Sms, kucing, dan makwe hotlink.

Satu petang sedang guwa duduk-duduk santai di rumah menggosok kepala-kepala kucing kesayangan guwa, guwa didatangi satu sms dari member taman guwa yang bernama Eno.

"Ju, futsal malam ni. pukul 11. friendly."

Heh! guwa senyum acuh tak acuh.

Gosokan ke kepala kucing, guwa hentikan serta merta. Perlahan-lahan, guwa turunkan kucing guwa dari riba terus ke lantai. Dan bagaikan tidak bersetuju dengan tindakan guwa, kucing guwa mendongak guwa dengan dahi kerut seribu. Beliau cuba kembali ke pangkuan guwa, tapi guwa tepis dengan tangan kanan. Namun kucing guwa tak berputus asa. Kali ni beliau melompat terus ke riba guwa. Berlaku tolak menolak antara guwa dan kucing. Akhirnya kucing guwa mengalah lalu bingkas bangun meninggalkan guwa dengan mulut yang terkumat-kamit seolah-olah berkata sesuatu.

"Dasar anti-klimaks!" - protes kucing guwa dalam bahasa kucing.

Serentak itu juga guwa capai kusyen di sebelah guwa. Terkedek-kedek kucing guwa lari ke luar rumah tanda kecut.

"Biadap! tak tau respek tuan! Perangai macam binatang!" 

"Memang binatang pon?! Ahaha!" -sahut kucing guwa dari luar rumah sambil ketawa.

Gampang.

**************

Setelah marah guwa beransur reda, guwa kembali dengan urusan sms dari member guwa tadi.

"Ok. Seploh stengah karang aku datang." - balas guwa ringkas.

Tetet tetet..!

Tetiba henset guwa berbunyi. 

"Wah! Jadah hape laju bebenar si Eno ni reply mesej guwa? bela saka ke hapa?!"

Setelah menekan button "read", rupa-rupanya encik Maxis yang reply bagitau yang kredit guwa tak cukup untuk menghantar mesej tadi ke Eno.

"Lerr..."

Kali ni guwa tak tau nak marah ke siapa. Nak luah ke kucing, kucing dah keluar meninggalkan guwa. Lantas guwa capai kunci moto terus bergerak ke kedai hotlink berdekatan. 

Belum sempat guwa masuk gear empat, moto guwa dah tercangak depan kedai hotlink.  

"Dik, topap tiga ringgit ada?"

Makwe hotlink tu tak lawa sangat. Topap tiga ringgit pon sudah memadai. Biar kedai dia tak maju! Biar dia rasa. Supaya jadi pengajaran kepada owner kedai tu supaya lebih peka dan sensitif dalam memilih pekerja. Ini ari, makcik jual air tebu tepi jalan pon pandai tarik customer dengan meletakkan anak beliau yang cun dan seksi duduk di sebelah mesin tebu. So what? Ini semua bisnes strategy! bisnes bai! bisnes! Tak kan itu pun guwa nak ajar.

"Abis la bang." - jawab makwe hotlink simple.

"Lima ringgit ada?"

"Emmm... Lima ringgit pon abis. Seploh ringgit je yang tinggal..."

"Ok. Takpe lah. Thanks ek?."

Haish...

Keluh guwa dalam hati.

***********

Seterusnya, enjin moto guwa berderum lagi. Kali ni destinasi guwa -7E.

Sesampainya guwa di 7E, guwa nampak ada dua orang makwe. Dua-dua pun lebih kurang jelita. Sorang tengah beratur bayar duit jajan sama air tin. Sorang lagi tengah berlegar-legar dekat ATM.

Guwa berfikir di dalam hati. Kalau guwa beratur di kaunter cakap yang guwa nak topap lima ringgit, sah-sah la guwa menjatuhkan maruah sendiri. Apa barang muka hensem-hensem topap lima ringgit? Paling sengkek, seploh ringgit la at least. Baru kena. Ye tak? 

