Tragedi pilu 2003

Kadang-kadang aku rasa aku dah sedia la untuk pikul tugas seorang ayah. Carik nafkah bagi anak bini makan-pakai, sediakan tempat tinggal, hantar anak-anak pi skolah dan tak lupa juga untuk jadi tukang baca doa kat meja makan.

Ye la, mau tak nya? Dua tiga hari ni aku cukup komited dengan kerja-kerja aku. Turun naik office sensei, ulang-alik jumpa orang pejabat mintak borang itu ini, lepas tu singgah plak pejabat rumah, slowtalk ngan ejen tu berhubung rumah baru aku yang bakal bertukar ujung bulan ni.


Bukan senang beb nak jadi laki-laki. Meredah ujan aku nak setelkan sumer-sumer. Minggu depan nak start carik keje part time pulak. Err, pada mak-mak kat luar tu yang tengah dok ralit baca blog aku, "amacam makcik? boleh ambik saya jadi menantu?"

****************************

Ok. Aku tak nak cerita panjang-panjang. Badan dah letih, makan pon tak lagi ni. Sat gi pukul 5 pagi ada game Arsenal plak. Tu semua la tu. 

Tadi siang, masa on da way nak ke ejen syarikat perumahan tu, tetengah mengayuh basikal, tetiba paha aku rasa menggigil semacam. Rasa geli-geli. Aku raba poket sluaq. Ada pesanan ringkas dari Amai, kawan baik aku kat Malaysia. (klik sini jika ang masih belom kenal Amai). Sambil tersengih, aku tekan button "read". Dalam hati aku dok tertanya-tanya apa mimpi si malaun ni sms aku.

"Woii ! guwa da baca cerita yang lu tulis pasal guwa kat blog! wakaka! giler Market! Kim salam kat peminat guwa."

Cilake. Skarang ni boleh bagitau guwa, sape balachi yang bagitau die pasal blog ni? Biar guwa jentik dahi die lapan belas kali. Tak pasal-pasal guwa jadi moral down. Jadi malu sebab 'ter'puji kawan sendiri, lepas tu kantoi. Hakhak! takpe la. Ini ari guwa mesti bagi "1-1" balik. So, guwa nak story pasal Amai.

Oh ya, izinkan aku guna "guwa" ari ni sebab cerita ni memerlukan penghayatan dan pemahaman yang tinggi. Dan ya, ini adalah cerita benar. Bukan rekaan. Heh!

*******************************

Ada satu kali tu sekitar tahun 2003 kalau tak silap, time tu guwa tengah cuti baru abis Sijil Pelajaran Malaysia. Macam biasa, tiap kali cuti panjang, guwa dengan Amai mesti akan pusing-pusing sekitar kawasan Senawang untuk carik lobang-lobang kerja. 


Time tu, guwa dengar cerita dari sorang member guwa yang lain, katanya kilang Philipmorris (kilang rokok) tengah nak pakai bebudak. Laju je guwa kontek Amai ajak apply sana. Maklum la, poket pon tengah kering. Dapat sehari doploh hinggit buat sara duit prepaid sama duit makan pon jadi la.

Amai kata "ok. no hal."

Tengahari sikit, lepas makan, tup-tap-tup-tap Amai da tercongok depan gate rumah guwa. Kaca mata hitam ala-ala brader, helmet merah, baju tshirt kolar Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Malaysia (MSSM), sluaq jeans lusuh, kasut nike air-force, bertenggek atas motor EX5 merah die gaya mat rempit ajak game.

Cinabeng. Mujur guwa kenangkan yang guwa nak apply keje kilang je. Kalau guwa salah cakap itu ari yang guwa nak apply keje pejabat, lepas tu die dressing macam ni, guwa memang nak kasi satu penendang padu je kat perut die. Tak tipu punye.

*********************************

Dipendekkan cerita, masa interbiu keje tu, everything ok la. Takde apa masalah. Sesama melayu memang senang nak deal. Tak macam masa guwa nak apply keje kilang besi kat jepon ni dulu. Die mintak borang sekian-sekian, lengkap dengan cop dan tanda tangan pensyarah guwa. Lepas guwa da bagi sumer-sumer, minggu depan die call guwa kata "sorry, kilang ni nak pakai dua orang in case ada kene tukar shift pagi-malam. Kalau takde kawan, permohonan u gagal." Kepala hangguk die.

