengan harapan die dapat berdikari. Dan menjadi kucing yg berguna. 




Tapi, selang 3 hari kemudian. Die datang balik. Sedar2 je, die da terpacak depan pintu. 
Ces! Aku terus tutup pintu tak bagi die masuk. Time tu die menjerit sakit. Jari die tersepit. 



Dek terlalu ikut kan ati aku yg tengah marah, aku tak bagi die makan 2 hari. Biar die kebuloq kat luar tu. 



Tiga hari pastu, aku da cool skit. Aku bukak pintu. Sengaja nak tengok response die. 
Dgn langkah yg longlai, die jalan perlahan. Die datang kat aku. Die tidur kat riba aku. Aku gerakkan die,tapi die xnk gerak. Badan die lemah sgt. Time tu aku rasa sayu sangat. 


Aku bagi die minum susu,tapi die xnk bangun. 

Aku bagi die nasik ngn ikan, die xmakan.


Esok tu die mati...


Kucing tu da ajar aku something. 


Cinta adalah ini : 
Cinta adalah perasaan tak kisah yg orang tu da lukakan kita banyak mana skali pon , 
kite tetap sygkan die.




p/s : sejak ari tu, aku sayang kucing. sgt2.




169 comments:

zella said...

hehehhe...
sy takut kucing da.... ;p

Liyanaa. said...

kejamnye la u ni T_______________T

i sukaa gila kucing tp kdg²bila demand i dtg, kucing yg kurus² slebet²pun i tak layann WAHHAHA

tsk tp tu la kucing ni bila die dh anggap kite tuan die die takkan pegi kt org lain dh ;(

*i syggg chibi i

ieQa sWetLuv said...

ish3.. smpi ati zack wat dia gtu.. x sampai ati tgk kucing mati.. tp ika pena wat kat kucing lg dasat dr ni.. (tp tak sengaje la isk isk)

butterflyana said...

sadis tapi sweet. :)

lina said...

sedih gilaaa.
tp best.
:DD

Zureen Yusoff said...

huhuhuhuh..terharu seyh dgr. tp ren selalu buat cam tue.. kekdg ksian kot kat kucing. tp rasa nyampah pon ada.. manja2 pulak.. hohoohoh.. ren tetap xbrape nak suka.. makin takot ade la..

m.haziqhanif said...

sygilah kucing!

chah~ said...

tacing...

huhu.. ;)

cik EPAL said...

comelnya kucinggg :)

Lyana Hisham said...

uhuk! sumpah sedih :(

Mr ProPiTo said...

comelnyer...huhuhu.. aku pun ada kucing..hehe

Fatin Aliyya said...

targis giler entry kali ni zack.hehe.therefore, kn la jd pencinta haiwan.bkn pcinta wanita yer.ngeh ngeh.;p

bintunk ungu said...

ishhh..bleyh tak sy nak hukum sula awak? pity that kitty!

~** PROFFY **~ said...

aku nak nanes bace entry ko nih tauuuu... sebab aku syg kucennnn

mOlliE said...

sampai ati mu zack....:(
kucing pun tau sifat sayang tau..
then, kalo org tak suke ngan dia (kucing) dia akan selambe kencing kat tmpt org tak suke dia tu..heheheee

lady D said...

Ya Allah...mati kucing tue ko siksa....

_Yaya_ said...

erk.sedih..

fara adila said...

sdey bila baca tapi ttp x suka..

zack zukhairi said...

korang, aku sayang kucing la... ni citer dulu-dulu. Waktu muda-muda. Darah tgh panas..skang ni da insaf. Sorry. Memang kejam pon bile ingat2 balik.hukhuk.

FiFFyMaFiA (",) said...

mmg kejam la zack! ekekek.. dlu time adik ak lom lahir, ak kawan ngn kuceng je. sampai beranak pn ak bidankan. tu umur ak blom masok skolah. skrg xde can nak jaga kucen lg mak haku x bagi.

aku sensitif bila binatang itu dizalimi T_T

kerolizwan said...

sumpah aku suke blog kau! gile ah. lawak sial! kau bagus! :D

~AmyLiana8886~ said...

wah bagusnyer..sy suka kucing peliharaan sy je..dh besa mandi n belai dia..tp dh kena curik..sedih sgat..lepas tu dh xbela kucing..

nurafiqahmohamadadnan said...

weyy, sedih kott.

