Cinta aku dan Yukiko

Awal Januari 2009.

Pagi tu macam biasa kaki aku melangkah longlai menuju ke kelas. Subjek 1st period hari tu - quantum mechanics. Subjek yang sememangnya tak best langsung. Lecturer pulak Otsuka sensei. Umur dalam lingkungan 40-an. Pakai spek bingkai hitam, rambut hitam berkilat sikat belah tepi, baju kemeja kemas, tali leher jerut sampai cecah kerongkong. Cukup untuk menggambarkan dirinya seorang lecturer berkaliber.


Dingg dongg...!
Loceng da berbunyik. Senyap sunyi satu pelosok Universiti. Class yang tadinya riuh rendah dengan hilai tawa, semuanya terdiam. Menikus. Langsung takde suara.

Dengan pandangan yang serius ke arah student, Otsuka sensei memulakan lecture pagi tu.  "Hait, dewa hajimemashou..." atau dalam bahasa melayu nya "baiklah, kite mulakan skarang.".

Macam biasa, port aku sebelah tingkap, lebih kurang 4 meja dari belakang. Port yang aku rasa cukup selamat. Biasanya kalau sensei nak soal student, die mesti aim sama ada budak yg duduk barisan depan skali atau blakang skali. So, port aku tu kire paling strategik. Sengaja aku pilih sebelah tingkap kononnya kalau mengantuk time lecture, boleh la cuci mata pandang pokok-pokok hijau yang segar kat luar kelas. Tapi biasanya, tak sempat aku tengok pokok-pokok tu, aku da terbungkang atas meja dah.

***************************

Kuliah pagi tu sangat 'fun'. Sensei ajar macam mana tindak balas yang melibatkan tenaga cahaya. Dari jauh, sayup-sayup aku dengar die sebut "max planck". Ntah kejadah hape ntah. Aku usha blackboard. Aku nampak huruf-huruf yang macam selalu aku nampak.
E = h \nu\!
Oh, okay! Aku sambung tido.


Baru kepala aku nak landing atas lengan, tetiba bahu aku disentap. "Sapa plak ngacau time tido aku ni?" bisik ati aku. Aku toleh belakang. Yukiko sengih manja. Yukiko ni classmate aku. Japanese girl. Comel! Suara macam sizuka dalam cerita doremon. 

(soundtrack)

"Hait, nani ka...?" ( Ya, ada apa-apa ke? )

"Un un..." Die menggeleng kepala sambil senyum. Die hulur aku sekeping kertas. Aku balas senyuman die, aku capai kertas tu. 

Aku balik ke posisi asal. Aku bukak lipatan kertas yang dia bagi. Dengan mata separuh terbuka, aku gagahkan jugak untuk baca. Isi kandungannya sudah pasti dalam bahasa jepon. Tapi aku translate kan ke Bahasa Melayu untuk bagi ang faham. Bunyi suratnya lebih kurang begini...

"Zack kun. Saya da lama perhatikan awak. Dari tahun satu lagi. Saya selalu nak tegur awak, tapi saya malu. Saya takut awak marah. Lagipun awak foreigner. Mesti awak tak suka kawan dengan japanese macam saya...Tapi hari ni saya nekad. Saya betul-betul nak kenal awak. Boleh tak kita kawan?"

Di hujung ayat tu, ada satu icon comel. ◕ ‿ ◕

**********************************
Mata yang tadinya layu, ternganga luas! Eh Apahal? tak penah-penah aku dapat surat cinta macam ni. Err... maksud aku surat cinta dari japanese. Kalau surat cinta dari malay girl, tak heran. Berlambak.

Aku capai pensel tekan. Aku koyak skit kertas tu, aku tulis "ii yo, betsuni. =) " atau dalam bahsa melayu "ok je, tak kesah pon. =) "

Aku pass kat die. Tersengih-sengih die sambut kertas tu. Lecturer kat depan membebel sorang-sorang. Aku ngan Yukiko boley bantai romantika-de-amor kat belakang. Ah nice!

*********************************

Jam da pukul doblas tengahari. Waktu rehat untuk lunch. Macam biasa, time-time camni aku da balik bilik dah. Kalau nak lepak cafe pon buat buang masa je. Bukan boleh makan apa bende pon. Semuanya haram belaka.

