Sms, kucing, dan makwe hotlink.

Satu petang sedang guwa duduk-duduk santai di rumah menggosok kepala-kepala kucing kesayangan guwa, guwa didatangi satu sms dari member taman guwa yang bernama Eno.

"Ju, futsal malam ni. pukul 11. friendly."

Heh! guwa senyum acuh tak acuh.

Gosokan ke kepala kucing, guwa hentikan serta merta. Perlahan-lahan, guwa turunkan kucing guwa dari riba terus ke lantai. Dan bagaikan tidak bersetuju dengan tindakan guwa, kucing guwa mendongak guwa dengan dahi kerut seribu. Beliau cuba kembali ke pangkuan guwa, tapi guwa tepis dengan tangan kanan. Namun kucing guwa tak berputus asa. Kali ni beliau melompat terus ke riba guwa. Berlaku tolak menolak antara guwa dan kucing. Akhirnya kucing guwa mengalah lalu bingkas bangun meninggalkan guwa dengan mulut yang terkumat-kamit seolah-olah berkata sesuatu.

"Dasar anti-klimaks!" - protes kucing guwa dalam bahasa kucing.

Serentak itu juga guwa capai kusyen di sebelah guwa. Terkedek-kedek kucing guwa lari ke luar rumah tanda kecut.

"Biadap! tak tau respek tuan! Perangai macam binatang!" 

"Memang binatang pon?! Ahaha!" -sahut kucing guwa dari luar rumah sambil ketawa.

Gampang.

**************

Setelah marah guwa beransur reda, guwa kembali dengan urusan sms dari member guwa tadi.

"Ok. Seploh stengah karang aku datang." - balas guwa ringkas.

Tetet tetet..!

Tetiba henset guwa berbunyi. 

"Wah! Jadah hape laju bebenar si Eno ni reply mesej guwa? bela saka ke hapa?!"

Setelah menekan button "read", rupa-rupanya encik Maxis yang reply bagitau yang kredit guwa tak cukup untuk menghantar mesej tadi ke Eno.

"Lerr..."

Kali ni guwa tak tau nak marah ke siapa. Nak luah ke kucing, kucing dah keluar meninggalkan guwa. Lantas guwa capai kunci moto terus bergerak ke kedai hotlink berdekatan. 

Belum sempat guwa masuk gear empat, moto guwa dah tercangak depan kedai hotlink.  

"Dik, topap tiga ringgit ada?"

Makwe hotlink tu tak lawa sangat. Topap tiga ringgit pon sudah memadai. Biar kedai dia tak maju! Biar dia rasa. Supaya jadi pengajaran kepada owner kedai tu supaya lebih peka dan sensitif dalam memilih pekerja. Ini ari, makcik jual air tebu tepi jalan pon pandai tarik customer dengan meletakkan anak beliau yang cun dan seksi duduk di sebelah mesin tebu. So what? Ini semua bisnes strategy! bisnes bai! bisnes! Tak kan itu pun guwa nak ajar.

"Abis la bang." - jawab makwe hotlink simple.

"Lima ringgit ada?"

"Emmm... Lima ringgit pon abis. Seploh ringgit je yang tinggal..."

"Ok. Takpe lah. Thanks ek?."

Haish...

Keluh guwa dalam hati.

***********

Seterusnya, enjin moto guwa berderum lagi. Kali ni destinasi guwa -7E.

Sesampainya guwa di 7E, guwa nampak ada dua orang makwe. Dua-dua pun lebih kurang jelita. Sorang tengah beratur bayar duit jajan sama air tin. Sorang lagi tengah berlegar-legar dekat ATM.

Guwa berfikir di dalam hati. Kalau guwa beratur di kaunter cakap yang guwa nak topap lima ringgit, sah-sah la guwa menjatuhkan maruah sendiri. Apa barang muka hensem-hensem topap lima ringgit? Paling sengkek, seploh ringgit la at least. Baru kena. Ye tak? 

Jadi, guwa jeling mesin ATM. Makwe dekat ATM tu pulak dari tadi macam fifty-fifty je guwa tengok. Reti guna ATM ke tidak? 

