Apa jadi kalau anak aku Mix

"Zack, ang bile nak balik malaysia ni? Bawak la awek jepon sorang!"

Soalan yang boleh dikatakan every year aku dapat. Wah! Ang cakap senang je kan? macam nak bawak balik dorayaki je. Diorang pon ada mak bapak gak. Kang jadi apa-apa hal kat anak orang tu, kene rogol ke apa... Pastu die ngadu kat kedutaan Jepun amacam? Dah satu hal bergaduh sesama negara macam kes Manoharo.

Tu satu hal la jugak, lagi satu diorang ni bangsa tak tahan panas. Kang aku bawak jalan-jalan kat Kelumpo, merengek2 plak tengah panas. Leceh. Pastu, benda pedas skit tak makan. Kene plak hari mak aku masak sambal... tak ke menggelupor minah tu carik air?

"Ang kawin je ngan awek jepon zack! Cun woo! Nanti anak ang mix darah japanese-malay"

Ye tak ye jugak. Kalau tengok kat malaysia ni pon, ramai betul artis mix. Cun toksah cerita la. Memang jelita.


Maya Karin ( Darah Jerman + Melayu + Cina + India )


 
 Intan ladyana ( Darah Melayu + Thailand) 


Ha, Intan ladyana ni memang comel. Sebab ada darah Thai. Member-member aku selalu cakap, kalau nak carik awek, carik awek orang kelantan. Cun! Sebab diorang dekat dengan Siam. Ada darah-darah siam skit. Orang Siam ni lawa die stok model woo! 

 
Nora Danish ( Darah Melayu + Myanmar)

 
 Faradhiya ( Darah Melayu + Itali)

Banyak lagi kalau aku nak bubuh semua. Tu belum masuk diana danielle, aisyah sinclair, annahita sumer2. Pendek kata memang terbukti la anak kacukan ni cantik-cantik.

Jadi, aku mula berangan-angan...

Kalau la ditakdirkan suatu hari nanti, aku kawin dengan sorang awek jepon, agak-agaknya anak aku nanti mesti cun kan? Giler ah! Darah Japanese-Malay! Belom ada lagi aku jumpa di kalangan artis malaysia.

Maka, aku pon mula menjalankan proses transformasi dengan menggunakan photoshop. Aku pilih maria ozawa, japanese actress sebagai model.

 

Berbekalkan skill photoshop budak darjah tiga yang aku ada, tak banyak yang aku reti buat. Tapi cukup la sekadar nak memberi gambaran kasar.

 



Wah! boleh tahan jelita jugak anak aku kalau macam ni. Hakhak. Kulit ikut style japanese, cerah. Rambut pun ikut mama dia jugak, lurus. Mata je ikut mata aku sebab mata japanese kecik, tak cantik!.

Bile dah alang-alang main dengan photoshop ni, aku pon mula la buat keje gile. Nak test apa akan jadi kalau anak aku ada darah Inggeris-Melayu. Kali ni aku pilih kristin kreuk (heroin smallville) jadi model aku.



Crop sana, crop sini...Adjust sana, adjust sini..

Taraaa!



Erk!

Dah macam pengkid dah aku tengok.

Okay. Aku stick ngan malay girl je la.

Sekian.

58 comments:

xyncaholic said...

pic last tu rasa bukan faradhiya tp aisyah sinclair.
tp papepon imaginasi ko tetap tinggi.
banyak2 awek jepon,maria ozawa jugak pilhan hati ko ek..hakhak.
jauh kan la silap2 bukan muka jerk sama cam die.
takut turun kat perangai plak sebok nak jadik p**n s**r.hakhak.

kay said...

ngarut la ko zack..pilih maria ozawa..aku pun mix gak,Terengganu+Kelantan..kira juga kan?

ARC said...

apehal gmba awek aku letak kt 1st tu woiii

gmba mix 1st da xleh blah

gmba ke2 bapak huduh!!hahahhaha mmg gmba pengkid pon

zack zukhairi said...

@xyncaholic : Uiissshh! mintak jauh la brader... tak nak aku! tak tertanggung dosa nanti! Hakhak.

@kay : Tganu+klantan ? Ha, ok! Mix gak tu. Hehe. Ramainye mix kat malaysia kalau macam tu.

