Shaver yang biadap

5:08 petang.
bilik yang macam tongkang pecah.
mood - jiwa kacau.


Ikut perancangan asal, celik mata pukul 10 aku ingat nak kemas-kemas kan diri. Nak shave janggut, nak buang lebihan bulu misai, nak buang jeragat itam kat pipi dan ketip kuku kaki. Alih-alih macam biasa, apa yang dirancang selalu menyimpang. Bangun-bangun je tadi, dah macam orang gile. Dok memunggah satu rumah carik shaver tak jumpa-jumpa! Tak cukup dalam laci meja, aku selongkaq almari baju. Sudahnya baju terbarai sana sini, batang shaver pon aku tak jumpa. Celaka.


Aku selak pintu bilik housemate, "weh, nampak shaver aku tak?". Mata tak lekang pandang game depan pc, beliau geleng kepala. Ok, berita faham. Terima kasih.

Cukup aku menyampah. Benda macam ni da slalu sangat kene kat aku. Kalau time muka tengah jambu, bile selai bulu misai pon x tumbuh, dandan tu shaver tu terpampang depan mata aku. Agaknya kalau die boleh becakap, mesti die akan senyum sampai ke pipi,
"hai zack! jambu u ari ni?".

Tapi bile time muke dah macam ungka, bulu tumbuh sana sini dengan tak sekata, nak guna shaver, ha masa tu mula la beliau menghilangkan diri ! Tak ke barua? Aku mula la nak mendidih je darah bile benda aku carik bagai nak rak tapi tak jumpa-jumpa !

Aku ingat satu ari nanti kalau balik Malaysia, aku nak sambung Master. Ambik PhD peringkat tertinggi, pastu aku nak panjat company Gilette, jumpa pegawai atasan die. Mintak die sponsor aku buat research. Aku nak cipta shaver pertama yang ada remote control . Abis cerita! Kalau ilang lagi pasni, aku tekan je butang merah. "bereeepp bereeepp..." Tu dia! Bawah alas kaki rupanya... Ha, kan senang?!



p/s : sekian untuk entry jiwa kacau.

53 comments:

adrina sidek said...

hahahaha..adoi...klaka =))

sYeNgEt ke senget?? said...

hahha shaver tu menganjing "hai zack jambu hari ni" hahahhah LOLOLLLL

Miss Lula said...

kalau barang hilang memang jiwa kacau. kalau duit hilang nak buat jugak remote? hahhaha..

cikgu isza said...

beli banyak2, buat stok

miloicekaw1119 said...

hahhahaha..gelak berguling2 baca entri ni...

irahehe said...

hahaha...leps nie smbung crik errk..

nyna said...

haha.
barang hilang memang boleh buat tade mood

Emora Valeria said...

ang neh sengal la.. =p

cik bunbun said...

hahahahahaha

entry jiwa kacau pon buleh buwat org gelak golek-golek sampai jatuh tangga. miahahaha

:D ngeee

zaza said...

oiii...relax r brader..biarkan aje jgn dicari...nnt jumpe la tu..

Ariff Shah said...

aku semalam pun cari shaver. sekali tengok2 blade dia dah habis pulak. mangkuk betul.

nak beli kat sini confirm mahal.

Melz said...

hoho zack kau ngaku diri kau jambu ke zack :P miahaha

Armyrule said...

apsal shaver ko kat bawah alas kaki?...aku tertanya2 terpinga2 terkinja2...ter, dey, brapa byk ter daaa...

Fina Fento said...

erm..shaver jugak yang salah ke? tuan dia....?

Roxy Zai said...

ngeeeeeeee~moga impian u tercapai!!>.<

~ ReD ~ said...

heheh...sekali bawah alas kaki daa..hehe

nand nasyari said...

hahah..kire muke hang kalau de bulu cm ungka la ea..? muahahah :P

maisyara Pot! Pot! said...

jambu ka? hahaha..

sambung master then phd, leh pggl dye prof zack! hehe.. ;P

Atilia said...

haihh u pnya shaver biadab, i punya hp pun ada mslh yg sama. caih!

Fathiha Zainal said...

