Teknik mengorat 2010 part 2

Tempat : Jalan nak ke cafe
Situasi : Macam biasa, lepas class, si Awek akan berpusu-pusu ke cafetaria nak beli lunch...

Cara lama 1 :
Si brader menggunakan teknik orang tengah (Kawan awek ) sebagai pengantara...

Kawan Awek : Lisa, ada classmate i kirim salam kat u.
Awek : Ha? siapa? (buat muka terkejut, dalam hati perasan hot)
Kawan Awek : Ops, sorry. Dia kata tak boleh bagitau u...
Awek : ...What?
Kawan Awek : Tapi die hensem tau!
Awek : Hellooo~ kalau die hensem, tapi tak gentleman, baik tak payah ok ?
Kawan Awek : Haha. Watever...

Meter maskuliniti :






Potensi gagal : 90%

Komen presiden Persatuan Lelaki :
Oh,com'on brader! teknik ni masa zaman lu skolah menengah rendah dulu boleh la. Time tu, aweks-aweks baru nak kenal erti cinta. Istilah 'lovebite' pon takde lagi dalam kamus idup dia. Time tu boley la lu kencing. Ini jam, bebudak pempuan sume da advance. Lu nak guna cara klassik macam ni, memang tak dapat la...

******************************************************

Cara lama 2 : 
Si awek dan kawan-kawannya sedang berlenggang kangkung nak ke cafe. Tiba-tiba melintas sekumpulan 2-3 orang brader2...


Brader : chitt...chiittt... ( buat bunyik tikus/cencorot)
Brader : Awek baju kurung pink tu jambu la.. Nak kenal boley?
Kawan Awek : (menoleh)
Brader : Ops! bukan u. I said 'baju pink' ok? haha
Kawan Awek : Huh! U kenal ke siapa tu ? (tanya kat awek)
Awek : Ntah. Orang gile kot.

Meter maskuliniti : 





Potensi gagal : 100%

Komen presiden Persatuan Lelaki : 
Cara ni cukup memalukan. Sila ke Pejabat Pendaftaran Negara untuk tukar status jantina pada kad pengenalan anda.

*****************************************************

Cara Baru : 
Si awek sedang berjalan terkedek-kedek lagaknya seperti sedang mengontrol ayu dengan fail dan buku2 ditangannya...

Apa yg perlu dilakukan ialah berpura-pura seperti orang yg sedang rush dan dengan sengajanya langgar awek tersebut hingga jatuh buku dan alat tulisnya.

Brader : Ya Allah, i'm so sorry! U tak apa-apa ke? (sambil mengutip barang2 yg jatuh)
Awek : Macamana u jalan ni? Buta ke? (marah tapi masih mantain ayu)
Brader : Sorry...

Gunakan kepakaran lu orang untuk tibai pensel or anything yg boleh dicapai masa perlanggaran tu berlaku. And for god sake, make it quickly, jangan sampai si Awek tu prasan.

Brader : Seriously i'm so sorry! Salah I... sorry k? (buat muka regret)
Awek : Sorry..sorry...! U cakap senang la. (sambil berlalu pergi)

Petang tu jugak, lu pegi shopping mall bahagian stationary, carik teddy bear yang agak-agak kiut (aku rasa dalam seploh hinggit kot) dan sekeping kad yg ada tulis 'i'm sorry'. Balik bilik, lu ikat teddy bear tu dengan reben cantik-cantik, beserta pen yang lu tibai tadi. Jangan lupa kad tu.

Esoknya, lu pass benda alah tu kat member si Awek ni tadi, suruh bagi kat dia.

Kawan Awek : Lisa, look! Hehe. I ada bear!
Awek : Waaa! Comelllllnye! (edisi muka kiut)
Kawan Awek : Hehe. Tapi bukan I punya la.
Awek : Then ? Sapa punya ?
Kawan Awek : U punya la. Ada sorang guy ni suruh bagi kat u.
Awek : Ha?! siapa?
Kawan Awek : Siap ada card lagi! Kelas gitu. Hehe. U baca la sendiri siapa yg bagi.

