Awak lah segalanya...

(soundtrack)

 




p/s :
Sometimes we picture ourselves as a tiny insignificant star, chasing a beautiful moon. But little did we know that we are being followed and loved by a patient cloud...



(note : dah last2, baru prasan ending die (part operate mata) macam sama skit ngan korean movie, KISS. hehe. kebetulan...)
.

151 comments:

Emora Valeria said...

Adoi....Aku sedeyh la..Nape hero mesti begini..
Tah dapat ke x seseorang seperti ini..

virulent lolita tan benihime said...

uwaaaaaaaaaaaa..sedyh seh..mcm klip video bcos m a girl korea pnye..uwahhhhhhhhh

aiman afiq. said...

haha taw xpe.lebey kurang KISS-because im a girl.terbaik vclip tu.
nice drawing ;)

Ariff Shah said...

aku macam dah pernah tengokla cerita ni. tapi di mana ya??

FaTiN said...

zack, kenapa ank suke buat aku menangis?ank suka ye tengok aku nangis masa baca entry ni?



T_T

nyna said...

sadisnye kisah nie.
yup.
serius lebih kurang cm kiss bcoz im a girl kan.
suka tgk klip video tu walaupun cm sedih

zaza said...

;( so sad la ini cite zack...
ang ni kdg2 feeling jauh gak kan...
simple tp menyentuh perasaan tu..
huhu..tangkap dlm...

^ ZuMaWaMBa ^ said...

walopun cite ni ade versi videoclip nye [kiss], tp siyes touching giler~~~~~~~~~~~~~ T__T

Fatin Al-Rajeh said...

uishhh, sedeyh nye.

Aus said...

terbaek la..
aku nk join nangis..
ahahaha .

* mEsSy * said...

sedes wehh.. sobsobsob..

:'(

engko mmg shempoi lorh zack!!

eyes143.. said...

sedeh weh.. huhu..

tapi bab pesbuk tu ak terasa.. haha

nabil said...

zack, ak macam pernah tgk video clip cmni..
agak sedih gak la...

Miss Lula said...

lelaki memang susah sikit nak tunjukkan kasih sayang dia...
kita kena rasakan sendiri.. (:

betul ke? meraban je aku ni.

zuk zuhaiza said...

sedeyhhh..
nasib baik aku tak da bf..

lau tak mesti nanges..

haha..tak da kaitan okay..

Farah oh Farah said...

sedih (fullstop)

kau dh buat aku menitiskn airmata.
terimakasihzack

Roxy Zai said...

Thumbs up la dude..ni dr bcoz im a girl niiii!!kan kan kan!!tpi mmg sedeyh larr=(

aimisya said...

zack..
katun yg cedey.. sob333
teharu2!!

ieQa sWetLuv said...

sedih..tp rs dah pena tgk je cite ni =)

Mummy_Sofea said...

sgt sedih...walaupun xromantik tp sgt sygkan aweknya...so sweet...

FarhanaDr said...

Tahniah.. tangisan yang aku pendam selama ni terkeluar jugak.. Waaaaaa.. Aku sayang dia jugak..

acap2405(1169) said...

cinta itu buta..

tinta lughahwi said...

mcm cite yang fahrin ahmad ngn fazura tu je..

aNoZ said...

sumpah comel. tahniah weh. blog menarik~

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

whoaah..superb!
bertuahnyew kalo ade org syg kn kite thp camtu..

moralnyew:hargailah org yg syg kn kite..lebih baek sayangi org yg syg kn kite daripada syg kn org yg kite syg..

terbaek wokk!aku sukeeeeeeeee...good job!keep it up..okeyh~

p/s:aku neh kalo bab2 feeling mmg sentiase sukeee..weeeee~

syahzul said...

syahdu baca komik nie, nice one!

bellar0ssa said...

zack! first time dtg blog ni.. huhu.nice knowing "this".. hmm honestly..menitik air mata baca..sdh.ke diri ni yg emo lbh2.. huhu..but nice one bro!