Lepas keluar dari kilang rokok tu, guwa dengan Amai tak lengah-lengah terus capai helmet nak balik rumah. Masing-masing sengih sampai ke telinga. Guwa perhati Amai, bukan main laju die tarik asap rokok. Tak macam selalu. Hembus pon slow-slow, punye saving. Guwa? Guwa mana merokok. Tengok bibir pon lu orang da boleh tau. Sikit punye jambu.


Masa atas moto, sampai traffic light Paroi, tetiba Amai toleh pandang guwa.

"Ju, alang-alang kite da dapat keje ni, apa kata kite poya-poya dulu? Esok da tak boleh enjoy da."

"Nak gi mana?" -tanya guwa ringkas.

"Kite balik dulu mandi siap-siap. Turun town."

"Laa... pegi terus la? Apsal nak balik umah dulu? Lu bukan smayang Zuhur pon."

"Cilake. Badan da bau rokok ah."

"Ok ok. Tapi lu jangan lambat." - sempat guwa bagi warning sebelum die memecut laju.

***************************

Dekat lima belas minit jugak la guwa menunggu, baru la kelibat Amai muncul di depan rumah guwa. Die punye hensem toksah cerita. Kemeja fit Levis, rambut siap dengan wax, spek Ray-Ban bingkai emas, sluaq jeans biru lusuh.

sekadar hiasan

Tapi time tu, guwa sedikit hairan. Guwa tak nampak kelibat helmet.

"Mana motor?" 

"Naik bas la Ju. Sayang ar rambut. Penat guwa touch-up ni!"

"Ceh."

Guwa malas nak berdebat ngan si malaun tu, guwa sarung kasut converse guwa, terus guwa chow dari situ.

*****************************

Ok. Cerita sebenarnya bermula di sini.

Masa dalam bas tu, kebetulan time masa tu tak brapa nak kene. Seat belakang penoh dengan mamat-mamat indonesia. Seat depan pulak penuh dengan makcik-makcik. Yang tinggal seat tengah-tengah je. Guwa tengok ada satu port baik punye. Selang beberapa langkah dari pintu tengah bas, dan lebih cantik nye sebab ada sepasang awek cun duduk depan seat tu.

sekadar hiasan

Tanpa berlengah-lengah guwa terus menyinggahkan punggong guwa kat seat tu. Betol-betol sebelah tingkap. Sengaja guwa port situ sebab nak usha muke awek depan dengan menggunakan kaedah 'pantulan cahaya' yang guwa belajar masa kelas Fizik cikgu Azman kat skolah dulu. Walaupon tak nampak jelas, tapi samar-samar, guwa boleh nampak bibir awek tu kat cermin tingkap bas. Jambu bai! Guwa saspek umor die dalam lingkungan 17-18 macam tu.

Amai pulak port sebelah guwa sambil main henset. Guwa jeling skit. Guwa nampak mata die tak lari dok usha  awek seat depan. Hakhak. Amai...Amai...

Lima minit lepas bas bergerak, tetiba naik segerombolan umat manusia. Golongan makcik-makcik jugak la. Entah mana diorang nak pegi tengah-tengah hari buta pon guwa tak tau. Tak boleh ke kluaq ari lain?

Nak dijadikan cerita, Ada sorang makcik melayu ni tak dapat seat. Dah la tua, tangan pulak penuh dengan beg plastik dan beg balik kampong. Gayanya macam baru lepas kene halau dari rumah anak-anak je guwa syak.

Makcik tu berdiri sebelah Amai sambil tangan satu lagi pegang tiang bas. Guwa tak sampai hati pulak tengok makcik tu berdiri macam tu. Baru guwa nak bangun, tengok-tengok Amai da berdiri dulu bagi seat die kat makcik tu. 

"Duduk cik..." Kata Amai sambil melemparkan sekeping senyuman yang guwa cukup kenal itu adalah senyuman palsu.

"Terima kasih nak..." jawab makcik tu sambil port sebelah guwa. Sayup-sayup guwa boleh hidu bau minyak wangi makcik tu. Bau minyak tar beli masa pegi umrah dulu kot.