@ARC : ko gelak la... kang aku mix kan gambar ko baru tau! haha

enyheartsdiamond said...

kenapa lisa x tersenarai?:)

aku zaty said...

hoho..
impian tinggi tuu..=p
aduh..
pic first tuh 18SX tol..

my[s]ara said...

haha. kawen dgn org sesama bangsa je lah senang. dah taw adat budi nie. tak pyh pening2 pale

miera said...

salam ziarah br0..
wahh,u ambik maria ozawa tu..
da xde orng len ke bro?
hehehe=P

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

MengOng la ang ni

Haks3 XD

iz-AnN عبداللطيف said...

salam ziarah...kelako tul hang ni...ada ke gitu sekali hang punya teori inspirasi...ekekek...pepun hang memang maju kedepan weii...haku dulu pun masa lum kawin tak pernah terpikir nak match sana sini...segan tul...lalala...:P

Misz_zana85 said...

hahaha..Memang lawak la ko nih. Rasa nak tercabut perut kontrol gelak.hahaha..tulun..tulun XD

FarhanaDr said...

Mmg cam pengkid.. Tapi versi cun meletopsss punyerr.. ;p

Aku tujukan lagu gadis melayu untuk hang.. Sila enjoy smpi tak hengat dunia.. ;)

AJ Nismihan said...

aku pun mix gak.
indonesia gen + thailand gen = gen 2

ala tak payah nak susah2 cari orang luar, karang payah nak belajar makan ulam pegaga. aku sendiri pun kadang2 sangkut bab makan ulam ni, lagi nak cari orang jauh.

apapun, kerja-kerja cretive bila tak der kerja hang ni memang mantap. memang 'di luar kotak' betul lah...

anyway, maria ozawa? hmmm

Fathiha Zainal said...

Sy tak mix. Trganu + Trganu. Hek3!
Adoyaiii.. Kamu ini.. Klaka la~

Sharinginfoz said...

campur jangan tak campur... bosan2 singgah le sini

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

whisperingmoment said...

zack.kali ni kau berjaya buat anna gelak terguling-guling..macam buat pembedahan plastik yang tak sempat siap je hehehehe ala..malay girl pon okey pe.awek kau lagi meletop (*ceh,macam pernah tengok..=))..macam lagu jamal abdillah tu...=)

~ narissa ~ said...

~ sengal upernyer budak zack nih..

♣ B£ªÇk ♣ ™ said...

ahaha..otak ko ni bro mmg mcm pakcik google le..ade je idea..best2..support bro...hehe..nnti ade rezeki wa nk g jepun..nk wat bisnes kedai halfcut..so cari brg kt jepun..amin2..ade rezeki jumpe le kite..

whisperingmoment said...

eh..zack..kat jepun apa barang best ha buat souvenir??ada member nak gie sana tapi tak tau nak kirim apa hehehe tapi cakap betul lah..sampai sekarang anna agak fobia tengok getah rambut hahaha..seram je =)

zack zukhairi said...

@ whisperingmoment : banyk je barang menarik nk buat souvenir. biasanya, mak aku kirim koyok tampal kat kaki tu,kinohimitsu. kalau suke pinggan mangkuk, boleh la kirim noritake. cantik2. kalau suke barang pelik2 pon banyak kat tokyo. kipas ke, kimono ke...

Misz_zana85 said...

mahal tak kimono?heheh

zack zukhairi said...

@Misz_zana85 : depend pada jenis kain. kalau cotton, dalam rm200. kalau kain sutera, dalam rm350.

hUziRa aYieRa said...

kak itah!!!
tgk la encik zack nie...
hahaha...~~

'AQILAH said...

hahaha...melayu pun ok

KeyrOL Zaman Razak said...

hodoh gile anak..

haha..

acap de souza said...

walawei...taste nak meletop je..hahaha

eju said...

hahah... gune photoshop susah la.. ni ade website- http://www.morphthing.com/
khas untuk cantum2 muka, nak tgk muka baby nnti cmne. =)

redbirdfe said...

sayo oghe klate . xD

duk dekat nge sempade golok tu. haha

ARC said...

bhahahha try la mixkan gmba aku nak tgk...konpem dpt awekcun

NanLimo Bertuah said...

wajhhahahhaha... mane budak jepun tu?? aq nak tengok..... wooow.. seronok nye.... huhhuy....
salam ziarah dri seberang... :D

meera^da cute..*_* said...

haha..ko mmg kuat berangan...suke2...
kalo aku dpt kawin ngan org jepun pon besh gakk..tolong editkan pic aku ngan mamat jepun ensem ek...
aku xreti photoshop..hehe

Eyriqazz said...

gambar last jambu...