redbirdfe said...

mcm my bf. cmni lah. tak romantik tpi sayang sgt kat gf dia..hahha

hannamaruku said...

kenape aku ngs ni T__T

aku zaty said...

ermmm..
T________T

hunny said...

hu..trase trase.... ;P

dayana|azhar|mohd|arshad said...

hye bro zack, nice story, tp selalu aja buat perempuan yang mcm tak romantik hahahah....lelaki je yang asyik korban...bile nak buat perempuan lak berkorban....

farah cullen said...

zack, asyik laki je sedih,
wat plak citer pompuan sedey, hihihi

Syeeda Sobbihi said...

nice & sweet post..u opened my eyes!

lina said...

lumrah manusia,
die tak menghargai org yg betul2 syg die.
:)

Cik Ecah said...

zack, stairway to heaven pun ending pun ade part ni, tp bkn ending.. sedeyyyyyyyyy

Weeda said...

geram tul kt ang..katun ang ni comelllllll sgt~

Rizan said...

jgn igt laki x sanggup berkorban utk yg tersayang

::sAnG pEriNdU:: said...

huhuhu...
zack!!sedeh lorr...
tp agk terasa klom tak igt bday woo...valentine tak pyh sambut...hari2 hari utk bkasih syg..
nway nice entry zack!!

|arieza| said...

u r simply superb!

miloicekaw1119 said...

bestnye kartoon ni..sedih nye..

pengorbanan seorg kekasih..

Cik Akma said...

:((

AyuE said...

sedih...:'(

amirah said...

bila baca pon tingat krean movie 2..

...err xaty?! said...

wuaaa sedeh laaaa :'(
ppuan tuh slp pilih antara emas dgn platinum.
heh

mOLLie said...

aiseh...lagi2 sedih....

Lady B said...

semua orang ckp pasal sedeh..
tapi kite tak nak feeling2..

cuba zack tengok lukisan mak dat girl tu..

again...
comel gilos kau!
oh my god oh my god..

terlampau geram sampai juling!

hUziRa aYieRa said...

hye zack!!
same mcm my boy la...
kalo tanye, dye akan jawab nak jadi tukang kebun gak...
sbb tukang kebun akan jage bunge dye dgn baik...
buh baja kat bunga tu bg subur...
x bg serangga kaco...
=] miss him.

whisperingmoment said...

zack..kali nie anna betol2 suke post ang.sentap terus..=)teringat kat apiz terus.hehe...syabas!!!!=)

mysara newrie said...

Ooooo ~ Jiwangnyer. Hehe

tengku_fir21 said...

huhu..ending nyerr betul-betul serupa

Syamim Asri said...

brader,rasa2 cam silap skit la kat 1st picture 2.'saya syg awk tak'
silap kot,huhu.alarr,small matter jer bro

cik nurulain said...

oi mangkuk...entry ko ni kan klu yg ada kartun pastu ada soundtrack mmg buat aku menitik air mata siot. kejam la ko!

Fatul Akrul Ramli said...

NICE

eyra said...

macam dalam klip video kiss-because i'm a girl....
daring sgt2 plus sedih amat2...

[zikeryhassan] said...

sangat touching la bro.
sob3x

sue-mai.al-musadda said...

part pegi umah yg mak ckp xde tp nmpk kasut tu kan..pmpn byk kasut..maybe die pkai kasut lain..btul la die kuar...jumpe kwn lama die tu..mak die xbohong..xbaik ko ckp org tua bohong..hahaha

sнaк said...

Very touching . . .

Not only Kiss, ada satu cerekarama Melayu pun ala-ala story ni ckit. The end tu je larh.

Keep up the good work ! I'm expecting more . . .

Melz said...

demmit ada terkena ngan aku sien!!

Liyanaa. said...

sedih la zack hoi :( ko ni mmg ah saje buat aku sedih time hari kekasih kononnye. org takde kekasih la kan T_____________________T

Liyanaa. said...

pst. aku copypaste nk masuk belog boleh? syggg awak :D

zack zukhairi said...

