Retro Cyber Cafe

Laptop guwa rosak. Die punye windows tak boleh nak running. Nak antar format, malas. Nak tak nak terpaksa guwa abiskan tiga ringgit sedekah kat cina cyber cafe ni. Cilake. Dulu masa guwa zaman-zaman skolah menengah, sejam dua hinggit je. Itu pun kalau cc tu ada aircond. Kalau dapat jenis cc yang barai, tahap kompiter ada 5-6 bijik je, silap-silap boleh dapat singgit setengah sejam. Masa tu, kompiter sume guna windows 95/98. Die punye  monitor tak main la LCD flatscreen macam ini ari. Sume stok-stok microwave punye saiz. Die punye berat, guwa malas nak cerita. Pat lima kilo ada rasanya.


Teringat lagi dulu-dulu masa zaman guwa tingkatan tiga, time tu bebudak baru blajar pegang mouse. Dapat tengok CD hindustan dalam kompiter, itu dah dianggap satu teknologi yang canggih time tu. Dalam tibi, kerajaan sibuk buat kempen 'satu rumah satu kompiter'. Encik ayah sampai sanggup kluar KWSP semata-mata nak belikan guwa adik beradik sebijik kompiter. Bukan apa, karang kalau dekat skolah, kawan-kawan dok nyembang pasal kompiter, at least ada jugak benda nak cerita. Orang kata takde la ketinggalan zaman...

Duit blanja skolah tujuh posen sehari, guwa simpan sampai jadi dua ringgit. Time nak pegi skolah tengahari, sebelum loceng, guwa dengan kengkawan bantai lepak cc barang sejam dua. Zaman tu, game tekken, daytona sama half-life tengah trend. Bebudak cine plak guwa peratikan sibok main game fifa. Guwa jeling-jeling, guwa tengok papan score tu tertera angka 14-2.  Jadah hapa main bola sampai 14 bijik gol?

Tapi guwa sama kengkawan guwa tak berapa nak amik port sangat dengan game-game ni. Lagha! Buang masa. Guwa sama kengkawan lebih gemar habiskan masa dengan melayari laman web-laman web porn. Itu jam, firefox sama chrome takde lagi. Kitorang guna netscape. Kawan guwa panggil 'nescafe'. Skarang dah tak wujud lagi rasanya. 


Time tu baru form three. Vocab pun tak brapa nak tinggi lagi. Kalau nak search gambar-gambar mat salleh tak pakai baju, kitorang taip 'sex' je kat searchbar. Pastu mula la mata seko-seko tak berkelip. Memasing pakat-pakat diam supaya orang lain tak tau. Bile tokei cc mundar-mandir tengok aktiviti bebudak, cepat-cepat kitorang tekan butang pangkah.

Golongan makwe-makwe sama brader-brader pulak time tu lebih cenderung ke arah chat. Zaman tu, takde lagi yahoo mesengger. Kalau nak chat, bebudak masuk ikut MiRC. Die punye oldschool tak payah cerita. Sume style manual. Kene pilih room, pastu tekan connect. Kalau dapat cc yang jenis lembab, memang masak la nak tunggu dapat connect. CC tak provide webcam. So, pandai-pandai lu orang la carik makwe dalam tu. Kene kaki kencing, silap-silap boleh dapat makwe xxl. Kawan guwa nama Epul dulu dah pernah kene skali. Dalam chatroom, makwe tu claim die tinggi, putih, rambut panjang, cutting 35-25-35. Bile da sebulan chatting, tukar-tukar phone number. Dalam tepon, makwe tu tarik suara husky tahap menggoda. Tapi bile jumpa, haram tak lawa. Terus putus.

Guwa rasa macam da sejam lebih guwa port sini. Makwe sebelah guwa ni dari tadi jeling guwa. Nak mintak nombor tepon guwa, tapi die segan la tu. Bukan guwa tak tau. Ok la, guwa nak kene balik dulu. Banyak keje tak setel lagi. Bile ada masa, guwa update lagi. Payah biler laptop rosak ni.


 

503 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 503   Newer›   Newest»
Anonymous said...

finally...' kembali jua...!

little ain said...

first entry after 4 months :)

cty said...

wahhh...en zack da update...rindu sama kamoo..
xbace lg tros komen..xcited pnye psl..hahahah...
welcome back...

Nur Qalby said...

yeah! update pon...fuh~~~

AyuCandy said...

Omg! ANDA KEMBALI! YEYEH! ;)

fateen smith kononnya said...