Melihatkan guwa yang semakin hampir ke mesin ATM tu, makwe ATM perlahan-lahan mengundurkan diri beratur di blakang guwa. 

"Ni mesti kes nak kluar seploh hinggit tapi malu takut orang blakang nampak. keh keh keh" -ketawa guwa dalam hati sambil mata masih menjeling makwe kaunter tadi.

Tet tet tet tet tet tet.....!!

Tiba-tiba mesin ATM berbunyik bagai nak rak. Kad guwa tak boleh masuk. Ah sudah! ni apa hal pulak ni? 

Dengan separuh panik tapi masih tenang, guwa pandang kad guwa.

"Nagoya Institute of Technology." 

Tertera perkataan tu pada kad guwa.

"Fakkkkk!!" - carut guwa dalam hati berbaur bahasa kesat.

Saat tu, makwe kaunter, makwe blakang guwa, mak makwe, ayah makwe, adik makwe, pakwe makwe, semuanya menoleh ke guwa dengan serta merta hampir serentak. 

Guwa tarik muka selamba lantas beredar dari situ meninggalkan mesin ATM yang sudah kembali senyap.

Dari atas moto, guwa sempat peratikan makwe-makwe yang sedang galak ketawa sambil tangan pekup-pekup mulut. 

***********

Setibanya guwa di rumah, terus guwa capai lighter. 

Skarang ni cuba bagitau apa patut guwa buat pada student card guwa ni?



Selain bakar, lu orang ada idea?

Cepat! guwa tengah panas ni. 

441 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 441   Newer›   Newest»
BisnesMeng said...

you must 'fakkk' that card....

syuwai said...

miahahaha.. erk, maaf ketawa tp memang lawak eh

lain kali tengok dlu card yang nak dicocok tu ye ;p

Anonymous said...

hahahahaha
sungguh kelakar...
uish jgn bakar abg zack..
boleh wat kenangan tu
kot2 nt bile 10 thun akan dtg tgk kad tu t'ingat balik kes tu x pun tunjuk kt anak cucu..
:))

Primadona said...

Cita best giler..
tak boring baca..paling best bila kucing tu ckp antiklimaks betul.Kan dah kena sumpah dgn kucing.Patahkan je kad tu.hoho

izuddinrahim said...

mengucap banyak2..
kritikal kes ni.kena buat istikharah dlu.
hahahaha

Fasihah Supian said...

haha lawak jer....tak nak bako? xpe, hanyutkan kat sungai je la...hehe

Anonymous said...

dok rok cetong.....

Unknown said...

Tu balasan kau menjadi anti-klimaks kuceng serta balasan memandang rendah makwe hotlink.

Miss b said...

meh bagi saya je kad student tu. nghhahaha

gadis semalam said...

haha...
dah tua la incik zack...
x yah nak control2 macho dah aih...

Idati Malek said...

gigit kad tu smpai jadi cebisan..heee heee~~~

: husna : said...

hahaha...mmg besh la citer nie..kelakar habes

Cik TeN10 said...

gi laminate then gntung kt pagar umah.. sng la kl sape2 nk cri umah ko..

udontknowme said...

lu dok dpan kipas je der...kah3

|.a.r.i.e.z.a.| said...

bakor je. bakor bakor bakor~ hehehe tak pun bagi kat kucing td, suh dia g smbg bljr balik.

dayah said...

simpan kot la kad student ntuk anak cucu tgk :P kucing tu nk manja lagi tak cukup kasih syg agknya :P take care zack ;)

MIMIE AIZA said...

tunjuk dekat cucu cicit nanti laaaa

Mashe said...

kita bakor ja!


p/s ; sapa stuju sila angkat tgan macam saya.... :P

KakiPanjang said...

ko nye entry, mmg bez jo...
aku follow kot ko pnye stori...
mntak pomot ye...

Anonymous said...

kite bako je kite bako jer, kte bakoo!! -nada versi hantu kak limah..haha

gossip gurl said...

kita bkor je..
spe stuju angkt tangan mcm sya...
he3..<<tringat cite antu kak limah balik rmah...

ara rara said...

bhahahaha..
adoi..
klaka gilee..
agak2 nyaa, kucing anda ade doakan sumtin..
tu yang terkene tuu.
agaga


kad tuu.
ptong halus halus..
=p

Nur Izzma Hanis Abdul Halim said...

alamak ! kenapa nak bako pulak kad yang tak berdosa tuh ? haha .. :)

Hiedayah said...

kucing yg menarik!!bg saya pinjam..nk buat experiment jap,.