Jadi, guwa jeling mesin ATM. Makwe dekat ATM tu pulak dari tadi macam fifty-fifty je guwa tengok. Reti guna ATM ke tidak? 

Melihatkan guwa yang semakin hampir ke mesin ATM tu, makwe ATM perlahan-lahan mengundurkan diri beratur di blakang guwa. 

"Ni mesti kes nak kluar seploh hinggit tapi malu takut orang blakang nampak. keh keh keh" -ketawa guwa dalam hati sambil mata masih menjeling makwe kaunter tadi.

Tet tet tet tet tet tet.....!!

Tiba-tiba mesin ATM berbunyik bagai nak rak. Kad guwa tak boleh masuk. Ah sudah! ni apa hal pulak ni? 

Dengan separuh panik tapi masih tenang, guwa pandang kad guwa.

"Nagoya Institute of Technology." 

Tertera perkataan tu pada kad guwa.

"Fakkkkk!!" - carut guwa dalam hati berbaur bahasa kesat.

Saat tu, makwe kaunter, makwe blakang guwa, mak makwe, ayah makwe, adik makwe, pakwe makwe, semuanya menoleh ke guwa dengan serta merta hampir serentak. 

Guwa tarik muka selamba lantas beredar dari situ meninggalkan mesin ATM yang sudah kembali senyap.

Dari atas moto, guwa sempat peratikan makwe-makwe yang sedang galak ketawa sambil tangan pekup-pekup mulut. 

***********

Setibanya guwa di rumah, terus guwa capai lighter. 

Skarang ni cuba bagitau apa patut guwa buat pada student card guwa ni?



Selain bakar, lu orang ada idea?

Cepat! guwa tengah panas ni. 

440 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 440   Newer›   Newest»
Lucifer said...

bagi letak asid.

faY said...

awal zack post enry. ngigau ke

nadeafu chan said...

simpan saja lah zack
sekurang2 nya lu ada kenangan
boleh buat bukti lagi
yg lu pnh dok jepong :)

Khuzz said...

Kita bako je... kita bako!!

putri noor syamimi said...

pagi-pagi dah buat lawak. sakit poghut den! XDD

Mra Mastura said...

hahaha.. tpup x ni?? keh3

Bungakopi said...

tarik napaih..hembuih napaih

cikgu said...

gantung kt kucing...kalo hilang tau ler saper tuannyer...kalo tak pon anta je kucing tu ke jepon, kasik educated sket...heheh

cerita1bintang said...

kite bako ajee...!! =)

ardinihumaira said...

ang ketak lam kotak barang kesayangan ang.. t anak cucu ang leh wat harta pusaka nanti... heheh... sies aku cakap.. jangan bakaq wei... nyesal nanti.. kenangan tu... sreetttttttt ingus sambil meleleh ayaq mata kalo ingat kenangan haha

PointBlankShot said...

lu dah abih belajar ke bai?

Naisya...... said...

hensem siot gambar..jambu..!haha...baik ko simpan z..esok esok boleh tunjuk kat anak ko.."nie ayah masa muda muda"..haha

Anonymous said...

kite bakor je zack,kite bakor.....hahahahaha

LittLeMyRsHMaLLoW said...

beli beg duit baru...
*tetibe*

haha~=D

mera zati M.z said...

kehkeh kite bako bako ! haha

Rashedah Abdullah said...

Frame kan...gantung kat halaman rumah.

BlueberrY CheesE said...

hahaha. geli hati je. kalo saya kat situ pon, saya gelak jugak =p kekekeke. nway, jgnlah bakar kad tu. kenangan tau. sampai akhir hayat. bukti pernah blaja kat japan =)

bun said...

hhahha,dah le tengah sakit perut kelaparan,ditambah pulak sakit perut ketawe

hhahah

Aya Ariel said...
This comment has been removed by the author.
ain fathihah said...

jangan bakaq! jangan. hang rebus buat sup, minum airnya.

