Haa?! Cikgu Zack ?!

Alhamdulillah. Hari ni 14 febuari 2011. Tahun ni umur pun da meningkat satu angka. Kerut-kerut dekat dahi ni pon dah mula kelihatan, menunjukkan tanda-tanda awal penuaan. Mujur itu ari akak guwa yang keje dekat damansara tu ada tinggal dia punye SAFI Rania Gold dalam bilik air. Boleh juga guwa lenjan. Tapi tak tau la kalau lelaki pakai ada efek ke tak. Guwa pakai sebat je. Kot kot la berhasil mengurangkan kedutan di muka, lepas ni boleh la guwa pegi reunion bebudak satu batch, sambil senyum, sambil tayang muka. Lepas tu kalau ada bebudak ni tanya "Eh! Zack ke ni??", haaa time tu boleh la guwa jawab sambil senyum, "Usia?? Ramai yang tak percaya..." macam dalam iklan tibi tu... Keh keh keh.


Orite. Laptop guwa dah ok. Line internet pon guwa baru pasang kelmarin. Guwa angkat broadband je pasal senang sikit guwa nak hangkut sana sini. So far, boleh tahan laa laju dia. Tak tau la kan kalau lepas seminggu nanti die buat perangai. Haa time tu memang guwa rebus je modem ni buat sup. Tak percaya tengok la!

******************
Guwa skarang ni dekat Malaysia. Dah dekat tiga bulan guwa rasa. Bulan sembilan nanti insya Allah kalau takde apa-apa, guwa sambung study dekat local uni. So, sementara nak tunggu tu, guwa buat part time sikit cari duit poket. 

Kisahnya bermula bila satu hari guwa dapat tau yang dekat Senawang ada interview nak cari guru tuisyen. Adik guwa punye member nama 'mail' yang rekemen. Guwa time tu dalam kereta on da way balik Seremban dari majlis kawen kawan kakak guwa dekat Melaka. Jadi, sampai rumah je guwa salin baju bagi semenggah sikit, capai file berserta sijil-sijil guwa, then terus pegi interview tu. Bayang la satu habuk pon guwa tak ready apa-apa time tu pasal guwa dah lambat. Interview pukul dua, tapi dua suku baru guwa sampai.

Owner pusat tuisyen tu pompuan. Dalam lingkungan 27-28 guwa rasa. Nak dipendekkan cerita, alhamdulillah guwa dapat keje kat situ. Guwa diberi amanah untuk mengajar subjek chemistry form5, physics form5 dengan science darjah 4,5 dan tingkatan 5. Giler tak giler. Tak pernah terlintas dalam kepala otak guwa ynag guwa bakal menjadi seorang pendidik. Ya! pendidik anak bangsa! Wah. Tetiba patriotik.

Jadi bermula lah kerjaya guwa sebagai seorang guru tuisyen di pusat tuisyen tu.. Pusat tuisyen apa? Haa, itu guwa terpaksa rahsiakan. Kang kejap lagi lu orang tau, dandan tu lu orang nak antar adik lu kat situ. Bukan guwa tak tau tu. Keh keh keh...

Jam pun da pukul 5 lebih. Macam biasa la, bile dekat Malaysia ni langkah guwa panjang sikit. Guwa nak pegi main bola dekat kompleks sukan Paroi. Malam sikit guwa sambung.



235 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 235   Newer›   Newest»
Penghulu Pojie said...

Woot!!!!XD Rajin2lah update zack!

ShahrulNordin said...

cikgu zack??hahahaha

noor nabilla fattin said...

peh ajar CHEMIST seyhh cahyokkk ah

MizShuxie said...

wa salute la kat lu...akhirnya lu update jugee.....terubat mata wa ni....

Anonymous said...

hehehehe....suke2 sbb blog dh update hehe.i'm ur silent reader incik z hehhe...tp nape incik z dh xstudy kt japan??

yaya said...

lme xupdate..skali update jd cekgu la pulak~~

ayin~weeweet said...

samolah kito.cikgu woi hahaha

kembatolo™ said...

lepas ni makin rancak r update dekat sini..
tak gitu zack? haha

LORD ZARA 札拉 said...

Ni dah ada broadband kalau tak contact aku lagi memang nak kena lenjan dengan kau2 sekali boleh?