Anikimaro said...

gila babas...sekejap je dah 200++ komen....
who wanna know bout 7 eleven top secret klik here

khadijah nas said...

setelah diperhati betul betul kebanyakan pengomen terpengaruh ayat hantu kak limah nih..

ce cite ce cite...
kite bako je.. kite bako je..

haha..
kuat pengaruh cite tuh!

neway, the card... simpan je la ya

Anonymous said...

hahahaha bangang. amik lighter hisap rokok sudey.

-adila

missctlove said...

janganlah bakar..simpan wt kenangan..
nati ble ko ternampak student card tue..mesti ko terlintas dalam hati...
ooohhh..nie kad yg wt ak malu sepuloh taun ngan makwe2 comei kt 7E...damm..

xpelah satu ari nati ak nk citer ngan cucu ak...
biar diorg amek pengajaran..

Nad said...

kita bako je. kita bako..

sabooo je lah...
ha-ha

cArBOnAtE S0Da said...

lawak2, nk tersembur air milo aku bila bce entry ni....
apa kata cikgu simpan elok2 dlm gobok je.. letak kat bawah2 baju..
alah peseyen org dolu2 simpan duit.. ltk bawah katil ke..
konfom terus xingat...
hehhehe

gadis kepastian said...

hahaha sabo bro....meh gadis tolong bakarkan.,..xda la nyesal sgt...hehehe

Faten Mahpol said...

gelabah la ko ny zack.. simpan suda..

Ateynmohd said...

hahaha ~ ta pyh lah nak bakar kad tue sebab malu . relax ar . malu kejap je tue . heee ~

Anonymous said...

kita bakor jer....haha
sapa stuju angkat tgn macm sy (sambil goyang2)...HAHA

Raizophora said...

JGN bakar!! kenangan la tuh belajo jaoh2 kat jepon.. huhuhu

Miss Azalia said...

hahaha...
hampesss gler ayt ko kn z??
nsb r kte 1 kg...klu x ak kaw2 gelak barai pnyer r.nie cver r ckit2...hak3.
tp kn z sume owg nk taw nie...asl ang da xduk jpun 2??abis blajaq ka??ce cite ce cite...depa suma nak taw...ak pon nk taw gak.hak3

X.a.n.a said...

khairun salwa :
sebab die masokkan kad matrik dlm mesin aTm

p/s: zack, betolkan i jwbkan..=P

Hafiza Hafinas said...

haha... lawak2... jatuh saham... daripada nak tunjuk macho lain pulak jadinya... kad tu tanam je wat kubo...

XIX Dragunov said...

jangan la bako kenangan tu...patutnye lu cakap kuat2 sikit "eh, la..kad student mase aku blaja kat jepun ke... silap kat pulak dah" hahahaha~ kompem x dengar sore gelak...tapi boleh tengok je muke makwe2 tu melopong...hak3 XD

nina said...

waahhhh hebattt...!! dak jepunk...., lei taw base kucink...... ~time kcih en.d0raem0n..

FurBall said...

bako..bako/.bako!!!jap..nak bako zack ke nak bako kad??jejeje

Nabiel said...

lu bg gua kad tuh..hahaha

Anonymous said...

bakar je kucing ang

Led said...

nk puas ati, anta gi incenerator.atau crematorium.lebey terhurmat skit gaya nyer.