Aya Ariel said...

aku pun nok suh ko simpan kasik anak cucu hang tgk..paling koman pun..ko leh eksen ngan anak + cucu + cicit ang.."dedulu..atok blaja kat obesi" sambil tayang studentcard tuh..hak3

cikserabai said...

hahahaha~
kite bakooo jeew...

Cik Miera said...

keh2...alahai..bakor je...

kampung mali said...

haha.. ko mmg bleh tulis novel la bro...tp, apesal plak ko nk bakar cad student ko? dh x blik jepun ke ape??

Cute Mommy said...

jangan bakoooo...simpan bro kad tu..at least lu ader bnda nk kasi tunjuk kat anak lu nnt supaya anak lu ader wawsan nk belajar tggi mcm apak nye...haaaa...

sekali lagik di tegaskannn...JANGAN BAKO!

Amir Rayyan said...

hahahaha....patahkan je kad tu..tp kenangan kot...:P

cek chun said...

Lu nk top up ka. Meh ni gua nk sedekahkan

HazirahMH said...

hak3.. sabo je la..

MegiPama said...

bako je zack..kite bakoo je!!
sape setuju angkat tangan macam saya,
*pusing2 tgn

::NelyLeyana:: said...

jgn bakar bg kat aku biar aku bakarkan

ahaha

caHAYA said...

rambut belah tengah :"P

ked khaydee said...

aku stuju!!!kite bako je!!!spe stju agkt tgn mcm aku..

Anonymous said...

hehe nice..kelakar...

kay_are said...

balasan marah kucing r tu bro.. sah2 kucing tu pakat gelak sekali kan.. lol!

~aYeeN & SuE~ said...

nak bakau ke?? x payah la.lu sinmpan je wat kenang2 an..t ley tnjuk kt cucu cicit..:)

buuwa said...

hhaha..gi rebus je... hak3

Merentas Horizon said...

what? ju? haha..

apahallah kan.. kau yg salah masuk kad, kad pulak kena menanggung kesalahan.. nk dibakar segala jadah..

mahfudzah said...

haha..kite bako je..bako

♥CIK SHA♥ said...

ko simpan dalam album..wat kenangan la weh..

:: noremy bte rahmat :: said...

simpanla...

kenangan-kenangan...

Happy said...

cer cite cer cite

nulat said...

tumbuk dengan lesung!

GreenAppleKu.com said...

Buat bawa bertenang ler zack, kau pun satu..kelam kabut sangat..releks n stay cool supaya kekal comel..

SaYraH WonDerLanD said...

ahahahahahahahahahahaha jatuh saham encik Zack. Takpe la cik awek kan ada ? Apa kesah dengan makwe yang x dikenali tu. Pasal student card tu jangan la bakar. Kenangan kot? letak falam Frame pastu gantung kat pintu. Cun beb. Tak pon buat tag nama kucing kesayangan tu.

APi said...

kau bagi jek kat kucing kau..
kompom2 beliau gembira tak terkata nanti..

abeshazwani said...

hahahahakk.....klako, klako. camne la leh salah cucuk kad bro? jgn bako kad tu, leh simpan wt kenangan.

[AMR]ReenaRawee said...

ape hal la idop ko mcm nie kan..??
hahahahahhaaa~

~AliFFaNiS~ said...

ahahaha..klako la..siyes lawak..pagi2 dh bwat shaye gelak sowg kt ofis nie smpai mmber ofis pndang slack jerp..ape pown,abg zack mmg pandai geletek pewot owg2 yg bace..theehe..=p

meowwmania said...

kite bako usin...kite bako :D

Aretikz said...

Ish3x~ Ko tau kad ko tu ada subsidi kerajaan? Eh? Ada meh?

Akulah Aqilah Itu said...

ko bagi kat kucing ko tuh.

cheQmOomOo said...

hahaha setuju ngn cadangan cikgu :))

Hans (asaktor) said...

dh bako belum???
ape tungu lagi..kita bako kita bako!!!

