Awak, jaga diri baik-baik...




 
 
 
 


p/s :
Love is a cycle. When you love, you get hurt. When you get hurt, you hate. When you hate, you try to forget. When you try to forget, you start missing. And when you start missing, eventually you’ll fall inlove again.



.

138 comments:

cik mia said...

so sweet...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

i;m the yellow one... huuu..

cintaqaseh said...

alala...sweet sangat..tapi yang part sakit tuh..harus ker berselimut sama??hahahah

profnotetree said...

wah... style lah bro... good work..!!

chamn said...

waa.. terasa beb... situasiku~

Didi Nadhirah said...

comey n cute la kartun anyway nice to share 2

Fina Fento said...

zack, sangat manis. tp seriously saya terasa dengan komik ni..tp bukan sebab orang lain sy pegi dari dia :'(
dah banyak rupanya dia berkorban utk saya..kejap kejap




** masuk nangis bawah meja keja

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

macam2 cite lu buat..
Bagus2..agak kreatif

Aini said...

Comey la comey... =)

..nOj.. said...

cantek n tomei nye... aku pn nk tnye mende sama. haruskah berselimut sama? heheh

Lyana Hisham said...

it happened at me once, cerita lama :)

Aelfi said...

perghh!tak terkata-kata.lidah terkelu.

Lady B said...

kite suke SEMUA kerja seni awak..sangat menarik..kite sangat suke..maybe terlalu ramai yang ckp camni..tapi kite juga rase yang sama..ikhlas.keep up the good work!

SuRayA^i. said...

ok zack, suda tuka mode jiwang ke nh?
^_^

cik yana said...

org lidi.hehe..tp yg ni gemuk skit..btw,nice entry mr zack!

ujaja said...

btol2...huuu...xtw nk komen p..speechless

zack zukhairi said...

@cik mia : sweet ek? hehe.

@sumi chan : oit2! yg kaler kuning tu laki2 arr.. :p

@cintaqaseh : aku da agak da! mesti ada gak yg gelak entry ni. haha! :p

@profnotetree : thanks dude. :)

@chamn : hehe! guwa tak tuju kat sesapa tau. :p

@Didi Nadhirah : thanks :)

@Fina Fento : uish! jangan la sampai nangis. hehe.

@Pejuang : Tima kasih. :)

@Aini : thanks a lot. :)

@..noj.. : pasal selimut tu, sebenarnya, awek dia demam. pastu tak leh tido. so, laki tu buat bed time story, alih2 terselimut sama2! bole tak camtu? ahaha!

@Lyana : cerita lama takpe. tu sumer memory. :)

@Aelfi : hakhak! sekali skala berjiwa-jiwa skit. :p

@Lady B : thanks ek. jgn lupa, i suka tgk ur teeth. :)

@SuRaya^i : skali skala layan jiwang skit~ hakhak!

@cik yana : ni bukan orang lidi dah ni. ni orang buluh betong da ni! gemok kot! :D

F U N F A B U L O S I T Y said...

realiti kehidupan-yang pentingg--hepii selalu k?
;D

ZIANA ♥ FARREL said...

zack...love hurts bro..bak kata nazareth...tp i suke love2 ni...:)

Princessgathis a.k.a CinTa said...

suka sgt posting nie...nice...

redbirdfe said...

hurm. cmner eh nk lukis mcm tu jgk? sgt cantik lohhhhh.. xD

kay said...

smart..lukisan simple tapi makna mendalam..

Misz_zana85 said...

oh, sgt comel.. :)
sedih sbb kartun cute, kalau buruk tak sedih kot..hehe

enyheartsdiamond said...

this is so true..i cant even forget my xbf when i was form 5!

Yna_Mina said...

zack...aku sedih ar baca entry ni..isk3...

tapi konpius ckit bila part yg sakit tu teman suda la..ni siap teman tido skali..hakhak mmg lawak..

ape2 pun, nice sketch..ingatkan ang putuih cinta..haha

whisperingmoment said...

isy!!!mule2 da nak sengih2 dah hehe.tapi part akhir baca quote tu rasa tertouching pulak..=)...very the superb entry r zack!!!

