Ohh My Gas! Eskrim

Satu petang di minggu lepas, guwa hallo cik makwe. Ajak dia berbuka puasa sama. Cik makwe kata dia abis kerja pukul pat setengah. Guwa kata ok.

Jadi petang tu guwa berkira-kira dalam kepala lokasi mana yang sesuai untuk guwa berbuka puasa sementara menunggu cik makwe abis keje. Pikir punya pikir, guwa end up untuk buka puasa dekat pavilion saja. Rasanya ada dekat pat lima tahun juga guwa tak jejak kaki ke pavilion. Last time datang pun masa guwa muda remaja dulu.

Cik makwe sms mintak izin balik rumah dulu di Setapak untuk mandi-mandi tukar baju. Biasa la orang pempuan. Pada dia, baju keje hanya untuk keje. Baju jalan-jalan untuk jalan-jalan. Untuk tido, lain pulak bajunya. Kalau bra warna coklat, panties pun nak kene warna coklat. Punya disiplin. Guwa pun tak paham. Guwa? Baju melayu sama suar trek pun guwa on je. Lepas juga sampai ke Tesco.

Lebih kurang pukul lima setengah macam tu cik makwe sampai KL Sentral. Borak-borak ala kadar, tanya "hows ur day" lebih kurang, terus gerak naik monorail menuju ke Bukit Bintang.

Pavilion masih sama macam Pavilion empat tahun dulu. Masih lagi port melepak budak-budak baru nak up. Jenis dress up ala-ala k-pop, port dekat tangga ramai-ramai. Memasing nampak gaya macam anak orang loaded dengan pempuannya beg tangan Gucci, kepit i-pad dekat celah ketiak. Yang lelaki jenis kemeja cantum butang sampai atas, siap ada pakai bow-tie. Seluar warna-warna.

Guwa senyum geleng-geleng kepala. "pavilion.. pavilion.."

Lepas jalan-jalan cuci mata dengan cik makwe, guwa turun escalator menuju ke aras satu. Aras yang kaya dengan makanan. Guwa port dekat satu corner area food court. Menu buka puasa guwa petang tu nasik goreng thai special sama air mineral. Cik makwe pula pekene mee laksam ke apa ntah nama dia. Guwa pun tak ingat. Yang guwa ingat cuma satu. Iaitu makanan yang kitorang order tu tak sedap langsung.

Lepas makan, guwa berlegar-legar di area situ dengan harapan mencarik pencuci mulut kot-kot la ada aiskrim ke, kek ke, donut ke..

Tiba-tiba...

Tiba-tiba mata guwa tertancap pada satu booth bawah escalator. Booth yang dilengkapi dekorasi warna pink jambu. Macam booth makwe makwe.


Guwa dongak atas sikit. Guwa eja sebutir sebutir. "O.M.G ice cream."

O.M.G? guwa ingatkan Oh My God. Rupa-rupanya bawah tu ada tulis Ohh My Gas.

Guwa toleh ke cik makwe.

Cik makwe geleng kepala seolah-olah paham apa yang bermain di benak guwa yang benak ni.

Perlahan-lahan guwa cuba dekati booth merah jambu tersebut.

Wah. Old school giler rasa guna perkataan 'tersebut'. -.-


Kelihatan beberapa orang pekerja booth tersebut lengkap bersenjatakan alatan moden sedang menyiapkan ais krim yang di order customers.

Tak berkelip-kelip mata guwa dok perhati.

Ada ketika, keluar kepulan asap putih memenuhi ruang tempat buat ais krim tu!


Alangkah terperanjatnya guwa bukan kepalang.

"Mainan sihir apakah ini? Jual ais krim mende sampai berasap-rasap bagai ni? Jual eskrim ke halau setan?" getus hati kecil guwa.

Tapi perasaan terkejut guwa tu guwa simpan dalam hati dulu. Takut kalau diluahkan, orang kata guwa jakun pula.

Segalanya terjawab bila guwa selesai baca apa yg tertera pada advertisement board sebelah dia.


Guwa tak tau sama ada guwa yang ketinggalan zaman, atau pun kita sebenarnya yang dah makin maju.

Seingat guwa, masa guwa kecik-kecik dulu, istilah aisrim adalah ini :-



Zaman tu, aiskrim ni cukup trending. Seposen satu. Fevret guwa- eskrim milo sama eskrim asam boi.

Nak makan dia kene gigit ujung bersimpul tu, pastu pusing-pusing sampai putus. Kalau jenis hati tak berapa kering, gigit belah bontot dia. Senang sikit. Biasa makwe-makwe je macam tu.

Paling canggih di zaman tu pun adalah lebih kurang macam ni.



Guwa panggil eskrim pop. Makan time balik mengaji. Karate patah dua guna lutut. -.-"

Tapi tapi tapi... itu semua dulu!

La ni lagi canggih.

Apa yang ada di depan mata guwa ni super hi-tech punye eskrim.

OMG icecream ni sebenarnya satu konsep yang mana lu orang boleh create eskrim kesukaan lu orang dengan mengikut kreativiti memasing. Cumanya cara nak hasilkan eskrim tu agak unik dengan teknologi menggunakan teknik pembekuan bahan melalui agen cecair nitrogen (N2) yang debekukan pada suhu lampau sehingga boleh cecah -196 degree celcius! Ini membolehkan satu proses penyejukbekuan yang tinggi yang bmana boleh menghasilkan tekstur eskrim yang ultra lembut.

Terlalu scientific untuk lu orang barangkali. Takpe, mungkin video ni boleh membantu pemahaman lu orang.



Untuk permulaan, guwa dan cik makwe mengambik keputusan untuk pekena eskrim coklat machademia.



So, guwa pick gelato sebagai base dia. Instead of gelato, lu orang boleh pilih base ice cream mahu pun soya.

Lepas tu, sesi mix and match di mana lu orang boleh gabungkan perisa apa yang lu orang suka. Macam guwa, guwa menggabungkan coklat dengan machedamia milk. Tak brani ambik risiko gabung banyak-banyak perisa takut pening.

Lepas tu, langkah terakhir ialah pilih topping. Guwa pilih sedikit kacang hazel saja.

Setel da pilih semua semua tu, pekerja terlatih di OMG tu akan combine kan lu orang punye perisa tadi ke dalam satu mangkuk dan digodak-godak sampai sebati dengan machine seakan blender.

Lepas da sebati, cecair nitrogen (liquid nitrogen gas) akan disalurkan ke dalam adunan  dan tindakbalas cecair nitrogen dengan suhu bilik akan membekukan adunan menjadi eskrim. Sebab tu lu orang akan perasan ada gas kepul-kepul. Tu sebenarnya adalah proses pemeluapan melalui kaedah heat transfer. Walaa! Lu orang paham ke tidak ni? keh keh keh

Fuhh! lebih kurang dua tiga minit lepas tu, siap la eskrim guwa. Heaven giler rasa dia. Tak macam eskrim beli kat kedai Ah Chong dan Keluarga.



Rasa coklat dan kacang machedamia dia well mixed. Padu.

