Pempuan ni simple je...

Satu petang tu, aku ngan Amai lepak-lepak minum kat restoran Salma Beevi dekat jalan Megaway. Sesapa yang duduk Seremban tau la kot. Time tu dalam pukul 6 setengah lebih kurang. Baru lepas main takraw. Sesaja aku ajak Amai pekena milo ais dulu sebelum balik. Lama tak menyembang. Ye la, time tu aku study kat UM. Jarang-jarang dapat cuti.

Memula, Amai mengelak. Die tarik muke alim, "Alamak, da nak maghrib ni. guwa takut terlepas saf depan laa.." kata beliau.

"Ala mai, kejap je pon. Lepas minum kite chow ah!"

"Leceh ah. Kang nak mandi lagi, nak siap-siap sumer. Lambat!" jawab beliau dengan nada sedikit ngada-ngada.

"Aiseh, takpe la kalo macam tu. guwa baru ingat nak belanja lu..." - sengaja aku test iman Amai yang senipis kepak nyamuk tu.

"Oh, takpe2. Guwa smayang kat rumah je kot ari ni. Lu blanja kan?"

Ceh!

*******************************

Sesambil tunggu order, kitorang pon bantai ah sembang. Macam-macam citer jugak la yang kluar. Biasa la lelaki. Kalau da nama menyembang tu, topik-topik common macam kes rogol, politik, bola sepak, masalah remaja, minah kilang, awek rempit dan sebagainya memang tak miss punye. 

Tetengah sedap beborak, lalu sepasang awek bertudung, baju tshirt ngan suar trek. Jalannya cukup perlahan. Langkahnya rapat-rapat. Muke boleh tahan. Badan sedap-sedap. Standard anak dara punya cutting ah senang citer. "Bang, char kuey teow dua. Bungkus ya..."

Aku tanya Amai, "awek mana tu Mai ?"

"Oh, budak maktab perguruan tu..." jawab Amai penuh konfiden. Takde riak-riak bergurau pada air muka beliau.

"Mana lu tau?"

"Lu ni nama je blaja tinggi-tinggi. Tapi bingai lu lebih kurang guwa je kan? Hakhak! " - Amai ketawa.

Cilake punya Amai. Percuma je aku kena.

"Pempuan ni simple je ju... ( ju = nama panggilan rapat aku). Kalau da dressing macam tu, sah-sah cikgu punye."

"Apsal plak?" Kali ni aku tarik muke blur...

"Cuba lu tengok seluar die. Kan ada tulis tu?"

"MAKTAB PERGURUAN RAJA MUAZIM"

Ceh! terkena dah aku. Macam mana aku boleh tak perasan plak. Terkekek-kekek Amai ketawakan aku.

*******************************

Mana boleh jadi! Dah la makan pon aku payung, pastu siap kene bahan plak ngan Amai. Ini tidak adil! Setelah berpikir seminit dua, aku senyum dengan gaya sedikit jahat. Kali ni, nawaitu aku memang nak bahan Amai plak.

"Ok, kalau lu pandai, cuba teka antara dua orang budak tu, mana satu yang still ada dara?"

Simple je soalan aku bagi Amai. Tapi aku tengok Amai, berkerut jugak muka die berpikir. Lama betul die tenung bebudak tu. Hakhak! Gasak lu ler... bisik ati aku.

Tetiba Amai pandang aku dengan renungan yang tajam. Raut wajah die serius. Kunci motor yang dari tadi die main, tak semena-mena diletakkan atas meja. Ditariknya telinga aku rapat.

"Psss... Dua-dua tu takde dara!"

Hakhak! Terbarai aku gelak sorang-sorang. Pakcik yang lepak sebelah table kitorang pon da jeling semacam da. Silap-silap makan kerusi gak aku ni kang.

Setelah reda ketawa, aku tanya Amai. "Ha, apa plak alasan lu kali ni? Jangan cakap kat guwa dekat baju die ada tulis "SAYA MASIH DARA" plak. Haha."

"Cuba lu tengok bontot die. Anak dara mana bontot jatuh macam tu!" jawab Amai dengan nada mendatar tapi cukup tegas.

"Apsal plak anak dara bontot tak jatuh?"

"Mak guwa cakap macam tu?"- jawab Amai selamba.

"Ah, mak lu kencing lu je tu."

"Tak tau la kan... Tapi ada lojik nye jugak ju...Cuba tengok karo-karo (bohsia) kat taman ni, kan memasing bontot jatuh?"

"Laa...Ada plak camtu. Maybe sebab diorang slalu betenggek atas seat moto? sebab tu kot bontot diorang leper, jatuh. Otot-otot punggung die menumpu pada satu tempat je." aku jawab dengan sedikit kemahiran KBKK dan fakta sains.

Aku usha muka Amai da konfius. Dalam hati aku da ketawa terkekek-kekek da.

"Ok ok... Ha, Dah tu macam mana nak tau die dara ke tak?" terpacul soalan ni dari mulut beliau. Sememangnya aku tunggu soalan ni.

"Oh...Pempuan ni simple je Mai..." Jawab aku dengan nada mengajuk style Amai.

