Kite ingat lagi...

(soundtrack)

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  


p/s : 

What Is A Dad?
 
A dad is someone who wants to catch you before you fall
but instead picks you up, brushes you off,
and lets you try again.

A dad is someone who wants to keep you from making mistakes
but instead lets you find your own way,
even though his heart breaks in silence
when you get hurt.

A dad is someone who holds you when you cry,
scolds you when you break the rules,
shines with pride when you succeed,
and has faith in you even when you fail...

189 comments:

H.A.F.I.Z.A said...

Salam,
Saya pun baru sahaja kehilangan Abah tersayang, walaupun abah tiri, tp die jaga saya mcm anaknya sendiri. Al-fatihah utk mereka.

~kuyam~ said...

oh my!nangis lepas baca post ini :'(

tiba2 rindu abah kat kelatey sana...

Nurrain Elfrisha said...

benci2..
cdeynye..
=(

Aini said...

Sedihla citer nye.. =(

izyani colep said...

sedih noo..
ayah saya ada lg tp saya tetap tacing..
nkpk sgt saya anak abah kn huhu.

smoga ayah2 kita smua panjang umur. sempat tgk smua anak2 settle, baru tenang...
^_^

See Wunny said...

Tgk kartun2 nih
Bace kuat2
Sampai menangis
:((

Liyanaa. said...

yaallah sedih gilaaa. ini kartun paling sedih yang aku baca.

habis bederai air mata aku :( hmm sedihnyaa :((((

zack, ko mmg ah, soundtrack tu plk buat aku betambah sdih part2 klimax tu die pnye sound pn klimax gak, mahu tak meleleh air mata gua :(

keiroro said...

memang tebaek la cerita kau kali ni. tersentuh aku wehh.

Mell said...

the soundtrack really helps . can u see me crying inside ?

Azrul Hisham said...

zack....ko memang suka wat aku touching la...teringat ayah aku kat kampung... (T___T)

cik EPAL said...

terharuuuu

Mashii said...

adoih....takle nak kata pape..tgh lap hingus dgn air mata...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

sedeyhhhhhhhhhhhhh

nak nangesssssss aku bace.

fiza Mastar said...

wow. sgt great jln cerita ni..rindu arwah ayah fiza.. T_T

Cik Ecah said...

nangis ;(

saOd yg bAhagia said...

siyes meremang bulu roma aku baca kali ni...sangat sedih~~ :'((( huhhuhu!! nk tepon bapak skang jugak!

fiza said...

Si touching lah zack, teringat kat arwah ayah...huhuhu...

maisyara Pot! Pot! said...

sedih.. :'(

superpower said...

wuuuu~uuu~Uu~tsk tsk (U.U)

~dAaYaH~ said...

huhuhuuu.. sedih ar.. lgu dia pun sesuai..

farra8979 said...

aiyo, so touching.... T_T

Markjue said...

sob..sob...sob it's really touching my heart. dont forget to check out my blog at http://markjue92.blogspot.com I'm following u.

luvly mya said...

nanges la zack..adoyai..tambah dengan lagu tu sekali..=(

aNis aMirAh said...

zack berjaya buat diriku menangis di petang hari. huwaaaaaaaa!

zack zukhairi said...

@ dear all respected readers : thanks singgah sini dan drop comment. nampak gayanya ramai yang sedih dan ada yg nangis. sorry ya? apa yg aku cuba sampaikan kat sini adalah "hargai la kedua orang tua kite sementara diorg masih ada..."

:)
jangan nangis2 da ya?

nand nasyari said...

hmpir nanges..tp xnanges lg..heheh :p
pape pon nand syg ouh kat bapak nand..!!!!! ;D

Misz_zana'85 said...

bergenang bijik mata nih petang2 nih..huu~ windu kat ayah (T_T)

p/s: nak nages kat opis la plak, tak seswai!!