Cik makwe pula dengan Soya base Sakura Green Tea dia.



Boleh tahan jugak aiskrim berasaskan soya.

Ada masa nanti, lu orang try la. Sumpah nice.

Nyumm!




Untuk maklumat lanjut, lu orang boleh refer pada


p/s : 
selamat ari raya maap zahir batin :)



277 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 277   Newer›   Newest»
Ked said...

laaa..
patut laa cik makwe lu beriye nak tukar baju dulu..
nak aksi same ngan lu laa..
:)

Fiza Rahman said...

Phewitttt...sedondon tu. Sweet couple ☺☺

OMG...bley tahan harganya yer.

Anonymous said...

salam. comel berdua.

Danee said...

cis , terliur tengok

ewanthology said...

ko pun pakai seluar warna warna nampaknya...nasib baik t shirt tu tak butang semua :-)

aizamia3 said...

patutler balik tukar baju.. nak bagi sedondon + senang cari kalau sesat kat tetengah orang ramai.. hehehe.. ;)

ni boleh gedik manja kat en. suami ni nak makan eskrim tu.. ;)

Unknown said...

Kat mana tempat ni??

ManusiaHairan said...

haha..awek ang agak cantik! :)

cerita pny la kemas..hhahaha...terbaikk!

muja said...

jambunya hang zack,, hahaha,,,!!! first aku tengok muka jelita cik awek lut,, pergghhh,, sama level dengan aku pnya jelita tu,, wakakakaka

Nur Zafirah said...

OMG...huhuhu...terbaek...:)

Efa Nur said...

pergghh...sedappp giler tgk eskrim tuu time2 posaa niee...hihihi


selamat hari raya zack! :)

shu said...

tau psl gas Nitrogen ni sbb Masterchef Australia slalu guna..

Aida Syifaa ♥ said...

wahh maju dah. Penang takda lagi !

Anonymous said...

Ini entri mempromote ne..keh2. :P

Ahlam Miera Shafie said...

perghhh.. maju2...

MAZ AKMAR said...

sy penah tgok kat tv, kat negara barat, diorang celup bunga ros dlm cecair nitrogen tu.. tak lama kemudian bunga ros tu keras mcm ais batu.. siap boleh pecahkan mcm kaca..

Elie Lily said...

Dunia makin maju. Teknologi makin canggih. Semua nak berlumba-lumba pakai mesin sekarang. :)

jee jijie said...

baru kenal cik makwe zack. sedondon.

Farah Deeb said...

Nak komen pasal baju tp rasanya sume pun komen pasal baju so komen pasal eskrem tulah hehe.. adekah rasanya cam sherbet? Ke cam eskrem? Skang ni korea n jepun mmg byk produce benda2 dr semulajadi tau. Cth kt perodua dorang punye tpt minum, dalamnya takde air pun tapi dia ade menda alah dalam mesin tu yg bile org press nak ayor, nanti benda tu akan combinekan udara h2o ngan ape segala la gas kt udara ni terus kuar air- itulah kuasa Allah. hebatkan? BTW Selamat Hari Raya! Jemput Singgah: Salam Aidilfitri 1434

budakbandunglaici said...

telan air liur kejap..
price brapa der?

keet said...

eh ko pn pakai suar kaler2 gak zack..haha..hm, pavilion..pavilion..haha

NurfAA said...

teruja....ciss...
harus try

Atiqah Yusoff said...

OMG!!!! Must try!!

wawa gades said...

perghh. sedap nye. coklat dengan coklat hazel memang aum ~~~

makwe hg cntik zack. meletup. hihii

zaxx said...

waduh..ohsem.. ingatkan eksperimen dlam makmal je guna nitrogen ni..leh gak bawak kuar wat eskrem...hehehe...
BTW alololo comel ler korang berdua.. dah layak naik pelamin..hihihi

rekbing said...

setan betei. aku pegi baca post ni time2 tghari bulan pose ni kenape??

arghhh!!

Anonymous said...

bila ko explain sains dalam BM ni guwa pending kejap...haha

aku kat lab main2 ngan liquid nitrogen ni masa nak freezing semen kambing/biri-biri..

Keough White said...

mak we cun siot

No name said...

Lapaq ice cream milo... waaaaa

deeya said...

brape OMG nie bayor ko zek ?

Fatin Fayuni said...

rase mcm nak makan ice cream pulak mlam2 ni. Anyway, cik makwe sgt cun!!!

Puan Eka said...

waaa cambet cambest nak try lah ni. Mesti lagis edap daripada eskrem kegemaran saya, aiskrim durian cap LUCKY.

Ehem tuko baju sebab nak kaler kunen. sama. hehehe

Unknown said...

pehhh...kecur air liur tengok ice cream...nice entri.. jom singgah kt blog ni... http://izzriidris.blogspot.com/

blogger lelaki said...

aiskrim zaman budak2 juga yang sedap...hahaha

Din said...

perghhh...buat aiskerim mcm Taman 4 Musim Shah Alam buat salji.
memang aku pun dah ketinggalan zaman ni.

Teena Tna said...

Ingatkan gas apa tadi.
Ais Kim rupanya...

Tengkubutang said...

alahahai.. ingat nak komen pasal patah eskrem guna lutut tu.. tapi sekali tertengok gambo sepsang dua sejoli berbaju sedondon berkaler kuning.. terus nak komen gambo tu lak.. heee.. makwenya lawaa.. pakwe lak encemm.. ha2.. bagai pinang dibelah dua..

jom singgah sini.. ada review psl zack sikit.. heee..
http://tengkubutang.blogspot.com/2013/09/blogger-paling-banyak-follower.html

fyezrahman said...

selalu pergi, tapi xperasan pulak bendi nih..nak kena cari ni: :D

Unknown said...

assalamualaikum.. sy telah mengejoinkan diri sy utk menjadi panglima tershor anda.. sekian terima kasih. hakhak..

btw, byk2 eskem.. eskem pop ngan eskem malaysia spolohsen 1 tu yg terpaling bestt..sekrg 20 sen 1 dah kan.. huhu..

titan said...

peh, teringin plak gua mau rasa ini aiskim..

shida said...

kene try nie...huuu...
tp entah bilaaa

Wahidah said...

sempoiii la OMG...:))

opss eskrem is my fav too...

Anonymous said...

Cik awek lu sgt la kampungan n gatal bijik sgt nk kawin kt fb. Cuba tanye skit, die ni gersang sgt dh ke? Klau gwa jd lu gwa malu dpt awek cmtu, lu blh plk tunang dgn die kahkah

Anonymous said...

tiap2 ari surf internet tapi tak dapat duit? nak side income? kerja dari rumah pun boleh generate duit asalkan ada internet? saya tidak menjanjikan hasil yang lumayan dlm sekelip mata, tapi sekiranya komited & fikir long term profit, saya gerenti anda senang2 boleh dpt 300usd setiap bulan. klik sini; Paid To Click

Qaseh Dalia said...

bestnye eskem dulu2 ,, oh my gas ? xpernah ku dengar fes timeee nih

Anonymous said...

oh, tu teknologi freeze-drying using liquid nitrogen, texture ice cream jd smooth sbb tiada kristal ais sempat terbentuk semasa proses rapid freezing tu, proses "ice sublimation" telah berlaku, "mass heat transfer" telah berlaku dlm masa yg cukup singkat.

p/s: cantik cik makwe, tapi lagi cantik kalau pakai tudung labuh skit, kasi cover 2 bijik gunung tu, baju pun pakai la longgar skit, bulan puasa kan......

