3 perkara yang annoying

Bile aku malas menulis, aku suke melukis. Sila baca dari kiri ke kanan.

1) Menonton cerita hantu yang digembar-gembur kan kononnya seram rupanya tidak lah seseram mana. Sebaliknya umpama menonton cerita katun Hagemaru episod 'bermain dengan adik'...

Photobucket

2) Bilemana makan biskut cicah air, secara tak sengaja biskut tu terjatuh dalam air. Ini adalah super annoying! Lagi annoying bile serdak biskut tu buat batang leher ang tercekik lalu batuk.

Photobucket

3) Notification fesbuk yang masuk bertubi-tubi menyebabkan terganggunye proses pembelajaran. Tak tekan kang, takut-takut ada awek cun yang add... 

Image and video hosting by TinyPic

Oh, tak lupa juga. Esok hari Isnin. Tu pon tak kurang menjengkelkan jugak tu.


***********************

p/s :
sapa terer, cuba carik semut itam dalam gambar di atas. kalau jumpa, boleh claim kereta toyota vios sebijik dengan aku.


.

116 comments:

prefect :) said...

nmpak dah !

faramira said...

semut itam bersiar2.. ari ahad jam 10 pagi..

en.pj0wl said...

..haha..same goes to me.

antibiotic_teh4 said...

aigoo.igt 1st tadi.aish..HAHA.

sarahunny said...

semut hitam found! kat pic no 2. cepat nak vios sekarang

hans said...

hahahahaha
lawak sih
pandai hang lukis noh

Ery Farieha said...

ahad 10 pagi
ok, vios sebijik!! claim2~

hahahaha.

ehh no 2 tu pun annoying ke? haha!

nizam6281 said...

Abeh mu update blog ni lagi lah bazir masa hehe

Zack Report3!
Gue pon tak siap ag ngaa bye2

LORD ZARA 札拉 said...

lain kali hang menghadap je laptop atu PC tu Zack~

senang~

ehhheheh~

AyuE said...

apasal aku nmpk mcm kala jengking ja???????xmcm semut itam pon....

Mama Yuki said...

keh3...katun yg comei tahap gaban...wakaka...cite antu skang dh x kaw...tp fb mmg ganggu stdi...gundah gulana kalo x hadap sehari...haishh...

cik NAD -miszhelena- said...

yang 3 tu betol... hahahha.. nice belog :)

virulent lolita tan benihime said...

hahahha..comel2

nEo.. said...

nice one..haha :-)

ardinihumaira said...

a ah kat gambo morning tu ado semut itam,,,

tapi kereta tu lom kua lagi.. gamaknya tah bape tahun dapat claim ngan ang ni zack.. haha.. toyato yer... isk3

violetless said...

tu yang morning tu..

ok vios sejibik..

milimilo said...

LOL.no 3 paling annoyed.study kecundang akhirnye. :DD

ayin~weeweet said...

nak bg jawapan lain..semot hitam dlm esofagus sbb campur sekali dgn serdak biskot hahahaha

Emora Valeria said...

semut itam kat komik strip no 2.kotak satu.Morning.hee..serius comel gila kartun ang lukis!nak kasik adik aku bace.

annadzirah said...

nak vios.
nampak semut hitam pada aktiviti ke-2, ahad - 10pg, yg ada perkataan 'morning'.

:D

Miro Armyrule said...

yg ko lukis ke?...aku nampak yg real...pastu aku tenyeh..rupa2nya kat skrin laptop aku..cilake betol semut itam tu..ahahahaa

@juera said...

ko lukis gna software ape ek?berbakat betol ko melukis kan..mcm ak..keh3

Mell said...

chumel je kartun ! ahakz :P

anies_5566 said...

ak rs smut itam tu da dlm blog aku..hak3..

cian hg..tu la byk pminat sgt..hehe
tp annoying2 pun still comey2 kartun hg.. (^_^)

x-po said...

hoho mmg kreatif bro..kalau aku bkk company komik lawak nnt, aku akan upah ko ye bro..hehe

anis madu said...

ye..memang sangat annoying 3 perkara tu..hoho.mcm mane nak fokus study macam tu..off je laa lappy tu.hee =.=

Mohd Adziim said...

perkara ke empat xde ye?
bila orng duk tunggu2 n suruh kau update blog cepat2 dan itu buatkan kau rasa bersalah n annoying pada masa yg sama?

::ienafazlyna:: said...

i hate monday too..hahhaha..cute cartoon

amalina sahaja said...

dah jumpa semut hitam.
dekat hari ahad 10 pagi :D
vios vios

K~UN said...

wes...semut itam ko macam KUTU ah!
dah nak dekat sama besar dgn rama2 aku tengok~
haha!

Anonymous said...

haha.. x rupe smot itam pn.. cm kutu ade la.. haha..
neway... nk alphard!!!

