Teknik mengorat 2010 part 5

Dari chatbox, sampai ke ruangan komen, bawak la ke fecbuk, korang sibok carik aku.

"Zack, buat la entry pasal cara nak tackle lelaki pulak!"

Tetiba aku rasa aku ni macam Fadilah Kamsah plak. Lawak la lu orang. Aku tulis entry merapu pun, korang still nak baca. Dah tu, siap request plak tu! Steady lah! Hakhak.

Okay, takpe-takpe. Ini hari aku nak share pasal cara-cara menambat hati lelaki. Tapi siang-siang aku bagitau, ini semua adalah sekadar dari pengalaman dan pandangan aku je. Tak semestinya betul ya?

Actually bukan aku taknak tulis pasal cara-cara nak pikat lelaki. Just aku rasa benda ni terlalu common or dengan kata lain, terlalu basic dan mudah. Tak percaya? Kalau korang perhatikan, baik dari iklan awek topup dalam entry aku sbelum ni, bawak la ke iklan syampu, sampai ke iklan pencerah wajah, hingga la ke iklan gincu, semuanya da bagi hint awal-awal kat korang macamana nk tambat hati guys tapi korang je yang tak sedar.



Sampaikan ada satu iklan tu, hanya dengan mengangkat ketiak yang telah disapu deodoran , berebut-rebut brader teksi tu nak hantar korang. Tak payah nak susah-susah tunggu teksi lama-lama.

Secara ringkasnya, kebanyakan lelaki memang suka kan kecantikan luaran. Aku sendiri pon, kalau ditanya, aku sukakan perempuan yang berbaju kurung dan free hair. Pada aku, baju kurung tu seksi. Kene plak dengan rambut panjang yang ditiup angin... pergh, cun! Santai gitu.


hai lisa! =)

Bila aku cakap camni, semua orang kata aku gatal sebab dah ada awek pon still suke pandang girl lain. Aku cakap 'Bullshit!". Hipokrit.

Cuba gi tanya ayah korang "ayah, siti nurhaliza tu cantik tak?", bohong la kalau die jawab tak cantik. Unless kalau korang tanya depan mak korang. Nak kene pelangkong , try la dia jawab "cantik"!

Kitorang lelaki ni, walaupun suka pandang girl yang seksi-seksi, cantik-cantik, tapi tu semua sekadar pandangan biasa seorang lelaki normal dan habis di situ je. Tak semestinya awek yang cantik tu kitorang nak buat bini. Teettt! lari tajuk.

Ok. Berbalik pada tajuk how to tackle a guy...

Tempat : Campus
Situasi : Korang memang minat sorang brader senior kat kolej korang ni. Hensem macam zack fahrin ahmad, hati tu kata mau tapi malu...

So,caranya camni. Bila ada peluang ternampak dia kat mana-mana,korang try snap gambar laki tu guna henpon canggih korang. Biar la jadi stalker skit, xpe. Tapi jgn smpai kantoi. Tak pon, susah-susah, amik je gambar die kat fecbuk. Lepas tu korang cuci gambar tu and print out. Letak dalam buku.

Pastu, masa korang jalan nak gi campus, korang timing nice-nice bagi die jalan blakang korang. Kebiasaannya brader macho, die takkan potong girl. Dia akan jalan slow-slow ikut je blakang korang.. Masa tu, korang pura-pura la cicirkan gambar yg korang buat penanda buku tadi. Then, korang jalan je buat tak tau...

Brader : Awak, tunggu... (sambil mengutip gambar tu)
Awek : Ya ? U panggil I ke? (ceh!)
Brader : Awak tercicir ni tadi...

Awek : Ya Allah! thanks! sorry tak perasan...huhu...
Brader : Tapi...ni macam gambar I ? Mana U ambil ?
Awek : Huhu...sorry...

(Music please! )



Time ni korang buat la muka comel. Gunakan ekspresi bibir dan lipstik merah jambu utk lebih efektif. Buat muka nak nangis sbb korang kena tau, lelaki mmg kalah dengan air mata... Dan sebagai perempuan, korang mesti nak jaga perasaan malu korang. So, jangan jawab apa-apa... cukup dengan ekspresi.

Brader : U curi gambar I ye?
Awek : Sorry....
Brader : Knapa U buat camni? (padahal die da tau jawapan die)
Awek : Huhu... pulang kan la balik! tu I punya... (buat muka comel)
Brader : U tak jawab pun soalan I lagi...
Awek : I ambik dekat Fecbuk U...
Brader : Tapi kenapa??
Awek : (Tunduk diam. Buat-buat nangis)

Brader : U suka kan I ya?
Awek : (Angguk perlahan...)
Brader : Kenapa U tak bagitau I awal2...Kenapa nak sembunyi2 macam ni.
Awek : I tau U tak sukakan I.. huhu...
Brader : Mana U tau ?! kalau U tak bagitau I, macam mana I nak tau...
Awek : I mintak maaf...U ambil la gambar U balik...