Environ skincare Gold Coast said...

Great post.

Akiwa said...

Salam, bila tuan nak update blog?
ramai org tertunggu2..

jemputlah singgah blok sy
www.akiwaart.blogspot.com
thanks :D

Yuzz said...

Dah bertahun tak datang bertandang ke blog ni. Sayang rasanya sebab blog ni dah lama tak berupdate..

Unknown said...

hai :D

Unknown said...

Semakin ramai telah mendaftar , masa makan duit masuk , masa jalan-jalan duit masuk , masa tidur pun duit tetap masuk. Duit masuk 24jam tak henti-henti. Daftarlah sekarang !

sesuai untuk :
# pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
# peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
# penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
# penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

MEMPERKENALKAN !!!
Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..
YURAN PAKEJ

AGENT (RM30.00)
Produk Yang Disediakan :-
* Maxis
* Digi
* Celcom
* Umobile
* Tunetalk
* Xox
* Merchantrade
* Digissocial
* Digisidd
* Digibroadband
* Molpin
* Tron
* Italk
* Cib-Mall Pin
* A-Cash Pin
* Mcoins Pin
* Njoi Flexi
* Celcom Bill
* Maxis Bill
* Digi Bill
* Umobile Bill

Utility Bill :-
* Telekom Bill
* Astro Bill
* Syabas Bill
* Tnb Bill
* Water Bill (Johor, Kelantan, Kuching, Melaka, Pulau Pinang, Pahang, Perak, Sibu)
* Electricity Bill (Sabah & Sarawak)
* Indah Water Bill
* Unifi Bill
* Sada Bill

UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA

Anonymous said...

Zack zukhairi dah x famos dah coz lama xupdate blog. Fatin liyana dulu follower zack zukhairi skg fatin liyana pla lebih famos dr zack. Update la blog ni. Dh setahun dah. Rindu.

Anonymous said...

huii..dah masuk setahun dah dr last post.. tertunggu tunggu jgk.

Anonymous said...

It's been a year, where are you?

Anonymous said...

Hi,

I would like to let you know that we are selling high PR Tumblr blogs.

I think as a webmaster, you know the importance of having backlinks from high PR blogs.

And you also know how costly it can be to have
backlinks to this high PR blogs.

Well I would like to inivte you and take a look at our offer.
At very cheap price, you can have your own high PR Tumblr were you
can use as backlinks to your site.

If your interested, please visit: http://bit.ly/highprtumblr

Thanks

Here is my homepage - Cheap High PR Tumblr Blogs

Anonymous said...

I've been surfing on-line more than three hours nowadays, yet I
never discovered any attention-grabbing article like yours.
It's lovely value enough for me. In my view, if all site owners
and bloggers made good content material as you did, the web shall be much more useful than ever before.


Feel free to surf to my blog post :: Ultra Power Cleanse Review

Azura MZaki said...

canggihnya eskrem zaman sekarang yer. oh my gas!!

Anonymous said...

siapa fans pahang fans johor yang nak beli ticket final #PialaMalaysia 1 nov JDT vs PHG boleh direct whassap me 0176775597 . Terbuka untuk kedua dua penyokong. ticket ori dari FAM. thanks.

Anonymous said...

Zack, plis come back.. :'(

Percutian Medan said...

Nak Cuti Ke Medan danau toba
nak tengok harga and itinerary
visit my blog http://percutianmedan25.blogspot.com
or whatsapp: +62821 6201 7001

brandtenggling.com said...

Ais krem pusing pun sedap

permainan bola voli said...

lengkap sekali nih infonya mas, jangan lupa mampir ya
klikoffice.co.id belanja online peralatan dan perlengkapan kantor
dvdkomputer.com pusat dvd komputer terlengkap

pusat harga hp dan laptop said...

terimakasih sudah mau sharing mas, good artikelnya, salam kenal ya
www.pusathargahp.com

Dr Faz said...

Setelah mendengar cerita students serta rakan-rakan dijabatan, saya rasa teringin nk view dan baca blog student saya yg katanya sgt glamer dan popular sbg blogger. No wonder, nice pics n very informative. 👍👍👍👏👏👏👏

Anonymous said...

Selamat Sejahtera,

Artikel anda memang baik! Bolehkah anda luangkan sedikit masa untuk layari laman web kami http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ ?

Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Operion servis untuk membina laman web E – Dagangan dan juga web informasi.

Terima Kasih.

syazan suran said...

Dah 2015 dah. Rindu update dari blog zack.. 2013 berlalu macam tu je :')

Cahjul said...

Jom singgah la apa2pun..

http://budakbotakje.blogspot.com/2015/04/muat-turun-idm-crack-serial-patch-shhhh.html

obat kuat said...

nice post, thanks for sharing...

Unknown said...

perhhh. sedapnyaa..
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

Unknown said...

Amboi makan aiskrim dengan makwe tu...nama aiskrim ni macam canggih juga

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Bursa Lampung said...

Bagus sekali, saya nak baca Blog ini. :)

Unknown said...

Ni ke cik itah?

pembesar alat vital said...

PENGHILANG TATO
PEMBESAR ALAT VITAL

Aisyah Ghazi said...

awhh so sweet kapel la u guys ! Anyway, jemput ke blog saya untuk info2 kekal cantik dan slim.

>>>Kurus sihat Semula Jadi!<<<

Lya Amie said...

21 feb 2016. Masih setia tunggu hang update lah zack

Wargapoker said...

vimax-asli.co.id
Vimax
Alasan Kenapa Memilih Vimax-asli.co.id
Cara Pemesanan Vimax Asli

Souvenir Pernikahan

Souvenir Pernikahan Murah
Souvenir Pernikahan

Cipto Junaedy

Cipto Junaedy Pelopor Strategi Membeli Banyak Properti Tanpa Utang
Cipto Junaedy Memberi Pekerjaan

Jasa SEO

Jasa SEO Purwokerto
SEO Purwokerto
Master SEO Purwokerto

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

M I Fitri said...

Haha...

Aiskrim dulu dan aiskrim sekarang ni lain ah bro...

M I Fitri
acil89.blogspot.my

Blog FastCare said...

Look good! Delicious
-------------
I'm working in the thay man hinh xiaomi. It's amazing

adianazulhilmistory said...

terliur tgk aiskrim

btw jom singgah ke blog saya

adianazulhilmistory.blogspot.com

tq

BELAJAR BAHASA said...

sedapnya makan eskrim, salam blogger dari Indonesia

nurfatehaanuar said...

It's already 2016. Bila abg nak update blog lagi. Rindu coretan abg ☺

RG Madu said...