"Acik nak pegi mana dengan beg banyak-banyak ni?" Tetiba guwa dengar Amai bersuara. 

Guwa jeling Amai. Cilake. Guwa nampak die sengih jahat kat guwa.

Guwa usha awek seat depan. Guwa tengok awek-awek tu da berbisik-bisik da... Lebih membuatkan guwa panas bile guwa terdengar macam ada perkataan "gentleman" di balik perbualan diorang tu.

"Acik nak balik kampong nak..." jawab makcik sebelah sambil senyum.

"Oh...Meh sini saya tolong pegang beg tu..." 

Dengan tak berlengah-lengah lagi guwa terus capai henset kat poket, dan dengan laju guwa menaip pesanan ringkas khas buat Amai.

"Cilake. Brapa gelen minyak lu jual ni bai?"

Tak sampai seminit lepas tu, Amai dapat sms tu. Terus die sengih kat guwa sambil simpan henset dalam poket.

**********************

Entah apa silapnya, sampai satu selekoh nak kluaq dari Taman Desa Rhu, bas tu macam hilang kawalan lalu driver tu brek dengan mengejut. Guwa yang tengah pegang henset pon nyaris tercampak henset kat awek seat depan. Kalau tak, konfim melepas guwa nak ayat sorang-sorang.

Guwa perhati Amai. Eh, Amai takde?!

Skali guwa nampak Amai terhegeh-hegeh bangun sambil kutip barang-barang makcik yang jatuh akibat impak dari brek mengejut tu. Ada buah limau, tupperware, baju dua tiga lai lengkap dengan kain batik, dan macam-macam lagi. Merah padam muke die mengutip satu-satu. Hakhak! guwa da tak dapat tahan gelak da masa tu. Awek depan plak dah berdekah-dekah ketawa. 

Sampai je town, Amai terus turun bas dengan lajunya tanpa sebarang suara.

Guwa tak tunggu lama, terus bergegas dapatkan Amai.

"Lu jangan cakap apa-apa ju. Guwa tendang lu kejap lagi."

Amai warning guwa siap-siap sebelum sempat guwa bersuara.

Hakhak. Terkekek-kekek guwa ketawa.

Sekian.
***********************


p/s :
Nak buat baik, nawaitu mesti mau ikhlas bai...



141 comments:

Azrul Hisham said...

haha...kesian kat amai..confirm control hensem depan awek lepas jatuh tu... :)

suria said...

ok, kem salam kat amai eh...
hahahahahaha

mIZ_emo said...

haaaaaaaaahhhhhh....ni ak nk gelak guling pusing satu uma nih..hah3..
cian amai ye...;P

virulent lolita tan benihime said...

hahahahhaa..terbaik..yup2..tolong kne ikhlas

Megat Azfar said...

haha..lawak cite ni bai~ [terpengaruh pekataan tu]..
haha..aku pon part-time jugak ni. jadi celcom dealer. senang je, duit masyuk.

haha!

mello said...

hahaha lawak2! at least aweks bg dorongan ntuk wat bnda baik..hehe

Fathiha Zainal said...

Huwaaa.. Nape ade pict fahrin kt cni?? ;p

Gadis Biasa said...

lawak gile r amai..
guling2 bace..
kim salam kt amai ek..kikiki

FaTiN said...

amai single lagi tak? :D

otak ketat said...

haha. seb baek macik tu tak bwk lesung batu :p

epalejau said...

haha.sian amai..ikhlas sungguh zack ni nak balas dendam kat ko..

Liyanaa. said...

amai dh ada cik awek belum? *terbayang wajah kacak amai macam fhrin ahmd.

TAPI TAK PUAS HATI. amik gamba FAHRIN AHMAD YANG SAMA DENGAN GUA.

ni kes plagiat neh WAHAHHA

kasih said...

gelak je aku bca kisah amai nih..
hahaha..tp nak sma la plak ngan aku.
asal naik bas je mesti wajib jtuh tergolek punya.tak pon akan jtuh terduduk atas pnumpang len.. haduii..
malu2...

emma said...

sian amai..hehe..tape la..nak ngayat punya pasal :D hahahah

nursarah said...

