Kembali merapu

Aku ingat kalau la blog ni diibaratkan macam umah papan mak long aku kat kampong nun, sah-sah dah reput tiang kayu die dibaham dek anai-anai, mengkarung, tenggiling dan segala macam hidupan liar yang lain. Bersawang. Tinggal tunggu masa nak roboh je.

Lama jugak ek aku tinggalkan blog ni? sebulan? dua bulan? Entah la. Aku pon tak brapa nak sure.

Ok la. Cerita banyak tak guna. Aku tak brapa gemar nak bagi excuse itu dan ini. "Sorry, aku busy lately dengan kerja bla bla...study lagi bla bla bla..". Cukup la skadar aku habaq yang aku ada problem skit dengan life aku kebelakangan ni. Tapi ang toksah dok kalut la. Aku ok ja. Idup aku dengan ujian, umpama beras dengan air. Kalau tak jumpa air, toksah arap beras tu nak jadik nasik. Ye tak? Macam tu la jugak idop aku. Sentiasa kene uji. Tak penah lari.

Mak angkat aku slalu dok pesan "Ang toksah down sangat zack, tuhan tu sayang kat ang. Pasai tu DIA uji ang macam-macam. Supaya nanti ang jadi kuat. Jadi maknusia berguna..."

Tu dia! Mungkin jugak ada benarnya kata orang tua tu. La ni, aku taknak emo panjang-panjang. Kita ceria-ceria macam biasa ok? Keh keh keh.

********************************

So...Dari mana nak mula ek? Lama tak menulis. Banyak citer nak story sbenaqnya. Tapi kite kayuh slow-slow orite? The best thing skang ni, i'm back! Hakhak! Aku kembali menceriakan idop ang yang sememangnya tak berapa nak best itu. Wah!

"Zack, ang pi mana? Bile nak update?! "

Keh keh keh. Baik ngaku sapa punya ayat tu? Cinabeng! aku kekadang jadi takut nak bukak fesbuk aku sendiri. Takut nak berdepan dengan soalan-soalan macam ni. Sayang gak ang suma kat aku ek? Seminggu aku takdak, ramai gak dok kalut carik aku. Sorry ar. Aku jarang online la lately. Tapi tu la... Best gak ek ada blog? Terasa agak glemer di situ. Kekadang duduk-duduk depan pc ngadap fesbuk, aku jadi konpius jap. Aku ni fahrin ahmad ke? Apsal ramai yang dok concern pasal aku ni? Ok zack. Cukup-cukup la perasan tu. Sekian. ( _ _ " )

Lepas ni aku update lagi. Nak pi masak maggi. Cik awek punye parcel sampai kelmarin. Ada 3 buku maggi asam laksa. Terbaik ah!

********************************

p/s :  Guwa punye fesbuk la ni ada seratus lebih orang beratur mohon nak jadik geng guwa. Amacam ? keh keh keh!






.

117 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

kata artis~

hehehe~

hoyeah!!

selamat kembali Zack!

mana mee soba?

hans said...

hahahahha
100 orang?
wah,ramai tu
den plak baru delete 100 lebih...
sebab strangers betul diorang
ekau cepat2 update bro
xsabaq nak baca

p/s : orang utara ka?

qees said...

ingt zack dh mrajuk....huhu..pepun x sbr nk bce new entry! yayyy

Emora Valeria said...

akhirnye T_T akhirnye blog ni hidup semula!

Muhammad Safie said...

lama aku tggu ang update blog ar zack..

nabilah_2908 said...

welcome back Mr Zack.. ;)

ramai betul menanti update terbaru dri blog ni.. ;)

ayu said...

haha, ko ni bkn perasan popular..mmg popular dah..ha, hupdate byk2 cket..kasik setel utang2 entry tuh

sayasukamentos said...

akhernya!!!!!!!!!!!!!!!!!!
story r bebanyak pas ni wahai incik zack kesyagn rmai..hahahha

bgus gak ang update skrang...skrg dah abes exam...dah duk umah...hehehehe

selamat berstory mory okeyh!!!