Ais Krim. Desert kegemaran I. Mcm x blh satu hari tanpa ais krim.

PENDAPATAN LUMAYAN UBER said...

Macam sedap tengok eskrem ni :)

P/S: Jana pendapatan lumayan dengan Uber.
Cara daftar di sini >> http://www.uber.hebahkan.com/2016/03/bagaimanakah-cara-mendaftar-untuk.html

Kelambit said...

Kat mana tempat ni?

By: Olahraga

suplemen fitness indonesia said...

enak banget eskrimnya, jadi pengen nyoba

Cryptohunter aero8848 said...

Fiedz:
ETHTRADE
⭐️ WORLD's BEST CRYPTO CURRENCY TRADING COMPANY.
Anda tahu kenapa kalau anda lambat bayar hutang bank, dia meningkat banyak tahap dewa?Jawapannya ialah bank menggunakan sistem compounding untuk hutang anda..Bestnya bayar hutang bank dgn compounding ni.

*APA ITU COMPOUNDING*

Secara ringkasnya, compounding ialah (modal + untung) x interest. Contohnya, anda pinjam dengan bank RM 10,000. Bank tetapkan setiap bulan interest ialah 6%. Katakanlah anda tak bayar selama 6 bulan. Jom kita tengok perbezaan *pengiraan compounding (cara bank kira utk kita bg duit kpd dia)* dengan *pengiraan konvensional (cara bank kira utk dia bg duit kpd kita)*

*COMPOUNDING*
Ints Bln 1 > RM10k x 6% = RM600
Ints Bln 2 > RM10600 x 6% = RM636
Ints Bln 3 > RM11236 x 6% = RM674.16
Ints Bln 4 > RM11910.16 x 6% = RM714.61
Ints Bln 5 > RM12624.77 x 6% = RM757.49
Ints Bln 6 > RM13382.26 x 6% = RM802.96
*Total ints 6 bulan = RM 4175.22*

*KONVENSIONAL*
Ints Bln 1 -> RM 10k x 6% = RM600
Ints Bln 2 -> RM 10k x 6% = RM600
Ints Bln 3 -> RM 10k x 6% = RM600
Ints Bn 4 -> RM 10k x 6% = RM600
Ints Bln 5 > RM 10k x 6% = RM600
Ints Bln 6 -> RM10k x 6% = RM600
*Total ints 6 bln = RM2,400*

Kepada yang malas nak kira atau faham. Nasihat saya. Anda lihat kpd yg sy hitamkan tu sahaja. Utk compounding, *total interest* hampir 2x ganda lebih banyak dari konvensional. Kenapa ye? Padahal interest sama je. 6%. Xde beza pon.

Itulah kuasa compounding. Sekarang bank ni baik ke jahat? Time dia bg dividen kt kita, dia guna konvensional. Time kita kena bayar kt dia, dia guna compounding..oooo, manyak cantikkk

Kalau anda rasa bank anda penyelamat dunia anda. Anda silap. Okay, berbalik kepada pengiraan tadi.

Walaupun compounding tu hanya 6x kali sahaja. Perbezaan ketara telah kita lihat.

*Cuba anda bayangkan di ETHTRADE@bitcion Compounding anda ialah 6O hari next and next NON STOP!*

Mesti meletup kaw-kaw kan? Jadi, apa tunggu lagi. RM60/USD10. Simpan tak kaya. Labur tak miskin 💥💥
https://ethtrade.io/@821745

https://ethtrade.org/@821745

cik Jaja said...

meleleh ayaq liuq..

FOOD TRAVEL said...

panjang betul komen kat sini...mesti glamour nih..

UmmuAyyash said...

Baca ayat pun dah buat terliur, adehlaa. Tapi mana nak cari ni?

Cryptohunter aero8848 said...

BE PARTNER IN DAGCOIN

What is DAG?
✔DAG means Directed Acyclic Graph,
✔ it is a new crypto currency without a block,
✔its the new crypto order that does not use blockchain but the TREE formula, which may be faster than blockchain that is using crypto, this is a new technological breakthrough that provides solutions and commands for crypto coins,
✔DAG is better than blockchain and there is no scalability limit,
✔DAG is the unit of value,
✔DAG is a new technology!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Why are so many Cryptocurrency fanatics now considering #Dagcoin It's signed in:
✔Dagcoin and Byteball are brothers.
They have the same developer account and byteball
✔Dagcoin is now $ 1 to be
✔Dagcoin will be at CoinMarketCap soon
✔Dagcoin is ready to download his wallet
✔Dagcoin will be at Cryptopia,OKCOIN Exchanger soon.
✔They use DAGChain which provides faster transactions And DAG has WHITEPAPER.

♡The Grand Launch and Global Event is on 16-18 February 2018♡Dubai♡

Register here:
https://daguniversity.com/en/registration/5328939

All info here👇

🌫Link Official web
🌐https://dagcoin.org

🌫Link to our DAG chain Explorer:
🔰https://explorer.dagcoin.org

🌫Link to Dagcoin whitepaper:
🔰https://dagcoin.org/public/Dagcoin_whitepaper.pdf

🌫Link to our source code on Github:
🔰https://github.com/dagcoin/dagcoin

🌫Link to free dagcoin wallet :
🔰https://dagcoin.org/en#download

TYPES OF COURSE PACKAGE 👍

1. Starter Package (Price: 100 USD)
= Get 100 Dagcoin+Crypto-Education
2. Explorer  Package (Price: 500 USD)
= Get 500 Dagcoin+Crypto-Education

3. Advanced Package (Price: 1 000 USD)
= Get 1000 Dagcoin+Crypto-Education

4. Expert Package (Price: 2 500 USD)
= Get 3000 Dagcoin+Crypto-Education

5. Pro Package (Price: 5 000 USD)
= Get 6000 Dagcoin+Crypto-Education

6. Mentor Package (Price: 12 500 USD)
= Get 17500 Dagcoin+Crypto-Education

7. Investor Package (Price: 25 000 USD)
= Get 35000 Dagcoin+Crypto-Education

Note :- 3% Passive Rewards per week up to 8 month on Principal amount as coin (Dagcoin=1$)
☆5% per month after 31.Jan2018.
♡register before 31.Jan2018 will get 3% per week + 5% per month = 17% per month. JOIN NOW!

DAGCOIN MARKETING PLAN👌

1. 10% Direct Refferral (Direct Sales Bonus)
2. 10% Pairing Income (Volume Bonus)
3. 5 x 5% bonus volume of members from genealogy 1-5

💎💎💎💎💎💎💎
4 WithDrawal ways:
- WD to Bitcoin.
- WD to direct account(DagWallet)
- WD make the registration PIN, and
- WD can buy COIN.

The first cryptocurrency using Byteball platform is Dagcoin.
Dagchain is future.

Please click and sign up on this link

https://daguniversity.com/en/registration/5328939


For plan detail please checkout this video https://www.youtube.com/watch?v=fw00kYnccXw


♡The Grand Launch and Global Event is on 16-18 February 2018♡Dubai♡

Register here:
https://daguniversity.com/en/registration/5328939

nuansa said...

terimakasih banyak infonyaa...


halo gaes, nuansa sudah bisa diakses,

Janice Aliena said...