Anonymous said...

haha...patutla ade pepatah mengatakan...

"KITA AKAN MENGHARGAI SESUATU APABILA IA SUDAH TIADA LAGI"

hehe...jgn le mrh ye zack

-rcclaw-

zaza said...

weh...apsal la ang xbg dia makan..sian kt dia weii..huhu...silap2 aku yg nangis nnt..waaaa~~

iamsoeffinghot (SO WHAT??) said...

sedih gle..da la kucing comel

Kay-dee said...

wow...so mean...mate bergenang bace ayat2 last...hmmmmm =(

emma said...

whole family xsuka sgt kucing. tp bila adik bgsu minat gila ngn kcg, smua jd syg kucing. =) thanks my bro. hehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Padan la ko kejam dgn aku...sbb aku comel rupanya.Keh keh.

PEREKA CERITA said...

wahh.. touchingnyer baca...
walaupon aku bencikan kucing coz pengotor (sebenarnyer aku takut kucing) tp pas baca post ko ni wat aku sebar.. nak bela kucing la pas ni :p

my[s]ara said...

ang memang kejam..!sian kat kucing 2 taw tak..??huhu..nway, im cat lover..

udacun said...

sedey2

dayana|azhar|mohd|arshad said...

I LOVE CATS TOO. sebenarnya i pun ada masalah yg sama ngan zack bab die suke kacau masa buat homework, duduk atas buku, manja2. mmg la marah, tp dah sayang sgt....hahaha...anyhow, sedih jugak kucing tu dah mati. macam mana i sedih masa my kittens 3 ekor org curi atau anjing makan. sedih2..ish2... yg kali kalau ada kucing yang manja camtu, layan je...haha

Rara said...

i sayang kucing i! :))

acap2405(1169) said...

same arr kiter bro..
saye dulu anti kucing...
sampaikan saye pernah sengaja langgar ekor kucing ngan basikal..
pastu dalam 2 minggu lepas saye pergi ke rumah sedara saye..
saye dah start dah suke kucing..
sebab kucing dier comel ngan manja..

lizz said...

erk. aku syg gler ngn semue binatang2. lg2 kucing. anjing jiran sebelah umah aku pun, aku bg mkn. tp, campak2 ajelah. kehkehkeh.

kucing yg rasmi hak milik aku, ade 4 aje. tp, ade 5 lg yg tak rasmi. org buang depan umah n slumber badak pastu buat anak. jadilah anak angkat aku. kehkehkeh.

my mom kate, jage kucing murah rezeki. tuhan bukak kan pintu rezeki kite. huhu. wallahualam...

Hafizah Haruno said...

aku pernah tibai anak ayam smpi mati..
sampai la ni dok regret tak sudah~

nadey said...

sy zoologist....dan sy juga pecinta haiwan....hehehhe bkn kejam tp nakal

emmm kucing sy mati gak tp sy rase mcm mati anak lak...so meroyan

si manes yaya said...

sampai ati ko bunuh kuceng tuh..
wuuu T_________T...
aku suke gile kat kuceng.. tapi xbley nak bela..
yang ada kat umah tuh pon kuceng orang yang suke lepak kat umah aku..

sarahunny said...

i love cats!! suka gila.. tacing je part dia tak de selera nak makan n then mati tu

antibiotic_teh4 said...

haiyo?!mati kucing tuh..adeh..tacing seyh..ang igt la bebaik pngalaman tuh..haha..Nabi SAW pon syg kucing..he

alin wengg said...

kalau boleh

aku nak bela semua kucen-kucen terbiar kat dunie nie
aku nak wat rumah besar ntok kucen-kucen ni semua
aku nak pelok ciom kucen-kucen aku

tapi apakan daye
aku allergic kucen.

chacha said...

adesss~~
sedih2...
teringat kucen aku kt umah...
haihh~~
rindu sama 'buncit' ku...
T_T


p/s: buncit tuh name kucen aku...

cik mia said...

kejamnya... huhu...

aku zaty said...

menangis bile baca entry nie!
T______T

Ayu Candy said...

dis entry buat saya menangis
kucing sy dh tiga hari tak balik
sedih.