Farhana Sahri said...

simpan la wat kenangn....=)

yuyu lar said...

haha..card tu boleh buat sapu taik kucing...tak sia2 tuh..lpas tu bau bakor...kehkeh keh

Suhainiza Bari said...

erk...salah kad tu ke, or salah org yg jolok kad tu?....ermmmm...kera di hutan di beri mkn, anak di hutan didera habis-habisan...(ader kaitan ke?)

K2r~90 said...

bagi kat guwa sudah,,

shida anwar said...

alahai muka..hensem ke cute tu..simpanlah wei kang ko nyesal plak..

| cik azeya | said...

simpanlah buat kenangan. huhu

ceotgilalensa said...

hahahahaha. kan dah malu. awek tuh malu nak kua rm10 konon. ahaha

ellyzack said...

kerana topup 3 hinggit,
student card menjadi mangsa...
apakah?

MamaEma said...

simpan saja...

jangan marah2..

Hasrol Nizam said...

itulah, lain kali cek betul2.. kad atm ke, kat topup ke, hahaha

Pendapat anda?
jangan cepat melatah

intan.maisarah said...

nak gelak kuat kuat boleh?

== naDya == said...

alalala..pg2 lagi da wat cite lucu..hahaha..tu daulat kucing tu..sape suh halau dia..haha..cm ne la leh x pasan kad ATM ngan kad matrik?topup dpt x?hahaha

dollymoon said...

g bli frem simpan..hee..den gantung kat bilik..nt nk p mna2 xpyh wak dah..xla tsalah ag..huu..

Anonymous said...

hak3. gila lawak lah. konon nak naik sikit air muka,sekali jatuh ebdebush pulak. ala student card takde simpan duit sikit ke. kot ye pun jgn bagi malu sgt kat tuan nih. aiseh. pape,bek simpan kad tu. sok nak balik jepun parah pulak,muka separuh hangus. ;)

Anonymous said...

cite aa bro asal hang hangin sangat
dengan student card tu? ramai
tertanye2 nape hang x blk jepun dah.
pls do explain to us, ur loyal reader. we want to know. ce citer
ce citer.

Mizz Farah said...

simpan jela zack wat kenangan...haha..

Anonymous said...

weh asal ko ade lighter? kate x merokok? ahaks

oh nudra said...

huu. pg² bc ur entry really makes my day best. ape la, demi awek cun tuh. kelaka sungguh.

ala, kad tu simpan je kt dlm wallet tp jauh dr atm card, ok?

Sunah Mohammad said...

nantila saya baca...hahaha~

Biela Sapine said...

Releks lah derr

suffer8zine said...

hahahah

Terkini : Pesta Kaut Beras Di Highway

- mrs koroe - said...

sedekah nak ?

miss amira liyana~ said...

uishhh... jgn la bakaq.. kenangan tuu.. dak pn kalo marah sgt kt kad tu baling ja la kad tu kt dinding blik o umah :)

Yong Sofea said...

la, yang kau nak bakar buat apa? simpan je lahh kenangan kot. jang bakar zack!

Zarul Ayman said...

bgi je junior kau..keh3..

Anonymous said...

lorrr...malu punye pasal smpi nk bakar student card tu?? hahaha...klakar la...

tak payah la buang...simpan kenangan woo...sbb kamu kn blaja kt oversea..hehe...

LiLY

najwa's said...

hahaha kuceng kau sangat comel! :P

bloggirl said...

bagi je kad tu kad peminat ko...kire orite r tu dari bako muke sendiri

Faza said...

bak cnie je la...hahaha

wanda arry said...

hehe...simpan je kad tu...pagi2 da wat sy gelak..adoi laaa

Anonymous said...

hahhaahah...sengal ohhh..salah sendiri nak lepas kat student card.lwakkk ahhhh.sian jek.bru nk tnjuk macho kt depan aweks tuh kannn..!hak9.smpan jek la bro student card tuh.nanti bleh cter kat anak bini pengalamn lu nih...drpd lu nak bako bagai,lg mndtgkn pencemaran bro.kata lu go green.muahahaha.XD

Kembali Senyum said...

tebuk lubang, letak rantai, bagi kucing pakai.
handsome/cun terus meow tsebut.