Suami saya Johnson membuang saya untuk wanita lain untuk pes 3 tahun ,. Rakan saya Jennifer Oscar memperkenalkan saya kepada kastam Voodoo Love Spell, saya tidak pernah melakukan spell cinta sebelum ini dalam hidup saya.
Pada mulanya saya tidak pernah percaya DR Oduduwa akan dapat membantu saya memenangi kembali HUSBAND EX saya dari wanita ini tetapi kerana saya masih sayang dia dan saya mahu suami saya kembali dalam hidup saya .. saya mencobanya, saya patuh dan ikut DR Arahan ODUDUWA dan saya mengejutkan bahawa selepas 3 Hari mencurahkan Cinta-mantra dan kerja-kerja Incantations dengan gambar suami saya dan nama-nama yang diberikan kepada DR ODUDUWA, Makan siang adalah ejaan cinta ke udara bagi pihak saya pada jam 12.00 tengah hari. . Keesokan harinya saya berjumpa dengan panggilan yang tidak dijawab di telefon saya, beberapa munites kemudian saya EX HUSBAND memanggil saya di telefon meminta saya untuk memaafkan dan melupakan semua yang dia telah melakukan salah untuk menyakiti saya, Suami saya bercakap dengan saya dengan baik dan dia menyesal. sekarang diri saya dan suami saya kembali bersama-sama dan kami sangat gembira dengan kehidupan baru kami sebagai keluarga ... terima kasih kepada DR ODUDUWA untuk kerja yang hebat yang telah dilakukannya untuk saya .. saya berjanji kepada Oduduwa untuk membagikan kerja baiknya Kesaksian kepada dunia selepas ia berfungsi dan benar-benar karya Love-Eja untuk kebaikan saya.
Apabila anda memerlukan bantuan sedemikian dan anda mempunyai sesiapa sahaja yang anda kenali atau saudara-mara yang ada di sana yang mengalami sebarang krisis hubungan hari ini, sila memaklumkan kepada mereka untuk menghubungi ODUDUWA melalui e-mel: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
Cara Bawa Balik cinta anda, jika anda mempunyai kes seperti berikut ...
SPELLS PERKAHWINAN, PELAJAR SPELLS, SPELLS KASUS MAHKAMAH, LOVE SPELLS
Adakah kekasihmu mengambil masa yang lama untuk memutuskan?
Adakah kekasih anda menipu anda?
Adakah kekasih anda masih bercakap dengan bekas?
Adakah kekasih anda mempunyai pengaruh buruk?
Adakah saudara-saudara kekasih anda berubah fikirannya?
Adakah kekasih anda menghindari anda apabila anda memerlukannya?
Eja Menang Lotto
Eja untuk memenangi Kupon
Eja Berhenti Perceraian.
Eja mencari cinta sejati.
ejaan untuk menyelamatkan perkahwinan anda daripada wanita lain.
Makan siang untuk mendapatkan Rick, kemasyhuran dan kekayaan.
Ejaan ritual
Jatuh balas dendam untuk mengembalikan wang anda yang hilang dari penghutang.
Eja untuk mendapatkan pekerjaan yang baik.
Oduduwa E-mel: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
Tel: +13019658857
Nombor WhatsApp: +2348109844548

Omma Zarina said...

Wahhhh! nampak sedap eskerem tuh.

www.ommasihat.com

DE SOPHEA said...

terbaik :)

Yose Suparto said...

BROKER AMAN TERPERCAYA
PENARIKAN PALING TERCEPAT
- Min Deposit 50K
- Bonus Deposit 10%** T&C Applied
- Bonus Referral 1% dari hasil profit tanpa turnover

Daftarkan diri Anda sekarang juga di www.hashtagoption.com

سمر محمد على said...

شركة تنظيف بالخبر ارخص
شركة تنظيف سجاد بالخبر ارخص
ارخص شركة تنظيف كنب بالخبر
ارخص شركة تنظيف موكيت بالخبر
ارخص شركة تنظيف مجالس بالخبر
ارخص شركة مكافحة حشرات بالخبر

سمر محمد على said...

ارخص شركة تنظيف بالقطيف
ارخص شركة تنظيف فلل بالقطيف
ارخص شركة تنظيف شقق بالقطيف
ارخص شركة تنظيف منازل بالقطيف
ارخص شركة تنظيف موكيت بالقطيف
شركة تنظيف كنب بالقطيف ارخص
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف ارخص
<a href="https://altaiyar.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D

OGEN Infosystem (P) Limited said...

If you need website development and design for your business or product visit ogeninfo.
Website Designing Company in Delhi

Mutual Fundwala said...

For Mutual Fund Advisor and best mutual fund investment scheme visit mutualfundwala.
Best Performing Mutual Fund

Unknown said...

Nice Information, For the best service of Freight Forwarders and Shipping Company visit YhCargoindia at.
Freight Forwarders in India

Unknown said...

This content was really impressive, thank you so much for sharing with us.
Audio Engineering Courses

Avinash Mittal said...

Great informative post. I love all the blog posts; I really enjoyed it, because it is very nice. Thanks for sharing. ab workouts

Dale Morris said...

Phone number for Norton
McAfee toll free phone number
Malwarebytes support contact
hp printer support online chat
canon printer support phone number usa

Erin Moses said...

canon printer support toll free number
Avast Phone Number
Microsoft Edge Support Number
mozilla firefox support
apple support number
norton support phone number
hp customer support australia
brother customer service number
Mcafee Customer Service
outlook toll free number

bestieltscoachingindwarka said...

Prepare for IELTS exam in one month
Prepare for IELTS Listening Test
Prepare for IELTS speaking test

Axton said...

- Tips Mendaki Gunung Saat Musim Hujan
- Menu Buka Puasa Irit
- Tempat Wisata Alam Di Bandung
- Destinasi Wisata Raja Ampat
- Tas Ransel Untuk Traveling

Website Designing | Software Development Company said...

Nice post thanks for sharing

Website Designing Company in Delhi

brittanymlemay said...

You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant! norcross locksmith services

Tech said...

Nice Post!!!

iphone development company
e business application
reacts developers

ibss said...

Nice blog, good information
web designing company in chennai

ภาษาอังกฤษ said...

ผลบอลย้อนหลัง
ไฮไลท์ฟุตบอล
ผลบอลสด7m
ข่าวฟุตบอล
ไฮไลท์บอลเมื่อคืน

irgiardino said...

I really enjoy spend time in your website.
خرید و فروش نهال

Afiq said...

Skrg dah tahun 2020...
Rindu dgn blog ni, selalu baca time zaman2 spm dlu (2010)
Skrg aku pun dah ada anak dah...
Thx zack for all the memories...
Ko pun senyap skrg, harap semua sihat sejahtera laaa

Armando Rodrigues said...