HAHAHAHA!

kelakar siot! sumpah kelakar bab amai sound "lu jangan cakap apa-apa ju. Guwa tendang lu kejap lagi".

nak tanya, ko kena tendang tak zack?

.:cEmmAh:. said...

selalu naik bas kaler kuning ape nama tah dari terminal 1 ke seremban selatan..ah..komen xde kaitan ngn entry,maaf..hahahaaa

siggplus said...

amai rambut smart bubuh tencho ke?

Armyrule said...

memang best klu ada member sekepala sengal cam amai tu..kahkahkahak

[zikeryhassan] said...

awek tu mesti ketawa tebahak2 kn? sian kt amai

izyan raihana said...

hahaha...gelak guling2 baca entry nih.lawak ar.buat aku tersenyum time nk tido nih.ngeee...~mekacih yer zack buat entry yg menggembirakan hati sesape yg membacanya walaupun sikit. =)

yusuf mujahidin ™ said...

berbudi pekerti sgguh amai...haha

Emora Valeria said...

kem salam kat amai!gentleman sungguh beliau.

Vava.Voom said...

hahaha.. kesian amai.. takper lah.. at least dia angkat bebarang yang jatuh untuk makcik tu dah kira ikhlas la tu.. huhuhu..

::sAnG pEriNdU:: said...

tolong laa Zack!!tak tahan glak ni..!!adoi...gle kelakar..nk blas dndm pnye pasal..hahaha..
Amai..amai...awek tu pon "simpati" kt die..haha..kim salam sama amai..

fatin said...

zack,gaya tulis mcm hilangpunca.. aku suka hilangpunca...

zack zukhairi said...

wahai awek-awek sekalian, sila kecewa kerana incik Amai sudah berpunya. hakhak.

@fatin : oh, u mean pipiyapong? a'ah. aku minat gak style die. tapi tak sehebat die la. :)

Ms_Mui2 said...

ouh amai..ko sungguh gntlemen
tpikat i..hahaha
mcm lama dh xnaik bas awam..hehehe

cruelgurlz said...

hahahahahha...
sumpah gua gelak smapi terkentut kentut...
ahhahhhahaha...
giler malu r amai tuh..hahahh

joegrimjow said...

btol3
nawaitu kene betul!

♥ciK-t0ge ♥ said...

wakakakaka...
=)) kesian kwN k0..
teguLek dia..
adoi..
aKu gLak guLeng2 gaK.. siut tol :))
pandaI k0..
erKk..
jLn selekoh kt tmn desa rHu ?
yG seLekoh dKat ngN masJid tu Ke???
waKAkakaak.... giLe aH!
Bus tuH maYbe nK bT Lap tp xjadi..

♥CIK SHA♥ said...

sian ang amai jadi bahan kat sini..xpe la..aku tak gelakkan ang..aku simpati..hik3..

ju..kim salam kat amai na..

ang ni ju..sian makcik tu ang kata pakai minyak tar..tar tu yg wat jalan weh..minyak atar baru betoi..ang nih..hahaha..

aNis aMirAh said...

hakhakhakhakhak.
konpem amai menyesal btau dia dah baca hang puji dia.
tak pasal2 kena balikk!

Mell said...

hahahaha . amai terbaek !

iyllienaz said...

huhu..niat kena ikhlas..klo pura2 kelabu, macam tu la jadinya..Tuhan bagi cash terus..hehe

Nurul Zaty said...

hahaha.
berjaya watkan aku ketawa terbahak bahak depan lptop tgh malam gini
cian amai..huu

haway mutasawwil said...

arsenal menang.he3.man u esk?

Liya said...

nsb naek amai yg jth..klo zack yg jatoh??? i cant imagine =))

wawa chan said...

adoyla zack.
kau da jatuhkan saham si amai ni.....elok2 aweks da ckp gentleman ttbe jd plak bnde ni.cian amai....hehe

Noor Azwan said...

zack..aku tertanya-tanya ngan keje ko kat kilang rokok tu camne???dapat tak??

m. said...

hahahaha,gedebush!
kesian amai tuh~

nanty kim salam kat dea.

miza_hana said...

wahahhaa..adoi sakit perot aku gelak..

Aku da dapat bajet da mesti amai tercampak punya..wakaka..