"Cilake. Ha, macam mana?"

"Senang je. Gi la kawen ngan die. Malam pertama nanti lu tau laa..."


"Boss! kira! "
Amai terus capai kunci motor sambil menyumpah seranah.
Hakhak!


Photobucket


p/s :
Aku dengar teknologi jepon da sampai tahap cipta "selaput dara palsu" dah. tak sabar aku nak nganjing Amai lagi. Hehe!


69 comments:

anatayuni said...

peh story dia....;p

aiman afiq. said...

aku pernah bace pasal selaput tu.gile maju.kalau macam tu siapa2 pon xyah nak takot kantoi ngan laki time malam pertama.dara boleh beli maa kat 7-E.aduyai =.="

Suhada Razak said...

euwwwww groossss nyeee..ade ek jual selaput dara?cm tu ke rupenye?

virulent lolita tan benihime said...

gilerla..selaput dara palsu??ade je info abg zack ni..hahah..pdn muke si amai tu..hahaha

virulent lolita tan benihime said...

gilerla..selaput dara palsu??ade je info abg zack ni..hahah..pdn muke si amai tu..hahaha

lalalialia said...

huhu,,
selaput dara palsu tuh patut x dperlukn kot kt malaysia ney,,
patut nye lah kn kn??
nway lelaki pun simple gak,,
x nk wat post laki ney simple je lak ke??
gaga,,cian amai,,
haha sape suro sengal sngt,,

Mashii said...

nanti dah kawen br aku leh komen entry ni..sgt 21 ke atas wlupun aku nk masuk 24..

enyheartsdiamond said...

selaput dara bole koyak kalau perempuan tu aktif sukan juga..

violetmemory said...

asal boleh....neway klak cite dia...

ardinihumaira said...

kalau manusia pentingkan dara untuk kawen, maka...

err.. maka... susah weh nak susun ayat. :p


Rasulullah s.a.w menikahi Siti Khadijah bukan atas dasar wanita itu wajib mempunyai dara sebelum kahwen.. bukankah itu adil untuk wanita?


sebab, dara ni subjective sangat... kalau aktif tahap max @ pernah jatuh gdebukkk @ tersilap paper ker kan... dah koyak/ tader dah... bukannya sebab dia melakukan aktiviti memusnahkan dara tapi dengan sebab yang tidak dapat dielakkan..


bak kata enyheartsdiamond ^_^


p/s: janganla kat malaysia ni ada benda tuh.. karang ramai lak yang sanggup menipu.. huhu...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

bergasakla korang dua menilik perempuan ye? haha.. funny seh.

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

sgt simple~keskeskes..

suke cara ang kene kn amai..sempoi..aggaagaga

Emora Valeria said...

chomel pe entry ang. XD

maisyara Pot! Pot! said...

ayat dia panas babe! hahaha..

*selaput dara palsu? mggelikan je tgk..

Rye said...

entry ni comel ms mule2 baca...
makin lama da makin extreme...
akhir skali ngeri tgk gmb...;p

FaTiN said...

dara boleh dibeli?

hmmm. tak tau nak ckp benda ni positif ke negative..

Azrul Hisham said...

pernah dengar jugak pasal orang jepun cipta dara palsu ni...dunia oh dunia....

otak ketat said...

amai mmg terbaek lah :p

mello said...

btol ke pmpn takde dara punggng leper? aku penah dgr jgk pasal tu.. tp yg da kawen pun rmai yg mantap lg..hahaha

Shahira said...

EUWWWWWWWWWWWWWWW...!
SELEKEHHHHHHHHHHH.

ila-ali said...

Kalau nak tau lelaki ada teruna ke tak mcmana laks...

-aTie- said...

ahakz... ;)

Khaizarien @ atie Blog

Mohammad Kamil said...

Macam mana nak pakai selaput dara palsu nih?

Miss Lula said...

hadoi ni yang susah nak tau minah tu ada dara ori or fake. tsks..

neways, lawak seyh. lawak.. :D

beLLa said...

mende cmtupun ley dicipta en..
macam2..

farhana ghafar said...

lawak arh wey. zack dok seremban area mana?

beLLa said...

mende cmtupun ley dicipta en..
macam2..

joegrimjow said...

palsu di cipta pon
pasti yang real lagi best

hurmmm

xsaba nak kawen
hehehe

nand nasyari said...

laki lagi simple kot.. ade teruna ke x...sape de kesah..? hak3 :P

emma said...

selaput dara pun diaorg bt..mmg maju la jepun ni..n pelik..haha

emma said...

selaput dara pun diaorg bt..mmg maju la jepun ni..n pelik..haha

tujuhhariseminggu said...

ceh... siap ada sesi balas membalas plek... :p

Didi Nadhirah said...

amboi2 yajuk discussion korang tak le blah hehehehe

Atilia said...

tu ke slaput dara plsu? tak pnh tau plak rupe cam mane. haha naif sgguh

whisperingmoment said...

hehe simple je perempuan ni kan..=)

Aini said...