Great Teacher Onizuka

ieQa sWetLuv said...

x lama lagi leyh bikin iklan brg jepun lak kat sini mcm tinggi je permintaannya lalala..

entry ni giler sengal.. x sanggup nak tgk campuran DNA kamu ngan org org luar.. hasil kat photoshop sangat menyeramkan.. huahua

hunny said...

haha! zack sengal~ ;p stick je la ngn kak long~~ hahhaha..lawak tul kmu g crop tuh. sje je kan wt huduh2. haha ;p

dayana|azhar|mohd|arshad said...

hahahhaa....cantik tak cantik tu sebenarnye kuasa Allah jugak..ada jugak campuran tak lawa...mcm sasha elite? lawa ke??

hahhaha...

anyhow...jepun susah nak kahwin ngan dorang...sbb dorang ni biasanye...pilih bangsa dorang sendiri...

acap2405(1169) said...

erk..
jangan hancurkan gambar maria ozawa pliss..
geren dier nangis klau tengok mate dier..
hahahaha

^ ZuMaWaMBa ^ said...

hahahaaa~
sengal la weyh!
(^__^)

Haris Dot Com said...

blog yg agak seram tapi santai2 gitu laaa...

bro ko ade no tepon maria ozawa...bagi skit...wakakka..

anyway aku blogger nru kt sini...

salam ...

udacun said...

sengaL..hahhaa

antibiotic_teh4 said...

giler lawak..kah3..crik r org mlayu yg da mix..an3..x susah...tp yg muke anak ko tuh...kalo cm tu la..baik x yah mix..klaka,..wat malu anak je..miahahaha

♥CIK SHA♥ said...

sian bakal ank2 ang tuh..klon yg sggh x match..huduh...hahahaha..adoi la...

Siti Salwa Hanim said...

hahaa..siapa kata gadis melayu tak menawan wwoo?adoiyai..

Ismail Noh said...

Kesian anak-anak engkau.

Miss Diary said...

ngeh2..kih2..hak2..gelak guling2..cr owg melayu tp mix pelbagai..konfirm anak comei & bijak.

fadz said...

Hahahaha.. Kelakar tol laa ang nie Zack... Baguih baguih..!

FiqaSaleh said...

hahahahha..klakarr... ahahhaha... :p

Anonymous said...

hahahaha.... bnyak2 awek jepon maria ozawa a.k.a miyabi gak ko pilih zack.. hihihi... actress la sgt dia ni... famous tang lain jer...

ZeRa OsHiN said...

anak mix comey gak...tp x sush kew nk bimbing nt...huhu~

qwie said...

kekekekeee...aku nak gelak jer..hahahahah...gelak tang muka cantum2 tu,siyes klako...kekekeee..

tiap ari gelak gini sure kalori aku leh turun ckit2..ahahhaha

masshie mastura said...

hahahaha ;P

Dyla Adila said...

maria ozawa?? oh men....ko biar btl....gle2....

Izah Ibrahim said...

saya ketawa terbahak2 ketika membaca post ni..HAHA

Anonymous said...

bukan ke nora danish ni bapak dia orang arab belah ayah and emak myanmar.. dia ni takde saudara mara kat sini... and takde darah melayu langsung.. famili bermastautin kat sini.. apa daaa...

Anonymous said...

maria ozawa tu mix jgk la, dia bkn pure japanese,
klu xsilap dia japanese+german..

Anonymous said...

maria ozawa tu mix jgk la, dia bkn pure japanese,
klu xsilap dia japanese+german..

>kErTaSlItMuS said...

if na dpt kn hasil muka ank kita,xpyh susa..pegi kart morphthing.com
ltak pix kite nun psgn y kite nk,t dy akn combine kn n hasilkan muka hasil gabungan 2 hormon
:)

Anonymous said...

"terer" (antonim) nye skill po-to-sop- mu brader..ingtkn real la tadik ade sofware gmpak ke..

... Wafa Awla ... said...

yell la wei !

Related Posts with Thumbnails