Azrul Hisham said...

welcome back bro :)

amoi said...

sekali updated 44 orang on9 kat blog ko. terbaik ahhh ko.

selamat kembali ke dunia konspirasi blog. hahaha

hannamaruku said...

wehhhh eksaited gila aku klik blog kau! hahahahah yeay zack kemabali! :))

fikah mus said...

yEAY!!!!
selamat pulang!!hahaha
finally..
semua orang dah menunggu ngan tak sabar2 lagi.

Aini said...

wahaaa welkam back =) Sudah lama dinanti nanti kan =)

yana said...

hariku kembali ceria dgn n3 terbaru..
wahaha ~ =))

Fina Fento said...

hahhh..tadi ada 5 komen..skali klik nak komen dah jadi 14! Jap g pas publish ni ntah jadi berapa pulak..welkam back zack!

oReNdeViL'89 said...

yosh! ZZ kembali berentap! XD
welcome2! XD

SweetyMui2 said...

:p..pewwitt..wlcome back!

Anonymous said...

wlcome back sack..lega tgk ang dah kembali.. sakit hati aku bila ada org yg dok kata yg penulis blog ni dah meninggal.... suka hati depa saja kata mcm tu...apa2 pun, lega aku rasa sbb ang dah update balik..sbnarnya aku risau gak kemana ang menghilang sbb sengap jaa..hehhehe

Carl Samsudin said...

hah!! balik pon ko!

encik tikus said...

Bile nak upadate blog ? Haha gua antara salah satu yang post dekat fb hang ! Hehe :)

Nad said...

selamat kembali!! hahaha

cikgadis konfiuss said...

haha finally!





























miss u! haha
pengakuan yg agak jujur!
(>.<)

ismishahril said...

aih. lega sikit ang dah nk nulis balik. =)

Aku Chun said...

wah! dia dah pulang ke dunia blog..
akhirnya~~

farra8979 said...

miss ur blog zack... sib baik wat comeback! ^_^

Miro Armyrule said...

derr...mengganas kembali ko yer...

mOLLie said...

hai jekkkkk!!
lamenye menyepi...
wah3...
ang da ramai peminat skang...
mesti dah tak heran ngan komen akak lagi...sobs...sobs..sobs..

eh, akak pon baru beli megi asam laksa! terbaik lah!

ok. take care yosh!

parin amat kew? boleh la~~ hikhik

ardinihumaira said...

salam zack,


ang tau dak... kat blog aku siap ado orang cari pasal ang dah tutu tut. aku mau gak masa tu tersentap tersayat hati aku sebab aku tetiba terpikir hah? nape? nape? teros aku post entry sebab terkujat sangat ado orang cari pasal tu kat blog aku. mana ado aku cakap ang dah tut tut.... ramai bantai aku. aku cuma post keyword yang ada kat nuffnang aku pasal ko dah tut tut tu.. harap ampun maaf kalo membuatkan ramai salah faham. huhu..


Alhamdulillah.. ang sihat2 ja..


update aaa zack.. aku kepingin nak tengok kartun2 ang nieyh weh..

kasih said...

dia mai dah..haha~

Roxy zai said...

dasat laa ko ni bro..tgk komen2 ats ni mcm masalah negara jaa ko menghilang..fuh..;)

bayan cyber said...

hhahaa..balik gak ang zack..ngat da terus senyap..err..sbnarnya da 2bulan ko ilang..kalau dalam perkahwinan ko da di anggap nusyuz tuh weh..hahhaa..teeettt

otak ketat said...

haha. femes gak la ang. dah saing2 si jaafar onn.

pameklampard said...

peh,lega bkn main

Fatin Al-Rajeh said...

yay.... =)

Ieda Al-Habsyi said...

takmo fahrin, nak zack! eh, silap..blog zack, heheheh! :)

Judiene said...

yeah
the one and only
zack zukhairi!