Henry Zackery said...

waaahhh.. kelakar :) naseb bek mesin ATM x rosak.. puas la zack nak ganti.hahhaa.. suka tengok wajah baru realiti konspirasi :) syabas ZACK :)

rubi said...

siapa suruh masukkan student card? mwahahhaa.. seng~al

eqin_bad said...

tampal je kat bus stop... kasik tayang 1 dunie.. hahaha

nescafe_ais said...

hahaha...kelakar...bakor je...

mama ibu said...

bagi aku je la zack.. nanti aku jampi ko jadik ipar aku nak? hehee..

khairil yazit said...

ahahah..
rendam lam akuarium..
ade kenangan n dpt bls dendam..
kih3

anies_5566 said...

ciss..kes nk tnjuk kad student rupa2nya..hehe..new ngorat2 style nmpknya bro..hehe

p/s: muka hg nmpk tersngat la suci ms dulu2 kala..hehe

iemanizam said...

cicah lam kopi..pastu kunyah sampai lumat

Unknown said...

heheh, salah diri sendiri kan, so bakarlah diri sendiri hehehe....gurau yer...

apislerr said...

benti trus jd student
haha


blog apisv2

Anonymous said...

kite bakor je la.... gua sokonggg...

chanz said...

makwe2 tu proud kot ang belajar kat jepun...haha

nadhie said...

hahaha..siodd nye stori.
nway kad tu guting dua sudaa..

ainHafiqhin said...

hahahahahaa...lawak2...
simpan je kad tue...wat kenangan termalukan diri sendiri di 7E..huhuhu..tak boleh bayang kalu aq da kat tmpat kejadian..konpem aq gelak lagi kuat...haha

faradeeba rosnan said...

haha gilo.
cover macho lagi.
last2 jatuh gak saham.
sabor je lah. :P

nadiRASUL@iman said...

aik? salahkan kad plak? dia yg pi cucuk kad salah~ jgn bakar..NAGOYA INSTITUTE OF TECHNOLOGY tu..hebat! kagum ah~

Anonymous said...

ganasnya,takkan nk bakar kad tu kut =='

Unknown said...

kasi bako aje!!! kite bako!!!kite bako!!!

Anonymous said...

tg ko tersilap ambil card ti pasal...hahaha

izzy tarmizi said...

pls help us,
kitorang ade wt 1 blog utk assgnment kitorang, the title of this blog is, "weapon of heroes"
so,kalo korang ni jenis minat cte superhero, silelah follow blog ni ye, tp kitorang brharap sgt korang dpt follow blog ni,just tekan button follow shj pun xpe sbb assginment ni memerlukan follower yg rmai dan jumlah follower tu juga ade bg effect kpd markah kami,
so,pls help us,
ni link nye,

http://weaponsofheroes.blogspot.com/

thank you so much..

:)

Nisa Kay said...

entry ni sgt kelakar.
:D

Qaseh Dalia said...

haha jahatnye kata awek jula topup tu huh..bako je sekali ngan tuan2 blog ni kite bakooo haha

HusnaShuib said...

Simpanlah weh. kenangan, kenangan!
kah3 lu punya crita cam novel dah maa. XD

armando_et said...

gua rasa lua guna kad tu utk bk pintu jea la.. mcm zaman2 dok hostel kat U, asal kunci cicir je, kad la jd mangsa..hahaha

Hafiz Ghani said...

"anti klimakas" hahahaa x leh blah r der ayt lu!!! memang terbaek!!!! best blog!!! 1st time wa dtg sini!!! :)

Anonymous said...

haha.. pdn muke!!! wt aniaya kt kucg n awek kedai t.up tu lg~ kn da kne balasan. tuhan byr cash lgik!! lol :P

Halen said...

hehehe.. firstime dtg blog ni dan firstime jgk baca ur entry but i like. cerita yg ori gitu.. best best.. :)

ZUHAMIZAM BIN MOHD AZAMI said...

ko tampal lam tnds mall...gerenti rmai yg knl ko...jd popular skejap...xyah nk bkr lahh...

Kami Warga Pai 2 said...

xmo komen2.. nk sruh folow blog kami jah.. ok x ?? folow la ek =)
http://mahabbah-pai2.blogspot.com/

CaDLyNN said...

patahkan je kad tu..hahaha..
bikin panas..kuarkan duit pakai kad student :p

nurul said...

ramai ilmuan kata jgn buat kptsn ms tgh mrh..kelak nti menyesal..cool la beb..hal kecik je 2..blm mslh negara lg nk kn fkr..takut muda2 lg ko dh botak..klh ahli politik licin kepala..

Unknown said...

kami rasa la kan...zack kena tukar gambar kad matrik tue...abang rambut belah superb ler..hiiiiiii

Ali ridha said...

selain bakar tu...cuba buat kari masak cabai...lebih tak enak telan boleh mati apa.hiiii..