TiEcA @ EkA said...

adehhhh..
mcm na nanges lak bace en3 y ny..
dulu eka pon ade 1 kucin ni
name dy comel tp dy mati kne langgar kete.
org y langgar tu lari je.
xde prasaan btol.
aargh.. ase lg nk nanges lak.

SaRaH NoRDiN said...

wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sampai hati ko x bg dia makan T_T

si lisot said...

Zack, ang tak baik cenggitu.

Tengok!! die dah mati T________T

aku sayang kucing!

nursarah said...

uish, aku pernah nangis sedu2 time kucing kat umah aku mati..sedih tol

Bungakopi said...

siannya. kejam ko ni

..MinSya.. said...

kucing mmg comel.
tgk kucing je cukup buat hari kte tu happy. tu belum lg klo main2 ngn kucing. plus klo kucing tu segemuk dan cumel dan selincah kucing ni http://sisinmaru.blog17.fc2.com/ bahagia~~!!

enenshi said...

sdeynye nasib kucen tu

emica said...
This comment has been removed by the author.
emica said...

weh!!
ko kejam,,
xbaek la,,
xpasal2 aku da nangis pas bc entry ko,,

lalalialia said...

awww,, =')
i love cat too,,dorg too cute to be hated,,

kurogane_reyz said...

yup~ aku pnah kne kes camnni dlu.. jauh gak aku buang dye tp cmner tah dye blik umah aku? lastly dlm sbln due dye mati sbb kne ptuk tme lwn ngan ular..

Anonymous said...

tertitiskan air mata..tp pengorbanan seekor kucing telah membawa jasa pd byk kucing..u syg lebih byk kucing..

lilacfla said...

likes this, huhuhuhu

mrs jeng said...

sedeyyyyyyyyyyyyyyy......al fatihah utk kucing itu... T_______T

Alia said...

cis. berair mata baca. -.-

dzarhuzaifa said...

meleleh air mata...x sggup tgk kucing mati...huhu T_T

arn said...

em,,kucing ak,,pangai eh sbijik cam kucing nh..SEMUA..SAMA..lg2 yg tem na wat omework nan solat uh..adush..n yeah,,ak un de bwang dy jgak..3 KALI..p dy blek gak..bwang,,blek,,bwang,,blek,,bwang,,blek..tap ak tade r bia an dy kat luar de..pnad2 blek..mstila lapa..n dats y i love cats thap ta egt..skrg,,ak da pnda..kucing 2 da ta pat locate ak kat mne..tade dlm peta..haha..ak SAYANG tap t'pkse bwang..argh,,sdeyh bhai..

alieya said...

dulu aku syg kucing..tp coz kucing tu mati dpn mta aku(paksu aku terlanggar dia dgn reta..)
after that..aku dah xnak bela kucing..
aku xnak rasa sedih lg..
xsgup rs nya nk feel the same feeling ak rsa time kuicng tu mati..
sedih sgt2..
xnak igt..
huaaaaaaaaaaa

sara said...

tkbaik buat kucun cam gitu

J. Love said...

kejamnnye.

selalunye sape buat hal dgn kucing depan aku, maksudnye mintak penampar je. sumpah aku tak blh tgk org benci kucing dan tunjuk kebencian dia. mmg carik gaduh.

nasib baik ang dah insap!

Amirul Al Hafiz said...

bodo..asal tetbe aku terase sayu nih...haha

adeQ faRra said...

ooooh tidak!!!!! krn kasih syg aku pd kucing,entry ni da wat airmata aku mengalir.....

fadz said...

Zack.. Bagus pos ko bab kcing nie.. Biar manusia insaf dan belajar lebih mhargai kasih sayang pada apa sahaja makhluk Allah. Zack; aku simpan stok makanan kucing dlm kete. Kat mana2 lokasi ada kucing, mesti aku bg kucing mkn. Stok fav. aku Friskies. :-) (ps:korang nak tau tak, aku rasa rezeki aku dimudahkan sejak bagi kucing2 makan di mana2 lokasi yg aku park..) Ada hikmah yg patut kita pelajari bersama.. Wallahua'klam..