Anne Boleyn said...

welcome back zack zukhairi! :)

luvly mya said...

yeah,welcome back!!
rindu ngan entry2 kau..muahaha ;)

khairil said...

good to see you back bro..biasa la hidup kalau xda dugaan kadang bosan gak..bila dugaan datang baru kita berfikir lebih bgai mana nak atasinya..btw welkam back blogging

uMai said...

waaaaaaaaaaaaa...........
abg zack da kmbali huhu
ri2 sy bkk blog ni..
tunggu j..
huhu
akhirnya...
huuuu..
(^^,)

Mommy Pinky said...

Yayy!! Zack dah kembali ke pangkal jalan.. Ang ni memang suke buat orang risau lah..tak larat dah nk jawab pertanyaan budak2 opis ni, mana budak zack ilang. Tak pasal2 tumpang glemer skali..dorang igt aku member ang..wakakaka~

rizal kamaruzaman said...

welcome back! ^_^ truskn berkarya.

Hasrol Nizam said...

terkejut aku, mcm tak percaya je blog zack ada update hari ni..nyaris2 aku tak delete dari blog list kat blog aku..haha

AinZa said...

welkam bek!

aiDieNa said...

Wah..wah..wah.. lamernyer En. Fahrin menyepikan diri.. huhuhu.. welkam back!

Mysara Newrie said...

yeah ! zack dah kembali ! haha ! yahooooooooooooo ! ;DDDD

@juera said...

merapu parang sekeper pon ak ttp suka bc entry ko ni..x bosan..kelakar lak tu..so welcome back!

aNis aMirAh said...

zack mmg artis pun. tp tak la setegap fahrin ahmad. T__T
yg penting zack dah kembali! yeeehaaaa!

nand nasyari said...

peh.hot gile ang..wahaha

antibiotic_teh4 said...

bwahahahaha..poyo lak ang.nway update laju2.bwahahahaha

Ery Farieha said...

ahaha
artis blog
=P
mmg ramai rindu dgn bro kot! err rindu blog. hehehe

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

celaka bro,,lama gila lu ilang,,,

mane lu pegi...mana,,mana???

hahaha,,emo plak,,,

i'm not gay ok,,,hahaha

Sendra said...

lama aku tunggu..keluar pun entry baru.

a-m-i-r said...

lame ilang....?huhu~

..nOj.. said...

welkam bek. 2 bulan sunyi sepi. dh lupa kewujudan blog ini

student said...

akhirnya hupdate gak...
harharhar...
meh, cepat qada' hupatde!

Huda Luna said...

akhir nye zack update jugak!


welcome back setelah dua bulan sepi

hg artis la tu sebab tu depa sebok nk tau pasai life hg

ciKeju said...

yeahhh!!
zack sudah kembali
:)

*ada bakat main gitar?jom tengok belog cikeju :)

nur hidayah isa said...

cepat2 update :)

Alyssa Villamor said...

yay! zack ur back! =)
apa kabaq skrg ni? hehe

cracked bunny said...

fb seratus, yang fan berape byk plk zack?
igtkn arituh dh nk tutup dh.buat post byk2 zack!

rObin@ayuE said...

ohh zack..setelah sekian lama..rasa nak pelok cium..ehh lupa plak bukan muhrim..haha

welcome back!!

joegrimjow said...

aku sengih je la ko kembali tulis ni
hehe

Aus MeLankoLik said...

aku ingat kau dah berhenti tulis tadi , hahahahak .

Ayu Candy said...

hahaha zack ada aura~
kihkih
siyez la.. zack tak update, sume rasa x best. itu anugerah :)

fQ said...

haah. dgn aku2 skali yg jrg mem-blog-kan dri duk nanti2. ok..keep on going~

syahira ariff said...

selamat brblogging semula
baru jer nak buang ko dr senarai link aku
ingatkn blog nie dah tak bernyawa dah
=]

nursarah said...

oh zack. giler rindu kat penulisan ko. tak kira la short update ke apa ke, aku tetap nak baca. nak baca. nak baca! huwarghhhh.! jagan menghilang lagi boleyh?.


FB realiti konspirasi pun.. rindu status2 di sana.