# # Ali-alridha.com/blog !# #

Ujang9897 said...

makan wei ...makan!!

AfiqahZ said...

hahaha . simpan ahh. kenangan ! :D

TAYAR PANCIT said...

follow me back @ http://ow.ly/4bAQk

Nabila Wahab said...

hahahaha ~ kite bako aje...

Unknown said...

hahaha masak 3 rasa..bagi kucing makan...lalalalala

eyna azmi said...

hahaha ...bakar je ..

aisyahmokhtar said...

Salam.

Bro, notes ni menarik..

http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/fauzie-ishak/janganlah-buat-orang-yang-mencintai-kamu-kecewa/169489823083755

maybe boleh buat kartun yg stylo tu? mesti syok!

all d best!

Ziera Nadz said...

hahaha...makwe pnye pasai dh slh masok kad.Cam ni lar abg pthkan kad tu kecik2,then buang kalo bakar nnti jd open burning lak...pemanasan global lg...

Anonymous said...

tu la...ni msti sb niat xelok dr awl..lau x, xjd cmtu..hahaha....

Hana Rahim said...

bila nk update blog ni haa??

Ain Syuhada said...

ngee ~ follow blog DAKDAK 13 taon nie ,, aensyuhada98.blogspot.com

Fizfai said...

kite bako je la,huhuhu

Anonymous said...

tu lah manusia..suka sgt pdg yg seksi..yg tak berape cun tanak pandang..jantan2..getiks aku!!

Anonymous said...

tu lah balasan..mengutuk kejadian ALLAH...

::contengan hati::)) said...

gantung je dekat leher zack bg mengingatkan itu adalah kad pelajar bukan kad atm miahahhaa ;)

AsyrafFile said...

Jangan bakar... Simpan di muzium jepun...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

first time singgah sini dr segmen abg ben kerana de blogger jadikan kamooo blog kesayangan diaa..wahh!! blog ini hebatt!!


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Azalina M.Salleh said...

tak payah la bakar... post je kat saya.hahahaha lawak sungguh

Anonymous said...

adakah itu merupakan ari yg malang???lau cite kat kucing tu mesti dia gelak kaw2 punya..itula halau ak sgt!

Shila said...

aip...aip..mana dapat lighter tu??

grr... =.="

Eiza GreenAppleKu said...

Zack, itu menandakan nama ZACK glamour. Orang ramai suka. Bersyukurlah. Akaks...

Suka baca perubahan dalam profile zack tu.

Puteri Aifaa Yusra said...

bagi hadiah kat aku coz baru dpt result yang cukup mengancam and memusnahkan harapan aku nk pi sana. boleh? haha

Unknown said...

lol~

camtaek!!!

konklisinya :: xyah nk poyo sgt..lol~

senyumSOYA said...

pakat ramai2 bako~...

Mira Shahidan said...

alaaa. bako ajer.hihihi.

juju.love.syam said...

kita bakor jea!! haha

Ifti Larina said...

HAHA lawak lawak

Raden said...

wat lap taik kucing anda
yayik baby yg magik

matahari said...

dah bakar belom.??hehehhehe

Fyqa said...

muahahaha.

senyum tak perlu kata apa apa.

boleh kan.

:D

Anonymous said...

bl ang nk update entry..windu le kat ang

zuwaidah said...

akak tengah tahan gelak nih...kang tergelak besar lak kat ofis nih hehehehehhe kelakar la kamu nih

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. said...

hahahhahaa...
guling2 ak gelak bace nih!

weh..tu la ..bedose ngn kucin tu..

punye la nk cover malu..x nak beratur bli topap 5 blakang awek..
last2..termalu beso jugak!

hahahahhaa...
amik habuan~~
hehee

alia zarfullah said...

hahaha sabo jela :)

Ainaa~ said...

klaka..hahahah

Anonymous said...

haha.
sabor je la.

saya budak baik..:) said...

hahahha...malunye...

Cik SCC said...

hahaha..

pegi besarkan kad tu..framekan..dan taruk beso2 kat pintu rumah..

keh3

Anonymous said...

ble lu nk update blog lu bro??