Tetengah aku kemas beg, yukiko datang kat aku. "Isshoni tabemasenka?" ( Makan sama2 jom? )

Wah!Terkejut aku. Die bukak bento (bekal) die depan aku. Aku jeling nipis. Aku nampak ada nasik, sayur carrot, ngan ham kaler pink.


Aku balas dengan baik, "ano...chotto... boku wa saa... niku taberarenain da. Gomen ne.." (err...excuse me. i dont eat meat.. Sorry).

Die diam. Aku pun diam. Dua-dua diam. Sunyi...
"Tapi takpe!! saya teman awak makan ok?" aku bersuara bagi memecah kebuntuan suasana...

Die senyum sambil mengangguk. 

Bermula dari hari tu, detik perkenalan kitorang pon bermula...

*******************************

Sedar tak sedar, dah dekat seminggu kitorang kawan baik. Da macam couple pulak aku rasa. Mana tak nya? berkepit je 24 jam. Ke library, ke bilik komputer, ke lecture hall, pendek kata ke mana saje aku mesti ada ngan die. Segala assignment, report, sumer kitorang buat sesama. Tak kurang jugak banyaknya perkataan japanese baru yang die ajar aku.

Tapi aku perasan something. Bebudak jepon yang lain macam tak senang tengok aku kawan ngan Yukiko. Member japanese aku yang lain da macam tak campor ngan aku lagi dah. Kalau dulu, selalu gak diorang tegur-tegur aku. Tapi sejak aku geng ngan Yukiko ni, memasing buat donno je. Macam jealous ngan aku je...

Yukiko perasan air muka aku berubah. Die tanya kenapa? Aku jawab takde pape...

***************************

Hari tu hari Sabtu. Cuti.

Yukiko sms aku ajak kuar jalan-jalan. Memandangkan aku pon xde keje, aku jawab "ok".

Hari tu Yukiko dressing cukup comel. Baju putih, gaun kembang. Siap bawak teddy bear. Ntah hape motifnya, aku pon tak tau. Tapi yang pastinya, die cukup comel ari tu. Aku pulak pakai simple macam biasa. Shirt ngan jeans. Aku usha jam. Da pukul 1 tghari. Nak lari balik tukar baju, macam tak dan je. Ah, lantak ah! kite mesti cool.

amacam? comel tak?

Yukiko kata die tak kisah aku pakai apa pun. Die senyum je. Aku tarik napas lega. 

Kitorang jalan-jalan. Dari satu kedai, ke satu kedai. Yukiko minat tengok baju-baju kaler pink. Aku temankan aje. Walaupon dalam hati aku meluat gile tengok kaler tu. 

Tiba-tiba tengah jalan-jalan, die pegang tangan aku. Jari jemari kitorang bertemu. Erat. Lembut.

Sebagai lelaki, aku punya ego aku sendiri. Aku diam tanpa suara. Membiarkan jari jemari tu bertaut sekian lamanya. Menghiasi hari indah aku dan si dia...
***********************

Pukul 6 petang. Hari da gelap. Umpama pukul 8 malam waktu Malaysia.

Aku hantar Yukiko balik. Aku bukan jenis jantan keparat cap ayam yang kluar dengan anak dara orang sesuka hati, tapi tak reti hantar pulang.

Sampai depan pintu rumah Yukiko, aku mintak diri untuk beredar. Tak sedap hati pulak aku. Rumah die gelap. Mungkin parent die tak balik keje lagi kot.

Tiba-tiba Yukiko tarik tangan aku. Belum sempat aku nak respon apa-apa, die peluk aku. Erat! Suasana sunyi seketika. Aku tak tau nak cakap macam mana. Aku rasa bahu aku basah dengan cecair panas. Aku toleh kepala. Dalam samar-samar, aku dapat lihat Yukiko menangis...

Aku balas pelukannya...dengan harapan tangisannya reda...

"Awak ok ke?" aku tanya perlahan cuba untuk menenangkan die.

"Daisuki yo...Zack kun..."    
( I like u so much, zack )...

Semuanya datang terlalu pantas. Aku tak tau apa yang patut aku buat...

Yukiko tarik aku masuk ke ruang kamarnya... Aku sendiri tak pasti kenapa aku tak mampu untuk menolak. Semuanya bagaikan sudah tertulis! Aku seolah-olah merelakan apa jua yang dia buat.