Encik Tikus said...

apesal semut hitam kau macam lipas jee

Jantan Keparat said...

besh2!

Myaa said...

katun 2 macam shuttle badminton

adrina sidek said...

dah2..jangan tengok komen ni..pi wat report tu... =P

sinagarimba said...

beberapa kali aku jengok blog ang aku dah mula terhibur dengan gaya tulisan ang.

Pastu kartun pun nampak cun jer. Patutlah ramai yang follow ang.

tapi aku tak jumpa cari semut hitam tu. Rasanya ada bawah kertas ang kot...

Nur Su'aidah said...

haha! asal senin je tak sanggup nak pk, kejap je dah senin.

semut jmpe~

bARdbOO said...

hehehe..menarik..kalo la pandai melukis cmnie..

Alyssa Villamor said...

hehe cute cartoon ;)
semut tu sikit lagi nk kena pijak dgn mr.zack di pagi ahad tu..yay dpt kete vios! hehe

qees said...

jumpe dh semut yg de kanser otak! agagaga..hahah

nur hidayah isa said...

comey btol lukisan tu..hahha

Huda Luna said...

jumpa dah semut itam yg comel
haha

semua tu mmg annoying

time cuti ni x benci monday tp time klas nnt mungkin akan benci monday

ieqa said...

nampak dah! tu kaler hitam kecik² kat kotak kartun pertame tu yang ade AHAD 10 pagi tu..

anyway, cutenye kartun ni!

Jard The Great said...

hehe.. nk pandai lukis gak!

Noor Azwan said...

sempoi je kartun kali ni...awat tak lukis guna photoshop zack??

oh nada said...

haihh..haihhhhh

Anonymous said...

very talented blogger!!

joegrimjow said...

yeah
entry camni best ni
hehe

semut tu xsempat nak gtau
da ramai yg gtau da

cik paro said...

kalau nak study kenala tutup fesbuk..
semut itam yang memang itam..
dah nmpka dah!

Wan Perlis said...

nice art

fndrocka said...

terbaik!! teruskan melukis.huhu

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

iyllienaz said...

semut dalam nescafe..haha..sebab tu ko minum air tersedak..semut tersekat rupanya..

fadhlina said...

hahaha..paling comel annoying yg ketiga tu. macam tak best je kalo tak cek notification tuh. selang 2,3 minit msti nak cek. *wa bajet wa femesla konon.kahh:p

merduwaty said...

oh takut kalau ade awek2 cun add ey..ok2..memang annoying ok..=)

Kudd said...

hhe! zack! comel katun anggg. sukaa! tau dak, aku baru ja nk tulis post lebih kurang camni tp xda katun2 cam ang wat. paling aku annoy kalau duduk kt sofa. baru nk sandaq over sikit, sofa tu bergerak p blkg. sofa jenih ringan tp x reti2 nk bg rapat ngn dinding.

hahaaa y cicah biskut tenggelam dlm air pon aku geramm gak. berabuk sakan teh mau jadi. zack, nk tyaaa.

ang guna mouse ka grafic tablet bila lukis katun2 ni. :P

zack zukhairi said...

@Kudd : guna pensel.

atikah said...

zack bg soalan susah sikit boleh?haha

Kudd said...

cubaan wat lawak kah tu ~_~

Aliff Nasir said...

nice sketch bro...

zack zukhairi said...

@Kudd : Erkk! aku serius la ni. Aku lukis guna pensel. Kan ada kesan scan tu? Slalu tu aku guna tablet. Tapi kali ni aku nak try guna pensel.

Mysara Newrie said...

haha. semut hitam erk? kat no 2 psal bskut tu yg gmbr 1st. haha ;D

/Dayah//Nurul/ said...

lawa lahh z lukis, justt kaler je ilang...hahha, nak vios pls. semut kan kat morning tu :D all the bes for yur study k :)

b a r | n e said...

yeah, monday memang annoying. kesian monday, haha~

SweetyMui2 said...

entry hang wat pagi aii ceria!
wakakaka
suka suki!! :))

Tapak Kaki said...

annoying yg best..hehe. thumbs up!

Nur Hayaty said...

nasib baik sy da hbis belaja..hohoho =]

Lady Dyla said...

Patutnya uat komik je.. :)

Najlaa Raihana said...

aku rasa cam nak pelempang je watak utama komik nih sebab terlampau pendek, gemok dan COMEL! ahaha

err...anatomi esophagus & usus tu cam salah je =p

NICE ONE though~

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa.. kreatif bangat.. mesti dah bosan.. org slalu puji..

eykameow :) said...

hehehehe memang annoying~ semut tu comel je kowt. semua org dah perasan. hahaha

syahira ariff said...

mcm lukisan usop sontorian jer.