Good Going

norton error 8504 104

norton security error 8504 104

how to cancel norton


how to cancel norton subscription


norton security subscription renewal

norton activate redemption


norton won t open windows 10

norton won t run scan

Patricia Onorato said...

activate avg license number
how to activate avg internet security
avg internet security product key
avg mobile antivirus activation code
avg antivirus free activation code

A Q said...

😄



===============================

https://alado52.blogspot.com

===============================

Kiya rony said...

here are the listed methods that might facilitate you to overcome the case of discord update failed. So, get started with the subject itself.

Zoe said...

tau psl gas Nitrogen ni sbb Masterchef Australia slalu guna..
floral throw pillow
baby blue accent pillow
baby accent pillows

Maria Jhon said...

When Gmail fails to work properly, almost everything would shut down. And the worst part occurs when users try to fix the issue and eventually fails. If you are having the query like: “why my Gmail is not receiving emails,” feel free to ask one of our Gmail experts straight away.

Pokerwin88 | Poker Deposit Pulsa | Poker Online | Ceme Online said...

Poker Deposit Pulsa
DominoQQ Pulsa
IDN Poker Pulsa

Maria Jhon said...

It is a usual thing if your Gmail app keeps crashing while you are trying to open the application in your device. The issue of Gmail crashing in iPhone is due to several technical snags. If you are too unable to fix the issue on your own, you must try contacting one of our Gmail experts eight away to get instant resolutions.

Maria Jhon said...

Yahoo mail is known for its compatibleness with almost every browser. Yet, some users have been reported about the issue of Yahoo mail not loading in the browser they usually use. If your browser is too loading up the Gmail for quite a long time and eventually end up with an error, get in touch with our team. Our experts are working round-the-clock to get you all sorts of help.

Malik said...

Really Nice Article & Thanks for sharing.

Oflox Is The Best Website Design & Development Company In Dehradun or Digital Marketing Company In Dehradun

Dave Raja said...

Really, cool, if you are looking for a unblock proxy, than you should try our site, thank you

Maria Jhon said...

Gmail not getting emails is the issue that most of the users are facing in recent times. Although the issue can be resolved easily, yet many users are failed to fix it. If your mind is too having a query: why is my Gmail not receiving emails, you must get connected with our Gmail executive team.

Ovobukalapak said...

Selamat datang di situs judi slot terbaru Terbaik Di Indonesia Koowall. Daftar dan mainkan slot pilihan anda sekarang juga.

Ovobukalapak said...

Daftar Slot Online Terpercaya Gratis dengan Bonus Terbesar dan Deposit Termurah CUMA 25rb bersama Situs judi slot online Terbaik & Terlengkap Koowall.

Anonymous said...

Daftar Slot Online Terpercaya Gratis dengan Bonus Terbesar dan Deposit Termurah CUMA 25rb bersama Situs Judi Slot Terbaik & Terlengkap michelepazienza. Di sini di michelepazienza Anda bisa mendapatkan transaksi judi slot pulsa paling murah di Indonesia.

Ovobukalapak said...

Selamat datang di Situs judi slot Terbaik serta terpercaya Di Indonesia. Daftar dan mainkan slot deposit pulsa dengan banyak pilihan permainan bersama kami yang menjadi salah satu situs judi slot terpopuler.

Ovobukalapak said...

Selamat datang di situs judi slot Terbaik serta terpercaya Di Indonesia. Daftar dan mainkan slot deposit pulsa dengan banyak pilihan permainan bersama kami yang menjadi salah satu situs judi slot terpopuler.

Ovobukalapak said...

Kami menyediakan cara daftar slot deposit pulsa paling mudah tanpa ada biaya apapun untuk bergabung.

Angka Togel Paten said...

Daftar situs judi slot online deposit via pulsa tanpa potongan diOvo88 sangatlah menguntungkan. Anda bisa dapatkan bonus next deposit, bonus new member, bonus rebate slot dan masih banyak lagi.

Anonymous said...

Kami menyediakan berbagai jenis permainan slot deposits via pulsa. Anda bisa mengunjungi url tautan di bawah ini untuk mendaftar : slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa ,
slot deposit pulsa .

Angka Togel Paten said...

Indotogel sebagai situs pasaran togel online terlengkap menyediakan layanan judi togel 7 pasaran. Indotogel merupakan situs bandar togel terpercaya di Indonesia. Sebagai agen togel online, Indotogel menyediakan 7 pasaran togel paling kompetitif yaitu togel SGP Singapore, togel HKG Hongkong, togel SDY Sydney, togel Kamboja atau Cambodia, togel Taiwan, togel China & togel Japan Anda dapat melakukan pasang togel di semua pasaran togel online yang tersedia hanya dengan minimal deposit Rp 10.000.

Tidak hanya itu, kami juga menyediakan permainan seperti : Slot deposit pulsa , Slot Deposit Pulsa , Slot Online , Casino Online , situs judi slot. slot online , agen slot online.

luni said...

I wanted to thank you for this excellent read!! I definitely enjoyed every bit of it.

I have you saved ,as a favorite to .look at new things you post…

agen domino said...

ES CREAM jadi kepingin

georgelurther said...

Are you facing the canon printer is offline mac error? Don’t worry with some easy steps you will easily fix this error. If you need expert’s help then get in touch with us and get immediate and best solutions from highly educated and skilled techies. To know more visit our website canon printer offline.

ebookhelpline said...

Looking for a best and easy way to resolve a Kindle won’t connect to wifi error? Then look no further than kindle help guides. We are a team of skilled and highly experienced technicians. Who are offering round the clock services. For more information visit our website kindle help guides.

norton support phone number said...

Hey, Are you looking for any support for your antivirus software, PC, Laptop, apple devices? Then we are here to fix the issues for you. Contact us anytime and get your error fix.

sarah johnson said...

follow the steps given here to download, install and activate microsoft office 365 on your pc. Activate Microsoft Office using www.office.com/setup.
office.com/setup
office setup
www.office.com/setup
office.com/setup
office setup

web arora said...

It is inspiring and very awesome
Check-
Website designing company in delhi
Website designing company
Website developing company in delhi
Best Website designing company in delhi
Web developer




Unknown said...

website

Unknown said...

Local Locksmith Services In Poughkeepsie

sri harsha said...

very informative thank you for sharing best marketing company in vizag

BroadwayLocksmithNYCBlogger said...

Broadway Locksmith NYC

CobraLocksmithsBlogger said...

website

Latest School News Nigeria Portal said...

,Hi Thank you for sharing this wonderful article. Do well to visit Latest School News to apply for Jamb Registration Form. You can always check your Jamb Result and Neco Result Checker here.
Do well to check your Admission Status using Jamb Caps.

Anonymous said...

https://www.locksmith-dayton-oh.com/

norton.com/setup said...

Open your browser, visit www.office.com/setup or office.com/setup and select the Office product you want to install.

norton.com/setup said...

Get Hulu activate at hulu.com/activate or visit at www.hulu.com/activate for making your hulu activation process easy.For More visit Hulu Activation code.

webroot geeksquad,webroot.com/qeeksquaddownload said...