Eyrique Ettiqaz. said...

fUYYOO ZACK ZUKHAIRI DAH KEMBALI BERBLOG.Lama tunggu entri terbaru.Last2,dah jadi cikgu rupenya.Kenapa sambung belajar kat Msia pulak..*musykil*Habis 2 kat Jepun mcm mana....gua tanye je,jgn marah.kehkehkeh

Selamat pagi Cikgu Zack...HAHAHAHA..*gelak mcm setan*

akuwanny said...

wah...cikgu tu...kalau boleh update la pengalaman ajar budak tusyen...update la selalu tau...
^___^

mrs.nhnf said...

haa..setelah sekian lme..muncul jua..hehe..:)

Nadhirah-chan said...

cikgu zack ? terasa bergaya je dengar nama camtu . kihkihkih .

Mohamad Adib said...

zack lu gitau la nma pusat tuisyen tu..adik gua pemupuan fomrm 5 nk belajar..haha

ceritera asni said...

WAH CIKGU ZACK..MAJULAH CIKGU ZACK UNTUK NEGARA..BHAHAHAA..

missT said...

cikgu zack? mmuahahaha..*tak percaya*

eZaT eLaNo said...

Akhirnya,hidop jgk belog zack ni..

Syakir Aziz said...

boleh ke budak2 focus kalo cikgu zack ngajo?

Emora Valeria said...

baru aku tau kau ade kat malaysia lame dah.sengal ubi tol. mana janji roti canai aku pada kau! =p
btw,jadilah cikgu yang berjaya ye.twink!

fiqkbe said...

ramai skrg yg jd cikgu tuisyen. kwn2 fiq pn samer =)

fazilah said...

waa ~ teringin gak nak jadik cikgu ngajo bebudok :D

babykristal said...

akhirnyer berupdate ;)

Zabedah Wahab said...

wuuu, nanti boleh suruh anak anak murid follow blog ni. haha

Fatin Khalilah said...
This comment has been removed by the author.
si afro besar said...

lame menghilang naa.:D haha cikgu.? booo;p

Ninis said...

waaaa,cikgu zack!naseb la xde tuisyen utk bdk2 U kan.hehehehe.dah lama tunggu update terbaru.welcome backkkkkkkkk! :)

Fatin Khalilah said...

gud. senawang !

najihah sahami said...

cehh..dah abis belajar ke kat Jepun nun??grrr...mati2 ingat ang membeku sebab kena salji tebal. hahaha

er..tumpang lalu yea cikgu zack!!hahaaaa

Mra Mastura said...

cikgu!! ajar saya nanti!! XD

aisya sakaria said...

selamat pagi cikgu! haha

Plankton Seksii said...

nak tunggu sambungan dia nnty baru aku nak gelak guling2.. skrg senyum je ngeee (happy birthday yeay)

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

waa.. cikgu zack, cikgu zack! *tetibe rasa nak jadi budak form 5 balik hahaha..

aisya sakaria said...

selamat pagi cikgu! haha

Lucifer said...

hai cikgu!

Nurul Fatihah binti Hashim. said...

npe stdy kat local uni?? npe x stdy kat jepun da?

oranglidi said...

kimia paling payah bab garam. tak reti aku menjawabnye.. gudlak2. jangan mengorat budak2 plak nanti

ciklianaramli said...

haha , senget je . pasni ajar aa kt pusat tusyen ibnu sina lak .kt seri iskandar ,perak .kot2 , dapat A+ lurus spm tahun ni setelah kene penangan cikgu zack ngajo .

suhaini said...

woooo~ cikgu zack.... :)

farhaniza azman said...

yuhuuu~ keep on updeting yee...^_^

faiz said...

dah ade internet bolehla update selalu...

jackieKOH said...

wahh..zack da update~~

cikYAn said...

mst happening kelas tuisyen ko t.... nape la baru skg jd cikgu tuisyen nape x zmn aku spm dulu..... kalo x bley A+ la fizik aku dgn adanya cikgu zack

fiza said...

♪♫♪ Happy Birthday to you cikgu zack ♪♫♪ ☺☺☺.

Lpas nih bley lah slalu² update yer.

miss suju said...

Selamat pagi cikgu Zack..hehe..^^

Maryam Fatanah said...

owh cikgu ! snawang? dkat jer..ni yg boleh hntr adik kat situ ni

mayra aish♥ said...

yeaayy!!
cikgu zack sudah update blog!
hehehehe..