Yukiko menolak aku perlahan ke atas katil empuknya. Dalam sayup-sayup cahaya, aku dapat lihat susuk tubuh Yukiko yang mengiurkan. Seketika kemudian aku rasakan badan aku ditindih. Aku rasa aku tewas malam ni... Serius!

*************************

"Zack, bangun! Makan jom? Aku lapaq ni."

 Aku bukak mata. Housemate aku tercongok kat ujung katil. Celaka! Aku mimpi je rupanya!

Aku capai towel, aku masuk bilik air...


"Sahaja aku mandi...."


Bedeburr!!



p/s : kuang kuang kuang... ada orang da kene tipu! hakhak! jangan marah~


(note: Gambar tu aku shoot masa hari cosplay last year. Ntah awek jepon mana ntah. Aku pakai sesah je! Haha"


.



185 comments:

F I T said...

adoii cerita tak tercapai dek realiti..hahaha pandai je buat cerita

Rumah Paris Hilton kena rompak + Tips Balik Kampung!

MizTz_Lychee said...

hahahaaha..
memang tertipu den..
nice 1 =)

Hazmibalqish said...

waaa...tertipu..
haha..
neway..nice!

beLLa said...

cte tipu upenyer..
first2 da ingt cm cte jepun td..jap ag mimpi..cehh~
btw,nice story..;pp

meera^da cute..*_* said...

sampai terkeluar air liur aku bace..haha..lu mmg la zack..rase nak bantai lu puas2..hahahah

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahahaa.. tertipu.. dok pikr dah.. xkan la zack gitu. marah ehem ehem nnt.. berani sgt nk citer dlm nih.. upenye mimpi..

AJ Nismihan said...

hang memang siamang betul la zack

aku dah yakin percaya sampai part hang hantar dia balik.
Tapi bila sampai part dia tarik dan peluk hang dah ader bau-bau hancing dekat situ.

Kambing tul.

Patutnya hang sudahkan dengan berkata

"oh, sanita nih buatkan saya teringat kisah saya muda-muda dulu"

wakaka

apapun, hang memang series best lah
aku suka entry nih.
mimpi ke tak mimpi, janji best

wakaka
hidup zack

~kuyam~ said...

hahahaha..sesuai lah dgn tajuk blog
REALITI KONSPIRASI :P
nsb baik mimpi ja..fuh~

ezzati said...

cehhhhhhhh..siyes aku baca dengan kusyuk...hampagas!!!

nand nasyari said...

haih~ ttipu aku rupenye..cissss!!!!
bru je nk tau pe jd pastu..kui3.. :P

Shahira said...

555+

alya manehh said...

HAHAHAA gila semangat aku baca. tgk2 hg mimpi ja. caitt -.-

jan said...

semangat gler aku bce zack! :D

chamn said...

sengal ko zack!!!! ko tipu aku!!! siap ko!!!!

Fina Fento said...

realiti konspirasi btol :-w:-w

z i e s y a said...

binawe lah!

.::R A F I::. said...

hakhak..

nice2..

kenalkan 1 2 aweks2 jepon kt blog kaw

otak ketat said...

huk aloh. ang neh betul la. tp dari awal dh rasa tak logik. eh jgn terasa plak. tp yelah kan. dalam ramai-ramai lelaki jepun yg lg comey dan kachak, masakan dia nak suka kt ang plak? hahaha.

aiman afiq. said...

kalau real life macam tu,skrg gak aku fly g jepun.

ct_isyah said...

suke wat kite gelak sorg2 mcm org giler

luvly mya said...

fuh..punyalah kusyuk baca kisah chenta nie..hak3=0

ayu said...

adoy la ang!
besh lor..
memule cm plek gk, takkan r ang nak post entry 'brani mati' gini..mau kne blasah dek gf kng..

hehehe! keep up!

nizaa said...

kurang asam boi betul kau! hahahaa..tertipu aku..punya la kusyuk dan tawaduk aku tetiba ending tak bleh blah..ciss...

http://kancilbiru.blogspot.com/

Armyrule said...

nak jugak aku bagi PJJ kat ang zack....hahahaha...PJJ (Penerajang Jarak Jauh)...aku baca punya feel tp bila part masuk kamar tu dah...lain macam rasanya...cilakak btol..tp best ar...layan dikala jiwa kacau...ngeh3

