Kebizian melanda.

Bulan ni guwa paling sibok sekali. Banyak perkara guwa nak kene rush. Next week guwa ada presentation nak kene bentang depan class. Ujung bulan tujuh ni pulak guwa ada final paper untuk first sem. Tak cukup dengan tu, subjek programming punye assignment itu ari pon da nak cecah deadline jugak. Pendek kata, semua benda nak buat perangai. Tak tau ke tangan guwa ada dua je? Kalau ada lapan belas, boleh jugak gua gagahkan. 

Sekarang ni guwa langsung takde masa untuk diri guwa sendiri. Nak bersenang-lenang baring-baring main kucing sambil layan drama "dendam orang minyak" tv3 pon jadi tak senang.

Tan Sri Khalid ada call sabtu lepas ajak guwa turun main golf sama-sama. Katanya guwa da lama tak turun padang, beraksi. Anak perempuan Dato' Munawir pon da mengadu dekat daddy dia, kata yang guwa ni langsung takde masa untuk keluar dinner dengan dia. Nak keluar shopping apatah lagi.

"Tak lomentik la abg zack tu, daddy! menci menci menci!" -ujar Linda anak kacukan darah cina-melayu tu dari dalam ofis Dato' Munawir. Guwa yang kebetulan lalu nak ke toilet sempat juga curik-curik dengar.

Mr Lim dari syarikat Maju Holding pulak da bising-bising pasal tender itu ari.

"Client nak tengok proposal tu a.s.a.p! U ada faham tak Mr.Zack? U mau meniaga, buat cara mau meniaga! Do i made myself clear?!" -bentak Mr Lim dalam talipon sebelom sempat memaki hamun guwa dalam bahasa mandarin itu ari.

Cilake. Itu semua drama. Jangan percaya sangat.

Nanti la guwa jenguk-jenguk kalender depan meja ni kalau-kalau ada waktu terluang, guwa gagahkan jugak la kudrat empat kerat ni taip satu dua entry.

Skarang ni guwa makan pon selang sehari. Baju yang guwa pakai skarang ni pon baju minggu lepas punye. Tak sempat nak basuh. Bilik air guwa tu pulak bukan setakat berlumut, malah cendawan, paku pakis dan langsuyar pon da start tumbuh. Takde masa guwa nak sental.

Punye bizi!




p/s :
nampak tak guwa punye mug atas meja tu? kalau nak tau, dalam tu ada serdak nescafe dua minggu lepas punye sama belen air seteguk. Bakteria, semut itam sama lipas buat main terjun tiruk dengan kuak lentang anak beranak. Gampang.

56 comments:

@yuE said...

fes...

@yuE said...

ok baru nak komen...



TENGOK WORLD CUP TU ADA MASA PULAK KAN....



spain kalah...aku tak suka spainder...sekian..

butterflyana said...

oh.update blog masih ada masa.

hihik~

cikgadis konfiuss said...

haha siannn...
oppa! aja aja fighting!
hahaha :p

ardinihumaira said...

comey ah meja ang.. kemas je weh.. ^__^ gudlak mr.zack!

bARdbOO said...

busy2 pon amsih smpat post entry,,, =)

jum baca entry terbaru bARdbOO:

bARdbOO GIVEAWAY

Cik Nad said...

mwahahaha~ besar gak nme ang kat dunia korporat.. Tan Sri Khalid, Dato' Munawir, dan Mr.Lim..

Seri said...

walaupun sibuk meja tetap kemas. bagus betul

Nad said...

motif utame entry nih kat 3 perenggan trakhir je. tp mukadimah kat ats tuh pjng bjela. haish. hahaha. ;p

Kie-yu said...

selamat membizikan diri incek z~
hee ;0)

Cik Bucken said...

pokok duit2 ade tak kat bilik air ko tu??ngeheh

miss hav0c said...

ngok ngek bapak tak semenggah lu neh bro hahaha..

aku syak lu ni mmg hantu tibitige kan?

maisarahzakariah said...

syabas bro syabas!

muzakkir said...

meja main kemas lagi kat sane ek??kat umah..adeh....sakit nak pandang!!haha..papepown good luck!!

zack zukhairi said...

@muzakkir : woi! lu jangan kasik pecah lobang. nak kene hempok? hakhak.

rinne said...

thanks zack..walopun bz masih sudi update blog utk ktorg..all da best k!! =)

Nur Su'aidah said...

gudluck!!

emma said...

masyaAllah..gi la luangkan masa skjp sental toilet ngn baju2 kotor semua tu.. huhuu..membebel plak da..