Najiahtul Syafiqah Ismail said...

cute la post ni!!!!;-)

mOLLie said...

wuwuwuwu...

tersentuh....=')

Ijan said...

realiti hidup..yg tpksa diterima;p

blueCITY said...

what u giv, u get back...

so...

Nadya ©™ said...

Aduhh..sweetnya..macam nak nangis pun ada jugak..
Takpela,mencintai tak semestinya memiliki..tsk T_____T

Hazirah said...

scho0melnye...

1 of my fav creative art post...

si manes yaya said...

zack.. suweet la.. tapi mcm sedey pon ada gak.. huhuu..

Orkid said...

omgggg comelnyaa!! touched. :)

Cik Ecah said...

nak nangesshh huhuhu

»Tä§häbellä« said...

Alahai sedeynyaa baca..harap xterjadi kat sya nanti :(

ezzati said...

sangat comel itu lukis..tapi kesian dia sorang2 yg lastu tu..huhu..

-Reality sumtim sucks-

messo said...

roda sentiasa berputar...

kasihkuamiera said...

cian dia

udacun said...

sedeynyeee

Emora Valeria said...

hey thanks fer da love quote.
terkena kat diri aku T_T

shepha said...

kasihan.saye paham perasaan makhluk berkaler kuning.huhu

azura majid said...

salam

memang kita akan fall in love again but bkn dgn org yg sama...

aion said...

waaaaa , suke the last one.
nk quote ya ;p

c i x d i a said...

tacing dah ni
nangiss sudahh!
duhh =(

emma said...

sooo touching..huhuhuh :(

sheera said...

wow so sweet ;) suke gile dgn entry ni . boleyh copy x abg p/s 2 ? nak letak dalam blog laa . coz kite pon cmney situasi dye . huaaa

13d4 said...

saya sukeee~

'AQILAH said...

betul :)

M O N I C A said...

so sweet..tuan punya blog ni romantik juga kan??:)

ieQa sWetLuv said...

speechless~

•·.·´¯`·.·eZ·.·´¯`·.·•™ said...

Tersentuh oleh pic yg simple..power of art

Haris Dot Com said...

erm iutttt nyeee so sweetttt

sarahunny said...

i like!!!! :D comel je

AmeerKaromi said...

alor,cedihnya..wuwuwuwuwuuu~nak tiyakkk

acap de souza said...

wat komik la...laku kalo jual..hahaha

ringo said...

sad and sweet.
but it is true.

lemonade said...

touching. hmmm, pernah alami perkara mcm ni.

Fathiha Zainal said...

Alahai.. So comel la katun2 itu. Mcm teruterubouzu pn ade.. Kiut sgt!

Story tu very touching lor.. Huk3!

rizputra7 said...

sedih betul..kisah benar ker zack??

joegrimjow said...

sweet klu ko lukis ni
katakan tidakkkkkkkk
xlukis kan? kan kan?

epalejau said...

:(
tak suka ending die.

sad.

violetless said...

ya...but eventually kita akan jth cinta balik kan??

waaa..tak saba nak bercintan cintun balik..huhu

nur azreena said...

entry ni mcm dituju utk sy je. hehh. ;DD
tp ta mgkin b'laku yg pic akhir skali tu.
hmm.

rcclaw said...

argh...tensyennew...knape aku ptut trase mcm watak yg kne tggl tuh..adusss...zack...entri ko kali ni xley blah la...lg skt hati duh ngan org 2 ble bace entri nieh...tp papepn thx zack...

bley aku copy x gmbr nie...plez zack...aku nk anta kat bdak 2...

acHap~ said...

ahha.

baju hijau tuh style.

baju kuning carik la awek baru.
baju oren.
baru match.

zack zukhairi said...

@all my respected readers :
1st of all, aku mntak maaf kalau tak dapat nk jawab semua komen2 ni skaligus sbb bnyk sgt. korang memang terbaik! suke baca komen2 korang. :) rasa cam popular jap! hakhak. thanks ek.

lukisan ni aku lukis sendiri sepenuhnya guna photoshop je. mau makan 40 minit gak ar. tulisan pon cakar ayam je! hakhak.

pada sesapa yg nk amik quatation ke, nk copy gambar2 ni ke, sukati kau orang la, tapi aku mintak agar jangan diubah contentnya dan kalau boleh, link semula kat blog ni ya? :)

kisah kartun ni adalah rekaan semata-mata. tapi aku percaya, ia mungkin jugak sebuah realiti...

salam hormat.
sekian.
:)

otak ketat said...

aauww. sweetnya. tp aku smpai stage missing ja. dia terstuck kt situ. kenapa eh? hahaha.