Unknown said...

haha,,bkn na gelak apa yea,,lucu pn ada,,apa2 pn sabar k..nice blog..

Ana Montana said...

http://white-plain-me.blogspot.com/2011/04/blog-saya-nak-popular-macam-blog.html


sila baca..
;)

Firdaus Kasim said...

x payah buat2 apa2 bro.. tidur selama2nya lg bagus..

Entri Terbaru Saya :
Fungsi Sebenar Pisau Pencukur Adalah Untuk Melebatkan Bulu

Firdaus Kasim said...

ohaiyoo gozaimasu bro !

This is my latest entry :
Blogger Popular Sombong?

Firdaus Kasim said...

jgn main api.. haha

Entri terkini :
Pasangan kekasih terlanjur di Hulu Selangor tanam bayi hidup-hidup

maziah said...

cite aa bro asal hang hangin sangat
dengan student card tu? ramai
tertanye2 nape hang x blk jepun dah.
pls do explain to us, ur loyal reader. we want to know. ce citer
ce citer.

nescafe_ais said...

hahaha...kita bako..kita bako..

Malaysiakini Kena Hacked??

karyaone said...

Lu pi mana? Lama benor tak menulis?
Sakit ko? Tak idup lagi ko??? Hehehe
7 hingga 18 kali masuk masih nampak tajuk kucingggggggggg...
.....Zack, guwa baru masuk, mula nak becinto ngan bloq and tulisan lu....apabila dah kena jangkit angau ni, lu pulak buat prangai...apa barang..?!

Apa pun, harap lu sihat dan ada maso nak teruskan penceritaan nii..

Assalamualaikum..

Anonymous said...

zack ensem giler,ahahahaha
bile nk update blog, rindu larrrr..
zack kawan aku dah sawan kt ko thp xingt, gambr ko jd screen saver laptop die, sebijik cm artis glamor dowh,ahahahahaha


----aweks yg ke-999 abg zack yang macho:-)----

An Najwa said...

hahahahahahahahahahaha...kalo ak jd awek 7e tu knpm ak ketawa guling2....hahahhaha

aliarosli said...

bile nak updateeeeeeeeeee??

lame nye tak update

Cahaya said...

cerite yg menarik ^^

PinKy MoMMa said...

zack..ada blogger minta sis smpai kan benda ni pada kamu..
dia suka baca blog ni tapi dh lama x de entry baru.. ;)

jemput singgah ye..

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/apa-jadi-bila-pergi-cari-timba-modern.html

Anonymous said...

bako je la blog ni kalu xnk update

Anonymous said...

sori gurau je suh bako blog...updatela ye...lamo den tak golak

CikAizA said...

hahaha... gantung jer kat tu kat leher... sbg kenangan terindah... hahhaha...
poyoss abis lah... muka market gler... tp apasal lah buat feel macm tu... adess btol... haahhaa

nurayunni said...

mcm korea dah..hikhik

AIMAN said...

ko bagi je kat awex hotlink tu.. boleh jugak dia simpan buat kenang-kenangan

Sufy said...

hahahah...maap lerr sy ketawa plak..:p hurm, sian kat kad student tu jdik mangsa..ahahaa

N@s@r@h@ said...

aku suke tang conversation hang ngan kuceng tu.. ahahahaha..

laviossa niesa said...

lamanyaaaa x updateeeeeee ;(

http://laviossa-niesa.blogspot.com/2011/04/best-blogsyou-will-love-it.html

Unknown said...

haha awek tak lawa pon buleh habis tuhh.. jgn pndg sbelah mata. keh3

Unknown said...

waaa.. nak komen~
muke ang siries nmpk innocent gle kat student card tu.. jd b'simpati lah t'hdp beliau..hukhukhuk

Anonymous said...

uishh, ok.. cmne la ak leh TERPOST komen kat ats ni gune email adek ak (mamat_kamp...)..
waaa~ kemusykilan melanda ni -..-

AkuMuzikFilem said...

napa takde update dah?

AkuMuzikFilem said...

suka cara kau kupas cerita ni

Faaein Talip Roy said...

tu lah.. lain kali check dulu sbelum cucuk... ada lagi tak kad tu?