Noorhaszalina said...

memberi pengajaran tapi still aku takdapat trima apa yg ko buat.waaaa...sedih giler..aku baca post ko yg lain,takde pulak pa2 aku nak comment but this one..hati aku betul2 terase.taknak la mghukum ko sebab ko pun dah insafkan.but bear in mind,
yg hilang akan tumbuh berganti,tapi yg menjadi ganti takkan sama dengan yang hilang....

Anonymous said...

sedihnye..aku ni pecinta kucing..wua..wua..tp at least skrg ang da brubh..manusia xlari dr kesilapan..

angah said...

sedeynye ble bace..slalu post zack lawak2 je yang sy bace, sampai part ni sedey la plak...nk share ngan kawan2 leh x?

ainnur najihah said...

aku suka citer ni..sedih lak baca memalam....huhuu....paling sedih hat ayat last tuh.....

Emira Darmia said...

kejam seyh...walaupun kucing aku dah cecah 20 eko...kitowg satu family x pernah buang tau..chesecake...
sian kucing tu..


p/s: pada sesiapa yg konon2 xnk buang kucing n nk anta kt SPCA utk bg adoption entikanlah...sbb SPCA if after 2 months kucing u guys x ada org bela..dorang terminate life kucing tu...suntik bg mati... :( so better korang buat iklan "sape nk bela kucing" lg bagus...

Anonymous said...

kesian kcing tuh...

cik wanie said...

KEJAM!!!

era ebam-ebam said...

sian tuceng tuh. :,(

juja's said...

adess...

sgt menyayat hati~

lilyazzahra said...

hu3...cedihnya......naper wat mcm tu kat kucin 2.....apkah salahnya...dia tak curik apa2 pun....hu3...hu3....

FiqaSaleh said...

part "aku bagi die minum susu, tapi die xnk bgn..aku bgi die nasik dgn ikan, die xmkn..esok tu die mati..."
Y_Y sedeh lahh..

dlm hati kucing tu kate "xpe lah..ko x suke kat aku..aku hidup pun gune gak..baek aku pegi je.."

waaaaaaaa.. :'( sedehhhh...

me, nelly said...

ending die sedih abeh. oke aku nanges! demmm! huhu :'(

coclincute said...

Sedih yer...huhuhu...hubby saya pun suka gak kucing ...suka giler...kisah dier pun lebih kurang awak gak...beza yer kucing tu tak mati....hubby citer dier tendang kucing tu smpi cirit -birit...keje buang je...last sekali dier tetiba dier kecian...at last,hubby sayang kucing tu...tp skang kucing tu dah mati...nie still rindukan kucing tu...

anak mak enon tu.. said...

ape ni.. leleh2 air mata dah.. ala......!! xboleh brenti nangis dah ni... malu.. kat ofis lak tu..

fahana_ann said...

huhu..harap2nyer tak le menganiaya kucing..sbb aku tak suka sangt kucing..kucing binatang kesayangan sahabat Rasulullah..takut gak tersepak dia,,geram duk gesel2..huhu..tp memang manja

iman aisyah said...

sedih aku bace..
zack kucin ang yang mati 2 kaler ape?

cahaya najmi said...

sian kucing 2... tp ko da dpt pegajarn kn.... n da insaf pn... ok la 2.... x baek aniaya binatang..... kucing 2 peliharaan rasulullah....:)

shazemma said...

wehh..hang buat aku nanges weiii...sampai hati hang..aku sayang kucing sangat..

are niece said...

bagus la ko dh sedar n insaf...

umah aku x pernah sunyi tanpa kucing...kalau sapa2 dlm umah tu buang kucing(mak aku x brape suka bela kucing tp x kisah pun kalau de_fuhh..sib baik)...tunggu lagi dua tiga minggu,aku ngorat kucing yg lalu lalang kat depan umah...hehe (^_^)

jannah sharip said...

sedeynye...nie betui ponya cite an??makai punya la kesian...sampai ati betui...=(

Anonymous said...

bro,sy nk amek ayat yg cinta ialah:bla bla bla 2..can i??