Lepas tu, korang blah je...jangan toleh-toleh belakang, Esok lusa, laki tu datang la carik korang punya.


Hakhak! Banyak sangat tengok drama ni!


Dah2. Aku nak mandi dulu. Chow.

.





89 comments:

Armyrule said...

ingatkan bab jatuh menjatuhkan barang2 ni keje laki2...hahaha...ppuan pun bleh aplikasi gak

Didi Nadhirah said...

ala zaman kampus dh lepas...ni zaman parking2 kete kat office la pulak

iamsoeffinghot (SO WHAT??) said...

adoyla zack..bole pkai ke ni...haha..
mcm nk try..tp suda abes blaja...xkn nk wt kt ofis plak...

'AQILAH said...

hahaha...ok, memang macam drama...

nadiah fatihah said...

xde mknenye pompuan nk buat cmtu...gedik je...

Fina Fento said...

ko ni kan zack..ada je idea kan..

mUnie UncLe hUsin said...

hahaha.. layankan je la..
pandai pulak wat soundtrack kene ngan situasi tu..

acap2405(1169) said...

klau sayekan nampak perempuan ader simpan pix saye..
saye akan kater kat dier..
"ooo..nak santau aku arr tuh.."

hahaha

sukiminna said...

err..bley caye keni...? ni cam scene cite korea ajek..huhuhuhu

zack zukhairi said...

@sukiminna : ha? citer korea ada camni ke? ahaha! wah! ingatkan cerita melayu je guna skill camni...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aishooooo memang banyak pengalaman nih.


da berapa awek tkena nih ? HIKHIKHIK

FarhanaDr said...

Wuit zack.. Adessss.. Lagu korea pastu sambung ngan dialog.. Pergghhh.. Dh mmg bnyk tgk drama laa ko ni zack oiii.. Tapi pape pn, akan aku aplikasikan dlam usaha aku nak mncurik hati.. Hahahaha.. ;p

FarhanaDr said...

Aku amik kat blog bro nescafe ais kot.. Kat GB.. Bnyk bende dlam blog dia.. Heehee.. Ni aku bg link utk wat latest entry tu..

http://maribinablog.blogspot.com/2009/12/memasang-recent-posts-slider-pada-blog.html

pak long said...

salam...
baca dialog diringi lagu...bertambah syahdu...
moga berbahagia

whisperingmoment said...

hehehe aduh zack..takot laki tu kang kata "ko nak mandrem aku ke"hehehehe ouh..xsanggup...=)

enyheartsdiamond said...

i pon suka curi gamba lelaki yg i suka kat fb :)

enyheartsdiamond said...

jap zack..eny cantik x???hahaha :)

enyheartsdiamond said...

peminat2 zack..singgah sini jap ye..

http://enykikilaladediamond.blogspot.com/2010/01/saya-hakim.html

jemput beri feedback :)

redbirdfe said...

ohh zack ! i loikee ur posts ! haha. tension tension dtg belog anda.

kepala yg tgh serabut dgn hyperthyroidism pun blh tenang. haha.

lagu takleh blahh ! My Girl ! haha

~ indah ~ said...

adoi. macam terlampau sweet la pulak. dlm drama je kot.

ade x laki suka gaya2 pompuan ganas2/rock2 sket? tolak ayu yang menonjol.. sbb mmg xayu pun. hak hak

Nur Amelia Safuraa said...

tiputipu! tak mungkin terjadi! tak mungkin!

~Cik S~ said...

peh..cm hindustan la zack..haha....cayala..xpernah try tapi takut oo nak try..bukan jenis comel pn.huhuu

zack zukhairi said...

@redbirdfe : thanks ya? :)

hUziRa aYieRa said...

yea...
ayah saye siap simpan angan² nak kawen dgn siti kot... hahaha...

emma said...

hahaha...dok tergelak je bc entry ni dr td..kwn2 pun pelik..pesal la minah ni..hahahahahhh....lawak ar u babe..stp nak try ar skill ni..mn tau dapat nti..hakhak

merahjamboo said...

adeyh..dah beralih ke ngorat laki plak ek..hahaha..mantap2..my housemates yg asalnya skodeng my blog dan terklik ke sini pun dah bising teknik2 mengorat zackzukhairi...eheh

-pja

virulent lolita tan benihime said...

malu seh..watnye lelaki tu tak ske kt kite ape mcm??muke cun cmne pun klu tak ske tak ske gak..huhu

Judiene said...

hahahaa
skali lg ko wat aku tergelak
geli siot
hahaha
plg xbley blah ayat "u sukakan i ya??"
the funniest ayat aku bace
=)

meera^da cute..*_* said...

zack...aku sebab sbb ade name fahrin..sure entry ni khas utk aku kan2..sbb aku da request smlm..
neway, ade trick len sket x???aku xmo la nmpk cam angau gile smpi amik gambar...itu mcm dah gile talak da..

udacun said...

nak lagii....

malu ler lau amik gmbr..hahaha

chamn said...

hahahaahha x feel lgsung~

ARC said...

ah siottt entri apakah ini hahaha
bole gunela zack dengan 1 syarat
abg senior tu bukan jenis guna pakai

lagu MyGirl xleh blah..buat penat gua tggu buffer je hahahha

Roxy Zai said...