Kalau aku la awek-awek kat depan tu. Konpom aku sakit perut sambil air mata meleleh-leleh bila turun bas..

|i∂mϟur∂| said...

ahahhaha...best citer ni...
oo..guna tutorial saya ek..? bagus :D

harp2 citer pasni, lagi best :D

aBoi said...

apa yang aku nak komen sumer blogger yang lain dah komen.. huhu

SyahNas80 said...

Haha lawak2.... Nk gelak kuat2 xleh sebab tgh lpk kt imigresen tunggu passport... Bagus betul leh lyn bca blog time tgh bosan menunggu... Haha layannzzz...

a-m-i-r said...

gua x leh tahan beb...hahaha...!!!

Syima Boyd said...

kelakar...hahaha....
so amai..amacam?

Nurrain Elfrisha said...

sumpah malu.
haha.

wonderfuLife♥ ♥ said...

hahaha..aku sure pas nie Amai wt blog..dah ade peminat ramai nie..hehehe

wonderfuLife♥ ♥ said...

hahaha..aku sure pas nie Amai wt blog..dah ade peminat ramai nie..hehehe

pening2 said...

sangat lah lawak.. mari gelak. haha... las2 jek jugek yg nsem kn kn kn.... *muntah skjp.

Azham Vosovic said...

hahaha

tepuk amai amai!!!

rathiqah azmira rosli said...

kelakar


teringin lak nak jumpe dak amai tu

hehe

beLLa said...

hahahahhahah!
panat dah gelak nih..siap soh room8bce skali..hehehe

mzty bengang giler en..ngan kaen batik pe smue terabor..kah3~
XD

efyna.pinkladies said...

amai oh amai..
maluu beb...
malu gle ah..
haha!

kurogane_reyz said...

aduh~ ni kes nak bagi neutral blik ke Amai kan? nie suh dye jngan bangge sgat lah kan?

silent murmuring of mine..... said...

ehem2....hihi...incik zack.....good job!nice entry.....nway.....mak sye kim salam.......

aku zaty said...

hahaha!
kecian encik amai tuh..
=))

Matwie~ said...

ekekekekeke....

beloglala~ said...

hahaha:)
hahaha:)
hahahhaa:)
xpe..kalau bg makcik tu seat pon belum tentu awek tu terpikat:)
hahahaha:)
suh amai cuba lagi:)

Judiene said...

hahaha
makcik tu tak kata ape plak barang2 dia berselerak
ko pn hampir2 nak jd cm Amai kan, nak kasi seat tu kat makcik tu kan
ahahahahaha

apeqchan said...

adush..
sian membe hang tu...

.khai. @ drcomot said...

betul.. niat tu penting~

-N e Y r A- said...

WAKAKAKKAKAKKA

JHafiz said...

url blog aman please,,,,

JHafiz said...

err.. i mean amai

.:fifi:. said...

kantoi sudah amai tau blog ang..
hahaha..
ang nie zack jatuh saham amai..
haha

mOLLie said...

ang ang ang....doraemonnn~
haha...
ye, nak buat mende2 pon, niat musti ikhlas~

apasai gamba parin amat??

KembarA KehidupaN said...

hahaha pecah perot gua baca ini celita

Deep Down IN MyHeaRT said...

kire nsb baik la aweks tersebut gelak jew...
klu tetibe awek tue bgn siap tlg amai kutip brg2 tue....
putih mate ko zack... awek bibir jambu tue... hahahahha

Deep Down IN MyHeaRT said...

kire nsb baik la aweks tersebut gelak jew...
klu tetibe awek tue bgn siap tlg amai kutip brg2 tue....
putih mate ko zack... awek bibir jambu tue... hahahahha

Deep Down IN MyHeaRT said...

kire nsb baik la aweks tersebut gelak jew...
klu tetibe awek tue bgn siap tlg amai kutip brg2 tue....
putih mate ko zack... awek bibir jambu tue... hahahahha

Hana's Love Nest said...

Hahahahahaha~ tak nak komen lebih. Nak gelak jer..

AyuE said...

kirim salam kat amai ekk..haha

antibiotic_teh4 said...

miahahahahaha

Mohd Shahrul Hafizi said...