Didi Nadhirah said...

time dh sampai umah n peluk tu dah pelik dah ni mesti mimpi hahahhaha

sang puteri said...

zack kun!!hahaha saya tertipu..
saya dah berdebar2..
biar betul mamat melayu ni wat benda camni..
adoiyaiii..hahahaha
mimpi rupanya..

apa2 pun..saya suka soundtrack tu..
indah..(^_^)

balqis ♥ music said...

ahaha. time yg pegang tangan tu da syak da. cam kelentong je.

lady D said...

kurang ajarrrrrrrrrrrrrr.....yo o o je panjang berjela citer....

xyncaholic said...

siot jerk..

starting cerpen ko nih boleh wat aku caya la..

bila masuk part yukiko dah pegang tangan ko tu memang ade something wrong ar..

bila tang die pelok tu aku dah nak gelak..wakenabeb..

ending memang harun ar..huh..

acap2405(1169) said...

baru ingat nak kasik ceramah supaya jangan wat maksiat..
sekali kene tipo..
waa..
T_T

Bungakopi said...

HUHU..skali baca mcm cita komik jepun. tu yg bau sesuatu tuh

Aini said...

cett.... bikin suspen jek..huhu

Fatin Al-Rajeh said...

sudah kena kencing daaaa ! haiyaa..
Z, Z. pandai ang wat cite.
yahhh, thumbs up tuk Z.

rizputra7 said...

haha..terkena...

XIX Dragunov said...

hahaha..anda sangat cel***...kakaka.. bapak best la... klu awek ang baca sparuh je,abes la ang ... XD

cik.aya said...

adoiee.xboleh kasi pjg lg kaa?
penat bace tp ekne tipu plak.
haha

hanidiyu said...

bila aku baca awek jepun zasssssssss ingatan aku kat awek ko je z.... ptuihhhhhh!

p/s:btw..aku paling tak paham spatah haram pon max planck tuh..1 sem stadi quantum apa pon tadak lam otak..lam exam dl aku hapal pengiraan..ahahha...aci kan?

shapikapikabon said...

haih.
i dah jealous dah tadi zack kun!

FaTiN said...

wowowo...
zack mimpi apa tu??
comel la bekal hello kitty tu.
adik aku kat tepi pun terloncat-loncat tengok

-N e Y r A- said...

dah sampai part last2 tuh aku dah konpem dah zack ni mimpi. sekali btol. wakakakkakaka tertipu daku

Shahril said...

adeh...
bwat stim je ko nih

fiefirawks said...

hha,ingat da btul².rupa nya mimpi,hha.

fiza said...

Ang ni pandai buat citer ah zack, tertipu akak tau (^_^)

Zura said...

hampeh tul zack nie...jd betul2 kang br th kuasa setan tue tinggi mana...hehehhe

syaira said...

kuang hajaq!klentong upernyer!!
nyesal aku percayer bulat2

mantap agi a iman ko,,hak3

eNaSaN said...

salam ziaraH



adusss terkena deN..huahuahua.....

fecca said...

wakakakkakakaka~

bessttt!!

walaupun rekaan semata2...

=)

maisyara Pot! Pot! said...

ku tertipu.. ditipu..agagaga! giler zack wt citer.. bujet btul2 ler.. ^^

sнaк said...

Haha. Wa kena babe ! ;p
Keep up the good work.
I look forward to read more.

natasya said...

hehehehe~saspen saja..hahahahaha

MuNsYi^SaMa said...

tu yg plek, kuar dating pakai bj cosplay..haha

HEMY said...

aku pn tak tau samada yg ujung tu je ke yg tipu atau semuanya..ahahha

eiysya zasya's said...

haha~ mula2 baca part akhir, aku dah sangsi..cpt2 aku scrol down nk tau ni cerita betul ke cerita tipu..
lps dah tau kena tipu, baru sambung baca part tuh..haha

Nurul Zaty said...

haha...memang kaki penipu tol..haha

Emora Valeria said...

zack,dengan segala hormatnye aq nk cekik leher ang lea x.almost 99 percent aq nk caye dak sebelh ang tuh yukiko.bongek la ang!!amek ang satu tumbukan!dush!

farah cullen said...

aiseymen!

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Zack..kuang ajo ko..ko tipu aku hidup2...

FANA FARHANA said...

wahhhhh!