Lina Khairunisa said...

sedih owhhh.
:(

Ms_Mui2 said...

cedehnya zack..
T_____________________T
T_____________T
sayang papa saya
sayang mama saya
tnpa dorang siapalah sy
kalo entry ni mcm fb,mcm nk klik byk kali kat like..huhu

little lady~ said...

da nagis da pom..

hurm,,malangnya walaupun begitu tak pernah rasa kasih ayah,,


:'(

acap2405(1169) said...

nak nangis takde laa..
tapi lagunya memang sedap..
mendayu jer..
T_T

Nurrain Elfrisha said...

tak pernah tau apa erti ayah.=)

Mariam Badidu said...

thanks for sharing~

ms.whatever said...
This comment has been removed by the author.
Deya Zanial said...

zack saya mahu copy ini entry ya? :)

zack zukhairi said...

@Deya Zanial : ok :)

aDIKkeCHIK said...

thumbs up!
remind me a lot to my baba...
May Allah bless...

acap de souza said...

bro...memang sedih la pas bace posting ni..tmbh lagu latar lg..wahaaaa..aku nak balik umah!!!dah 5 bulan x blk.

myzairdina said...

T______T
sedih nyer..
bce smbil dgr soundtrack tuh..
fuhhh..
kua air mata cket..

tuanpunyablog said...

ohhh...rindunya kak ayah walaupun baru lepas cakap dengan dia....

:(

tuanpunyablog said...

ohhh...rindunya kak ayah walaupun baru lepas cakap dengan dia....

:(

pudding pie said...

sedey baca entry kali ni..thanks saling mengingatkan

zack, camna buat widget soundtrack tu?? smart la..

wartawanskandal said...

sedeh gila.kamu berjaya meruntun hati saya yg keras ni.saya sayanga yah

aku zaty said...

nangis oke..
sy xpernah rase mcm mane ade ayah sjak kecik lagi..
T_____T

milimilo said...

aku mmg failed betul kalo bnde bab mak ayah ni..sedih gilaaaa entri ni..pilu sgt..T__T

ila-ali said...

sob!sob!
tabaek tau!

efyna.pinkladies said...

sedihnyer...
walaupon tak rapat ngn ayah,tapi sayang tetap tade bandingannyer

fecca said...

*bergenang air mata*

(T__T)

tp memang bestt!!

zack, silalah lukis2 kartun lg...

=)

nieda said...

mmm.. terkilan rsa.. papa dh xde lg.. sdh sgt! thnx zack, ur entry kali ni mmg m'nyentuh prsaan.. uwwaaaaaa................... *cool*

-FiNaZ- said...

zack.. thumbs up!!!
touching giler2,ur background music memang masyuk la..

watla psal friendship plak zack..
we want more x373

pening sunguh said...

sedey gila! isk2....

Amanina said...

T________T

edaolala said...

sedih la :(

mimi dyana said...

waaa! sy syg ayah sy. rasa nk balik umah sekarang jugak.

mimi dyana said...

lupa lak. jln citer ni lebeh kurang mcm mv nickelback-you never gonna be alone. best giler lagu tu. tiap kali dgr mesti igt ayah.

virulent lolita tan benihime said...

uwahhhhhhhhhhhhh..giler sedyh~!!!

S Y [A] Z A said...

terase sebak bile bace.
nice story.
:)

nabiha said...

sedih sangat..

Aus said...

lol zack .
terharu aku..
hoho..
bgusla..
setakat ni aku tgk.
kau blogger terhebat..
selamt belajar di ngoya .
ahahaha .

ct_isyah said...

my god..miss my bapak.

Eyriqazz said...

so sweet...terharu..u r really good dlm bermain emosi

sue-mai.al-musadda said...

sedihnye cite ni. tapi...darjah 5 dah period??awalnye..hahaha

FaTiN said...

nanges T_T

iyda7 said...

siyes sedey.. zack ley x nak share link entri ni?

zack zukhairi said...