*rindu nk pegi bsukan kt kompleks sukan paroi 2 T_T

kacangkelisa said...

berjanggut tunggu entri ko...
heheh bez2 =D

A t C said...

ok, slamat mendidik.//

y u y u Z u l a i k h a said...

HEHEHEH.. ORANG SAMBUT VALENTINE, DIA BESDAYY!

HAPPY BESDAYYYY!!

Al said...

salam

tahniah dpt jd pendidik,byk pahale tu
ak xleh byg nk ngajar kimia ng fizik tu, bab2 sains ni ak fail sket..

Amir Rayyan said...

selamat cikgu...:)

Fariq said...

wah dah ramai yg jadi cikgu skrg ni.. pasni nak apply juga la jadi cikgu.. kehkehkeh.. dapat jadi cikgu memandu pun okay.. :p

latest -
-Slot AkakSiah Di TV Lama #2
-Jom Menang Hadiah Lumayan

Sunah Mohammad said...

salam..

mak ai...lajunye orang komen...apepun, salam hari lahir ye cikgu~

sweetsal said...

dh jadi cikgu rupanya..hmmm sambung belajar kt Msia ke, nanti citer la sebab2 kenapa study kt sini pulak...hehe byk soal pulak..

ahsfantasy24 said...

haha.. cpat ckap!
bkan wa nk anta adik tp wa pn nak
msuk tusyen ctu gak, haha.. :P


Terbaru:
Pengalaman saya hampir lemas di perkampungan Orang Asli
Kalau Kamu Bercinta, Harap Kamu Jadi Macam Dia!
Kalau Dia Asyik Ulang kesalahan Sama, Kamu Geram Tak?

lemolemo said...

follow!!

::wan fadhilah:: said...

selamat petang cikgu zack! hehe

Aniey Ghanie said...

Wakakak! Ckgu gak dia pon..

ekyn ashikin said...

yeah..lps nie boleh zack selalu ypdate blog kan.. hehehe

aksara nailofar said...

alhamdulillah..pekerjaan y murni...dan pekerjaan y pling tuf...

LiNdA ZaiN said...

wah..lama tggu zack uppdate blog... pas ni rajin2 la update..saye akan selalu singgah..=)

cik beriesz said...

stlh sekian lama..b'updte jgk! selamat pagi cikgu!! =)

farahin :) said...

aja2 fighting cikgu zack!
nanti boleh promote kat anak murid, 'join lah blog cikgu ye' :)

nad.Drabell said...

setelah sekian lame dok tunggu mamat ni update..haha...
cikgu!! nak blaja same boleh??
:P

MisApple said...

zack sudah kembali .
sekembalinya sebagai pendidik !
kahkahkah .

kak nita said...

haish..dah macam cikgu budi dlm ' Blogger Boy ' la pulak..cikgu tiusyen merangkap blogger..huhu..

zack, rajin2 la update blog..

cik siska ^_^ said...

cikgu zack kite ni duk area seremban ye....ni yg nak terjah ni...hahaha

Aretikz said...

Patriotik? Silap2 anak murid ko lg patriotik kot? haha..

Apapapun, selamat masuk ke alam pendidikan, ahakz..

Encik Tikus said...

tudiaa zack, ramai neh

nadira shahid said...

cekgu tuisyen? pas ni title blogger dak2 n9 kt tpt tuisyen tu "cekgu tuisyen sye zack zukhairi" haha btw, gud luck bro! bkn senang nk jdi pendidik ni ;)

zarifahmr said...

woww dah pat belas riban yang komen! rindu nau kat brader zack ye, eh da tukar cekgu zack keh keh keh

Nurul Hani said...

zack sudah kembali ! jadi cikgu pulak tu ! i liiiikkkkeeeeeeee !

APi said...

selamat hidup kemabali..^^

amiYo said...

yeah..dh dpt update balik..cayalah...!hahaha

: JannahSuhaimi : said...

incik zack..bari tak sampai sejam update, da byk ni komen..hahahahahaha..terbaiklah..! selamat mengajar cikgu !

wahida idris said...

Assalamualaikum Cikgu Zack!!!

shereena said...

cikgu zack!haha..terbaik la!

rossoneri said...

adakah kita sebaya?sila jgn komen anda tua okey,nanti aku pun sekali terasa..hohooooo...neway happy birthday...