Cheno said...

semut itam tak jumpe.tapi cicak itam jumpe laaaa.haha

y i en j r said...

zack, ni mmg ang buat sekali lukis je ker? ke mmg byk kali skecth & amek yg terbaek? tapi mmg tahap visualization ang dasyhat la bro..wa tabik!! haitttt!!

DuniakuAbstrak said...

zack..ko wat la komik..konfirm kaya

MangkOk cHenTa ♂ said...

comeynyer lukisaaan......hehehe

=)

suker melukis jugak..

ween said...

super comel :)

J. Love said...

gua syak lu dah kene tempah vios banyak-banyak dah by now.

aku zaty said...

hahhahahah..
yg last tu memang xbole bla..
betul kut..
kami yang tengah exam skunk nie pun bole slumber jewp lepak kat FB..
hee~

siggplus said...

lukisan hang tadak lagi comel dr ni ka?

aku suka semua point hang. gelak guling2

sue-mai.al-musadda said...

jumpe! nak hadiah!

ishiko said...

umm... agak annoying laa.... ^_^

Che Daisy said...

pandaaiinyeee melukis..if so annoying..apa blh buat p tidoq..buumm..krorr..:D habis criter..tapi kena set mimpi yang best2 dulu..uhuhu

Anne Boleyn said...

tabik spring dengan lukisan. semut kat ahad 10 pg tu. jenuh aku den cari. mn toyota vios nye??

mindbreaking said...

lawanya lukisan...huhuhu...

wawa syaida said...

comeiny kartun tu =)
weiyuuu

Wanie said...

bak sini vios sebijik :D
sempoi la katun2 nie . KKEEKEK

lafayettez said...

siyess cool

Admin said...

cumells ..cemut ada kat ahad pagi..perkara 2

mouse said...

tambah satu lagi zack..
right click xleh guna kat blog..
annoying giler hahahaha..

awes said...

haha.. kelakau~

aisyah reduzan said...

zack! aku nk copy paste ang punye komik nih erk...*ini bukan soalan..ini notification*

aisyah reduzan said...

zack! aku nk copy paste ang punye komik nih erk...*ini bukan soalan..ini notification*

mr. H said...

bhahaha XD
aq mmg ske gle entry ni doe zack !

qamarina said...

da sume2 la yg kt atas jmpe semut tu dpt toyota vios dr hang ka zack??!! ak pn nmpk gak semut tu, so, aku dpt gak ka vios?

Letcum o la laa said...

dh nmpk dh smut itam tu...kat perkara no 2...cicah buskut tuh...meh vios 1.

Ridhuan said...

yg 2nd tu mmg annoying hahaha.. pndai ko lukis.. bole wat komik sndiri la..

amal said...

besnye klu kreatip~
menarik a entri ni :)

Anonymous said...

lukisan ni semua same dgn kartun emo pon and zi. tiru yee ? haa kantoi.

leena said...

nak copy yang last tu boley? hakhak!! comel siot!!!

salamanisemanisenyumanmu... said...

nampak2!!!
yg kat katon no 2 pic first!!
meh toyota vios pat!!!
hahahaha.......

jaja9 said...

carton ni mmg best arr...creatif giler tuan empunya blog neh....

Yana_4545 said...

comey..!!

misty udeen~ said...

da jmpe da smut itam tu...

kingandqueen said...

best nyer dapat baca blog ngan bace kartun...menarik giler...interesting sgt2...!!!!!!!!!!!!

masshie mastura said...

kantoii sudah nie ye perangai dye. layan tenet je eh hehe.

Anonymous said...

;) comel

Anonymous said...

nak share kat fb. srius comel ahaha!

SitiMashitahSaidin said...

nak toyota vios... da jmpa semut itam!

JulyySweetLove said...

yg ahad jam 10 pagi tu, semut ke kutu ? HAHA .

nad_dd257 said...

adoyai.. pnye la bsr smt itam 2 hang lukis..
spe x nmpk 2 x taw la.. kne pkai knta agknye..

RUSH Media said...

smart la lukisan tu...haritu siap tgk video yg kau ajar lukis tu kot..smart2!

zety said...

dah namapk dah.semut hitam join mengeliat hari ahad

Anonymous said...

mcm sye la 2 ,

Amira Anorah said...

ahad sploh pagi : ada semut dan rerama..
ahaha..
hari senin ada perhimpunan..ye dok?

sam_sunshine06 said...

suka kartun yang dilukis.. comel dan mampu menyampaikan mesej.. tapi kenapa dalam blog nie tak memperbanyakkan agi kartun tersebut.. cz bagi saya kartun tue mempunyai keistemewaan tersendiri ..
harap sgt lepas nie dapat tgk banyak lagi kartun yang macam nie dlm blog nie.. =)

Ronaldhrah Wisely said...

yes, i don't like monday too. hati jadi berdebar-debar.. haha

Related Posts with Thumbnails