@Liyanaa. : sile2. :)

hans said...

aku baca dlm sms pun sedih
tambah ada ilustrasi kartun lagi lah sedih
adoi

maisyara Pot! Pot! said...

sedih jap.. huuu...

apeqchan said...

sedey.....waaaaaaaaaaaaa......:(

enyheartsdiamond said...

sedeynya :(

Syima Syaz said...

ini ala2 vdeo clip kiss ni...bf dia dermakan mata utk dia

See Wunny said...

tak tak
tak blh rase sedih sbb kartun tu sgt comel
:D

Zool Blogger said...

Katun ko memang cun tapi aku tak berapa galakkan tentang Valentine tu...
Paham2 je la kan...

http://ligakampung.com

Nurrain Elfrisha said...

Stp kali baca yg kisah2 cmni..
cnfirm mnitik..
haishhh!
colour pink!
suke.
=)

Rose Idayu Roslan said...

walopun dh mcm bese dgr cerite ni, tp background lagu tu mmg menusuk kalbulah.sodeyh2! :(

Igniz said...

aku dapat tau pasal blog kau dari gengblogger. pastu member blog aku hannamaruku asik cakap blog kau best. aku agak cemburu. heheh XD. tapi sekarang aku dah tau sebabnya. meh aku tabik spring sikit. keep up the good work, dude! :)

mia baik said...

nak nak copy gambar comel ni semua..

aBoi said...

good job !

emywinchester said...

i love this..

hannamaruku said...

ZACK. AKU DAH 14 RATOS KALI TGK POST KAU YG NI. AKU MSTY NGS. SEDIH WEH.
SEBAB AYAT LAST SKALI TU PNH ADE ORANG BG KAT AKU. SEDIH GILE. :"((

SaRaH NoRDiN said...

zack ske bg sy ngs bila baca blog dia T_T ske taw buat mcm ni T_T

aishh..T_T

Ce_rule@n said...

nice story! ^^

Ms_Mui2 said...

baru je bca hr ni..huhu
sedih2..cam mv kiss gudbye je..

::aMaD:: said...

romantik beb!
suke la ayat last ko kt p/s tuh.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Like :)

Nurul said...

bground sound yg sgt touching... 1st time jmpe blog ni kt pesbuk.. trus fall in luv wa ckp lu.... touching ci0t...

Ismail Noh said...

sayang sangat, kan dah menyusahkan diri..best.

ellisa said...

besh =)

Nurrain Elfrisha said...

tkut nk copy..
slgi u xbnarkn..
i nk copy katun yg ni..
can hah?
=)

zack zukhairi said...

@Nurrain Elfrisha : boleh je. :)

adilla adnan said...

huh.?
ada ker laki cmni lg.?
rasenyer mcm tak je.
kn.?
(^_^)

SiLv3R said...

soo nice..

anies_5566 said...

aku btui2 rndu nk lyn katun hg yg comey tm mnusuk2 snubari ni..plz3..update.. :)

andre said...

hero melayu terakhir doh..huhu

Emira Darmia said...

serious mcm video klip kiss ending dia..hehe...

bf i pown mcm ni gak..bz je..kengkadang siap marah2 lagi if i tuduh dia ada pmpn len..hurm..tp laki skunk susah nk percaya la z

FiqaSaleh said...

Y_Y sedeh lah wei... Y_Y

Lonessa said...

this story was sooooo touchg... ;'( sob sob.. meaningful sgt..


nk tnye, i nk copy jugak bleh? ;)

fuwa said...

memang tacing tul la.. sdih aku baca.. aku wat video leh x? nati aku link kan ke blog ang ek? tmbah power hehe. leh kan? kan?