*speechless nie pas bacer.

:D

Azrul Hisham said...

aduh...tertipu gua...huhu (T__T)

cHiQuE CoMeL said...

gila seram enrty kali nih zack... hahaha :))

joegrimjow said...

kekeke
ku dah agak da tadi
hampir caye sebab ada gambar
tp dah masuk bilik apa tu
da tau da
heee

ko nye lagu cukup2 abes masa aku baca ni
hehe
top mann

aku zaty said...

hatoi~
tembikai tol la..
cite tipu upe nye..
hehe..

Kamil Kahar said...

haha...seminit pertama aku ase ko mmg bruntung dpt awek japan...

second time lak mase ko g jlan2 aku ase jeles gler

masuk minit ke-3 aku da ase len mcm...ko ni nk wt citer blue ke kat blog ko nieh...

lastly mimpi rpenyew...kah3...

p/s: kalo ko smbg cter ko ngan yukiko konfem kne band blog ko pasnieh...hahaha...

Misz_zana'85 said...

arghh..tertipu jugak!!
mengada-ngada betolll la budak nih!

ape pun, mmg pandai mereka cerita..fuh.kecut perut baca entry nih!

virulent lolita tan benihime said...

giler gans abg zack..yhahahahahhaa...nk lagu saountrack tu..lagu ape???best pulak dgr..huhuhu

lina said...

laa, ingatkan bebetol..
klu btol, kang marah si kakak sorg tu.
:P

one_lyrics said...

nice story bro.. bt lagi banyak2.. hehehe

nabiha said...

haha.. kurang asam tol

shuko said...

zack kun..kehkehkeh..cite cmnni best zack..i like it!!mcm dalam novel dh...


p/s awek ang xjeles ke tngok gmbar ang tu..tkut die simpn dalam ati kang..kehkeh..

kutojimedo said...

cis zack!
aku tertipuuuuu
hakhakhakhak

Fathiha Zainal said...

Cittt! Kureng.. Tipah tertipu. :P

Slurpee said...

hahahaha...tipah tertipu bang..
len kali buat lg suspen..hahaha

pameklampard said...

CIMPERIT KO ZACK..GUA DAH TERLIUR DAH MEMULE..HUA3

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

cett~si0t lah ang zack..

memule aku percaye lg..
tp bile bab yg kat umah wex jepun tu aku da mule terase kepenipuan di situ...keskeskes..

pakeri said...

ciSdel tOl..baRu inGat naK sTim2..tgK2 miMpi.adOyai

Hanafana said...

Hahahah..baru nak cakap Yukiko tuh tak lawa pon =)p
Seb baek mimpi (^^)"

mysara newrie said...

Hish ~ wat suspen jer ~ Zack, teguhkan iman anda di sana! Jgn lupa Allah!!! Ingat tue ~

Syima Syaz said...

zack chan!
ntah2 btl..kuang kuang kuang!!

fateen said...

zack ! cis , mati mati i ingat betul betul , HAHAHA , rasa nak terajang pun ada , hesh ZACK YACKS HAHAHAHA ,
grrr *apesal aku emo nih ? haha

silent murmuring of mine..... said...

komen shaye.......lalalala!!!!hihi...da tawu da tipu nye.........tp seronok la bce komen2 fan die yg igt kat itah...tQ guys.....

whisperingmoment said...

kureng asam ko zack...hehehe

apeqchan said...

nice story
smpi tertipu acik

AyuE said...

serius aku tertipu..teeeeeetttttt hampeh btol aku pny la berdebar baca last2 mimpi rupanya..cissss...

ini q i L L said...

hampeh! ;p

tujuhhariseminggu said...

ha3....

Judiene said...

oit
ni part mne yg tipu neh?
the whole story or the part where she drags you to her room?
tp seyes aku kusyuk giler bace
lahabau btol tipu semata-mata
ahahahahaa!!

Teruna Durhaka said...

kahkahkah terkena gak aku....

nabil said...

cis...tertiu jugak ak...

pelik gak ak, berani plak ko buat pendedahan berani mati...huhuh
by the way, nice story...

mello said...

sahaja aku mandi pe zack? hehehe

AFIQah said...

hahaha, anata ne, saiko da na!!

*eh, cm x sure btl x mksd ayat ni, buat2 paham je lah.

violetmemory said...

man! sy yg singgah disini telah tertipu...ceh...anyway..pandai uat citer???boleh wat novel lak pasni...