Abang Zack dah kembali bersekolah . haha :D

rezzaeffendi said...

takpe zack, asalkan ko ade cukup.. lepas rindu bebudak ni..
XDD

akram mazlan™ said...

ang memang lagha!!..welcome back zack!

paeh said...

wahahahaha~~ betul cakap lu. tapi gwa pergi cc main red alert. best wooo

Anonymous said...

caya la, ang da kembali.. hahaha..sy suke =)

Anonymous said...

caya la, ang da kembali.. hahaha..sy suke =)

Anonymous said...

caya la, ang da kembali.. hahaha..sy suke =)

Anonymous said...

caya la, ang da kembali.. hahaha..sy suke =)

s h a r a h said...

hahahahhahaharam jadah... pekdah sangat

Anonymous said...

caya la, ang da kembali.. hahaha..sy suke =)

qaseh elyanas said...

zack!!!!!! finally u back hehehehe teruskan ber blog.. dh jd inspirasi vee da nie :)

IQBAL ZARIN said...

lame gile tunggu entri baru. selamat kembali!!

armie::parc::udinc said...

yeay dah update!

abdul rasyid..... said...

welcome back!!

GreenAppleKu said...

Akhirnya rinduku terubat..setelah sekian lama daku menanti entri dari kamu..bukan dirimu..ahaks!! Jom ler komen kat blog saya lak..mau up traffik blog kalau Zack komen..boleh buat 1 entri..

shahirahkhairudin said...

zack kembali !!! yeay !!!

muhamadsufian89 said...

kaki porn jugak dulu..memang takleh blah la..haha

fezaL Mohd said...

4 bulan hilang . kembali blik yahooooooooooooo !

forever love said...

akhirnya...update gak...siap tumguh janggut lg tunggu entry baru

~Kak AZZ~ said...

Hahaha...

Patut la lama hilang... Selamat kembali berblogging ya... =D

HanaBella said...

Owh.. lappy rosak ghupanya.. jgn hang yg rosak udah la ye.. meroyan xbaca entry hang.. hahaha welcome back.. ^__^

Nor Aziha Ibrahim said...

wei ko zack ! akhirnya terjawab jugak persoalan nape ko mendiamkan diri lama~ risau aku ~!!

~aslizaahmad~ said...

oh. laptop rosak rupenye. patotla lama tak on9

Qamarul said...

wakaka fifa best tue!!!!!!!!!!!!

man yusoef said...

akhirnya...zack zukhairi pojaan kembali...haha..skrg mane de dah tak main desktop ni...kat rumah aku pon desktop dah rosak..hahahah

http://manyusoef.blogspot.com/

Anonymous said...

yeah. zack
slme nieyh
aku silent reader kt sini,,
haha sbb kat da lame tunggu,,
so aku drop gak kumen kt sini,
tuk g taww. welkem back yeah..

beli je arh lappy baru..
kan kan kan..
kutip kat folower sorang 50sen,.
da lepas dah beli lappy hehehe.

Izyan Ismail said...

welcome back Zack..puas sudah baca blog hang....

eiffel said...

time ni baru merasa betapa pentingnyer lappy anda..kan? -.-"

eiffel said...

time ni baru merasa betapa pentingnyer lappy anda..kan? -.-"

Izyanti said...

kembali jua..!! :D

farhaniza azman said...

abang zack!!!!!! LOL~ where have u been... kami nk penjelasan.. huhu.. buat satu entry pasal kehilangan anda.. heee~ *kejam*

holylightfarhaniza.blogspot.com

Pojie said...

Muncul jua akhirnya~

efa fairuz said...

akhirnya!! zack zukhairi update blog!

Anonymous said...

ya allah .. nk tggu abg zack update entry baru punyelah lame .. akhirnya .. thanks a lot abg zack! ;)

sasa said...

ingtkan merajok ke ape tak nak update blog..ade org kate u marah sebab ade org tiru da way u create ur entry..^^
good luck ae bro

mcjust.lol said...

fuhhh. memang retro betul.

Anonymous said...

finally abg zack muncul !! hohoho

along said...

finally...muncul jua :)

Nurul Azura said...

^^ WAH..NEW ENTRY..

~eZmALiZa~ said...

berjanggut tggu zack update blog...finally! jgn hilang lagi sudah.... :))))

Aen said...

oh. lme kott bru update.. :)

zalin said...

muncul gak kau..dulu aku suka rosakkan komputer processor AMD K6 aku..cuba btolkan sendiri..akhirnya berjaya..dapat ilmu ooo..best..

Anonymous said...

yeah. zack
slme nieyh
aku silent reader kt sini,,
haha sbb kan da lame tunggu,,
so aku drop gak kumen kt sini,
tuk g taww. welkem back yeah..

beli je arh lappy baru..
kan kan kan..
kutip kat folower sorang 50sen,.
da lepas dah beli lappy hehehe.

|arieza| said...

welcome back zack :)
happy new year.
btw back to back tu la nostalgia~ :)

adib said...

tahniah bro...update jugak ko ye..ala stakat 3 ringgit tu apa la sgt nk bandingkn dgn peminat2 ko ni..