Salam .
Zack, anda telah di tag =)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam....pompuan ada yang simple.... ada yang over...laki pun cenggitu jugak....

ini q i L L said...

haha hampeh! ;p

ct_isyah said...

pengalakan penzinaan...huhuhu

Fina Fento said...

berkenaan dgn montot jatuh means takde dara tu pn konpius jugak..ada je org yg dah kawen mantap macam anak dara..kalo stail kurus plak, mai mana nak mantap montotnya kalau dah sekeping..nanti kang tak belen plak badan sekeping tetiba montot mantopp..hmm..

Mashii said...

kelaka la fina fento ni..org jepun pun pentingkan dara jugak..ingatkan org islam jer..haha...

comel jer cakap montot..montot..montot..montot...

Bungakopi said...

pic last tu apadia?

farhana ghafar said...

Eyh3x sultan dah sampai..bentang red carpet cepat! ahaha..tak de apa lah zack, saja jerr..no biggie2x :) faham jer. alah kalau hana pun tak terjengah balik. Dah kalau sampai 70-100 komen. Tangan yang nak klik ada 1 jer. Dah tu tak ley pakai mouse banyak2 ye tak. Kalau ley, sekali ngan kaki2 jadi tukang klik.:) Btw, nak tanya sal wireless jek.. :)

larasephia said...

hahaha
nice..
ape lg gadget paling rare kao dh jmpe kt sane stakat nie Z?
sila dedahkn pd msyarakat kt sini yer

aku zaty said...

hahaha!
sengal betol entry kali nie..=p

udacun said...

erk..gmbr ape tuu

mOLLie said...

ooo..hang ni jek...adoi....segan lak bace..
ala..laki pon buleh tau masih teruna ke tak~ =)

mysara newrie said...

Haha. Dahsyat lah soalan ko!

~attahrel~ said...

hahaha..apasai lu x suruh ja mmbr lu tu tya cikgu2 tu..lg tepat n cepat dpt jwpannya...

**xdak keja dok invent selaput dara...buat belengaih ja..hahah
**jpun mmg x bole blah ek kalau invent benda2 camni..yg bantal paha pompuan tu pa cer..ntah2 lu pn dah beli paa..haaa

ggxoxo97 said...

isk isk mcm2..almaklumlah zaman dah maju..

Ariff Shah said...

kesian pulak member hang tu. wakaka~

Mohd Shahrul Hafizi said...

Like :)

^ ZuMaWaMBa ^ said...

perggghhh!
giler maju dunia skang ni~
wakakaa

MX said...

wow....teramat maju skarang nie...

so...cmne nak taw dara ke tak?...

hahaha....

~ ReD ~ said...

sokong eny jugak;)

rakuban said...

bnde tu bukn hymen(selaput) palsu ak rs,die mcm cecair merah.klo tcucuk boleh kluar cecair merah.in a way nmpk mcm pecah dara.n rs nye bukn dr jpun,dari china.china(bukn cina msia) ni jual je bnde yg ad market,lg pon stkt dkwat merah bukn mahal mane pon nk buat.market die dh tntula kt midle east

anies_5566 said...

aku penat gelak..tlg..tlg..hehe
ermm jus nk kata..hymen ni ad byk jenis..3 or 4 types (aku dah cnfuse..bljar time dulu2..now dah lupa..hehe)

tail me :D said...

owh.. den baru blaja nie ha... haha gle slow!!

sitimashitah said...

selaput dara???
ceh!

delarocha said...

salam bro, klu pompuan bontot jatuh takde dara yea, apsal yea?? apa dah terjadi pada bontot dia? ada kena mengena ke ngan dara? huhu

Anonymous said...

CHA'AU SEREMBAN:

hahaha..best2 story ni..
tapi kan mane ade MPRM lagi..IPRM ade la...satu lagi, ceh, mentang2 la yg bace blog ni bukan org semban, ko kencing semua kan...
'MAKTAB PERGURUAN RAJA MUAZIM...hmm ade ke?? "MAKTAB PERGURUAN RAJA MELEWAR' adelah..ngeh..ngeh..ngeh..

tapi ape2 pon, HIDOP SOMBAN!!HIDOP AMPANGAN..hehehe.

amanina said...

restoran maplee tuh mmg bezt dan sesuai tmpt nk lepak lepak :D
haha :D

K2r~90 said...

terkesime seketike

aishah said...

wey zack...ko tw x kdai mapley salma bevi tu an bncuh roti canai pkai kaki?blueekk...dlu pnah skali ak g mkan kt sne...p lpas nmpk aktviti kurang bermoral mamak tu..tobat xmow mkn kdai mapley lg............

M said...

my house belakang salmah beevi haha boleh la lepak ye incik zack :)

emalina said...

hakhakhak..ntah pape ntah..sengal t0l abg zack...hahaha..sian si amai..hahaha=P

damnsgirl said...

hehehe..
pe r:/

anis said...

betullah orang kate lelaki kalau dah duduk bersembang,macam-macam ditiliknye...ketupat diorang anyam lagi hebat dari pompuan.hehe

Obat Pembesar KLG PIL said...

hahaha mampir www.klinik-pasutri.com

Related Posts with Thumbnails