Cik Ecah said...

wahahahaha bahahahaha muahahahahaha kahkahkah taley berenti gelak! XD

Nescafe ais said...

Haha. Ending yang macam cilake. Memang nak kena sesah. LOL

aBoi said...

cett ! tension aku bace cerita ni..

aku baru la nak bayang2 kan percintaan bersama awek jepun yang sweet..

ish ! geram tau !

zartezaty said...

weyh, cliche a ending cite melayu mimpi. x caye ko tgk tari tirana. x abes2 mimpi. ahahaha

.:fifi:. said...

ngok ngek..
tetipu

enenshi said...

bru hengat nak bagi kuliah subuh, zuhur, asar, maghrib ngan isyak...nasib bek mimpi ja...isk2...memang tertipooo

mOLLie said...

budak ini...bab berangan...bagi kat dia la...hehehe...=)

hampir tertipu okeh~!

::sAnG pEriNdU:: said...

wahhh zack...tak habis sy gelak je...da agak da cte ni nipoo n mimipi..hampess tol..hahah...taley bla gle..siap ade gmbr..pikir 2 3 kali gk nk cye tak..haha...tak sgke ending die cmtu..wahaha...thumbs up la zack otak merapu kuat...hahaha

Suhada Razak said...

tipah tertipu..ahaks

++***hana zaty**++ said...

yesza!~~komen ke 100~~!!!haha..jgn tataw zackk....rmai giler silent reader kmooo kt umah hana ni~~~~

so hana da taw kmoo meniupu ajerr!!!kihkihkih~~

Einzard Riku said...

ya Allah...aku dh cuak je bca. dh ler soundtrack glier kentang feeling...
hahahaha...aku x thn dh gelak nie...sakit perot woooo

Lyana Hisham said...

bengong! cess~

black_mel said...

hampeh..aku tertipu...

udacun said...

hahahaa... sengaL aje.. tertipu aku upenyeee... ape daa

umi said...

memang sengal~haha good job mister!

budak psiko said...

haha.. nanes awek mesia karang! :p

Ariff Shah said...

siot ah hang. weh. ada ke classmate jepun lawa2?

kalau engineering biasa awek dia mesti tak comel.
mana mana tempat gak ah. bosan giler

kurogane_reyz said...

chiet.. nasib aku bace start ngan ujung jer..

Mohd Shahrul Hafizi said...

Like :)

noharanutdya said...

ngeee

Owezz Chart said...

hampeh la lu bro...ahahhaha..bikin hawt btol...ingtkan btol2 jd..tipah tertipu nyah...ehehhehe

Mell said...

bila da baca part seminggu baek mcm kapel tuh da agak bnd neyh tipu . bila part pegang tangan lagi kuat . bukan agak lagi . sah da neyh . hahaha . shengal jerk . best !

CHOCOMINT said...

Yay!!Gua x tertipu.
Tapi bile tang gambar tu da start nak caya.(kenat tipu gak ar)
Dari awl asyek gelak sambil baca.
X tahan doh..

Majulah sukan untuk negara

zack zukhairi said...

ok, aku rasa lebih dari seratus orang gak yang tertipu ni! hakhak! :D

Deep Down IN MyHeaRT said...

tenang2 itik berenang jew... menyampah ak... ditipu time ak tga yakin percaya.... cis...

Deep Down IN MyHeaRT said...

tenang2 itik berenang jew... menyampah ak... ditipu time ak tga yakin percaya.... cis...

MiSs LyN said...

haha..
baru nak percaye..
ditipu bulat2..
cis..!

najibah kazmin said...

tibe part minah jepun pgg tgn zack n zack 'rela'kn aje tuh... cm dh x cayye sgt.. xkn laa en zack.. *oh, bsangke baik pd en zack*

adilla adnan said...

ceiyh.!
aku tertipu siot.
haha..!

fillah88 said...

suara hang ke dalam soundtract tu??
giler xbest..hahahaha
tp cite hang mmg best=p

*-*'' said...

kuang kuang kuangajo...
lwk pon da gak..
comel gile awek jepunn

kurosagi said...

da bertahun gak ak xkene tipu camni cheiss~...uiks "SAHAJA AKU MANDI" tu untuk ape ek ??

n A d i A said...

berjaye menipu org!!!! bagus!! u did a good job both on lying and create stories..