Ira Hani said...

I've through the cycle too.. memang betul pe yg ang tulis tu.. hihi.. Pandai la ang lukis gne photoshop.. susah kot.. :P

maisyara pot! pot! said...

comey lorrr.. ngee~~ ^^

virulent lolita tan benihime said...

i agreed..memg sakit hati n jiwa but we still want more..huhuhu

mysara newrie said...

sgt2 menyentuh hati dan sweet!! nway zack, pe yg ko ckp 2 memang betul ~ aku suke giler dgn entry nie!!

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

akhirnyeee...ang berjaya jgk buat aku meneteskan air mate..siyesly..tersentuh gile aku..simple..but terus masuk dlm hati

p/s:maaf..benarkan aku jiwangz sket mlm ni..

farhana ghafar said...

pergh~ menusuk kalbu gile yang p/s tuh. uhukz (-_-")

Syima Syaz said...

kalau si dia tgglkan kita utk bersama dgn org lain, nescaya ada hikmah. Allah menjauhkan kita dgn seseorg sbb nak mendekatkan kita dgn sesutau yg lebih baik... its happen to me, alhamdulillah!!

saya hilang kwn, saya tak rugi sbb stp hari saya akan dpt ramai lg kwn! (trauma btl dgn kejadian jumaat lepas, kwn mkn kwn)=)

kalau lah sudi nak masuk lgi blog saya, bagi email kat saya thru blog 1 lagi ek..www.bridetohim.blogspot.com

merahjamboo said...

awww...comel!

TiTin said...

it's so sweet...
n somehow, it soo true...agree with u.. :)

ini q i L L said...

mmg manusie nak berkasih syg kan. ;)

shuko said...

ohh..aku touching..xleh nk tngok bnde2 cmni..tkut tkene kt aku..

hannamaruku said...

sedih :(

lina said...

realiti kehidupan.

nabiha said...

very nice :)

wAnIe said...

alahai sweetnyer..cartoon yg sgt comel & story yg menyentuh hati..gud job!;)

Alyssa Villamor said...

nice entry~
nice philosophy on love ;)
thumbs up for creativity! =D

aku zaty said...

love = sweet in hurting..

T______T tringt plak kisah silam..
eshhh..

^ ZuMaWaMBa ^ said...

ouch~ sweet giler!
aku bold kan ayat yag plg aher tu utk aku sendiri ek? *penoh hrpn*
(^_^)v PEACE!

♥CIK SHA♥ said...

ololo..cute tul n3 ni..suke2...quote yg las part tuh mmg best...touching2...T_T

fadhlinaafifah said...

wahhh sweet gila :) a'ah la.. i'll fall in love again.

NadNod said...

comel! :D

SaRaH NoRDiN said...

eeeeeeeeeeee saya geram sgt ngan entry awak!!
sume best2!!!

nabilah said...

realiti
hoho =)

::sAnG pEriNdU:: said...

comel..walau tak pnah jd pd diri ini,mungkin diri ini pnah m'perlakukan sdemikian pd ssorg..im sorry~~ =(

zack zukhairi said...

@ all respected readers : thanks comment kat sini. :) pada yang penah buat macam ni kat someone, jangan la buat lagi ya? kesian kat orang... hati ni bukan barang mainan yg blh dimainkan. :) peace.

^v^ said...

Gambar tu bukan saja comel, tapi ayat2nya juga bagus...ringkas tapi padat...penuh erti disebalik kecomelannya :)

Azalina M.Salleh said...

really touching.. but i know what a feeling.. coz it happen to me.. bukan senang melupakan org yg kita sayang..

MISH LOLIPOP said...

touching siot..sedey sgt i bc ni smpai ngis taw..hehe..paper pon keep it up k...

goodgirl21 said...

cdeyh nyer..huhu..

blueheaven said...

love that quote...nk share ye... :)

Anonymous said...

suke2...nk share eh... ;)

akira sendoh said...

suka sumer pesanan..touching btl..huu

Anonymous said...