Eyka said...

wah2~ bagus la! kalu sudi jenguh la blog usang eyka 2..hehe:)

Hassanah said...

wah cikgu tuisyen,cayalah (=
pasni sure ade anak murid yg ckp "cikgu2,ajar la kitorang buat blog pulak,asyik blajar CHEMIST je,boring"
haha

cerkLeng said...

nak pergi tusyen dekat cikgu zackk laa !!

wahaha

zura said...

selamat hari tua...

lily said...

wahh,jadi cikgu la plak..huhu...
npe smbung study kt local u je nnti?

Miss Teo said...

lame dah tunggu abg zack update blog niy . rasenye da lama sangat blog niy bersarang . haha, rajen2 update oke (:

yuyu lar said...

FUHHH!!cepat gila masa berlalu.hang dah jadi cikgu zack.tahhniahhh!!!

Melz said...

cikgu zack .. gua pun ada rasa nak jadi lekcer der.. ahaha

Cik Cekodok said...

yeahhh!! zack kembali!
pendidik ni kerja yang mulia. haha
selamat menjadi pendidik. mana tau 16 mei dapat hadiah hari guru kan. wahahaha

NuR 'aQiLaH said...

abes la abe zack kena serbu kat kompleks paroi mlm ni..

see u there.


muahaha ;p

ardinihumaira said...

weiii lama ang nyepi..

beruban aku tunggu entry ang hahaha... weh.. ang sihat? bestt aa ang jadik cikgu... ang gtau aaa kat tisyen mana. leh aku p tisyen.. haha.... bila mase lak aku amik subjek kimia dalam iduup ni isk... larikssssss

Anonymous said...

meh ar dtg u aku..dkt je ngan umah ko.hehe..pas2 kalo ko aja fizik gak,ko blh lawan ckgu rahim@arho la kalo ko knl.hehehe

Dinda Iva said...

Assalamualaikum Cikguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.xjawap dose cikgu...mak saya yg cakap...

Jαnnαhツ said...

wah, da update pun. keep it up.

shiqin ghazali said...

hye cikgu zack... ulang alik la ke snawang tu yer

Mystery Lady said...

wahaha ! cikgu ? peh, cayalah !
jadilah cikgu yg berkaliber.wakaka

Lau Tze said...

fuhh lama tak update blog ko ye.. aku dah lama tunggu arr.. rajin2 la update bila dah kat malaysia hehehhehehe

syamimi fatin said...

waa, cptnya masa brlalu, dh blik m'sia dh. dh da broadband tu, rajin2 update taw! :)

♥ AyaHikari ♥ said...

dah habes blaja kat jepun ke? wuyooo...nak p blajaq ngan hencik zack la. muleh? wpon dh habes spm.ilmu x rugi ditimba.wakaka

syarifah radiah ibrahim said...

cikgu!
haha~

kesooma dewi said...

wah..jd cikgu plak..gud luck la bro lam mendidik ank bangsa..hak3..

TegoMuppy said...

gonna miss your post about Japan..chotto kanashii da :( ma ii ka..ganbatte^^!

Mizz Farah said...

cekgu zack!!!

ahaha~ ;p

@in k@tie said...

harap2,dak tusyen tu tnye cikgu zack soalan kaw2,haha..jgn marah zack..

zatil said...

yahooo. cikgu dah update blog <3

SyahmiFikri said...

wah.. rania gold!!

wowww... kah3..
org tnya nant?

"air smayang jer dah jadi muda!"

Cik Nurul Iqa said...

Tahniah. laptop dah okay.
eh bukan bukan. tahniah dah menjadi pendidik. saya tahu nama pusat tuisyen tu :p

Misz-sakura said...

wahhh welcome back incik zack ehehe, eh silap cikgu zack kihkih =] rajin rajin update !

Dila Bahaudin said...

akhirnye timbul gak post yg terbaru...

lavender harum wangi said...

uiiiii~ ramai nya komen.. hahaha, selamat petang cikgu zack~ :D




terbaru Doremon…, tolong saya~!!!

cik-terompah said...

br psg niat.. cett

cik sakdi said...

mesti dekat2 ngan dominos senawang kan? haaa jangan pk gua tak tau. huahuah

Anonymous said...

update pon..da lame tunggu..=)

aisneezy said...

akhirnye..update jgkk...hee

SaYraH WonDerLanD said...

akhirnya!! baru petang tadi dok menanti-nanti encik Zack mengupdate blog nyer. Wow da jadi cikgu ye skang ni encik Zack?