@juera said...

jgn la bako.nti nok wat kngn nok cite ke anok cucu guane..simpan je la..=)

kacangkelisa said...

ko baling dalam lubang jamban zack!!!
hahahhaah XD

are-tia said...

hahahaha.. memang kelakar.. naseb baek ada awek2 tue.. kalau x bukan kad tue jer abg zack bakar.. ntah2 atm tue skali kena.. hehehehehe..

De' Nurul said...

pos kat aku meh nak simpan :D

ifah said...

simpan la. kenangan tuh. huhuhu...

tp muka nerd yer dulu2. keh keh keh

~emi~ said...

HAHAHA..ape da zack nie...

hafizah nasruddin said...

haha,, lambat pick up td,, dh dpt tngkap,, siyes lawak,, macho abes la kn,, hehe,, kad tu tauk dlm frame la,, pasni pi atm gune kad laen plak,, ^^

~~kaMpunG keCil~~ said...

alahai..simpan wat kenangan..nt dah beranak cucu ang cite la kat cucu cicit ang..kan berharga tu..auww

EJA said...

hahaha..keciannya kamu..

fiza said...

Relaks bro, jgn panas2, gi amik wuduk dulu ^_^

Simpan jer lah zack, buat kenangan. Tak pun frame kan...gantung dlm bilik.

dwaty said...

janganla.... simpan buat kenangan... bukan semua org dapat... tulisan jepun plak tu..

~QoveZ~ said...

hahahaha..bg adiah kt kucing, pujuk dia supaya berenti merajuk..

aLya said...

isshh..kene smpan tu..kenangan..hahaha
papepon, kad 2 bg memory best ngan awek jelita..ngeeee

azunoordin90 said...

kau ni bro ley thn gak an....nmpak awek,konfiden sgt la tuh..hambek kau...sumpah lau aku ade kat citu...aku siap guling2 gelak..kahkahkahkahkah

zakiah ghani said...

adoii.. paham ye bhasa kucing.. hahahaha.. class lah.. rilex beb,simpan kt muzium.. nt leh femes..

zakiah ghani said...

adoii.. paham ye bhasa kucing.. hahahaha.. class lah.. rilex beb,simpan kt muzium.. nt leh femes..

efyna.pinkladies said...

muka hensem tu dalam kad tu. hahaha~ jambu. rambut belah tengah eh? hoho

Anonymous said...

hahahaha.. mcm sial ja..

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

hahahaha

Mr. Swift said...

KAU RENDAM DALAM CLOROX SUPAYA SEMUA KOTORAN TU HILANG. WHAT? GUWA CAKAP JE. HOHO. :D

Wan said...

hahaha kisah yg sungguh tragis...
framekan ja kad tu.kenangan tu.

akuwanny said...

mula2 rendam kad tu dengan klorox..
bila tulisan dan gambar tadi dah tukar putih je...baru patah2 kan..pastu bakar...hehehehe...

^__^

Anip said...

haha, x boleh blah la. kui3

Zura said...

frame kan je..gantung dlm bilik...kehkehkeh..

Budak Kampung said...

zack,bg kucing hg tu ja maen kad toh.hahaha

D' Cako said...

Patah2kan kad tu bahagi namblas.lekat2 kat tali pastu buat hiasan kat tengkuk kucen hg. Ok apa. Hek3

Onnie@Lilyza said...

zack..kite bakko je kad tue,kite bakko je....

miss suju said...

bagi saya bagi saya...!hehehe
barang2 org yg dah tahap artis nih leh jual nih, errrr...haha..^^

Fieza Areyza said...

hahaha..
hilang ngantuk tgh2ari ni.. :D

shereena said...

kahkahkah..padan muka hang..control macho lg..kn dah kena..hakhakhak

Heidi Shafiq said...

kite bako je rumah kak limah tu.. haha.. (takde kene mengena..)

iqbalhakimi said...

kita bako..kita bako...sabo jela..err..buat pekasam lah..sayang tu...haha

lotusfinder said...

blog bapak best kot..
simpan aje kadnya tu.sayang jugak kalo dibinasakan..itu kad hape?kad matriks ke?