Si Awek blur dan trus balik ke biliknya.

Sebaik dibukanya kad tu, keluar lagu ini...


Di beleknya tulisan pada kad ber'melodi' tu...




Zaaasss! Tak tercucuk hati die? Dengan lagu mendayu-dayu...hakhak! Hati pempuan ni macam kerak nasik je beb. Keras mana pon, lu bubuh air, lembut ar.

Malam tu confirm awek tu call lu. Dia takkan guna sms sbb lu da bagi die teddy bear harga seploh hinggit. Tak sopan kalau die bagi sms je.  Pas die call tu, lu pandai2 la. Haha.


Meter maskuliniti : 







Potensi gagal : 20%







p/s : guwa jeling remy ishak (nur kasih), guwa cakap "amacam brader? ada bran?"
hakhak.

74 comments:

missiesya said...

haha..xleh belah la situasi yg cra bru..ltak fon no trus!!huhu..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

Bhahaha... Cayalah! XD

meera^da cute..*_* said...

haha..aku suke la zack....
siapala nak langgar aku camtuhhhh...

btw, aku rase baik awek ko suke remy tuh dari ko...hahaha.remy lagi macho dowh..

chamn said...

caya laaa... leh try ni~

KeyrOL Zaman Razak said...

kat mane kad

yang ade lgu neh..

nak beli ahh...

aku nak langgar satu awek nie kat cafe..=)hahaha

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

kalau ak nak ngorat llki, then ak yg langgar dia leh x? wakaka

.rENEx. said...

haha..mcm2 cara ada..

tp mmg lawak n kreatif.
hehe..=]

.rENEx. said...

haha..mcm2 cara ada..

tp mmg lawak n kreatif.
hehe..=]

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

hak hak aku teringin nak tumbuk perut ko bila ada reunion nnti.perut mat jb skali

~ana SoLehah~ said...

T____T bijak..! hebak..!

ngee...

Syima Syaz said...

gagal jugak!hehehe

aku zaty said...

haha!
care baru tuh mcm sweet jer kn..=)
ehem2,slalu gune ea?
hee~

ザ-sylver-shooter said...

batak ah name Azroy ..

rizputra7 said...

haha..aku nak try cara ko bro...nak tgk menjadi ke tak....

kay said...

hak hak..lengan tak cukup besar la bro nak lawan remy..

yeke hati perempuan macam kerak nasi?mana lu tau?

ieQa sWetLuv said...

sengal.. x semua P camtu la cepat cair cam kerak nasi.. ;p

miera said...

salam bro..
xbley bla la situasi2 2..
tp xpernah ada pengalaman la plak..
bro ade pengalaman yer?hahah

redbirdfe said...

hahahaha

takleyh blah gmbr bwh ! hahahaha

hurm, cara baru pun,common kut.
tpi wish ade org buat cmtu kat sy. huhu

zack zukhairi said...

@all respected readers : Pasal statement hati pempuan macam kerak nasik tu, akak aku yg bagitau. hakhak. sila salahkan beliau. tapi aku rasa ada betulnya statement tu. pempuan kan dijadikan dari rusuk kiri nabi adam? dekat dengan hati untuk disayangi dan dilentur...

@kay : hakhak! lengan remy mmg la guwa xleh lawan bro. tapi jom lawan ayat! boleh fight kot. :p

@zaty & miera : aku takde pengalaman la buat benda2 ni sumer. haha. just nak bagi idea je. :)

whisperingmoment said...

WAH!!!!le jadi DOKTOR PAKAR cinta hehe bravo!!!

Aini said...

