Batu Belah Batu Bertangkup 2010



 
 
 
 
 





p/s :  Da lama tak melukis. Jangan banyak komplen ok. =p

.

46 comments:

NanLimo Bertuah said...

kratif... keren....
teruskan berkarya brother.. :D

shazalisme said...

besau nya tulang cacin

maisyara pot! pot! said...

comey2 je kartun yea.. lucu!! hehe..

♣ DªrKNoTTyz ♣ ™ said...

hikhik..ade je idea zack nih...org dok jepun..sejuk otak beku..dia makin berkembang...bgs2 zack....:)

chah~ said...

muahahha... waaa.. zack dah tunjuk kn bakat melukis laa.. ahaha..

pudding pie said...

kreatif!

sye takde bakat nak melukis
setakat org lidi tu boleh la..hehe

'AQILAH said...

hahahha..ok...mesti die bengag, cubaan membunuh tak jadi..

lukisan cantik !

kasihkuamiera said...

pernh gak terbc dlm majalh ujang..tntg story nie..time tu mak dia nak soh batu belah batu bertangkup tu telan dia tp last2 anak dia leh sound..mak salah batulah la..batu tu yg kt sblh sna..biler ingt2 lawak giler
kira nie lawak gak..kreatif tol la

Radiusi Maya Algebra said...

comel btl btu blh btu b'tgkup 2.haha

..nOj.. said...

takut tgk gigi batu tu... tu merah2 darah ke? mkn cacing pun smpai gitu skali berdarah ye... huhuh

bunga_angkasa said...

batu belah batu bertangkup versi baru ke nih?haha

kat tv skang ada cite akukah tanggang..memang pesen sama je...sume jadi batu..haha

Emora Valeria said...

oh2,baru ku tau kesudahannye!hehe!

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

still kreatif meyh.. suke.. cite dah tukar endingnye.. :P

Didi Nadhirah said...

nice pic zack...wat I terhibur ngan pekan n melur n mak tanjung

are-pa said...

awesome bro! hahahax..lawak gilos~

ujaja said...

ending citer mesti lain nyer..cantekkk..

si manes yaya said...

comey dowh ko lukis.. =D

zack zukhairi said...

@all readers : hehe. apa la korang ni! tak rasa ke batu belah tu macam kerang? aku tak reti lukis batu belah arr. :p

Judiene said...

alalala
comey comeynyer dia lukis
hahahaha
jd pelukis komik r ko

acap de souza said...

walawei...marvelous..bro.lukis pki pe ni?phtshp ke?

enyheartsdiamond said...

hahahaha..sian mak tanjung :)
masih creatif taw :)

ardinihumaira said...

:-) kerang bila di rebus cicah sos kan sodappp..aisyh.. Jum r tukar nama kerang jadi batu belah belah batu bertangkup.. Kita tukar lagi jadi b kuasa 4. Jadi la b4. Eh, macam before lak kan? Hehe... Wah, saya dah melalut... 'kawe gugha jah deh!'


Psst... Maksud dia 'saya bergurau je ye!' hehehe..

M O N I C A said...

CREATIVE..hehehehehe..:)

Fairuz Zulaila said...

haha..kelakar je..cute pic.. :)

my[s]ara said...

haha. pape pown lukisan ang sempoi dan mudah difahami. hehe

whisperingmoment said...

hehe kesian mak tu..dah lah kempunan telyr tembakul pastu batu tu tak sudi nak telan die hehehe...btw..zack memang sume benda dia kreatif lah!!!

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

wah.
pandai melukis..
creative..
tulang cacing cam tulang kerbau..
erk.

AuraFIza said...

haha.. i likeeee~

simple je tapi besh!

udacun said...

comel kamu lukis zack..suke3.. NEXT

ZIANA ♥ FARREL said...

pas2 zack??mak tanjung dh malu dia balik umah trus ke??ke gi window shopping sbb dh "gebeh"..hehhehe...

fiza said...

Kreatif lah bro (^_^), tapi mak tanjung tu nak gi mana? balik umah ker atau nak bunuh diri kat tampat lain plak?...ahaks...

zack zukhairi said...

@all readers : thanks. aku anggap apa yang korang tulis ni satu pujian ok? hehe. tak tau la kalau2 ang niat nak perli aku. =p

@acap desouza : yup. guwa guna pshop je. :)

@ziana farrel : gebeh tu apa? hehe. sorry tak faham. :)

@fiza : lepas tu, mak tanjung tarik tangan anak2 dia bawak balik umah konon2 cover malu. hehe.

Lady B said...

agak2nya cerita ni boleh tak diceritakan kepada students kite?
=p

SuRayA^i. said...

(-__-") sengal~

♥Hernee Nazir♥ said...

sumpah lawak..hehehe..wat lagi2..bg akk sengih 5jam..hehehe

rcclaw said...

sial pnye batu...memilih plak dye xnk mkn org...batu ni mcm prangai hg ke zack memilih milih mknn nieh....haha...

yg mak tanjibg 2 plak pnyela tension gler smpi nk bunuh dri skali kerang 2 ckp cm2 je dye slamber je blah...haha...xlogik2...

tp mmg stail la zack gaya penulisan,lukisan n pnceritaan...

10/10 good!!!

ZIANA ♥ FARREL said...

"gebeh"...ala..mase kecik2 selalu cakap..ke org jhr je ckp ek??gebeh tu "malu"...

mOLLie said...

pandai btol...=)

SaRaH NoRDiN said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee awk ni kan mmg la!! mmg sgt kreatif!!

^ ZuMaWaMBa ^ said...

kahkahkahhhh!!!
ingatkan apo la td weyy!
huahua~
mak tanjong pun pulang ke rumah menanak nasi~~~ ^^

nand nasyari said...

gilo..hahahaah ;D

Ismail Noh said...

Cerita rakyat kau memang tak nak kalah. haha~

FiqaSaleh said...

batu tu mkn cacing ke makan anakonda nihh...beso nye tulangg.. :p

Anonymous said...

mtk izin share erk... comei sgt2 beb!

... Wafa Awla ... said...

haha, suka !

... Wafa Awla ... said...

haha, suka !

Related Posts with Thumbnails