Baru nk tny pusat tuisyen mna..hakhakhak..sekali pecah temberang nk antar adik g sane..kah kahkah

Fateen Insyirah said...

Cikgu Jek , Weeeeeeeeeeeeeeeewit

Nordin said...

Hait




























































































































Boleh percaya ke ni jadi cikgu tuisyen? Kehkehkeh

Blog Aku Suka Hati Korang La Nak Datang Atau Tak

►AdamXis◄ said...

Assalam broZack...
Baru perasan ko online...hu3.kebetulan harinie 1st time kartun aku postkan kat blog...amacam leh lawan tak ko punyer kartun...kah3

http://www.adamxis.com/2011/02/kartun-kenapa-perempuan-tak-perlu.html

seyha said...

cikgu???perghh, sy snggup turun seremban dari pilah ni semata2 nk tgok cikgu zack mengajar.LOL

Betty Latif @ BL said...

"eh!npe tetibe rasa macam nak amek spm balek ni??" tny saye di dalam hati.

MataHati @ MH said...

cikgu zack....selamat mwndidik anak bangsa. kalau diaorang degil, kasik jer tendangan maut

Nur Hani said...

welcome back la cikgu zack ! :D

appl3 h0n3y said...

maka akan penuhla kelas 2 bila tau cekgu zack yg mengajar...
hahahahah

Rina (◕‿◕)✿ said...

yey. zack da kembali berblog :)

Yana Houry said...

wah..jadi cikgu tu...tahniah cikgu :D

@juera said...

bufday ko 14hb feb...waa sma la ngn ak nye boyfie bufday..

hepy bufday to u too zack =)

wannurfazrini said...

konpem anak murid lu tangkap cintan dgn lu . arggghh takleh jadi . gua rasa nak jadi plajar balik , tusiyen dgn lu . haha

miszlullaby said...

nk jd cikgu tusyen jugak la.hhahahaha...

Kucing Putih said...

wah2... dah jd cikgu... patut la bz sampai x slalu update blog... selamat bekerje...

Encik Bedak Sejuk said...

waah...cikgu zack kembali...:DD

tsaicoutic tranmorphersys said...

welkambek cikgu zack...haha

EJA said...

wah..appy birtday kamu..

terernya ajar subjek aliran sains ni..

Anonymous said...

owh..zack dh dpt keje..t jgn lupe post n3 bru kay..

Fatul Akrul Ramli said...

lama gila tak baca update kau

AmirahZin said...

boleh la ajar an chemistry dgn physics !! *sambil buat muka comel :D

♥CIK SHA♥ said...

laaaaaaaaaaaaaaaaaa..baru sedap2 layan dah bersambung pulak..ceisshh..cepat sambung!!berkurun nak tunggu ang update weh..

najwa's said...

haish, lama betul tunggu ang. surprise on 14/2. :) salam maulidur rasul. nak blajaq kat cikgu zack gak buleh?

sweet life said...

aku tau ko tak reply komen ni...
what ever it is.. 1st time tuk mengajar make sure study dulu.. then prepare latihan apa nak buat.. supaya tak gelabah dalam kelas..
tunjuk garang sikit dalam kelas especially budak sekolah menengah..
good luck for your undertakings!

lama2 mengajar tuisyen boleh enjoy!
sbb belajar tuk duet :p
berbanding dulu belajar tuk exam..
haha

Ayeem Jemain said...

woot. abe zack kembali aktif!

[MiSs1904] said...

TERBAIK!!!

virulent lolita tan benihime said...

miss u abggggggggggggg

Nur_Muslimah said...

bEst3 .. huhu .. enjOy bace saudara punyer entry .. smoga rajin2 update ya !! salam ..

zakiah ghani said...

yeah.. zackzukhairi dh kembali.. welkem back zack.. dh lme ternanti2 update dri zack ni.. nt update la selalu.. congrate dpt jd ckgu tuisyen.. gnakan ilmu yg ad dan aja bdk2 dgn baek :D

shida anwar said...

kain pelekat lalala..kat sinipun aku nak nyanyi lagu ni gak mcm kat fb ko..sukalah aku..welcome beng..eh back..