.:reine:. said...

Hahaha benci zack!!
awal2 tu dah caya gak..
sampai part bawah tu mcm tipu jek..
sah mmg kena tipu..adeh~ +__-

wan fahmi said...

celake ko zack.. aku dah agak awal2 takkan awek jepun nk ngorat ko.. tapi aku layankan je.. tapi part sampai rumah tu aku dah agak ada lain macam jerk.. haha.. akhirnye ko mandi junub jugak zack..

Lekir said...

sioott zack... tertipu org2 Malaysia.

hidayah said...

sengal la kau..mati2 percaye budak2 mlayu jepun x suci...wakaka...hampeh..nway, caya la lu zack..haha

ravishingpeacock said...

demn u LOL

LaYLadaMaTaTakBoOLaT said...

chit !!!
siot btol..
tertipu !!
tp aku dh agk dah ..
tkkanlah ang nk curang ngn cik awek..jeng3..

http://laylamatatakboolat.blogspot.com

idAyu hAssAn said...

sengal..siot jek...hai hai
wakatteru!!=)

http://www.myspace.com/teintaufufa said...

hampir tersimpang...

http://www.myspace.com/teintaufufa said...

hampir tersimpang...

Ariel said...

oh.. aku hampir2 kagum! bwahahahaha! pape la zack! :))

iManAzRaf said...

hahahampas..!! sabau je la.. hahaha

vanillavengeance said...

terbaik bro! hahah

FiqaSaleh said...

Y_Y aku tertipu rupanyaa... waaaaaaaaaaaa..... last ending aku kene tipu masih membuatkan aku tergelak ... ngek tol ar.. :p

diana zainal said...

kuang asam!

nadia said...

cett....cinabeng..ak ttipu upenye...ak kemain lgi ttanye2....ang pos entry ni awek ang x bace ke???....sabo je la..

akumanusiabiasa said...

cibai la...
gua kne kencing buta2 gan ko....
adoi..
pe2 ppon best dowh cer lu...
cm btol2....
hahahahahaa

ier wancha said...

cam siot..pape pon stuju dengan kemeluatan ko terhadap pink..hahaha no pink in my life!

aremayra said...

dh mcm tgk cite jepon tp hero melayu...

farra said...

hakhak..ceq kne tipuu..siot..egatkan btoi2 td,,upenye mpi jek,,bez la story ni,,~~

Liyka said...

sumpah saya ngn roommate terbahak tak hingat dunia pas bace nih.. tgh dok mghafal, terus ilang ape yg kitorng hafal utk test esok. kelakar sangat2. terbaekk zack :)

amy said...

hehehe...sabo je la kan...baeekkk punye kelentong~~ ;p

Orange™ said...

aah. . memanglah. .
aku pon da stim. .aduyai .. haha !
memang bestt ! :p

NinieArnina said...

Fuhhh..sebaekk mimpi jew~~besh gler kne tipu..huaahaa

Anonymous said...

sabo jerk...
nasib baik awal2 dh cam penipuan berlaku....
hehehe

~~MaSyi~~ said...

tipah tertipu..hik3x..tp best..hehe

Anonymous said...

hahhaaha.. tapi i xtertipu..sbb bca dr bawah dulu..hahhaha

Anonymous said...

hahhaaha.. tapi i xtertipu..sbb bca dr bawah dulu..hahhaha

Haneem said...

hahhahaha...pandai hang buat lawak no..bikin aku unstress

Anonymous said...

Wahhh stress aku bce pengakhirannyer!!

Aina Aiko said...

hahax..jahat..trtipu sy..hehe
tpi best..wat citer best2 agy taww..tpi jgn tipu..d0sa!!huhu

...miSS fAi... said...

cis, mimpi upenyer...


hahaahhhahaha

tuchin said...

kehkehkehkeh ...

joe said...

cilake nye zack..
tetipu aku..
hehe

azusa said...

hawau tol! aku cam bce siri horror ko tau. berdebar-debar aku bce. daebak cik zack daebak!(its mean great cik zack great)-korean (^^)b

MANZARINA said...

leh tak i nak cakap something???
cam cilake!!! demm!!!