Mell said...

akhirnya !!!! ouh yeah . welcome back zack .

intan payung said...

yeaaaaaahhh!! anda kembali.. dah penat tggu tahu..?? hahaha

Wanny♥ said...

yeayy !
bro zack dah balek .
miss ur writing .eheee <3
sukanyaaaa . haha

sayasukaoreo ! said...

woah ! akhirnye !
dpat gak bse update ang ;DD

ingatkan da berenti mnulis .
HOHO .

m a r i a m said...

akhirnye!!
update gax blog ni..

izzuzachi said...

wah...bagus2...i like...

lots_of_hatred said...

lu memang steady zack!

-ROCKprincess- said...

yeay...
zack zuhairi's back...
welcome back bro...

rcclaw said...

pergh....menyirap la plak aku bace ayat ko zack...xley blah...haha...tp nice...ko menulis gak...hilang sume prasaan sdey pd awek aku...agagaga...

aleeya said...

akhirnya..setelah 2 bulan menanti dan merindui incik zack..eh,silap,hasil penulisan incik zack..hee..

merapu pun merapu la,janji ada update..hehe..welkam back zack..

anies_5566 said...

boh cite bes2 tau...hg dh hutang kat kami yg dok tgu hg update..hehe...

Nurrain Elfrisha said...

rindu~

=)

kookey said...

weh! ade pon incek. aku mlompat kot dr katil tgkat due tgok ko da apdet .hihi. tenang la aku nk stdy pasnih ;p

eZaT eLaNo said...

skali update..perghhh..byk gle komen..hahaha..2 thumbs up!!!..

Epul Azimi said...

akhirnya tuanku sultan kembali memerintah,ampun tuanku.........

Dibsy N0n0i said...

0k,teruskan dgn entri2 yg b0le hilangkan b0san di kala cuti..

Miss Shizu said...

yeeehaaa....finaly....welcome back bro...giler lame dowh ang ilang...sumpah aku rindu kat blog ang...ta ley ayat starting...memang kaw2 r...byk2 tiang umah,apsal tiang umah maklong ang gak ang nak same kan dowh???hahahaha...kecik ati org tua tuh kalau dier terbace pasal nh..hee..

bese r bro, idup nh memang penuh dugaan + cabaran...kiter kene pandai2 handle r...bile ader ujian + dugaan, tuh tandanya DIA sayang ag kat hang..

ha, sebut pasal megi asam laksa, hang toksah nk pepandai ubah resepi tuh lagi yer..hahaha..

ok la bro, tetibe aku nk merepek lak kat page ang...pape pown welkam back..

adios..assalamualaikum...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ingatkan dah ilang password blog sendri.. hehehe.. welcome back!! jangan lupe lukis katon lagi ye. rindu same itu katon.

sinagarimba said...

salam zack.
first singgah sini. apasal glamour sangat kau ni. Tak sangka baru sejam dah berpuluh komen masuk.
Dah macam artis plak.

Kau ilang dah kalut ribut peminat kau. Macam masalah negara betul. Tapi bila bc entri kau pun aku dah tahu kenapa ramai orang suka kau.

teruskan berblog. setiap ujian tu ada hikmatnya. Diuji kita semata-mata nak tahu iman kita rangking ke berapa. Jangan asyik nak kejar rangking blog jer tau.gureu je. hehehe....

Anonymous said...

siang td ak tgk ada 14 commnet ja..la ni 87 trus..cmpur ak nye 88...hehehe..
da taraf artis da ang ni Z..

z i e s y a said...

cayalah!