--nina--- said...

happy b-day cikgu zack!
hehehe.. sedap pulak bunyinya bila menyebut cikgu zack tu. :D

semoga berkat ilmu yang cikgu zack ajar tu. amin.

miss kecik said...

haha.. bapak r..
sume komen SAME je kan, welkam back. cikgu??? haha

xkesah r bro.. janji ang da ubat rindu sapoter2 ang kan..

cuma agk kompius r, apsal ang tetibe smbg local u ni? xsanggup bpisah ngan cik itah ke? ^_^

ke de pape yg aku lmbat hapdet ni.. haish

aku zaty said...

ceh! dan2 aku baru jep abeh spm baru nak jadi cikgu tucen ehh..

hoho.. welcome back inchik zack!^^

zety said...

hahah..

nnti mesti ade student yang stalk belog cikgu zack plk lps ni..

kantoi la...hahaha

princess world said...

bru form4 ...nk lompat leyh x ?? jdik budx form5 then g 2syen at tmpt ckgu zack ngajar ???

Mimi Radzuan said...

good lha..nasib baek sy form 6 ,,klu sy masih fom 5 mmg sy masuk ctue..hehe

A I N A said...

wah!hi cg!;P

teyqahd said...

waho , lame gile ta tgok ko update , dah jadi cekgu yea skg , hek3

weh ni aku ade tag ko ni , join laa :))

http://teyqahd.blogspot.com/2011/02/imaza93-1st-giveaway.html

HANISGHAFAL said...

caya lah cikgu zack ! haha =D

nazirulhazwan~ said...

lu gile la zack, 5 jam 150 komen, derm, hahaha

Wan Perlis said...

woi zack.haha

::Cik Zatie:: said...

reti pun update.heheh
nti update selalu ye cikgu zack..


MARI LEPAK BELOG ::CIK ZATIE::

momocici said...

huhu. oke le tu ckgu zack.. dpt gak kongsi ilmu kt ank murid.. :)

hafiz said...

xpe..start dulu jadi cikgu..lame2 leh jd professor...hahaha

Zarul Ayman said...

nice one!!

muaha.

sAsyA said...

selamat mnjadi guru
nt 16 mei boleh wish 'selamat hari guru' :D

suffer8zine said...

wahhh kami guru2 Malaysia

Terkini : Utusan Rasmi Dari Devilzc0de

NURUL NAZIRA said...

aku salah seorang peminat kaw ~ haha .. keep on writing yah!

Anonymous said...

lps ni rajin2lh ang update blog,cikgu zack yep..
anywy congrate dpt keje..
x ajr bdk2 U ke..ak nk suh ang ajr nie..=)
jd ckgu ak knfrem km ak A..he3

farahaminudin said...

hua...rndu sama lu abg zack....dah jd tenaga pngajar rupenye..patuit la duk snyap..ape2 pun rajin2 la update ek..

cena_sarina said...

guwa nak daftar kat sane nanti..tunggu ok..hahha

| Larasephia | said...

lama aku tggu hang Z. selamat kembali CIKGU! ;)

kiera syakirah said...

wah..ramainya yang tertunggu2 entri abg zack..akhirnya muncul juga..rupa2nye dah lame kat malaysia tanah air tercinta ni..rajin2lah update..lau rajin saya jalan2 sini..hehe..

cikgu popo said...

waaa~ cigu..it's gud to hav u back :)

Hajar Yumi said...

yahuuu...brader zack kembali..tapi3...nape x further study kat japan???hurm, xpelah, yang penting brader zack kembali menulis...weehoowwww

anies_5566 said...

weh..result spm aku dulu hancus...agak2 nak ambik repeat paper ok x? blh p tuisyen hg...hehe...
upsr pun boleh x nak repeat gak? hak3..

waaah..1 geng dgn itah r cam ni..=)
bgus2..hehe

nice to c u update tp x nice bila x tau hg ada kat msia lama dah..
cam ni ka kwn weh..
sedih2..

anies_5566 said...

weh..result spm aku dulu hancus...agak2 nak ambik repeat paper ok x? blh p tuisyen hg...hehe...
upsr pun boleh x nak repeat gak? hak3..