Yg penting kontrol. Hahaha.

are_nyss said...

haha..konpem gadis2 tu ingat insiden ni smpai tua..;p

Fatin Liyana said...

hey encik femes :)
sy budak comel yg dtg dr semban gagaga

ieQa sWetLuv said...

bagusnya amai.. susah nk cari L cam dia now ni hehe =)

Melz said...

17 - 18 = mudo lagi untuk ang. hak²

Nurul Harun said...

hahaha kelakar sungguh cerita ni. sy start tergelak waktu amai ajak naik bus sbb nk jaga rambut..hahaha..

kelakarr sungguh.

syafawani said...

lawak sungguh aihh..kehkehkeh

eZaT eLaNo said...

haha..lawak terhebat..ekekekekkeke..amai amai..

eZaT eLaNo said...

haha..lawak terhebat..ekekekekkeke..amai amai..

aiDieNa said...

Kesian Amai.. aloloo.. kem salam skit kat dia.. hehehe...

cik ery said...

hakhakhakhakhak... alahai zack.. tak benti aku gelak...

cik ery said...

gulp..sgt sedap ok~ mau mau mau..hukhuk

sapitque said...

haha.. korang penah keje philip morris? haa.. samo la den..
meh tgk gambar curik gua mase jadi pencacai tembakau kat sane dulu.. haha..

http://sapitque.com/blog/2007/03/05/kilang-rokok/

aYu said...

sangat kelakar..

syue said...

'AMAI' cm biase dgor je la..
huhuhu... cm ak je y terlambat bace.. tp serius lawak n ak konpom amai xtau lg tntg bende ni... hahaha... agak ramai ye y nk kim slm pada c amai tu.. saye bleh sampaikan.. hahaha.. zack, thanks kantoikan cte klaka ni.. hahaha..

J. Love said...

niat tak ikhlas nak tolong macik
niat tak ikhlas nak tackle awek.

memang patut pun amai oi.
LOLs!

contilover said...

Wakakaa.. Amai amai.. Hang nie buat lawak naa.. Beb, best lar setiap entry hang pos tang blog famous hang nie.. Cayalah ..!

LaYLadaMaTaTakBoOLaT said...

wakaka..
sumpah klakar..
aku dok gelak bagai nk pecah mulot..
pk org dh tdo jew nie..hahhaahha

Anonymous said...

klakar giler ok!

Anonymous said...

klakar giler ok!

cikNuha said...

hehe....lawak la...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

kdg2..bila kita ingt balik insiden2 yg berlaku time kte ngn mmbr baik kte..huhu..msti tergelak sorg2...cm kamu ler..ngn amai..huhu...memg kelakr la...xper itu sume kenangan terindah,kalo xder insiden cmtuh..bukan kenangan namenye ea x..?

nice to read..
^_^

are niece said...

isk3...
amai...amai...awat ang cam org mamai ni... :'B

Anonymous said...

hahahaaaa....
sgt suke ngn amai...
:D

aida tengku said...

hahaha.....aku x tahan... lawak giler... padahal aku tgh tnsyen bf aku x col2...

shahirah adnan said...

haha lwak gle..malu kowt.kih3..
sbar je lah amai

Sayla said...

citer2 lu wak wa raliklah...adehhh...cm ketagih pon ade ni...keje xsiap2 lg ni..tulun!tulun!

sh@zone said...

cayalah...gua suke baca story lu..sukses...

Anonymous said...

hohoho...ksian amai..
ok2..kim salam kt dy ek?
feymes gak dy kt sni..hohoho

akuzle said...

ah ah ah... btui tuh, nawaitu kne btui, hati kne ikhlas... tp kalo ader maksud tersembunyi, Allah bg cash....hwahwhahwhwa

Anonymous said...

mmg pilu la tragedi nih..len x nk wt baik mesti ikhlas amai..justeru..ska skali sy nk ucapkan kpd anda ...taKZIAH la ye..wahahahaaa..

...miSS fAi... said...

sian dowh kat ko nie amai... hahahahahahahahaaaa

MIRALUNA ZAINI said...

ehehehee ^_^
kasihan amai ~

Jovinia vyena said...

hahahaa ,, kelakar kot crte nie ..
suka sgt story awk nie ..
hilang ngantuk bca crte kalakar pagi2 nie .. sakit perut dok gelak kat dpn laptop .. ahhaaha ..
btw , thanks for de best and funny story ..