"Brader: U suka I yaa??"..hahaha..ni buat i gelak!!..xtaw nape but ntah..rasa lawak part ni=p

Zura said...

bleh pakai cara nie tp klau tetibe mber dia dtg waktu gmbar tue jatuh mahunye malu merah xingat muke kena ejek..ish spoil je...

..nOj.. said...

aiseh next tips.. yg ni segan la plak

LoNeLy iN GoRgEoUs said...

idea bernas+siap dialog sume..just nak apply je..tp pmpn 2 kene betul2 hati kering..aduhaiii hiks

shazalisme said...

idea agak bernas. ini dinamakan usaha..haha

dayana|azhar|mohd|arshad said...

bagus2...tp i rasa cara macam ni x berkesan laa...hahahha...lainlaa kalau awek tu muka cun mcm lisa surihani yg u suke sgt tu wahahaa...

anyhow...selamat mencuba kepada sesiapa yg nak cuba:)

wawa wafiyyah said...

emm..cara ok..lagu tu ak xsuke.[[ade la sbb dan akibat nye nape]

aku zaty said...

huhu..
kat sekolah bole gunekan x?
nk try laa..
hee~

my[s]ara said...

err aku tak brani nak wat cam2. haha. da cara lain tak? haha

cik nurulain said...

ko sengal!!!!!!

lagu background tak boleh blah weih.


aduih. mmg ko byk sgt tgk drama.

LISA lisot said...

errrr... sy lisa, encik ade panggil saye ke?
wahaha :P

cik ery said...

hahhahaha...apekah? perluke mengorat care cmni? =p
tgk2 senior yg kengkonon hensem lagi macho tu buat tak tau je...kene mara ddpn public..lagi haru =p

^ ZuMaWaMBa ^ said...

huhh!!
nyesal aku x gne taktik ni time study dl.. =.='

antibiotic_teh4 said...

hahaha..ade gak ea cm tuh..tabik la..utk girls pon leyh bg idea an..kah3..

Mashii said...

lagu best...sebaik la aku tak minat abg senior...payah jugak nak apply tips ni..(lurus bendol)

lalalialia said...

x ley bro,,x ley,,kunk laki tuh ckap kteorg stalker baek punye,,nati dye perasa then dye keco kt geng dye cmne??x malu mak cik??hehe

Ismail Noh said...

Pengebom berani mati si perempuan nie kalau apply ikut cara di atas. Pikir baik2 sebelum buat..

Tapi tak yah risau, dilaknat si lelaki itu kalau marah perempuan (i pelaku).

Memang berdramalah.

fYqA said...

haha. memang xboleh blah skill nie. btw music laginyelah. good job bro.

Efa Manaf said...

hahaha, sooo drama lahh :)

Anonymous said...

lawak gile kot! xtergamak nak ikut idea nih... aishh, nnt malu sakan.. huhu

aldehydeketone said...

hahaha klaka2.kalau praktikkn ni dgn latar blakang tasik kolej 12 tu mmg purrrfect.kena pulak time tu org brduyun duyun nak g class.hahaha :D

ravishingpeacock said...

z...pe tjuk lgu soundtrack entry nih..plz huhu

zack zukhairi said...

tajuk soundtrack ::


Jo Kwan Woo - sang uh reul sarang han in uh

ravishingpeacock said...

tenq...ang ni bguih tol

Shafiqa's said...

hahha... mende ni memalukan diri sendiri je kot... hahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahah.... sape pernah buat ak saluteeeeee... !!! [ohhh ada 3 tande seru tu..~~~~]

FiqaSaleh said...

buat aku gelak je entri ko nih.. :p

lya said...

hahaha.. apesal ni macam babak dlm novel nis je? wakaka.. siyes sejibik..

tp beza dia, laki tu yang terkantoi potret.. potret tuh.. dah siap suruh kawan tlg lukiskan.. hakhak

Lily said...

hahahah...i xkn gune cara 2...malu siot....never okaaayyyy....hahaha...;p

amal_fc1303 said...

terbaik la cara mengorat dia. takat nie xda la pulak aku wat kat laki2 cmnie. bese laki je cri pmpuan kan. hehehehehe.

Youjie said...