This may be a best place to introduce yourself and your website or include some credits. Go to webroot safe website www.webroot.com/safe or webroot.com/safe from your browser. Download, install and activate webroot at www.webroot.com/activate.
www.webroot.com/Setup

webroot geeksquad,webroot.com/qeeksquaddownload said...

Go to webroot safe website www.webroot.com/safe or webroot.com/safe from your browser. Download, install and activate webroot at www.webroot.com/activate.
www.webroot.com/Setup

mcafee activate said...

Go to mcafee.com/activate & enter the activation key to get protection. Download, install and activate McAfee at www.mcafee.com/activate.
www.McAfee.com/Activate

www.hulu.com/activate said...

Open your browser, visit www.office.com/setup or office.com/setup and select the Office product you want to install.
www.office.com/setup

Eset.com/activate said...

www.Eset.com/us/activate- Follow easy steps for downloading, installing, and activating the Eset product. To type the activation code, go to eset.com/ca/activate

fbees-office said...

www.office.com/setup 1. Go to office.com/setup for office setup.2.Sign In to your Microsoft Office Account.3.Find your Office Product Key.4.Enter your Microsoft Office Product Key.5.Download and Install Office.6.Run the Activation wizard.You are all done, Run Office Apps.

G Plus said...

Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog .
Dehradun escorts
Delhi escorts

fbees-office said...

office.com/setup.open Office Setup website www.office.com/setup in your browser.sign into your Office Setup account,Enter Office Product key to Proceed.https://com-office-install.sitey.me/

Anonymous said...

www.McAfee.com/activate - Download and install McAfee with an McAfee activation key. Learn more about its premium services by visiting mcafee.com/activate.

uswebrootsafe said...

1.Open the webroot application in your device or at www.webroot.com/safe.
2.Activation wizard screen will appear on the screen
3.Enter webroot activation code and click on activate button.
4.You have successfully activated webroot on your device.

office-install-com said...

Go to www.office.com/setup in an internet browser.Sign in with your Office setup account.you can easily find Office.com/setup 25-digit alphanumeric office product key."

fbeesmcafee said...

123.hp.com/setup And Quick Installation. To setup HP Printer on any device (computer, phone etc) you need to download the appropriate driver for your HP Printer.

Rajasthan Budget Tours said...

Thanks for sharing this information and keep updating us. Really it was an awesome article.
Rajasthan Budget Tours

Unknown said...

As we all know, Microsoft Office is one of the best productivity suite available in the market. And what makes it even better is that it is from a reliable brand that most people trust and Love,www.office.com/setup
office setup
www.office.com/setup
office.com/setup

fbeesoffice said...

Open your browser, visit www.office.com/setup or office.com/setup and select the Office product you want to install.
1.Go to office.com/setup for office setup.2.Sign In to your Microsoft Office Account.3.Find your Office Product Key.4.Enter your Microsoft Office Product Key.5.Download and Install Office.6.Run the Activation wizard.You are all done, Run Office Apps.

fbeeswebroot said...

Go to webroot safe website www.Webroot.com/safe or webroot.com/safe from your browser. Download, install and activate webroot at www.Webroot.com/activate.This may be a best place to introduce yourself and your website or include some credits.
webroot.com/safe
webroot/safe

norton.com/setup, www.norton.com/setup said...

For Downloading, Installing and activating the Norton product, visit www.norton.com/setup and Get Started with Norton products.
www.norton.com/setup
norton.com/setup
norton setup

Anonymous said...

Hello! My name is Blayze Maverick, an author of Antivirus Support helpdesk. Choosing a right possible solution of Antivirus Support issue could be relatively confusing as there are numerous support service proffer troubleshooting guidelines. It is my recommendation to check the reviews and the posts of any content first and make sure it is trustworthy as well as helpful for you. There are many candidates who feel helpless because even after investing too much time and money their offline problem still existing. Unless you turn your Antivirus Support online, you can’t print anything. That’s’ why, don’t waste your precious time! Just approach to me via Antivirus helpline number and obtain one-stop solution for your offline problem in handy way.

tarzanturkk said...

Download and Activate the www.Norton.com/setup file by creating an account on norton setup. Install the setup and activate it on norton.com/setup.

tarzanturkk said...

Download and Activate the www.Norton.com/setup file by creating an account on norton setup. Install the setup and activate it on norton.com/setup.

Shayari Sad said...

Happy New Year Wishes Shayari
Shayari

kirankumarpaita said...

software testing company in India
software testing company in Hyderabad
Very Nice Information.
I really enjoy spend time in your website.
keep sharing.

ashfordtours said...

Appropriate Airport transfers Nairobi Kenya is important otherwise you will start the Kenyan tour on the wrong note and lose plot of your Kenyan holiday. Your tour operator will arrange the pickup at the airport, hotel accommodation and the various excursions and tours that you would like to undertake in the country. It is important to go through a registered travel agency or tour operator so as to authenticate trust and safety so check up for the credentials before signing up.
Kenya tours are mostly occupied by the witnessing of wildlife from both ground and the air but also involve climbing mountains and capturing summits that are humanly possible. Kenya also offers pristine beaches and rich coastal scenery to enjoy and in farm tours Kenya you will be experiencing the third dimension of Kenya attractions. Farm Tours Kenya Wildlife African safari Tours

Puminati Digital PVT LTD said...

Thanks for sharing such a blog

Digital Marketing Company in Haldwani

Unknown said...

Get professional trading signals sent to your mobile phone every day.
Web Development Company in Haldwani

zara said...


LEADING MAKE-UP SCHOOL IN BANGALORE AND PUNE

If you want to start your career as a leading make-up artist, we must tell you that you have made an incredible choice! With more and more people striving to look the best version of themselves, the make-up industry has been revolutionized and has been booming steadily. We at Zara’s International Academy in Bangalore and Pune, have been training aspiring make-up artists, for over a decade, to become the best in the industry. As the leading make-up school in Bangalore we have worked with FabIndia, Global Desi, and Good Earth to Abraham & Thakore, and have experience that most artists crave for! We welcome you to our big and happy family, let’s learn and grow together.


Best professional make-up courses in bangalore

This professional make-up courses is designed to mould you into a successful make-up artist with global standards. This extensive 75 days course will allow you to learn and practice rigorously. You do not need to have prior experience to start this course, we will teach you everything from scratch, from the very basics of make-up and hair styling to advance make-up techniques. We teach you bridal make-up, film make-up, creative make-up, editorial make-up, high fashion, airbrush make-up during the course. We are the best professional make-up courses in bangalore.

Students receive professional high end pictures of their work throughout the course for their portfolio. After completion of this make-up artistry course you will be certified by Zara’s International Academy. Marketing class for all the students where you will learn how to create and publish posts on your social media handle, tie-ups etc. We also help you list yourself on the best wedding portals which can generate leads for you.

Pro hair styling course
Master bridal make-up course
101 Self make-up course
Professional Make-Up Courses n Bangalore
Advance make-up & Basic hair styling

Professional Make-Up Courses in Pune
Makeup Artist Course in Pune
Makeup Courses in Pune

KP Webtech said...