@iyda7 : boleh :)

cik aiLebiu said...

uh uh touching...

joegrimjow said...

nampaknya kene belajar melukis jugak la ni
huhu

lawa ooh lukisan
!!

chamn said...

wuwuuu.. aku rindu ayah aku... T_T

Noor Azwan said...

oh abg zack kenapa kau nak buat aku mengalirkan ayaq mate....tambah pulak soundtrack tu...syahdunyeee

Noor Azwan said...

oh abg zack kenapa kau nak buat aku mengalirkan ayaq mate....tambah pulak soundtrack tu...syahdunyeee

Anonymous said...

slm alaikum..
sy slalu xmiss bce entry2 awk..
smuenye best2 blake..
sy nk mnx izin bole x sy nk amik skit bberape ayt dlm entry awk bhgian p/s utk ilham poem sy?

-syudanee-

Hajib said...

waaa. comey la katon2 tuee... huhuhu.... daddy is cool!

Roxy Zai said...

hebat2..sygilah ayah kita slalu~=)

AyuE said...

sgt touching...dah lama dah xjmpa ayah..sgt rindu kt dia..=(

Lady B said...

jaatla en.zack ni..
sedeh tau~

epalejau said...

baca kuat2 sbgai bed time story utk hosmet yg sedang landing atas katil..sekali tengok, dua2 meleleh airmata..:'(

Emora Valeria said...

ok aku dah rindu kat ayah aku.dah a dia nak g sarawak malam nie. T-T

khalisyaa said...

siyes salah timing bace entry ni...
rindu gile kt arwah abah...
*sobsob*
nway...zack..
ko memang memahami...
hehe...

halimah said...

ms bca entry ni aku tgh geram ngn parents aku. thx yah!

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

tesentuh nya! baca dari awl ayt tu.. kita ingt lagi mmg dah jd satu tanda p'soalan yg sgt besar. thanks for yur kartun memories. nice work zack. best sgt art work mu. sy nak amik kartun tuk entry ni.
thank yu v much

mysara newrie said...

Wua ~ kau kejam zack! Kau buat aku menangis sebab teringat kat ayah aku!

Anonymous said...

zack..ak nangis

kurogane_reyz said...

waa~ abah~ nak balik~!!

nabil said...

sangat sayang mak and ayah...
jgn bagi hati mereka terluka walau sedikit pon... :)

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

sedeyh nyew T_T

einz_momoe said...

sedeynye.. ak tingat kt ayah ak..ktorg byk crisis..suddenly i miss him damn much..

Ismail Noh said...

Tersentuh..

Farahin Rosli said...

nice story.
love my dad.

apeqchan said...

wwaaaa...sedeynye...
nice job...

AinZa said...

touching :'(
tissue pls.. hukhuk...

♥CIK SHA♥ said...

uhuk2!!touching..T_T

11 thn tak merasa kasih sayang abah..rindu nye kat arwah abah..

ang mmg terer la main dgn emosi org len zack..art work ang mmg superb!!

::iniainithemovie::: said...

ok.
cancel niat nak masuk asrama.

kang hari2 meleleh air mata lak,,

^ ZuMaWaMBa ^ said...

( __ __ !) touching..

p/s :: otak engineer mmg mabeles mcm ni ek? :D

Hanafana said...

T.T

Mohd Shahrul Hafizi said...

Like :)

larasephia said...

sayu dan sebak dan insaf. aku sgt jarang cakap dgn ayah.ayah pn sgt jarang cakap dgn aku. kami adik bradik jarang sgt2 cakap dgn ayah.sbb ayah sgt garang. tp lepas bace ini, aku rasa aku patut bgtaw ayah yg aku sgt syg cinta dan kasih dia wlaupun kami tak bcakap byk2 ssama sndirik. uhuks.. sedih lah.

sang puteri said...

u....
tak mo la wat cite sedey2 sangat..