Najwa said...

kesian kt incik amai...tp biasa la tuh..tgh darah muda lg..msti nk tunjuk gentleman kn..hehehe..pe2 pn pngalaman cm2 la yg m'nyeronokn...ble dh kongsi ngn sume, mesti lucu giler..tp ok la bleh feymes skali skala kn..(^_^)..

c chubby~ said...

hihihi~ pilu sgt! (:

Melissa said...

perg~~!! malu gile n cian gile.. tu la nkk gentlement konon.. ahahahhahaha~!

fatin said...

oh.cian.amai....jatoh saham ang...hahah

nana said...

ni paling lawak bg sya..awk pndai cta sampai sakit pipi sya gelak..xleh tahan..mcm sya je yg brada kat tpt awk time tu..hahahaha..^O^

musika said...

haha sumpah lawakk ;]

Cute Mommy said...

hahahahahha...mmg sengal giler...adusss...itula nak buat baik niat pon kne baik bro...hahahahah...kimslm amai...

aulia zulaika said...

kta x mrokok kn? hmm..stahu aya mrokok dosa so klu krja kat klang rokok hkumnya apa ek? but b4 that.. nk tya.. ni btul2 ke pnah keja kat klang rokok? sory klu c lap ckp..wassalam..

aienna said...

haha..
macam ape nath

Anonymous said...

hhhaaaa...gelak, klakor siot...
gasak ko amai...anyway best bile bace...terhibur hati....
Thanks zack!

Annur Ma'sumah said...

haha lawak sgt.suke baca awk ni penulis buku ek..hehe tnye jer :P

Anonymous said...

suke entry neyh.. 2-3 kali baca pun still tgelak sorg2.. hak3~ =))

fa10_cqin said...

hahahaha... lawak2!...
cian amai...

zakiah said...

ak sian gler kt amai..kui3

VST said...

kelakar la...padan muka kat amai,control handsome tp gedebuk jatuh cam nangka..hehehehhe...tu la lain kali tolong biar ikhlas tau..

shada kadir said...

haha..
amai..amai..
lawak la dia..

aku said...

pilu laa sangat?hahaa.aku rela on9 tenga2 malam semate2 na bace tajok ni cz ptg td x sempat na bc,sempat tgk tajok je da kene off.huhuu.btw.x pilu pon,lawak ade laa.hahahaa

Cik Nani Noraini said...

pilu buat amai lah..
lawak buat zack..haha

ieka said...

hahahah :DD suke suke ,,, mwahaha :D

NISA KHALIL said...

alahai... cian nyeeee lahhh...

Akim Iqbal said...

hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

kesian amai , wahahaha ! lwak betoi...

haram jadah said...

dgg

aizamia3 said...

betul.. niat kena ikhlas.. nak gelak jugak.. hahaha...

Ryna Asryna said...

pelik jer org tgk ak gelak sorang2...hehehe
giler la.. len kali buat sumting seikhlas ati yer Amai..:P

the sun daily said...

hope u will peace...visit my website the-sun-daily.com

the sun daily said...

hope u will peace...visit my website the-sun-daily.com

anis said...

hahahhaa..dah lah waktu bace ni pukul 1.40 pagi,dah golak soghang2 pulak..lawaklah

diarinadiaa said...

serius ini klaka!!!!sebab dapat imagine sekali..haha *gelak terguling2**

Lovarica de Bueno said...

hak3hak3! kesian amai! lawak betol!

Miyu said...

hahahaha..!! kelaka bai.. ;))

reyna said...

ahahahaha,,,tak pa sekurang2nya mak cik tu dapat duduk tak bediri

Lisa Andini said...

Agen SBOBET - Agen JUDI - Agen Judi Online - Agen Bola - Agen 988Bet
Agen Sbobet
Agen Judi Online
Agen Judi
Bandar Judi
Agen Bola Bonus
Bandar Asia77
Agen Poker
Agen Asia8
Agen 1sCasino
Agen Casino
Agen Bola IBCBET
Agen Bola Sbobet
Prediksi Bola

Related Posts with Thumbnails