Teratak Bonda said...

sedih..ummi dulupun x suka kucen gesel2..tp x ingat bila mula syg sgt dgn kucen.. picce yg akhir tu srupe kucen ummi si mok yg sgt manja.. tp tlh kmbali k rhmatullah.

Saya, RUZANA said...

Salam... Hye... I'm Your New Reader

Actually, Before This, Ingat Nak Jadi Silent Reader Only... But This Entry Adelah SGT MARVELLOUS Sampaikan Rase Mcm Kalau X Komen, Adelah X Snonoh... Huhu

This Is 1 Of The Best Entry I've Ever Read In Any Blog!

CLAP CLAP

Rasa Mcm Nk Print Out Entry Ni & Translate Dlm Bahase Inggeris... Lepas Tu, Nak Sgt Edarkan Kat Nigger2 Yg Blaja Kat Nilai University, Depa Benci Kuceng Sgt2 Sampaikan Saye Banyak Kali Tengok Kejadian Kuceng Kene Sepak. Yg Paling Teruk, Nigger Pompuan Ni Sepak Anak Kuceng Dari Tingkat 4 Sampai Jatuh Ke Bwh

Huh! Geramnye Bile Ingat2 Balik Kejadian Tu!

akalili said...

saya sedih n sgt touching bce entry ni..first en3 from me..

brat2104 said...

dah ajal dia.. tp..

masa jari dia tersepit, ko xrasa pape ke? hurmm...

879 said...

Siannya kt kucing tu...xper zack dah insaf..pengajaran tu...dlu abg ipar pun x suka kcing..bru kcing nk mlangkah msuk dia halau..ntah camner 1 ari ank dia bwa blik ank kcing yg kematiannya ibunya...terus ati dia jdi lmbut...huhu.

Anonymous said...

"Kita hanya menghargainya bila kita kehilangannya"
~Allah hanya pinjamkan 'kucing' itu utk sementara..Bila dah tak suka..Pulangkan semula..~

nurul said...

pergh cite yg menyayat hati..nurul pown takut kucing gak..tp kekadang tu de skit prasan brani tu o.k la ngan kucing.. hurmm..i like ur quote...(",)

Anonymous said...

sedih T_T kesian kat kucing tu~

hidayah said...

cite kite sgt sme...huhu..

4 da cat dat died bcoz of my mistakes(forgot her name already)...im soo soo soo sorry...huhu..plz forgive me...n plz dont ask me in akhirat...i dont know how to asnwer u...T.T

Farra said...

kali ni k0 punye entry mmg tacing.. im cat l0vers.. sgtla xsuke sape2 yg seksa mereka.. huhuh.. slalunye ak s0und direct je spesis2 penyiksa ni klw dpt dpn mata...

eizzie said...

saya pernah anti kucing juga

Cinta Sufie said...

sedihnye... hmmmm...
~cinta adalah tetap sayang walaupon dilukakan banyak kali ~ huhu

~faty~ said...

wahh..kejam gila..
sian kucing tu..
rest in peace ya..
;(

Anonymous said...

emm...cian kat die..((

ania said...

ang kejam..
cian kcing 2..
lg skali..ang kjam..=(

nurse @n!$ said...

kucing is da chomellest menatang yg senang nak jage..sile la sayang kucin yg tomey2 tuh..

~w@w@~ said...

guwa terlanggar kucing mase nk g keje... x nmpk.. die main kat tayar blakang.... sedar2 je dh mengelupur....

ape lg... nanges x hengat la bro!! serbesalah je rase... mak die pandang ank die sayu je.. mase nk tanam tu mak die pangil adk bradik die yg lain dtg dekat ngn kubur kucing tue (tengok kali terakhir) isk...isk... sedih gler la... (T_T)

shima amiza said...