XIX Dragunov said...

welkem back my fren..hak3... mengejut je tetibe ko muncul balik..hak3... nice2~~

MC said...

citer merapu ang memang best siot..
buatlah lagi citer gempak n merapu skit wuhuu

Nurul Farhana said...

bro, selamat kembali berblog...!

balik² check entry takde pun yg baru, nak gak tnye kat fb bile nak update..

tapi takut kena lempang tak pasal²..haha..

ok. happy blogging. cepat update =]

Syasya Imani said...

akhirnya..

eEe...da said...

en. zack memang glemer..pewitt ;P

*dekli* said...

aku smbil tepuk2 tgn tgk ad entry bru..:)

*dekli* said...

aku bru jpe blog ko 3 bln lps...2 pn psl joegrimjow y promote...ble bc jer aku trus nk bc dri first entry...mmg terbaik la...best giler..pandai ko story ek...3 ari jgk aku nk abiskan bc entry2 ko...y aku plg suke cinta aku dan yukiko...hehehe...

*dekli* said...

lg lg aku nk ckp...hehehe..aku siap promote blog ko kt akak2 housemate aku...hehehe..diorg pn ckp best giler...

.:fifi:. said...

ceh perasan fahrin la pulak ang neyh..
hahha
papepon
selamat kembali ke dunia blog!
haha

fiza said...

finally..ade gak update...tggu another update..enjoy reading ur words in here..;p

aku zaty said...

ahahah.. perasan pun xpe la.. janji encik zack kembali.. hee~
=)

syarifah radiah ibrahim said...

jenuh ceq tunggu ang pnye update.
heee~

♥ciK-t0ge ♥ said...

wahahah..
suMe tGgu k0 uPdet bLog la..
berat0r suMe nk kOmen

Enchaoz said...

kalah fahrin aarr kalau gitu zack

cik bunbun said...

haha, zack aku rindu kau zack wakakakakaka XD
nak carik2 kat fesbuk tahkot nanti kau perahsan femes plak. hahahahahahaXD


seratus org tu mmg banyak tapi ku masih ingat lagi kau yang add aku dulu. hahahakkk. oke perahsan kejap disitu lalalala:P

cik bunbun said...
This comment has been removed by the author.
cik bunbun said...
This comment has been removed by the author.
J. Love said...

haih. penat tahan nafas tunggu kau update!

AJ Nismihan said...

alhamdulillah hang balik dah

kan bagus macam nih.
kurang2 hang tau ada orang ramai dok tunggu nak tau citer hang. kalau hang sedih, bagi tau; ada beratus yang dok nak doakan kebaikan hang.

Maha Agung Allah bagi uhian pada orang yang mampu handle jer.

tak pa, bukan marah hang cuti lama, cuma takut hang tu stress sorang2jer, jadi kalau kami2boleh kongsi, kita kongsi la ramai2 :)

dan aku sendiri hormat hang nak berehat sekejap dari dunia maya nih. kan itu hak hang.

anyway, hang dah balik.

so, wish you all the best bro :)

Wan Perlis said...

payah ni bila dah top
friend req sampai 100 lebih
mgkn nnt giliran aku ahahaha

farah said...

ya allah , dah kembali dah pun . penatnya tunggu encik zack ni ha

cokelat said...

ramainye peminat dah kalah da artist kat luo sano

haway mutasawwil said...

slmt kembali

antibiotics! said...

setiap kali masuk n tgk ur blog not updated...cuma terfikir something je... "dia ni ke mana...takkan meninggal kot" ~tulus dr hati..wuhuhu~

corn flakes said...

haha~
(*xikhlas)

...miSS fAi... said...

wow, hampir sebulan gak la ko xupdate.... tapi still ramai yg menanti entry baru ko nie... keep up a gud work k..

^_^

CikBulat said...

ABANG Zack ! I LOVE YOU ! Arggghhhhhhh! Argghhhhhhhhhhhhhhh! Argggggghhhhhhhhhhhhh! (lari2 pusing2 langgar dinding) LOL.. gila lama kau mghilang.. aku layan blog k blog.. mana hilannya zackzuhairi, ko balik malasyia cepat. Kompem blogger berebut2 nak sign..
"Abang2!! nak sign, kat sini... kat sini.." LOL.. haha. okey, saja kaco. bai. terbaek lah ko~

shacky minhyuk said...

salam tangan sendiri eh ? waah , untunglaa cik awek supply maggie asam laksa . kat istanbul bekalan maggie asam laksa xde taw .

Related Posts with Thumbnails