Movie review : Jin Notti

Wah! hari ni baru dapat chance tengok movie. Aku blasah dok depan pc sejam lebih ngadap mende alah ni. Citer da lama, tapi baru jumpa kat torrent. Aiya!

Film : Jin Notti (2009)
Starring : Mawi, Fara Fauzana, Cat Farish, Adibah Noor, Sazzy Falak
Director : Azhari Mohd Zain
Producer : Norman,Yusry & Edry Abdul Halim



Synopsis :
 Notti (farah fauzana)merupakan seorang anak jin yang  di kenakan hukuman yang sangat berat dan dikurung dalam penjara yang di panggil “All Alone” oleh Majlis Penghakiman Jin yang di ketuai oleh Jin Samsu.  Kesalahan die adalah kerana dia terlalu baik. Sebagai hukuman, Notti di hantar turun ke dunia manusia untuk bergaul dengan golongan yang melakukan perkara-perkara yang keji dan mungkar.

Comment :

  • Start2 je citer da kene hadap muka fara fauzana yg kiut.
  • Scene mengadap Majlis Penghakiman Jin. Dia punya Majistret sumpah lawak!
  • Ada watak yg tak boleh blah, muke macam kantung skrotum (telo) 

  • Dialog sesama jin yg menarik. Spontan dan klakar.
  • Ada sazzy falak! aku memang minat gile suara dia ala-ala husky
  • Adegan gaduh kat club tu macam haraaam...ada pedang2 bagai
  • Adegan kat sungai. Mawi buat muke kiut. Rasa nak hantuk kpala kat dinding.




  • Eh, tetiba heroin jatuh cinta kat mawi kat sungai. Mawi pon sama. (dasar citer mlayu)
  • Scene mawi gadoh kat sungai. Jerit2 macam silat depan orang kawen.
  • Eh, tetiba david teoh pon nk tunjuk muka gak. Oh,ok.
  • Happy ending. (cam biasa)
My Review : 




My Rating :

 




Overall, okay la citer ni. Not so bad. 


p/s : Bile la melayu nk produce citer macam transformers. Mesti robot die guna kreta proton. vroom vroom!




22 comments:

HAZWAN17 said...

kos tinggi sangat la nk wat cite mcm transformers...aku masih menanti filem perang versi malaysia setaraf filem holywood...

epalejau said...

er..
citer nurkasih besh lagi kot.

eh, de kena mengena ke?:)

p/s: kalo ada pun, producer/director nya musti KRU.. rasanyelaa..

Sharinginfoz said...

banyak juga movies sekarang kan... bosan2 singgah le...

bintunk ungu said...

don't tell me dat u like dis movie~

zack zukhairi said...

@bintunk : errr, xde la suka sgt citer ni. biasa2 je. :)

sue said...

kbelakangan ni, nafsu tgk filem melayu merudum..adeh~

.:fifi:. said...

erk..
kalau aku la kan..
g tengok wyg mmg xdok la nk pilih cite melayu..
harus english jerk

Legasi Piston Pecah said...

aku tengok macam kureng besh cket...dia pegi bumi balik tempat asal..pas tu pegi lagik..pas tuh aku tak tengok da...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Kaumemangtastehanjingkan?

Farhana said...

Apekah? Mawi menjatuhkan kepuasan kamu mnonton filem? Ahaks.. ;p

Pape pn, mawi mmg kiut kan?? Wakakaka..

zack zukhairi said...

@Fifi : Filem kite, wajah kita! haha

@Razi : hahahahaa!! Sazzy falak ftw!

@Farhana : ya! mmg pon. mawie x best. :p

z i e s y a said...

1st muvi mlayu tgk panggung..
hebat x ak?
wawawawa~

zack zukhairi said...

@ziesya : haha! hebat2. :p

ANIESAYU said...

ade dialog antare jin yg menarik..
hehe..gini 'dosa mukhaffafah'
gugugu^^

tapi,sbb mawi hero,macam sgt tak bez...hua..nyampah gile..
ending macam siot..
tapi,kite kene tgk cite melayu..
sokong cite malaysia..
;p

Emora Valeria said...

erk?ko suke ke movie nie..

Misz_zana85 said...

disebabkan ko promote rasa mcm nak tgk la jugak citer nih, tp xblh la sbb hero dia Mawi..bluek

Syamim Asri said...

cicakman x ok?haha

Bungakopi said...

aku nak msia hsilkan cite mcm

children from heaven,

sgt menyentuh sanubari aku

Ismail Noh said...

Filem yang berbaloi (sikit) berbanding Momok De Movie. Tapi MDM untung lebih sikit walaupun cerita dia layak masuk tv je. Jin Notti tahap okeylah..

FiqaSaleh said...

sal pe citer tamil/hindi skrg lagi hebat dr cite melayu? aku tgk kat astro tu cam besttt je citer tamil/hindi tu..

Anonymous said...

wahh~~mananti filem hikayat merong mahawangsa n filem magika.. ^.^~~

drama melayu byk besh3 gk lar... citer mlayu wajah kitew... ^.^~~ syurgamu ramadhan i like it so much.. so taching3... =.^

... Wafa Awla ... said...

nampak sangat x suka mawi hihihi :p

Related Posts with Thumbnails