Wan Ssei said...

haiihhh,,,romantik sadis yg plg Wan xsuke...

http://wanssei.co.nr

Cik.YaYa ZaMYa said...

hurrmm~ tOuching lar post nie , berair mata ble bce . sedihnye!! :(

cyamitho said...

best la kawan..nk copy gmbar blh :)

Anonymous said...

salam..
nk mintak izin,,utk copy gambo,,bley x? =D

hidayah~

Anonymous said...

u,mintak izin nk share on fb ye..hehe..simple yet touching~like ur blog n all the content..

Anonymous said...

aku ska..aku share naa...ko mmg tangan haluih tul...

ainasya said...
This comment has been removed by the author.
ainasya said...

sgt nice.....thumbs up...

Anonymous said...

zack...menarik sangat..jalan citer yg menyentuh hati...teruskan update lg...nak share bleh??

Anonymous said...

suka la vdio2 ni....nk dwld vdio awk smua leh???cmne ek?

Anonymous said...

adoi..
start cite cm aku ngn ex-aku daa...
sedey a der...

Anonymous said...

cinta memerlukan pengorbanan.....i2la cinta sejati...zack..bleh x nk syer?...tp cam ner yea?...

FiRsYa MeLisSa said...

tersentuh hati biler baca..
kartun yg menarik~~suke2...
citer lebih kuang cm personal life sy jer..
juz yg last tu jer tak sama.

Sue LiaNa said...

sedeh ngat ctr nie....sggp berkorban demi yang tersayang....hukhukhuk...

akira sendoh said...

best!!!

olwizluv said...

na copy paste sume hasil awak bole? comel & best gle. terbaek sgt! dun worry ade website u as pemilik tetap. bole dak?

Anonymous said...

semalam kite terbaca slide awak kat fesbuk
"jgnlah ego sgt"
pertama kali kite baca kita suka slide awak

pagi ni kite pergi ke blog awak
kite bace sumua slide dan post awak
kite bace dan kite suka

tengahari ni kite bace lagi kat blog awak
kite bace dan kite suke

masa kite bace dan bace
kite terpikir
awak lalui ke slot2 itu sumua?

kite bace dan jadi heran
tapi yang herankan kite lagi
kenapa kite bace dan berdebar2?

..:akyn:.. said...

wargh... best nyer video nie...
urm.. klo sya nk copy camne ek??
ley x?

farz said...

i loike it..
nk shareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. =) tenkiu...

pinkblossom89 said...

wah...sedih....nk share la....tq...

marQuess said...

nk share..tq :)

Anonymous said...

mohon share....

Anonymous said...

zack sy nak copy2 eh cita awk heee... best2 ^_^

Anonymous said...

may i knw what's the soundtrack for this post because there was an error occured and honestly i dont like to read it without listening to the soundtrack..please let me knw. thank you :)

sitimashitah said...

sedey~~~~

siti_Zueirah said...

i...saya nak try buat video mcm nie..cara mungkin sama tp jln citer lain...tp x ada gmbr kartun lah...xreti lukis org..kucing jer reti...hihihihi..leh kn?

alin said...

hai zack !

bl0g walking . tertarik dgn bl0g zack laa !

nk wat vide0 t0k en3 yg nie ley ta ?
best la dy punye kart0n ! h0h0h0

nk share kat fesbuk .
bule ta ?

Anonymous said...

touching .huhu
perangai mcm bf sy, xromantik,
tiap2 thn lupe bfday sy,
tp sampai sekarang sy xtau die syg sy mcm dlm katun ni ke x..

Anonymous said...

ala...cedih nya ase...nk nangis i baca blog ni ha...terharu i....kan bagus klu i dpt boyfren cam tu....

diya said...

salm hye sumer cter bez
tiap kali tgok ayer mater bergenang sies sdey cangat2

QasehTercipta said...

first time tgok nie kat FB..ada kawanku yg mana ntah add.. terus cam ala so sweet....

SNAR said...

terbaiklh cter ni..huh
sdih..huhu

nazren said...

bgus arr cite nie..ko telah m'yedarkan ak ape ertinya cinta klau xde perkorbanan...thx

brat2104 said...