4umyfans said...

jangan bakar... rugi.
teman kalau ada dekat-dekat ayah mak we tu pun tahan gelak. hahhaiii....

nuruhuda_329 said...

err..xtahu nk komen ape..hehe..tp nk gtau tolong follow blog sy yg serba kekurangan tu ye hik3 ;p

aboyandnick said...

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/05/stuffed-chicken-parmesan-with-spinach.html
new resepi....
jom kita mentelaah bersama...
kalu ada masa boleh cuba...
jgn lupa add kami disini and be our follower...
masukkan email pun dah boleh follow...

Unknown said...

adoyyaaaa..berlinang ayo mato cik sue baca n3 awak nih..bkn cedih pun tapi gelak memanjang..da jadi org gilo duk ketawe dpn koputer sowang2 ahaha.

ChLoE said...

SUKEEEEEEEE laaaaaa blog lu derr....Update la lagi cepat!!

nikkasmahafiza said...

hang xyah la bako kad tuh... ala malu sikit je.. pasni hang jumpe minah tu lg.. macam xbese je kene gelak.. hahaa

amy said...

simpan jak wat kenangan hehehe....:)

TraH said...

ilex lah.. saya pun pernah terbuat juga mcm tue.. sekali tgk matric card rupanya... patut lah berbunyi.. nasib baik xde org.. sorang kwn je ade masa 2.. apa lagi gelak sakan lah kitaorang... hahahahaha

Kak Mahh said...

Sabar...itu separuh dari iman.

Unknown said...

wewiit.hensem gambo dekat kad.ahaks~

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

Zurina J. said...

Ngeh! Abru lu tau der...

Gua suggest lu simpan dalam dompet sajala.. Nanti ada jg gunanya tu, selain bagi pengajaran sama lu..keh²

DauZ(T_T)$haRif said...

bwak p tok dukun je kad 2..bru puas,kah3... (~.~)..huhu

Sarah Khan said...

salam ;)

haha lawak jek. x yah buat apa. simpan senagai kenangan. kui kui :P

btw yg part kucing tuh cute cuz am also a cat lover.

Afifah Azmi said...

haha..klau ak jd pompuan yg ada kat situ mau ak bantai gelak puas2. :p

sheeraY said...

SALAM bang . siot story abang . thumbs up . harhar

Raden said...

abam zack! oi..idop lagi ke tak tuhhh

shigellazoster said...

huhu merah tak merah la kan muke kamu time tu... :)

EiZaRaZiErYa said...

nice entry~ tersengih2 bace cite ni..ahahha..
mine 2 follow my blog.. ^_^
http://teamoer.blogspot.com

blog-tips-kurus said...

ok. memang suka (w/pon tengah bengang lagi sebab purse dirampok!).

*cikgu, tak baik menyumpah kucing. baik cikgu ajar basic bahasa Jepun. (^.^)

tini said...

ini la akibat gaduh ngan kucing tu tadi..tulah tu..

SYAFIQ HABIB said...

Kasik kucing ang makan .

SYAFIQ HABIB said...

Kasik kucing ang makan .

Nur Zaheera said...

hahahhaa ! adoi. dekat sikit api uh kat kad uh. haha

PDH said...

Frame semua kad yang lu ada, gantung pintu depan rumah :)

PDH said...

Frame semua kad yang lu ada, gantung pintu depan rumah :)

PDH said...

Frame semua kad yang lu ada, gantung pintu depan rumah :)

PDH said...

Frame semua kad yang lu ada, gantung pintu depan rumah :)

TeAqArH said...

gunting kecik2 n wat puzzle..^_^

mizan said...

ni first time masuk tang sini, belog lu memang na-is la bro...

aizamia3 said...

ai gelak senyum baca entry ni.. pasal kad tu simpan jelah.. wat frame.. hikhikhik..

psstt: kali pertama singgah..

nurdani said...

hahahaha, bako je la

Erra Kyra said...

haha







BUKAN SENANG TAU ,SAYA NAK SENGIH NAMPAK GUSI!=D

YouSOF said...

Try patahkan dua.. 1 simpan kat wallet, 1 tinggal kat umah. ;D

SYAF said...