i nangis ni..
da la kat opis..
tadi bos panggil..
then mate i ade bekas2 air mate..
bos cakap nape nangis??
i cakap baru pas bace cite sedih..waaaaaa
sedih la cite2 u..huhu

Balkhis Shariffuddin said...

pe kata ko convert dari jadi jurutera, baik ko jadi director filem kat mesia weyh.. konpem box opis hee heee

MaRYyumm2 said...

teringat plak cite papadom..very protective papa..^_^

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

nasib baik bace ni kat ofis.. kalo tak haros la meleleh airmata. yang ni palong sedih kot.. kite memang wajib hargai orang tua. it a must!! show ur love before its too late.. kalo dorang dah takde, baru nak menyesal.

gO mi NaM said...

wawawa..sy rindu ayah saya

insyirah said...

sebak bace entry nih..nk copy ble???
:)

iera said...

sedih btol bce en3 nie....

moral of the story:
Hargailah kedua ibu bapa kita selagi dia masih ada. Jgn menyesal di kemudian hari....

tujuhhariseminggu said...

sorrttt ssooottt.... waaaaa.......

syahira ariff said...

zack~!!timer kasih ekk add facebook shayer

emmm,msti awk rindu giler kn ayah awk kt malaysia
wee~
actually shayer x tau pun "kita" dlm drama nie permpuan,lps awk kater dia period,bawu sy tau
hiks hiks hiks

ain nia said...

sedih nye :'(

zack zukhairi said...

@insyirah : copy la :) tapi jgn buang watermark tu ya?

@syahira ariff : dalam komik2 saya, kalau warna pink je, itu mesti pempuan! hehe

darah bunga sahara said...

bgs nye entry ni..
rase touch.. even memula rase pelik sbb tahu zack ni lelaki..

HAZWAN17 said...

huhu giler sedeh......

cik eykameow :) said...

:'( i love u , abah.

XIX Dragunov said...

this article is very nice (^_^)

AJ Nismihan said...

Salam zack
thanks!
this is a big entry for me.
hang memang King lah!
aku doakan hang sukses sama.

anak omak memang pandei betui lah!

semoga di berkahti Allah lah si Zack ZUhairi nih!

Khairi said...

fuh, good job man. proud it!

:)

beLLa said...

touchingnyer..bergenang air mte skejap.isk3
rindu abahla..nice entry..;)

nursarah said...

kenape lukisan2 tu comel sangat? comelnya.comelnya!

tapi perkataan2 yg diguna jauh lebih comelzz!

Ervina Razali said...

sebak tatkala membace entri nie..
lg2 bile dgr music latar yg sgt sayu.
nsb bek xnangis...

Aaaa *Blur* said...

U mmg kreatifla bro.

Sedih gila entry ni .
:(

ejatkulasi said...

sadis gler ar...

Nur Aqilah said...

sdeh nyer
sayunk ayh sgt2

zack nk copy ayt zack kt bw 2 blex?
2pn if zack xksh
mnyentuh ati la bler bc

zack zukhairi said...

@Nur Aqilah : ok :)

nur . said...

sedih sedih , nak menitis je air mata .

Nurul Zaty said...

u r so creative zack.
cite mmg leh tangkap leleh..huhu

sheera said...

abgg azck giler tauching bace entry ni ;( hurm alhamdulillah saye still ade ayah lagii ;)

uMyMicky said...

ur post is soo0 touching!

francescbb@hotmail.es said...

Great blog!! Congratulations!!!

http://balapertotarreu.blogspot.com

Frank

hannamaruku said...

thumbs up weh!

LORD ZARA 札拉 said...