Penat gelak terkekeh-kekeh...
mcm tgh tngok drama..
lagu best hahaa...
adehh.....opismate dah pk aku gila dah nih...

syh..

dark said...

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha...

bapuak ar...da 2 hari aku mentelaah blog dari latest post smpai yg nie...

xhenti2 gelak weyhhh.....

ahahahahahahahahahaha...

sempoi,sporting n terbaik la!.=)

Eyfa Alias said...

hahahhahahaha..ni macam memalukan je...

MeLoR KoO said...

hahaha.. yang nie tak blh blah.. rase nk try jer.. wakaka ~~

kalo ke"desperate"an tu blh ar kot..

tapi mak x bagi... :)

Anonymous said...

aka ana kay

klu aku yang jadik laki 2
'wut the _____ with this gal?! sengal semacam je aku tgk. lame"

klu aku laa
hohoh
:D

*enjoy ah reading ur blog !
:)

miss said...

aku bru jd pengikut ko...
so bru nk bce entry2 ko ni...
tp stakat aku da bce nk pcah prut aku gelak sorg...

neway pe lgu yg ko gne ni ek..
mcm best jek!

Shrizal Shadan said...

Tersenyum aku baca blog ko bro.. Hebat! Aku terasa mcm nak jmp ko la.. Saje lepak2 tukar story masing2.. Balik Msia nnt cari aku k.
n_n

Rina (◕‿◕)✿ said...

best. tp mcm malu nk wat haha

Anonymous said...

hahahahahahaha..atoi..ley la plak..uhuhu..

me-zila-bubbles said...

hahaha..kalo awek cun,memang la mamat tu carik lagi lain ari...tapi kalo awek tak cun...buat kena bahan je...silap2..next time jumpa,ngan member2 mamat tu pakat gelak kan awek tu :)

TaRaBaS said...

me-zila-bubble ---->> gua mmg sokong lu ar...kalo awek muke xcun msti dh kene bahan punya...ahahhaha

dybort said...

haha ! ok , aku try ! xjadi , siap laa hg ! hahahaah

haney_harun said...
This comment has been removed by the author.
haney_harun said...

zack... sebelum aku wat cara mcm nie, baik aku bunuh diri dulu dow... malu siuutttt....

Nik Nur Izzati said...

haha. seyes lawak. boleh pulak ada babak jatuh jatuh pic ni. skang ni x men da jatuh pic ni ha. skang ni men men jatuh handphone trus. pastu bagi no phone trus

kyah said...

serius lawak bla bce sume 2..hahahha...byk pngalaman btulla...
tp klu bab pmpuan tarik phatian llaki 2 da mcm memalukn dri sndri la pulak...huhu..sumpah malu

anisah said...

zack mcm mne plak cara ko tackle awek ko?? guna part yg mne?? huhuhu =P

Anonymous said...

=)

NaNie said...

mcm x praktikal jew...agak la pompuan nk wat cmtu...silap2 kene bhn..lg lau brader tu mmg hampeh dan playboy...kene mamat skema mungkin ok la...uhuhuuhuhu...

nyway pe cara sekali pun..ko kmmg wat aku gelak jer x bis2...uhhuhuhuu

Nurul Hanie Johari said...

wei,kalo kena tolak cmna, tak ke malu?. seolah2 perigi cari timba pulak..

NURUL NAZIRA said...

haha.. takot plak nak try
tibe2 kena maki je an curik2 gamba owg

baek aku buat macam iklan lipbalm lisa tu . muke aku pun ade iras2 die . hak2 . sorry zack, jgn demam lak aq ckp camnie :D

Aei said...

dah terlanbat.....
tp nak komen gak....
cam kelaka jer ayat drama tu....
tak mungkin ayat yg kuar dr mulur laki tu camtu...

tp ok la..leh la wat drama stgh jam... :D

Mira Zali said...

HAHA. mcm boleh diguna pakai je.. *kantoiii.. ^_^

wawa zulkafli said...

hahahha...mcm kelakar la zack..hik3...ada jugak mcm tu?

fiza said...

hahaha...x leh blah la ko ni...perasan!nk mcm fahrin ahmad, remi ishak la..
anyway, best! seriously klake la entri2 hang. layannnn!! wlupun, br je follow..

... Wafa Awla ... said...

brader: mana u ambil gambar ni
awek:kat FB u
brader: kurang ajar punya budak ,ko ingat aku ni apa
awek: @$#%@$^$#

feeza_rashid said...

aku nak cuci gambar lu la zack ! hahaha. bolehhh ? ;D

Izzati said...

teringat zaman sekolah, ada senior tiba2 'terjatuh' buku2 yg dia amek dari rak library bila aku nak lalu depan dia. kesian kutip sorang2. aku bukan pengawas pusat sumber yang baik.

Related Posts with Thumbnails