Siyes terharu bercaour sedey .....

hati~♡ said...

makwe2 je bang.. tokwe2 xde ke? hihih.. sabo je la erk.. ;p

zaty said...

ketawa tergulim-gulim bace entri ni . huahau

kalu nak bakor jgn bakor sume, bakor kat tepi kad tu jep . baru ade seni ! agaagaa~

Alif Haris said...

cmpak dlm lubang neraka haha

Unknown said...

ekh....bila nk update neh?????penat nau nunggu..

shindosai said...

aku suke ayat ko..
"dua2 kurang jelita"
hehe..XD

Yana Sakura said...

ekekeke~~
kad student upenyer..hahaha..
eh,jgn la smpai nak bakar kad pelajar 2 abg zack oii..
nnt xde lak kad student..
tapi mst malu an..
kalo yana an..yana wt selamber dek jek..cm xtaw pape..hehe.. ^_^

Niena Muhammad said...

erm.. lma nye xupdate blog ni ... :(

Anonymous said...

brader ni lebih krg mcm khairi zackzuhttp://h1.ripway.com/azmanmerapu/index.php

budakkuat said...

hahhah kelakar la zack neh ..
haha,xyah bkr kad tue,zack jgn keluar rumah seminggu la, malu wooo
hhahhah

shida said...

haks haks haks...first time jmpe blog nie...first entry yg dibaca..mmg buat mataku segar pepagi nih..ha3..lawaks je..tu lah, usha2 lagi aweks2 tuh..kan dah silap kua kad...adeiii

Rtp Farra Arisha said...

byk sungguh perkara yg berlaku dlm sehari saja kann...

knp harus bakar student card tuu? boleh jadikan kenanngan tauu.

Nizam Ijam said...

Entry yang best..

”Kahwin Dengan Mayat”

dayu_myself said...

ngahahaha...gila lawak...
ckp orng,sndri kena..muahahahahhaha.
^____^(syum innocent..)

.. said...

meh sini kad tuh bagi kat saya:)
rindu lak nak tgok entry baru anda incik zack.
nak header blog free??mai singgah blog saya!
http://matalebam.blogspot.com

Abby Salvatore said...

patah 8 then kau rebus kad itu.

My Name is Mar said...

Ha-Ha-ha-ha-ha!
Ciottt giler ar lu....
Yang lu pon mangkuk gak kan??
Ha-ha-ha-ha:D
Tengok larh dulu..
Lu kalut sangat pehal sedara?..

ikhwaniey said...

hahaha...siyes klaka gile...dari ngantuk terus segar mata nieh....jangan di bako student card tuh, wat frame, gantung kat dinding...tetamu datang beraya leh la tunjuk, "aku penah blajo kat jepun..."hehehe...

mardhotillah said...

Assalamualaikum.
Kdg2 pelik btl ngan jurujual ni.Bl tgk org melayu msuk pakai baju pun relax je dia org bt bek je..Sy slalu shopping kt midvalley.Sy pakaian biasa je jeans,baju muslimah n tudung.Bl msuk kdai ksut ni salesman dia bt dek je.Bl minah saleh msuk br kt pintu dh sambut.Sakitnya ati..Lps sy bla dr kdai dia,sy n member sy msuk sembonia beli handbag,purse.Msuk plak sacha beli lagi beg ank kasut.Msuk bonia bela palk jam.N then kami msuk semula kt kdai yg tak layan kita org tadi.Berubah gler muka dia org.Apa kita kaneke tulis kt dahi kita brape gaji kita sebulan baru dia org akan hormat kita.SESAMA MELAYU DAN ISLAM gak..Cuma nk lepas geram hehe..Maaf jika ada yg terasa n ingat sy berlagak plak...

kaktun said...

Hihi...macam2 yea zack, dah malu...kad matrik pulok jadi mangsa :) kurang2 leh gak jadi pembaris waktu2 xde ruler..haaaaaaaaaaa :D

LUNA LANUN said...

terbaik!!! hahahaha!

Kembang Perawan 3288 said...

adei.aku penah terkena.malu ja.. bawak kad lain.. dem!

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 441   Newer› Newest»
Related Posts with Thumbnails