T_________________T


zack, aku peluk abah aku bila baca post ko ni~

mOLLie said...

wah~ sedey lagi...hampeh tul z nih..
akak ngan ayah rapat giler,,tapi bile mak n ayah dah tak bersame lagi...akak da tak rapat ngan ayah...sbb dok jauh2...n mase akak nikah aritu, ayah (akak panggil abah) yang nikahkan akak..akak igt akak tak nangis..sebab mcm tak de perasaan rindu pon kat abah..sbb dah lame tak jumpe...tapi akhirnye akak nangis gak bile dengar suare sebak dia mase nikahkan akak....(T_T)

p/s: sayangi lah dan hubungilah mereka sementara masih ade....=)

i love u abah (ngah bin mamat!~)

::sAnG pEriNdU:: said...

hmm zack...barula leh bace entry nih..huhuhu...sdeh tp da x larat nk nanges...da byk kali nanges 3 4 hari ni...welldone zack...=)

Nur Aqilah said...

thnx zack
nk request entry 4 ibu plak
:)

MiSs LyN said...

sedey2..
tetibe homesick lak t'ingat kat ayah..=(

eZaT eLaNo said...

sobs3..tringat kat ayah kat umah daa..keep it up zack..nk yg mak pulak..+ adk bradik skalik..

faresgas said...

slm.abe zack.ada artikel yg mnarik sy amik boleh?

zack zukhairi said...

@faresgas :salam. boleh. :)

Hazzy Ishak said...

terima kasih abah ;)

q-nizam said...

im lost my abah too...AL-FATIHAH

Ini Blog AnakPakWahab said...

Hargailah bapa anda selagi mereka masih hidup.

Buat yang tiada, sama-sama lah kita sedekah al-Fatihah untuk mereka.

Amin~

ZE said...

(ngah acukan pisau kat ZZ)..
ZACK!!!ak nak follow blog ko boleh tak??=P

daCupcakes said...

huhuhu~ nak abah~ tbe2 igt rumah~ cdeynye~ :((

FANA said...

kreatif!

sedihnya entri ni

Aizat Zulkarnain said...

zack,sedeynye entri ni.
mintak permission nak copy entri ni ye encik zack.

zack zukhairi said...

boleh boleh.

Aza AzlinAizril said...

askum...aku suke gak ngn ape y kau tulis..at least bagi kesedaran sikit kat aku, he3..aku nak amik post kau yang best2 2 boleh?just sebagai panduan aku, mcm kartun ke, Quotes ke.2je..bukan utk diltk dlm blog aku atau utk dibuat buku..he2..klu ltk pn sbgai hiasan atau aku betul2 makne kn Quotes tu..

joegrimjow said...

zack, aku copy paste masuk dalam blog aku, hehe, aku credit, jgn risau

mama zharfan said...

i dpt tau psl blog ni dari blog joegrimjow...
sedih baca entry...me baru kehilangan ayah tercinta june thn lepas, baru rasa semlm peristiwa tu berlaku...

cara u tulis sgt touching dan berkesan sgt2...

aYu said...

sedih~
huhuhu

sy teringat kat arwah abah~
rasa rindu sangat sekarang ni~

Wan Perlis said...

terbaik
part last skali tu
sujud x bangun2

Lekir said...

best la lu bro.. terimbau kenangan dgn arwah bapa aku 16 tahun lalu.

http://www.myspace.com/teintaufufa said...

incik zack,
aku nk copy enrty ni bole dak?

Nur Hayaty said...

teringat kat arwah abah.....rindunyer kat dia...huhu

Lonessa said...

touching ;'(
yup, we have to appreciate wat we have..note to myself too ;D

khalis_damia said...

salam.
mintak izin nk copy entry ni.

miss dear abah a lot. ^^,

cik NAD -miszhelena- said...

suke artwork yang sangat kewl lagi menyentuh hati. keep it up bro!..
hasilkan karya yang paling kewl lagi. :)

mau copy and credit to u :)

nuri merah said...

:(

Khuzrin said...

Damn!!!! aku sepak gak ko kang,,,... hahahhaaa...
Tersentuh hati remaja aku ni....

---kata2 anak bonda dan ayahanda---

wafa azman said...

the best ever!