Hamizah Hasnan said...

leklu abg zack... kenangan tu kad 2... mana ada yang kedua dah.. simpan ja dalam album pastu tutup.. nnti bleh tnjuk kat anak cucu cicik.. heheh

cuba kenang balik dulu-dulu kot2 ada jasa jugak kad tu,,, haha boleh story skit kat kami tentang kad tu.. hehe =)

Miss Teo said...

Bako je ! HAHA

Ryuzaki Ruziah said...

aiiiiii..jgn la bakar..sayang kot....ada muka sndr lgi.....simpan la kt tpmt ln,,,jgn ltk kat wallet lg,,mst tak sjrh tak akn bulg lagi..eheeee....

Anonymous said...

aigoo2~~ smpn je la kad tu wat kenangan...hakhakhak

mochachichifinaz said...

hahaha :D
kelakar lah entry ni..
haizz...mcm2..

fAiRy PrInCesS said...

hahaha kemut top up rm 3 je.. bakar je. bakar tang gambar tu je. hehehe

siti@perak said...

hahahakahhkahh,..
malu sey,..
emm,..bek simpan jer..
wat memory kat jepun n kat mesin ATM tue,..

JuanYuan said...

lu simpan lighter tu..

pastu gerak g bilik air..amik wuduk..

solat sunat,baca Al-Quran ..

nice kan cadangan guwa..?

EZRINA said...
This comment has been removed by the author.
Juz Call Me Sharz said...

hikhikhik..klaka baca yg pasal kucing tue..yg paling klaka masuk id kad dlm atm tuh...

Zulfikar Hazri said...

jgn bakor... ko tilik2 kad tu... ada nombor kan??? kan kan?? ko pilih 4 digit paling dekat dengan hati kau... kau rasa best tak dengan 4 digit tu??? ok... start motor cabuk ko.. gi beli kat pekan.. ade 3 rumah.. toto, magnum dengan kuda... hahahahahahahahahaha

salemaziz said...

ahaha..semat seyh..
bako je..3:D

Nurhafiza said...

simpan jer laaa baiii...

dlu kan dpat ilmu kat c2...

kcik pnye hal mau bakar ka????

hahahahaha....

Anonymous said...

zack, nape dah tak belajar kat jepun lagi?

mai meowmeow said...

bako jee , kitee bako jee :D

! Nurida Ardy said...

erm...tu gambo ang baru pas SPM ka??kui3...

khadijah aminah md yusoff said...

AHAHAAHAHAH PADAN MUKE SAPE SUH EJEK AWE TU TAK LAWA,, KAN DA DAPAT BALASAN CASH.. HAHAHAHAHAHA KELAKA..

sAsyA said...

simpan je la incek ju weh
ahahahahahhaha

Halusinasi said...

uish...kenangan tu..jgn pernah bakar...

: JannahSuhaimi : said...

hahaha...rebus..makan..

cenani san said...

haha kelakor kelakor..pape pon perkara dah nk jd xkn la smpi nk bakor kn..ye ke tidak ye ke tidak [datin wanabe] jdkn itu sume kenangan dlm idop anda n leh kenang seumur idop...hehe
moral: ati2 ble g atm !

My Current QTH said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

incik penulis punye cerita mmg kelakor... sib baik naik motor.. kalau naik merz lagi haru (boleh kena saman kerana memalukan owner merz yg lain heeheee).
Jgn buang student card. Nanti bila dah kawen ngan CikAwek.. klu balik lambat dan CikAwek kunci pintu bilik... boleh guna kad tuh mcm macgever...huuhuu

lover_heart said...

klaka gler arh..hahahah..:)besh2...

farhaniza azman said...

how? wat i shud do rather than laughing! demmmm... hahahahaha.... kelakar!!! sungguh!!!