waaah..1 geng dgn itah r cam ni..=)
bgus2..hehe

nice to c u update tp x nice bila x tau hg ada kat msia lama dah..
cam ni ka kwn weh..
sedih2..

bLueBErry90 said...

ahaha cikgu zack????hbslah anak2 murid tu..hohoho,,haru biru jdiknye,,keh3

Mimi Saidi said...

tibatiba aku rasa aku nak belajar kat tpt tuisyen kau tu..perghh...mmg x tgk whiteboard la aku

Amanina Sofea said...

kne la slalu jge pnampilan dri..

adibah said...

perghhhh..ngaja fizik,sains n kimia??mmg tabik spring la bro..otak mmg terbaik..

.:gler byk komen,penat den scroll mouse ni crik kotak komen..

|arieza| said...

zack is back! yey~ :) keep updating zack!!!

/Dayah/nurul/dayak said...

waw. cikgu zack! tq apdet emtry, just do what you like to do k :) salam maulidur rasul dan hati-hati, pelajar jgk berani buli cikgu :P

anies anessa said...

yeye...en zack da balek wooo...

hannan nazri said...

line broadband mmg laju. kalau lembab tu samada coverage tak bagus kt area tu atau dh terlebih guna volume, so dia slowkan speed drpd tambah charge (for celcom broadband). ni yg sy tahu la.
alah, mr zz pun mesti tahu lebih punye.
aik, sambung kat local uni? tak balik jepun?

kasihkuamiera said...

mngajar tuisyen kt mana?meh nak kasi skodeng..hehehheheh

ïêmå å¢klê§ said...

gud mornink cikgu...........

berokband 2 seminggu je tahan, pasni macam siput cacat la line die...

ezrieana said...

la diam cikgu ?hahaaah!!

Arshieda Nabila said...

wow!zack da kembali mengupdate...teruskan!!

Cik Nursya said...

selamat pagi cikgu..!!

shima amiza said...

yay!!!!
you're back!!! :DDDD

Abdullah Fairuz said...

Sensei Zack. Konnichiwa!!

orange.shaker said...

selamat ye cikgu:>>

*cimOt* said...

sifu starts roaring..aummmmmmm

welkam back zack...ayohhhh hupdate sampai lebam!!!

Nick name R E A D.. said...
This comment has been removed by the author.
garfield88_aini said...

Asslmualaikum...Cikgu Zack!!!
hehehehe...

Faezah Hannah Al Baj said...

yah~ welcome to the group~!!

sollu 'alan nabiy..


bthe battle at kruger"

Cahaya Kehidupan said...

Assalamualaikum cikgu Zack,hehe well done,mulia menjadi seorang pendidik ni...kalo promo pusat tuisyen tu,mesti kelas tak cukup,semua nak kelas dengan cikgu zack..hoho =P

aishah aziz said...

selamat pagi cikgu!

Nick name R E A D.. said...
This comment has been removed by the author.
Nick name R E A D.. said...

Jangan jadi cikgu yang garang yer..Salam Maulidul Rasul.

syufaa said...

hahaha..pendidik tuuhhh..bkn sng nk ajo anak org..haihh..

dieya said...

tahniah sbb dpt jd cekgu tuisyen! hehe selamat mengajar cekgu zack! btw update slalu taw hehe

cik jelly chan said...

slamat bertugas..hahaha:)

OnlyEuricca said...

woop woop zack da updte blog dea..bleyh la minta ajar pas ni..kn da jd cikgu =)

yad'z said...

wahhh.. dan dan aku terasa nak apply jadik pengetua kat pat tuisyen tu.. haha.. boleyy cam tuh?? hehehhe..


cikgu zack hati2... ntah2 anak murid cikgu tu bolgger gak.. silap2 mintak otograph kang.. hehehe

Alexandriana Alia said...

hahaha. patriotik atau semangat kecintaan terhadap kerjaya tunang?.. hehe. sweet la tu sama2 cikgu.

sambung uni local?.. mana tu. mana tu?.. carik duit poket ke menabung tuk kawen? hehe.

ini entry sangat short meh. tak puas baca. :p

apisv2 said...

slm
melawat dan mengunjungi rakan2 blog=)
nice blog;)
blog apisv2

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 235   Newer› Newest»
Related Posts with Thumbnails