Hakhakhakhak... Penulis seakan-akan sangat hebat dalam bidang mengorat dan mengambil hati perempuan.. Tahniah..huhu

enyheartsdiamond said...

omg!~
sweet gilaaaa brader tu..mai ngorat i la..hahaha :)

*remy ishak berotot sedikit :)

~Cik S~ said...

haha..klaka la blog u ni..remy tuh nape nampk mcm gemuk je? ke u yg kurus sgt? kekeke

M O N I C A said...

HAHAHAHAHAHAHAHA..lawak btl la cerita awk ni...XDDDDDD

teruskan lagi yeee..:)

Wanny said...

wah mcm adik n abg ngn remy ishak .hahahah

si manes yaya said...

ni mesti salu praktik kan menda alah nih..
haha..

Adam said...

Hahaha.. aku suka cara baru. tapi aku sure setiap org mempunyai cara yang tersendiri. ape-ape pun syabas untuk musik tersebut.

susunan cerita yang menarik.

ini q i L L said...

adoi. name azroy mmg can not go! haha.
and by the way, perlu ke gmbr yg last tu?? saje kan. ;p

ejaa said...

hahaha
best2..

zack zukhairi said...

@Adam : yup,u're right. everyone ada cara masing2. cara di atas adalah gurauan semata-mata. takde kaitan yang hidup mahupun yang da tiada. peace.

Didi Nadhirah said...

menarik2....part 3 lak

Puan Hafidamolisa Binti Ngah said...

dehh...


tak boleh blah ngan gambar last tu....ape2 pon tetap cam parin amat..hakhakahk...:)

Fina Fento said...

remy adalah lebih taffff..sila terima kenyataan :|:|

kasihkuamiera said...

hahhahahahhahah mcm2 tektik ekh

pikaka said...

peh cair sungguh.hahah

Ira Hani said...

Nampak zack lagi hensem ar sebab remy nampak garang dlm pix ni ;p

udacun said...

uda like it

ekynbubbly said...

waah zack...ooo ni la tektik u ayat awek u dulu ek..hehehe..papepun i lg suke remy..ceh,tetibe..haha.

♣ B£ªÇk ♣ ™ said...

hahaa...nice la entri nih bro...lagu kad tuh wat wa terigt masa wa nk ngorat satu awek tuh..dia ckp la..lau betul2 nk tambat hati die..main gitar ngn lagu tuh..time tuh wa x pandai lgsg main gitar..tp wa blajar jgk main lagu tu ngn sepupu wa yg terer main gitar..dlm masa 2 minggu wa dah pandai..pastu wa kol awek tuh..sambil main gitar lagu ni..terus terpikat die.. kesimpulannye..lau kite gigih melakukkan sesuatu..kite akan kecapi nikmatnye..heheheh..sekian...

Amar Amirah said...

haha..ini macam aku pun cair!

emma said...

hahaha..so sweettt..kalo jmpa laki mcm ni best gak..hakhak..tp skrg jrg jmpa yg jiwang mcm ni..kakakakaa

Alyssa Villamor said...

eyh..Lisa! hehe *terperasan kejap :P

kalau lah ada laki se-romantik mcm tuh, nk mintak maaf pun bagi kad dgn ayat berjela2..huh~

[a-L-a-C-a-R-t-E]'s geng said...

wakakaka...
realiti konspirasi btol la hang ni..

Tp kalau aku dpt cik TED tu, aku say tq je kt Brader tu..
brtambah koleksi cik TED.. hahaha

Ismail Noh said...

Gila kentang mp3 tu. haha3 memang tak boleh blah.. Mamat tu confident boleh dapat.

anies_5566 said...

zack...corection..hati mausia kat belah kanan da..
yg belah kiri tuu jantung..hehe

tirah watif said...

tips ni kalau buat kat lelaki berjaya tak?
hahaha!

FiqaSaleh said...

hahhahhaha...saje je.. :p

K I E R A said...