:'(

Fareed said...

dulu aku pnah terbunuh anak kucing...ak ingat lagi time tu ak still kecik lagi...ak lambung anak kucing sampai mati...ak xsngaje juz nak men2..tibe2 nmpak ade darah kua kt idung die..xlame lpas tu die mati...sjak aritu ak slalu teringt dosa aku..lpas tu ak berazam ak akan layan sume kucing dngn baek...sejak aritu ak share makanan ak kalu ade kucing datang kt ak time makan

cak said...

salam...
sedey la wey...
tp dulu kan... adek2 n ayah den suke ngn kucen...
ader skali tu, ader 3adik bradek kucing (anak lagi), ayah chek kutip, pastu bele...
~sekor adek laki no1 jage... >>idop
~sekor ader laki no2 jage... >>sakit lalu d anta g kedai mkn... tataw la idop ke mati...
~n sekor lgi adek prmpn den jago (bsame ngn den skali la)... >>mati.

anak kucen yg idop tu bjaye mneruskan idop smpai beso tp.........
den xsuko sgt sbb dier pn suke gesel2 kat kaki (geli kowt)... then dier tido atas katil skali ngn adek den (ni den xkesah)...
baik, xdela curi2 ikan...
n ader la 2 3 kali pcubaan mndere kucen tu... (tp bukan dere yg xtreme tu la)... takat kene jirus ngn air paip n kne ketuk sket adela...

tp 1ari tu dier xmuncul lgsung...
so aq wt ksimpulan...
1) mgkin kucen ni bole sense (mcm 6th sense)yg ak xuke, lalu pergi...
ataw...
2) ayah aq kate kucen ni bole taw
bile dier nak "pergi", sbb tu dier pergi jaoh2 sblum "pergi"...
dier xnak org yg jage tu rase sedey bile dier da xde...
hmmmmm... skrg rse cm cian lak wt bnd jahat... wuwuwuwu...

MANZARINA said...

sedih citer ko zack.... aku mmg xleh blah kalau melibatkan kucing... cepat je aku kesian...

mazzzz.... said...

hemmmm...kesian btol ngan kuceng tu kan...ajal mnjempot die akhirnye.........tp tak pe at least citer zack ni ley bg pengajaran pd orang laen kn...:)

~mumu~ said...

naper? naper sy baca entry ni??
entry ni bt kn sy btul2 rindu ngan kucing2 sy!!!! T_T

Oyeng the Cat said...

suke ngan kucen n citer nih... nk share k

cat hime said...

i wish ak x penah bca entry ni tpi ak suka pic kucing tuu...comel

ULtradya said...

T____T

Anonymous said...

hbis jer bc u punyer story ni..
perkara pertma yg ada kat fikiran sy ni..awak takda belas kasihan lgsung...smpai dua hari awak biarkan kucing tu..dan dia mati...

Anonymous said...

poor cat...
sy tolong sedih ke dy :'(

aQ sEnGaL said...

kucing bntg pling cyumel...!!!!!

emil said...

huhuhuhu, tringt aku wat hal kucing ak.die asik mntk makn n meng'meow'je.smp 1 mase ak sepak die sbb da ilang sbr.ak pelik sbb sblm ni die x mcm 2, seekor yg pendiam.2 or 3 hari die jatuh sakit.then,ak usap pipi die,die berbunyi menanda kn sakit.x lame pas 2 die mati.MERANA,SERBA SALAH..ak berkabung slama seminggu.meraung kt dlm bilik..mak ak pon dok pelik.mak kate "ko ni, baru mati kucing, klu mak cam ne?!" adoi...!

Anonymous said...

anda adalah seorang yang sangat kejam. saya hampir menitis air mata membaca tentang perbuatan anda terhadap kucing itu.

y3op said...

best bro cite ko..xtau asal la org benci kucing..baek pe..dh le manje..haish...tapi cite ko nih lastª skali sayu gile...

Anonymous said...

saye sangattttttttttttttttt sayang kat kucing. sume yang ang tules atas tu sume kucing saya buat. plg menguji iman bile die kacau tym buat homework (tym mood xde) ngan kacau org solat. tp xpee saye xkesah tu sume, makin sayang kucing2 saye ade lah :) diorg boleh jadikk peneman mase kite mse suke and duke. x paham y certain people xsuke kucing, dah mmg gitu naluri kucing Tuhan bagi..

cik ain said...

kesian kat kucing awk yer tapi sy bukan tk suka kucing cuma geli jer.jgn hrplah sy nk pegang2 kucing kalau dia mendekat, lari ada la..

ekamayuko said...

eh, aktiviti kucing you sma ngn gua la derr. haha.

tym smyg tuh yg x menahan, bila tahiyat je, jari telunjuk tue dya tokak.

p/s: kesian dow kucing tuh. herrrr.
:'(

Lyn Zulfa said...

hurm..cdeynyer..never do like dat again ek?