Nur Hayaty said...

zack...ang ni memang suka wat drama kan....gelak guling2 baca drama ang...BTW good luck for ur presentation..=P

anies_5566 said...

goodluck kat hg weh...bizi btui2 noh..
nnt bolh blik msia dgn senang ati..

(jenuh aku ulang alik blog ang dr smlm..tgok2 xupdate pun..sip bek update gak..hak3..thnks..)

bz2 xyah update la weh..wat ssh2 hg ja..(^_^)

Aidil said...

cian en zack..
pe2 pun wish u gd luck!

izyani colep said...

pen merah lu cam pen biru gua.. haram x sedap nk menulis. mahai ja lebih. sekian terima kasih

zam.enol.arep said...

nak nombor dato munawir.

chenurulhusna said...

hoho.

pearl apple said...

yoo....chaiyokk!!gudluck tuk exam nanti!!

amira said...

bizi kunun..;p

Enchaoz said...

gile=utk ayat kedua last.. :P

mimi saidi said...

sengal punye drama! hahaha..

gud luck la weh exam

go spain!

Ery Farieha said...

selamat membizikan diri zack
eeheh

acap2405 said...

bro..
atas kerusi ko tuh aper bro..??
kerus berlapikkan kotak ker..??

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

lama dah simpan tu~

he he he~

merduwaty said...

hehe..finally update jugak ek..hehe..thnx en.zack kerana mewarnai dunia aku..hahhaks..=D

Hassanah said...

kalau tak cuci mug tu lg 2 minggu,
confirm boleh buat bilik tu jd zoo negara

Emora Valeria said...

incik!basuh mug itu secepat mungkin!

Ervina Razali said...

goodluck zack!

epalejau said...

haha. mampu gelak jek dari mula tadi, sampai taip komen ni.;p suwit la abang zack ni! err, i pun nak berdrama jugak okey!:)

afiq aiman said...

Haha aku pendatang baru kat sini...not bad ha

Anonymous said...

besh r bce blog nih..really3!

J. Love said...

ape guna tangan lapan belas kalau otak with 2% efficiency cuma ada satu? lapanbelas-lapanbelas tangan boleh buat satu dua benda je.

anyway, kang lu dah cukup tido after WC abes lu dah tak bz sangat.

macam lah tak tau apsal lu bz. pigidah!

kurosagi said...

kemas giler bilik dier~ byk masa kemas ek~

Wan Perlis said...

hidup aku x pernah bz
free ja memanjang

apeqchan said...

buat yg terbaik ye!
jgn pening2 wat programming tuh =)

ieQa sWetLuv said...

bz camne pun mug jgn lupe basuh ye ;p

tqah.y said...

Slamat bkerja! sian dia busy.. ;)

wahida idris said...

wahai incik zack..
jgn tension2 ok!
(:

ayumi pinkahana said...

gud luck lah ye inchek abg muzakir~
=)

facchan said...

ngahahha!!! nodame ka?? ade cendawan bagai kat baju.. XDDD
amboi333.. sibok beno en Z kte~..
gambarreee!!!! omae dekiru!!!

D' Cako said...

haha.bz tpi pnjg gileri0us part ngar0t tu.tp xpe,ailaik!

ila-ali said...

sempat gi toilet tak??

sinagarimba said...

hahaha....
gelak jer aku baca entri ko. Pandai ko kasi putus usus aku.
aku tetiba dapat ilham camner nak kasi entri bagi orang guling-guling. Jom baca di blog aku

ekyn ashikin said...

busy is better than busan..
hahaha.. sangat hampagas

Nur Asyuraini said...

sengal tol ang nie....
da ang amik course pe...
kompem2 la busy....
tp agak2 r smpai baju pown xtukar...
mug pown x basuh...
hampagas tul ang nie...
ahahaha ^^

Na'Q said...

ok.. ang mmg bizi.. tp aku nk tnye, bakteria n protozoa idup skali tak dalam cawan ang..??

masshie mastura said...

xsepah punn ur room,okiee je nie :)

nad_dd257 said...

aq bru je bce ko nye entry ni.. mklm bru nk b'jnk2 ngan mnde2 cmni.. he3..
so lmbt ckit la aq cmmnt2.. aq bce pn t'blk.. :p
hmm dsyt gak kebizian yg mlnde dri ko ni.. klh aq.. ^_^ huhu

Agus said...

Mampir nich...
menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
Salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

Related Posts with Thumbnails