Memang ada cara lah weh.
Suka :)

*Biasa la, hati pmpuan kan lembutt. HAHA :D

fexora ikmal said...

salam zack :) seyesly mmg i shuke ngan blog u :) seyezly der :) mmg wa suspek lu tahap cinabeng la :> lagu2 lu..entry2 lu :) wat i senyum sowg :) i amat le tersentuh ngan lagu lam u punye entry ney sbb mgingatkan i ttg bf i yg mmg kaw2 terer men gtar lagi ney time kitowg kapel awal2 dlu :))n u ade entry yg ade ibanez guitar pon wat i tingat kat dye :) hadoii :) but i bukan nak cumment panjang cme nak mintak pendapat u :) u byk bg opinion sal chenta :) chenta..i ske kate2 u yg cinta adalah perasaan bgaimana pon layanan yg kamu terima tetapi kamu tetap syg :) ahhh lebih kurang macam tu la:) eemmm tp i just nk minta pendapat u mcam mane nak kembali menghangat kan rs chenta yg penah jdik kenangan terindah lam idup kite ek :) means mcm mane nk hangatkan prsn chenta yg da suram la :))harap incik zack dpat wat entry sal mende ney :) of coz i stia menanti :)tahniah dude :) semuga maju jaya :)

Anonymous said...

gua perempuan..tapi.. mcm tak jalan je cara lu ni brader. so betul la. gua termasuk 20% yg gagal. ngahaha.

~niniey~ said...

yg penting..no tepon 2..hahha...tp kan cara 2 da bese sgt da...

Nur Asyuraini said...

hahahaha ^^
mmg xley blah tul teknik baru tuh...
siap promote diri lagi...
aish....

Nur Qalby said...

panjang plak lagu dlm card tu eh..roll satu tape ke..hik2..sempoi jek, i like the way dia ngorat..

NinieArnina said...

wahhh..cam remy ishak bersi kuwos r..sukenyer!! kehkeh

masshie mastura said...

hahaha kelakarla abg zack nie.

Nurul Hanie Johari said...

aku rasa kalau guna cara baru tuh belum tentu dapat...hahah :)

suria said...

artikel ttg cara2 nk mngorat pn ko tulis..mmg layannnnnn la ko ni zack.. hakhakhakhak... ;)

julieanaRuslan said...

nak tahu instrument tu tajuk dia ape?

@LiA~ said...

aisehh bro..muke nk sme mcm remy ishak doe..haha..hensem tu brader.

kampung mali said...

muahahaha... klakar yang cara mengorat zaman skrg 2.. mmg kasi aku gelak ar.. cheesy dowh.. kalu aku mybe 70% gagal... hahaahaha...

Anonymous said...

asl nmpk lu lg hensem drpd remy ishak ni???hahahhaa..

Anonymous said...

1 je nak cakap : 'lawa jam!'

Tasha said...

wahahahaha.....gerek lah! like sngt2....

IZAHAR™ said...

Tp kn... ada gak awek yg tak suka teddy bear.. mcm mna tu zack?? habaq kat cheq cm na?hehe

Anonymous said...

Kalau langgar lari mesti 200% gagal, silap2 haribulan kena parang :D

bunge said...

aku dgr lgu kad ni nk pecah perot aku gelak...haha

anis said...

ada bakat jadi model ni

... Wafa Awla ... said...

hampeh...=,=

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kne tambahkan lg ketafan ko bro..hehehe...bru same ngn ramie ishak..

aizamia3 said...

teddy bear dah melambak kat umah.. ;)

CikMieyra said...

minta copyy . :)

Anonymous said...

bro..bleh bg cara mengorat utk lelaki yg pemalu n rendah diri dgn pompuan?

salam said...

Terbaek brader!!!

Anonymous said...

Kwn aku ade buat tektik nie . Dia langgar sorang awek cun sampai benjol kepala awek tu. Abis kena sepak ngan awek tu. Tapi last ye diorang bersama gak

Ps:moralnya jgn putus asa lah Hehe..

Related Posts with Thumbnails