Oho.. Jiwa tgh kaco, xleh la nk kaco lelebih. Kang kne lesing x pasal. Kui2. Sabaq naaa.. ;)

AyuE said...

haha...nmpak sgt weh hang tengah tertekan...

hans said...

relax bro
jgn marah2
eh,thanks ajar buat badge fan page tu
aku dok cari2 dari dlu xjumpa2
tadi tiba2 berani nak tanya hang
nasib ang tolong
tq noh

mysara newrie said...

haha. terbaek lah ~!

apeqchan said...

pernah terbaca petua untuk cari barang yg hilang...
mase cari barang tu bace surah duha..

amirah said...

baca bismillah dulu
rilek2...paaastu carik len

Zool Blogger said...

Bagus2 salahkan shaver ye....

http://ligakampung.com

udacun said...

ape la zack ni..hahahaa.. pinjam itu alat doremon eaaaa....

GhOsToNe said...

hahaha..

baguih pnyew idea!

Syima Syaz said...

pernah dengar lagu careless whisper tak??utk anda yg careless.hehehe

dila said...

tak pun cipta shaver y boleh dimiskol2..hehe

seksi apa laki berbulu..tp kalau da macam ungka tu nitemare la kot..

=)

joegrimjow said...

berbulu itu sexy
hehe
mengancam gituuu

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

shaver pun kena?

aigoo~

=p

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

agaga..~
harap cita2 ang termakbul utk cipta shaver yg canggih itu..sesuai bg mereka-mereka yg berpenyakit kelupaan..keskeskes

dayana|azhar|mohd|arshad said...

lain kali simpan elok2

^ ZuMaWaMBa ^ said...

ahahahahaa~~

E.d.Y said...

haha..lawak2...

psychopath said...

buat shaver cm keychain.

cm ketip kuku gak.

Arra JaSmY said...

Hahaha..apew susah bro..Len kali kasi rantai jew itu shaver,gantung kat leher..Confirm x ilang..hahaha.ahaks

|arieza| said...

ala up ckit concept reseach tu.. buat shaver yg boleh di miss called :p

lemonade said...

lain kali beli sedozen.
senang. ilang satu yg lain ada.
tp jgn letak merata pulak. hihi

SaRaH NoRDiN said...

aiy0o0o..shaver ada satu je ke bro??
aishh...

beli la byk2 buat stock..simpan kat tempat sng nk cari...so xde la ilang...

virulent lolita tan benihime said...

hahahahahah

Mohd Shahrul Hafizi said...

Like :)

izzah said...

hahaha,...biadab sgt shaver tu..
hahaha,,,

DyaNz said...

Kan bagus kalau ada remote nak cari wallet and kunci kete...kalau tibe2 x jmpa masa nak gna mmg tensen tol..

Anonymous said...

stakat cukur bulu misai n janggut kew?kasi la citer cukur bulu ketiak skali n bulu kat bwh tu..alaa..cam xbese lak kan..(aku tgh imagine zack dlm bilik air cukur mengangkang smbil naked..pehh terbaek!)

FiqaSaleh said...

hahahahhahaha... kesian kat ko.. ko tgh wat entri jiwa kacau ramai2 pakat gelak..termasuk ar aku nih.. hahahhaha..

Nur Hayaty said...

kalo barang hilang,sikgu sekolah saya ajar baca ayat ni

Rabbi Yassir,wala Tua'sir

baca banyak kali dengan yakin 100% Allah akan tunjukkan,then ang akan jumpa.saya selalu pratikkannya,alhamdulillah setakat ni,saya jumpa akan barang itu

selamat mencuba ^__^

Anonymous said...

sekali remote control y ko cipta utk cari shaver tu pon ilang gak..haa camne tu??

masshie mastura said...

haha lek2 sudahh ;)

shuhada said...

klu remote plak hilang camne?huhu

liela said...

sbb itula satu2 barang kena letak d satu2 tmpt..
(haha..walhal barang2 sendiri pon slalo cipmore)

Aisyah said...

kah kah kah kah ...kau marah pun aku bantai gelak, mmg binawe punya barang2 camni. time nak guna la depa ilang, macam ajak main nyorok2, time tak guna tu haa~ tercangak depan muka~ huuu tapi salah sendiri gak lepas guna xsimpan balek kat tmpt asal..hew hew hew

Related Posts with Thumbnails