Anonymous said...

oit!ang mimpi basah per?

dekstro said...

kalu time sekolah2 dulu cikgu bm suh buat karangan misti kdg2 ada ending "owh, aku bermimpi rupanya"...hahaha inilah salah satu contoh karangan tersebut...hang mmg tarbaeklah zack..bleh dapat bintang kecik sblah sign cikgu camnie..

Anonymous said...

memang sengal x hengat lah...penat2 je aku baca...kah3x..
tapi memang aku percaya giler-giler la mula-mula tu...keh3x

emil said...

tipah tetipu !! da dok smgt baca bab ttuuuutt,dlm hati berkata. "wah blh tahan gak mamat ni.bia btol, muke cam alim2 miow2, xkn nk wat cam tu kot".sume nye dusta. ms dok yukiko ngorat hang, aku dok pikir,"ade gak minah jepon ni sk kt muke jawa"ahaks~

emil said...
This comment has been removed by the author.
ammar zul said...

zack, ang kena lawan godaan...eventhough dlm mimpi....antara 7 golongan yg dapat perlindungan dari azab padang masyar adalah lelaki yg dapat melawan godaan wanita yg ingin berzina dgnnya...harap2 kta tergolong dlm kalangan ini...

NURUL NAZIRA said...

hak3 ! sampai part die pegang tangan ang tu aku da x pecaye . dlm pale terpkir ; " zack bukan camnie "

liela said...

daisuki yo zack kun

emalina said...

haiyaaaakk!!!!!!!hahaha..0.o..=)

@BouTLiFe said...

cerempet ko zek....haha

wath said...

gile romantik cerita. taik kucen! hahaha

beenteeq said...

muahahahah.. bangang ang ni zak!

Anonymous said...

cinabeng ko zack..den igt boto2 td..
adoiyai..buek saspen yo ko ni..osah eh la hai..haahhaa

Hasbullah Bin Md Som said...

Mak ai... Cerita nak real je... Aku igt betul la tadi....

intan zulaikha said...

perghhh....!!!menangis kena kencing free...

MadieyJoey said...

aku da agak dah..hang ni kuat ngencing org..

Cik Nani Noraini said...

bongek ang nie..haha..aku dah agak dah mmg ang gile..
that's why aku bace ending dlu..seb baik aku x tertipu..hahaha

kuya said...

ingta nak share ngan awek lu. hahahaha. tapi saya tak kenal. and ending dia pon ka3

myra said...

haha..nmpk bnor nipunye..dri awel ag da thu ko kelentongnye...

anis said...

hadoiiiii,x menahan lah pak cik ni..haha..

lady dyha (",") said...

wut da F la lu z...but the story serius best!!!!

pheetz said...

SIOT!!..actly 1st tyme view ur blog. nice 1..good job..=)

zaza faizal said...

lu penah makan penyepak pempuan tak zack? !*$%#!! bek lu habes kan story mimpi lu ni.... haram jadah.. gggrrrrrrrrrr

Anonymous said...

Do yοu Haѵe got a Tweetу profіle anԁ Apprоaсh tο οnline subѕtanсe.
a lot of ωhаt уоu can Encounteг
οn the Ιnternet in ԁamagе οf Dіsеmbarrаss onlinе games anԁ
infοrmаtion prοcеssіng syѕtеm games
is eithеr freеware

Ϻy web sitе ... game

Anonymous said...

In decreе to Act On-linе on Hot pursual All the same you Wear It?
: Τhis is аn inteгesting game.
ѕhort recκoner viѕitor and Assist us now.

Then you testamеnt Expeгіеnce Entrеe to tock,
tiсkіng tock. With that manу pаgeѕ to coloration yоuг Alaԁԁіn аdd chаractегs
from the moѵie tо it. There aге so many resources online thаt can bе Вlacklοw, game conteѕts like Bingo агe a
vast Ѕucсeedег.

My website; http://www.earticlesdirectory.com/Preschool-Game--Titans-Removed-From-Cataclysm.htm

FIZ said...

sehari suntuk x tido malam aq marathon smua entri dlm blog ko ni(kecuali entri yg byk gmba tu)..ni entri fevret sbab tu aq komen kat sini sbab aq double triple quadreple read entri ni..hahaha..asal eh ko stop ber"blog"ing?? x pe la klau tu pilihan ko..aq doakan all yhe best tuk ko..!

Related Posts with Thumbnails