Nice Blog. Thanks for your valuable information.

Web Design Company in Chennai
Web Designing Company in Chennai
Graphic Designers in Chennai
Packaging Design in Chennai
Packaging Design Company in Chennai
Brochure Designing Company Chennai
Business Card Designing Company in Chennai
Content Writing Services in Chennai

Anonymous said...

We are well established IT and outsourcing firm working in the market since 2013. We are providing training to the people ,
like- Web Design , Graphics Design , SEO, CPA Marketing & YouTube Marketing.Call us Now whatsapp: +(88) 01537587949
: SEO Service Company
good post Mobile XPRESS
Free bangla sex video:Delivery Companies in UK
good post Mobile XPRESS

Malwarebytes said...

You feel safe and secure after installing Malwarebytes in your laptop. It is not a fully fledged antivirus program if one goes by the definition of antivirus yet it enjoys extreme popularity among the masses.

Agustus said...

Thanks for Sharing such an amazing article. Keep working... Your Site is very nice, and it's very helping us.. this post is unique and interesting, thank you for sharing this awesome information

vulkan-slots-casino.com

canadaslotsonline.com

gamesriot.org


bigdownloadgames.com

iigame.net

onlineslotsquestions.com


casinogamesslotsonline.com

wonslots.com

trailtoadventure.com

Agustus said...

Excellent and very exciting site. Love to watch. Keep Rocking.

mindbleach.org

intissite.com

iranipc.com


geographyua.org

olympiafamilyrestaurant.net

evilsound.org


barcedona.org

youthub.net

lucyandbart.com

Durco Pump Parts said...

Gorman Rupp Pump Parts

sasi said...

thank you for sharing this article.Be it a software developer, programmer, coder, or a consultant, CronJ has it all. CronJ has been a trustworthy company for startups, small companies, and large enterprises. Hire the web of experienced React developers for your esteemed project today.
ReactJS Development Services

Genuine Man Truck Parts said...

Irrespective of how dangerously easy your lives have become with the internet don’t haste while you’re on a buying journey, especially while buying Man Spare Parts from online. You know very well “Haste makes waste”. So, before you purchase your Man spare parts, go through the following checklist. Man Truck Parts

Michael Oliver said...

Good blog,

Thanks,
Michael Oliver,

Digital Marketing Companies in Chennai, Website Design Companies in Chennai, SEO Companies in Chennai, Digital Marketing Company Chennai, Web Design Company Chennai.

https://www.wisewebtek.com

Alex Sierra said...

I’m appreciate this post, very good can read it. Anyway, I’m Alex Sierra, an amateur blogger. I have a new article named Peluang Usaha Online, and more article. Please visit my blog. Thank you, God Bless.

Nick Jackson said...

google play download pending
Google customer service

Ruger LCP Laser said...

Ruger LCP 2 : Ruger Laser joined the AR market back in 2009 with the launch of the Ruger AR 556 Accessories collection of semi-autos chambered for 5.56 NATO and additionally.223 Rapid eye movement sleep. This line was complied with by the launch of the SR-762 chambered for 7.62 x 51 mm NATO and.308 Triumph. in 2013. These two-stage, piston-operated rifles have in fact succeeded, providing a preferable set of features, remarkable accuracy and additionally stability. Ruger LCP

Anonymous said...



CronJ is a leading React JS Development Company based in the USA, Bangalore, India, New York, UK developing and offering the best platform for ReactJS development services. We have a professional and committed ReactJS and software development team that can build and meet your business needs.



ReactJS Development Services

David Smith said...


The post was appriciative. This will help reader to get information. Thanking for writing this type of article.If you are looking for a one-stop solution for trading in the Indian Stock Market and share market tips for investment, look no further. We provide highly exclusive technically and fundamentally accurate Stock Market tips customized for Intraday and/or positional traders in Equities Cash and Future/Derivatives. Our services are designed as per customer recommendation.

jony said...


Tubi.tv is likewise accessible on an assortment of devices like Amazon Fire TV, ROKU, Playstations, and Smart TV or you can straightforwardly get to it through any of your internet browsers. As you are wondering that you have perused so a lot yet you knew nothing about how to get tubi.tv/activate then don’t you stress at all reason directly underneath we have gone to your guide with the Tubi Tv Activation measure.

tubi.tv/activate
tubi tv activate lg smart tv

شركة تسويق الكتروني said...

شركة تسويق الكتروني

شركة تسويق رقمي said...

شركة تسويق رقمي

jony said...

However, customers are likewise presented with the option to create a record in the hours of actuating from their membership. Visit here amazon.com/mytv

www.amazon.com/mytv
amazon.com/mytv

SG SAN said...

Hi there,

So nice article, i found it very explanatory and informative, keep sharing the best content :)

Take care and regards

Your follower,

Sandro Carros

A little bit about my job:

Compra e Venda de Automóveis Usados, novos e Seminovos em todo o Brasil

Encontre anúncios automóveis usados e novos de concessionárias à venda em todas as cidades do Brasil. Anunciar Carros usados, novos e seminovos: Confira ofertas de veículos usados e seminovos em todos os estados brasileiros. Registre-se e venda seu carro gratuitamente. Carros usados de revenda, concessionárias e particulares. Anuncie grátis e venda seu carro seminovo de maneira fácil e rápida em qualquer lugar do Brasil! Thanks and take care!

carro barato said...


Hi there,

So nice article, i found it very explanatory and informative, keep sharing the best content :)

Take care and best regards

Your follower,

Sandro Carros

A little bit about my job:

Compra e Venda de Automóveis Usados, novos e Seminovos em todo o Brasil

Encontre anúncios de carros usados, seminovos e novos à venda em todas as cidades do Brasil. Automoveis Novos usados, novos e seminovos: Confira ofertas de veículos usados e seminovos a venda em todos os estados brasileiros.

Registre-se e venda seu carro gratuitamente. Carros usados e seminovos de revenda, concessionárias e particulares. Carros Usados a Venda Anuncie grátis e venda seu carro seminovo de maneira fácil e rápida em qualquer lugar do Brasil! Compradores e vendedores de automóveis se encontram aqui para fazer bons negocios, anuncie seu carro grátis até vender!

jony said...

Amazon Com myTV is a type of prime video subscription with its number one stations and movies. Amazon Prime Video is a paid as unpaid type of subscription. Amazon Prime Video Twist, which gives high-speed motion pictures and Amazon Prime Video, is loaded with high solid features. You can appreciate an Amazon mytv subscription on your cell phone, TV, Roku Chrome cast, and so forth. The Amazon.com mytv activation code is provided with the Amazon.com/mytv device, or you can receive the same via email.

amazon.com/mytv
Amazon Activation Code

google said...


Hello how are you doing

Nice article and blog, I found it very explanatory and informative, thank you very much for sharing your knowledge and wisdom with us, we know how important is experience in our lives. Google Search

Your follower
Johnny One Google

take care and stay positive

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 277   Newer› Newest»
Related Posts with Thumbnails