Nurul Hanie Johari said...

kejam la part hg buang dia tuh..huh~ kejam3~

NURUL NAZIRA said...

aku sangat mencintai kucing . lebih dari bf ku sendiri . sangat .

adeq fh said...

(T^T)

shaazril said...

sungguh menyentuh perasaan....so touching...isk...isk...isk...

izzah:idzahar said...

wey. xbek aw. cian at dy. uhuk. npew ak ase cam nak nges jew.

|Silly-Willy-Sarah| said...

huk3 hwaa.. cedey gle.. da la bru kmatian sekor kucing ari 2

Hasha Hashim said...

salam..for u'all information,kucen adalah haiwan yg amat disayangi Rasulullah.. Plis read majalah mastika edisi Jan 2011.That my fav book.Anda msti suke.lg 1,stiap mknan dn mnuman yg kte beri kt mne2 haiwan even anjing skalipun,dpt pahala.bkn tu jew,dye siap doakn kesejahteraan tuannye lg.sweetkn..xpyh risau akn rezeki,arini kau bg dye mkn,xsmpai ptg ade je rezeki buat kau.

BlueberrY CheesE said...

huhuhuuh. nape cm2. sedihnyerrrr. huhuhu. sian dia..3hr x makan. msti suffer. huuhuhuhuh ='((

....Ini CeriTa Saye.... said...

sdey nye bile kucg tu mati..:'(...kucg ley wat kte epy...teingt kat oren....

hud aikara said...

maaf mungkin bg sesetengah pengunjung blog ini cerita diatas cuma bahan gurauan atau watak kucing itu bukan sesuatu yang penting...tapi bg saya ia sangat-sangatlah menyentuh hati sbb kalau kita renung mata haiwan seperti kucing atau anjing betapa kita kita akan jumpa kasih yg tak berbelah bagi untuk tuannya. Cuma sbb dia haiwan dia tak dapat berfikir sepandai kita untuk menguruskan dirinya sendiri...

Anonymous said...

so sad la this story...
(T.T)

darabercanda said...

name kucing aku "ain"..
dye mmg ganas walaupon 'gurl2'..
btw,kdg2 tension gak nan knakalan dye..but sometyme..mmg aku syg giler kat dye..kalo dok jaoh tu..(ostel lerr..)mmg larr dok tringat kt dye..plus2..bile tringat saat2 dye mnyeret bdan dye kt pinggan nasik aku bub nan mkn nan aku..sweet even..hot..hahaha..
aku syg kucing..ngee...

suhaila zulkafli said...

sdeyhnye.. sob3 T_T

iena_mieyna ^^ said...

T.T sedihnyaaa... buat kucing tu macam tu... mujur dah insaf..hhuhu

Anonymous said...

nk share ye....trharu + sedih sgt.. =)

Anonymous said...

dlm byk2 entry zack... yg ni paling aku sayu.... menitik2 airmata aku jatuh sbb teringat kat arwah kucing aku 'cipang' ngan 'nyet'.... w/p 'nyet' spesis kucing gayboy tp aku ttp syg dia huhhuhuhu :'(

evelyn said...

eee jht nyer ko ni..seksa kucing..aku tau entry ko ni da lama..tp aku bce lompat2... tp aku xpuas ati npe ko siksa kucing tu..menci ar ko ni...tp aku suke bce blog ko...miahahahhah

LadyComot said...

hak aloh ciannya kucing tu.. ang kejam no..hehehe pengajaran tu mematangkan seseorang.. belajar dr kesilapan yok..

wawa zulkafli said...

kejamnyaa....kesian kucing...huwaaaa.. kucing mcm manusia gak kan..hahaha...jauhnya anta...tp kalo aq la kan, ada one day aq anta kucing more than 6km, smnggu lpas tu dia balik umh..huh..cmne dia leh balik? haha..pkir2

Addenda said...

uhh.. tacing ble bce entry nih. da la kte suke kucen. rse cm xle time je pe yg bro da wt kt dia, menci! huuu~

farah anuar said...

ak igt ak yg kejam tp ko lg kejam dr ak..kucg aku ganggu ak tyme solat pun xde la smpai nk m'halau dia dr rumah....