Anonymous said...

zack, aku nak amik kartun ni k..
aku da ada 2-3 kartun ang , tp hat ni x dak lg..
lg satu aku mintak izin, kartun2 ang aku da convert jd video n buh lam facbook aku. buleh an..??

Anonymous said...

Salam...suka sgt...bleh x sya ambik katun nie...boleh yer?

Anonymous said...

i just lost my father last week.. 13 augst 2010.. i feel so sad...
may this blessing ramadhan gve me more strenght to move on...

-azimah mahmud-

nurul said...

nangissss :'(

Anonymous said...

zack..suka la soundtrack dia...tajuk ape ye....

moon ierah said...

hukhukhuk...
sedihnya...tiba2 kerinduan melanda diri...

w@^^y said...

sedih3...sob..sob.. :'(

babynur said...

ayah....terima kasih yg xthingga krn mjaga kakak hingga dewasa kini..kakak syg ayah..tq zack

cekodok carrot said...

tlalu byk salah ak kat ayh ak..maafkn along ayah..

ciksue said...

menitis air mata..tringt kt arwah ayah...:( :(

ciksue said...

menitis air mata..tringt kt arwah ayah...:( :(

ciksue said...

menitis air mata..tringt kt arwah ayah...:( :(

Anonymous said...

sgt sdh cte ni....~~

mysterious missy said...

mleleh air mata.. da lap pun meleleh lagi..
sayu betul..

...miSS fAi... said...

sedih2x.... rindu kat ayah..... =(

eyzah eyzati said...

wow!! a very touching poem you have there.. :D

Anonymous said...

sedih gle...

K2r~90 said...

kite engat lagi , bile kite lebam kat kaki ayah kite tolong sapukan ubat..

tapi bile kite da besar pernah tak kite cube sapu ubat jike ayah kite luka akibat jatuh moto?


huhu =]

nana said...

sya amik ek,nk letak kat fb..boleh r ek.....^O^

liela said...

zach! you are my fav ! leb u

Izah Ibrahim said...

sedeynyeeeeee..
:'(

Anonymous said...

sedey tau.. aku mmg dah dpt agak ending die cmtu..
p ttp tacing gk la... jantung aku pun asa cm nak gugur.. huhu~

SHEalwayswithSNEAkers said...

sdi gle story . mmg mntap r . truskn bkarya k . chaiyok2 .

lilyain said...

malang nya papa kita ta boleh bimbing kita macam tu :(

Cho said...

nak copy ni entry =]
ley ?

RashiqahRashdan said...

Rase cam nak nangis :')

deannasalleh said...

sukaaaaa !

Anonymous said...

I blog often and I genuinely appreciate your content. The article has truly peaked my interest.
I'm going to bookmark your blog and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed as well.

Here is my blog; bundesagentur für arbeit jobbörse
my site > gesund ernähren wochenplan

Anonymous said...

I believe this is one of the so much important information for me.
And i'm happy studying your article. But wanna observation on some general things, The website taste is great, the articles is really great : D. Just right job, cheers

my blog: free wordpress templates

Anonymous said...

If some one needs expert view about blogging and site-building afterward i suggest him/her to pay a
visit this weblog, Keep up the good job.

Also visit my site - steinzeit diät

Anonymous said...

Very descriptive post, I loved that bit. Will there be a part 2?


Feel free to surf to my blog - raw food diet
Also see my page: ketosis low carb

Anonymous said...

A person necessarily lend a hand to make seriously articles I would
state. This is the first time I frequented your web page and to this point?
I surprised with the research you made to make
this particular publish amazing. Excellent process!



my blog :: paleo sojamilch

Anonymous said...

Simply wish to say your article is as astounding. The clearness in your post
is just great and i can assume you are an expert on
this subject. Fine with your permission allow me to grab
your feed to keep up to date with forthcoming post.
Thanks a million and please keep up the gratifying work.


Here is my blog; Diät bei Zöliakie
My website > zöliakie gluten

Related Posts with Thumbnails