Pendekar Berkuda said...

hahaha.... dah balik dah mamat nih... bagus2...

Cik Nad said...

kad University of nagoya ang tu try guna kat touch n go plak.. hehe~

khairunnisa ♥ said...

haha! =.=" camne leh salah kad ni ^_^

simpan kad tu ;)

WildSeven said...

hahahahah.... zack... lu neh kan.. kekadang bikin gua sakit perut la bro... hahaha... haa... apa kata kalo lu tulis dalam diary harian lu... pasal hal neh... lepastu lu abadikan student card lu tu dalam frame dan simpan kat arkib negara... kompem lu mesti puas hati punya.... hahahahahahahahahahahaah

akubukanpuitis said...

simpan dalam ATM machine 2.. hahahahahaaaha...*gelak jahat gile~~~* =p

FezzaH said...
This comment has been removed by the author.
RiyaNni said...

siyes klakor.....hahahha....pecoh perut den suko nie..
simpan la kad bank 2 hahahah....kenangan tuh..

Nur Farah Hani said...

simpan dalam peti besi.. ehehehe... at last one days nanti boleh tengok balik.. jangan buang.. sayang wei.. eheheh.. :P

orange.shaker said...

g mane2 bank..,ckp nk jadikan student card as card atm..hihiihih:))

miEra miraE said...

bg awek ko simpan...

NURHANI IZAZIE said...

bahahahahaahah..series lawak..bagi lah kad 2 kt awek atm 2..bru style!

cikYAn said...

sambil tangan cm penari kebudayaan.... ko bako je kad tu zack!!!

eZaT eLaNo said...

kite bako je zack..bako bako..

Miss Sulphur said...

huhuhu~
sabaq na~

yad'z said...

kite bako je.. kite bako je.. hahaha.. simpanlah bro.. buat frame kat rumah.. mau hari2 terbako teringat insiden ni..hahahha

yad'z said...

arghh.. suke gile arh part zack beramah mesra ngan kucing uh.. hahaha..

sweetsal said...

jgn bakar zack, simpan je buat kenangan, student kad tak bersalah, yg bersalah tuannya..hehe

Cahaya Kehidupan said...

hahaha,gila kentang la,muka dah macho,confiden nak kuar duit,alih2 salah masuk kad,adeh jatuh kemachoan ang zack..=P

Anonymous said...

Abg zekk..adoyaiii..ni nk tanya kit nie...kami konpius arrr...masa ampa anta mcj kat membe tu kann...pastu maxis reply kann??? ehhh ehhhh bila masa pulak maxis bleh reply you have unsufficient credit lol??? setahu kami la kann camni ada arr

-->tetttt!!! mcj sending failed! xD

-awek seven e-

zack zukhairi said...

ah. lebih kurang gitu ler mesej nye. heh

virulent lolita tan benihime said...

jgnla bakar..gmbr hensem tuuuu ;p

ina said...

LOL! berangan lagi nk ngoret awek! ko da bole2 tanam matrix kad tue.. kah kah kah

Hishyamuddin said...

hahhaa...padan muke..keh3
hah, ape lagi, letak je kat kedai pajak gadai..hahahha

Hishyamuddin said...

hahhaa...padan muke..keh3
hah, ape lagi, letak je kat kedai pajak gadai..hahahha

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

2lq..mata tgk awek jer..ahahahha

buang dlm jmbanla..selamat..^^

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...
This comment has been removed by the author.
♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

2lq..mata tgk awek jer..ahahahha

buang dlm jmbanla..selamat..^^

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ang jugak yang salah...sapa suh bwk id kad..huahua

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

wakakaka.. malu gile kot....

siswan_cta said...

BAGI LA KT SYER EN.ZACK..........HEHEHE

kasihkuamiera said...

simpan wt kenangan je

inarah said...

hohhooo.. cian dye.. baru na control macho.. kih3..

KHAIRUNNIESA said...

haha..sies entry ni best gler...wat niesa gelak sorg2 plak..btw bek simpan kad tu..leh wat kenangan.. =)

Syaratul Ain Mohd Khalid said...

assalamualaikum..
cik simpan la...