Hajare Aufa said...

ksian kucing 2 mati.. tapi citer ni mmg bg pengajaran.. mohon share ye..:))

Anonymous said...

cian nyer kucing tue..i love cat so much...citer nie wat t'igt kat kucing sendri..pena gak buang kat pasar tp die sampai umah ngan selamat 2 3 ari pas tue..tros bg die mkn coz tkt die lapar....

jual rumah jakarta selatan said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

Mampir nich BOSS

Cahaya Hidup said...

bro,ko sgt lah kejammmm....!!! x patot ler buat kucing cm gitu.... sedih aku.Ain pencinta kucing.dlm sejarah,13 ekor kucing ain bela tao...!!!ko memang ar....

Ms. Z said...

ENTRY MENYENTUH PERASAAN..

vpcea45fg_90 said...

:)
sebalik perilaku itu,kita belajar dari 1 kesilapan..

aku pun syg sngt kucing..

adanhayad said...

pengajaran : bercinta dgn kucing, kucing kan setia smpai hujung nyawa. gila tragis bro!

::ienafazlyna:: said...

ish kejam juga ye ko nie..aku tak suka kucing jugak..tak suka bukan maksud benci gile2..aku mcm ko la, xsuka sbb die asyik mcm nak menempek aje..pastu mengiau aje..berak kencing sepah2 plak tu..pastu palinh xsuka bulu2 die nnti merata2...

paling2 kuat pun aku tolak kucing tu pakai kaki jauh2 dari aku..uhuhuh

Anonymous said...

nak mintak copy yg "cinta adalah ini:" tu eh..tq..=)

Anonymous said...

sy sgt la suke n syg pada kucing2, walaupn sy ada alergi terhadap bulu2 kucing ni.. yg boleh menyebabkn sy dapat selseme, sesak nafs n demam. tpi sy tetap bermain2 ngn mrk ngn cium2 mrk.. sb mrk sgt la comel.. dan boleh mengurangkan stress apabila bermain2 ngn kucing..

anis said...

sayang..tapi kadang2 macam nak sepak jejauh jugak kalau diorang buat perangai...tapi sayang mestilah lebih lagi2 bile tengok diorang bermanja manji..

VelOveShAn said...

aku nangis. sampai hati kau zack. kejam!

Anonymous said...

aten - kmu wat mate ak tmbah bengkak..ak dah la tgh sedih,bace story kali ni lg truk jdinye,air mate,air hidung..sume ade..ak leh bygkn kucing tu mati dlm kesedihan..siannye dye..

laskar pelangi said...

sedihnya meow dah mati =.-
kalau saya,mesti nangis2 dah.sob3
memang peminat tegar pada sang meowww =.=

... Wafa Awla ... said...

Kucing tu sayang kau la...huhu dia carik kau balik tu

Anonymous said...

sedih :-(

Fz27 said...

sayangilah kucing anda....

Eyka said...

Wuwuwuwu T_T

SCA said...

alolo..so sweet..rumah aku banyak kucing..mai lah kalau nak tengok haha

Nurul Fatihah said...

Saya pun sayang kucing sgt2...
tapi saya sedih bila pagi td telah dimarahi oleh seorang makcik cina kerana telah memberi makan kpd kucing kt bwh umah saya...
ramai orang lalu lalang masa tu sbb time orang nk g keje sume....
saya malu sangat tapi saya heppy sbb dpt hilangkan kelaparan kucing tu.....
salah kah saya nk tolong makhluk Allah SWT? saya xpaham dengan dunia sekarang......
saya diam je td sbb saya hormatkan org tua xkira la dia bangsa apa skali pun.........
saya sangat sedih...

Anonymous said...

Alamak, sedih siut citer ni....

Related Posts with Thumbnails