1st time bc kt blog ni...bes2....~~

Anonymous said...

bestyela karya awk ni..sgt kreatif..good job...mtk izin share ye..

BULAN said...

awak...saya nak minta izin copy..bes sangat!!

rohayatie nordin said...

bila bce komik awk nie..saya nangis..saya ketawe..n akhirnye..sayA Nahagia~~

didi said...
This comment has been removed by the author.
didi said...

siyes shit, i really love your entries..awk, i nk copy this one...mcmane ye wak sy nk share ni kt fb sy..

sitimashitah said...

kenapa cita nih mcm cita sy????
:'(

"terima kasih awk (e****) sbb da berjaya lukan ati sy... sy x pernh lupa rindu pd awk...."

Anonymous said...

sgt best..superb!..mntk izin nk share ye..u mmg terbaik bro..

Nur Hanani said...

aww aww , sukee yg ni :)

ateng said...

Nice wording...nk amek wording ea....tq...=)

zyeda said...

nak pinjam word ni tq...

Anonymous said...

nice words..
borrow eh..
hehe..

ora_natsumi said...

sy mntx izin nk share kt fb ye..
=)

Anonymous said...

TERBAIKKKKKKKKKKKK BRO...

Cahaya Pembuka Hatiku said...

minta izin copy ayat bawah tu.. =)

ZieSalikan said...

sedihnya bace....makin sedih pulak sbb saya tengah kecewa....terase sgt2....

shahirah adnan said...

ska ngat smua ksah2 nie..so sweet.cdh pn ad gak. very kreative. cmne leh tpkir wak smua nie ek???..hehe

-reza-bul4t-nipi- said...

nice one bro... pinjam nk bg kt 'member' baek k.. maceh.... :)

Melissa said...

Pnjm eh... terime kasih.. n.. nice story line... ^_^

huna said...

serious comel :)

Anonymous said...

baek ah lu.....tp nk tnye la...ade yg da jd video...ape tjuk lgu soundtrack die....

June Chombie said...

Tiap kali baca blog awak, hati sy tertanya2, adakah ini kebetulan atau realiti dalam hidup??? dan bila diteliti semula, baru sy sedar, dalam hidup tiap insan mungkin secara kebetulan melalui pengalaman yg sama dan inilah realiti di dalam hidup kita.
>June Chombie<

danny said...

bro...tumpang share...nk post kat fb aku..thanx...

Anonymous said...

sweet sgt cte2 yg awak bt ni.. seolah2 realiti dlm kehidupan....good work!!

Anonymous said...

Sedihnyerrr,mmg sweet lah citerrr tu!

malyna said...

comel :)

mintak copy ayat bawah tu ek? Hee

atikah_zulkifli said...

Qoute yg sgt kena sejibik dgn aku. Pinjam eh?

nor zalala said...

suke...comel...n sedey pon ade...
mintak izin share ek

wanz said...

minta izin gune ayat last....tq...=)

Anonymous said...

thanx fer d inspiring thought..mnta izin guna ayat last skali tu ye zack? thanx again~ u'r da best!!

Anonymous said...

awk...sya dah nk pegi niii....awk....jage diri bek2 tau T_T...awkkk....ermmm lau awk jatuh panggil saya ae...sya ader belakang semak tu jer...ermm cuzzz...bley la 6t saya tumpang 2 kaki sekali ngan tangan gelak tuk awk...hak3(jht nyer)....nvm juz one one(sekali sekala).....[x tuju kat spew2 ae..n sya x jht cam2 tpi juz melawak]hehehe

Anonymous said...

mtk permission nk gne ayat last.. ;]

hanny maness said...

sy mtk permission utk publish entry ni kat blog sy yea. :)

fasilitator schoolnet said...

salam bro.aku mtak izin copy skit ayat ko kat atas tue..

Mr.Shadow said...

terbaekkkk dan penuh makne...

MisSy said...

like this .. mntk izin amek ayt last ...
ayt last sgt sweet .. ;)

Alia said...

Salam bro,

Nak mintak permission copy ayat hat last tuh...

luv_hEarty said...

nk pinjam ayat last ea..sweet sgt2. :)

Related Posts with Thumbnails