Anonymous said...

x yah arr bakar..
wat kenangan sudah..hehe..

mrs.nhnf said...

nak tumpang gelak sekali...hahah

tqah.y said...

Jangan bakar kad tu lah. Nanti boleh tunjuk kat anak cucu ko.

Fuhh.Fuhh~ Hensem siot gambar ko dulu2. HAHA.

safanajihah said...

eh ade ke nak bakor. simpan la. tak pun bagi dekat orang :p

Anonymous said...

abg zack, dah x balik jepun?

khairun salwa said...

As salam !!
besh siot!! lawak~ haha.
tp ak xpaham part kat ATm tuh!!?? ade sape2 nk tlg explen x? hehe.. knapa ngan student kad tu~ hee.

cik ciput said...

sabar zack..sabarrrrrrrrr

::saya acu TEDI :: said...

hahhahhahhahahhaa chomel gile...pandai gile merapu tanpa lari dari fakta...haishh aku lak merapu..jgn diapa2kan kad tuh..sgt nostalgia tuh!!! tulun simpan :D

Yana Rina said...

kelakar la.. macam2 hal.. hahaha

Intan Suhana said...

Ni agaknye tuan punya diri kena blk sbb buat dajal dgn kucing dgn awek kedai hotlink tu hahaha. terus kena direct lepas tuh...

anyway, simpan je la kad tu zack...bile2 nnti boleh cucuk atm pakai kad tu lg keh3x....

EQIN said...

best2 entri yang best....hurmmm..
biler enchik zack nak wat entri katun comel tuh??? windu Lah... bnyk org nak tiru cara wat katun tuh tapi x same la feel dia.........

♥ manje ♥ said...

hehe beli aje top up sepuluh ringgit tadi kan dah selamat... nah skrg terima ar akibatnya hehe

jgn bakar... simpan kad tu buat kenangan... ada cerita nati utk ank2 =) ~

nurazima haji mohinadin said...

xbest sgt citer arini..wat la yg kartun2 tu..yg mcm tu best:) sekadar bg komen..jgn mrh

Eyka said...

bungkus dan tanam itu kad!! hahhaaXD senag cite tak menjadi jgk! eyka suggest bako je!! hahahaXD bakO! bakO! :)

Anonymous said...

jgn bakar..leh guna nk masuk aquaria klcc nnt.kurang 6 hengget.mst akk kaunter 2 xphm even kad ko ade xpired date..hahha

delarocha said...

bako... bako... bako... bako.... bako... bako...

kusiberjalan said...

telan masuk lam perut kasi hadam hahaah! ok sebab ngah lapo...adeh -..-"

Zil said...

aku tengok ramai yg suh simpn bg anak cucu tengok...apa barang tinggal studen card kat anak cucu...
len kali klu nak tinggal kat anak cucu..tu bangunan cam klcc tu...bukan metric card... paling tidak kapal dilaut gedung didarat....zek lu kasi nasihat skit dorang biar ada wawasan skit

Alexandriana Alia said...

eh.eh. jangan bakar. meh bagi kat aku.. as sauvenir.. kehkeh

Si Gades said...

frame kn je larr..
knangan tuh..hahaha..lawak btol ble hbitat makwe2 bkumpul..

shah-kayrul said...

aku rasa, ko patut frame dan letak letak kat depan pintu...sebagai kenangan ko dimalukan...hahahhaha

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

okaaayy..syok punya cerita..x borink..fun giler..
nak taw?
Kucing ko dah sumpah kau sblm kuar td..tu la..jgn wat kucing cam tu...nak lepas kan dia, kenalah cakap dulu..baru dia faham..x la dia doa yg bukan2..hahahahahha..
apa pun, student card ko tu x yah la nak d bakar..kang kna ganti plak..
**aku ngah gelak cam awek2 td**

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 440   Newer› Newest»
Related Posts with Thumbnails