1- kenapa klu nk derma mata, derma dua2? derma 1 dah la..

2- kat malaysia ni, bg ke derma mata masa hidup?

3- love the quote

Anonymous said...

comel bangat...mule2 tgok byk video kamuu kat FB..last2 bace your blog n suke...=)

Anonymous said...

damn aku tengah nak release tension, terbaca post ko yang sedih pulak. nice one weh. boleh bikin drama atau filem aa..style.

Wahida Nasution Thakhrim said...

sedihnya.. selalu macam tu la.. yang sentiasa ada dengan kita, masih rasa tak cukup.. tapi bila sesuatu berlaku, siapa yang akan tampil membantu kalau tak orang yang sayangkan kita.. jarang jumpa, jarang hantar mesej, terlupa tarikh istimewa tak bermakna orang tu tak sayang pada kita..

Bungakopi said...

berair mata aku ni tibe2. tp lagunye xleh dgr..error opening gile.

NiNa' said...

sedey~

chainzz said...

congrats bro,

touching gak bila baca karton Pon & Zi versi melayu nih.

anyway, i loikeeeee it!
terus kan usaha.

Day Dreamer said...

aku suka beb, ponzi versi malaysia.

cute, menyentuh hati n emo sgt!

k33t said...

cite mlayu pn ada mcm ni..tah apa tajok pn dh x ingat..
heroin : eja (ct shahrizah)
hero buta : fahrin
hero bf baru eja : aaron aziz..
tp ending dia len sket la..sbb aaron still ngn eja..n last scene eja terserempak ngan fahrin ngah jln pakai tongkat..

kacamata said...

fuyoh ! best laaa. sweet jep (;

tapi ada ke yang macamneh? hmm.

superb !

aini said...

sggp pompuan 2 bwat cam 2 kat die...
tp, bf die baek la...
cian kat die
kene jd bute

Anonymous said...

cedey....menyentuh perasaan...tp yg pasti aku x kn wat cmtu kat bf aku..coz aku syg die sgt2..

Fyn said...

ZAck, npe i xley dgr soundtrack ni...? error plak..? da 2hr i try..

Anonymous said...

best sngt2.mnyentuh perasaan..mintk izin share.:)

Ain Sha said...

sedeh ny.. nk share leh??

Anonymous said...

bab derma mata tu mcm penah tgk,,,,ade satu lagu korea artis dia kiss,,,tp lgu tu mmg sdih pown,,,huhuhu,,,

fUzAhEeChUl~ said...

agak sama dgn lagu 'because i'm woman' lagu korea jugak....
tgk video tu sedih...tgk ni pon sedih~~~ hahaha blog ni mmg nk bagi org nangis ke???? hahaha~

lis89 said...

nk story ckit.....ari 2 sy lyn video u tube sy jmpe la vdeo 'awak la segalanya' sy ske, TERshare dlm fb. last2 bru perasan ada link blog u, sy jenguk2 blog 2 ada ckp kne btau dlu kn sblm nk share,kn??? sy xbtau sbb xtau sblm tgk blog u......
so, nk minx maaf....maaf sgt..
klu xbleh share, dgn sng ht sy akn delete dr fb sy...:) sori mr zackzukhairi....

FiQ said...

asalam,

zack... haku nak blog ko yang ni la... buleh takk??? kalo bulehh cmna nak amik

damnsgirl said...

hehhee..
mr zack...
erm2..
aja la wat vide<3
ekekekek

damnsgirl said...

aha..agy 1..aq tgk g koemn2 kat snie,,smue kaki jiwang..hahahahah

LuvlyNeena said...

lepas bc entry ni, hati terus tringat kat Mr Suami. Rasanya Mr Suami adalah yg terbaik buat dri saya..hik hik hik..

era kecik said...

sedeh woooo :'(

EiNeZz said...

Nak share

Related Posts with Thumbnails