Ain Zulaikha said...

sy baru form 4 nak ada komputer kat rumah, waktu tu " wahhhh rumah aku dah ada komputer ah T_T "

welcome back

Anonymous said...

ak ingat hang da x hdop da,lame ak tggu ko update....pe2 pn,welkam bek...

momochan said...

akhirnya zack zukhari mucul juga..fuhh penantian sungguh la~haha

~niniey~ said...

akhirnya.....hik3...

bile bace entry incik zack nie....teringat zaman dolu2..hik3...kelakor jer..

A I N A said...

haha.ramai tunggu post bru abg zack.;D

Fatin Athirah Amani said...
This comment has been removed by the author.
MATAHARI said...

time diploma baru ada laptop sendiri.. peh. mirc. 1 kenangan tu dow

miss asnida hani said...

SUPERLIKE. :)

MAKCEK bukan NENEK said...

gila baru bapa minit je beliau post entry nih .
dah ramai ummat yg komen .

*ok incix artis dah kembali .
welkem home .
ini memang berita luar biasa dah patut di beritakan di strait times * aaa

aliza said...

hahaha..lama menyepi.
akhirnya kembali jua. :)

Nurrain Elfrisha said...

alhamdulillah

hidayat.yusof said...

finallly!!! yeahhh
rindu gila nk bace nokk!

NorRin said...

omg..zack dh hapdett! hahaha..apy sgt2 nih......!!!! thanks zack..truskan brblogging ye!=)

Faaein Himura said...

hahaha.. teringat juga zaman mula2 pandai bab internet tu..

pnah gak chatting2 kat mirc...mcm kelaka bila ingat balik chatting kat situ..

khairul farhan said...

Haha. Hidup lagi kau

naena said...

yeay..!! rindu kat ang zack..!! excited giler bace new entry ang..

tiha said...

betul2x...teringat lak kisah lalu bermula dari bawah mengenali komputer ini.^___^

sweet life said...

giler arr ramai giler org windu ko :D

molmolla said...

betul tu.. dulu punya lah hai susah nak online bagai. sekarang tarahal.. :D

finally update gak! :D

nabella said...

wahh.. serius happy sbb incik Zack dah update.. :)

nor liyana sanaa said...

hidup lagi rupanya..
gua punya tggu lu nya citer..:P :P
ehhehehe

randomusika said...

rinduuu ~

randomusika said...

rinduuu ~

babe.kyz said...

erkk..patutla lama tak post.. (:

cik_paan said...

ramai rakyat komen..
pergh...

blog-tips-kurus said...

ape jadi dengan anda? lame MIA ye?

*hihi.. rasenye 2nd time dtg sini:)

liela said...

i pon sekend time..
tatau ada apa dgn block zack kun ni..

hehehe

syufaa said...

hahaha..at last..update jugakkk!! ^_^

Hamba Allah said...

Netscape?
memang tak pernah dengar pun..
dulu kalau ada pc pun,bukan main internet tapi main power point dengan paint je..suci je otak time tu..haha

Patutla menghilangkan diri, semua gara-gara laptop ea..tapi macam mana zack buat assignment kalau laptop sakit?

sayasayangkamuhamim (: said...

lame betol nak tunggu u mncul balik . (:

APi said...

lepak cc maen cs bez..
heh..

selamat kembali..^o^

cik miera said...

owh Abg Zack...kembali jugak..hihi

♥CIK SHA♥ said...

akhirnye incek zack kembali meneruskan kegemilangan beliau dalam berblogging..WELCOME BACK!!

Semua tu dulu aku prnah rasa..kita lebih kurang sezaman..

N Farah .nfu. said...

akhir nya, zack hidup kembali

muahaha :D

tsaicoutic tranmorphersys said...

wsakakakaka...hapdet jgak akhir nye lu bro...welcome back brotha

p/s perghhh waa bru leh on9 tenet stlh 4 ari modem wat hal...damn

Cik Nad said...

zack yang hilang dr laman sesawang dah kembali!!

game lagi langha dr porn?! bru taw..

ina said...

haha! tak habis2 sifat perasan ko tue! keh3

Sha Amane said...

akhirnya.. :D

kembatolo™ said...

update jugak kau zack. syukur alhamdulillah.

Husna Lana said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

bru bape min zack post entry ni,da kt sratus plak org yg komen~gler ah!sume rndu kamu la zack~
jgn biarkn kami terkontang kanting tnpe entry kamu~

Emira Darmia said...

sikit punye lama la dia x hupdate....ni musti sempena 2011

Aya Ariel said...

dah bagus sgt ler tu buat fan hang duk melenggak tunggu ang punye crite..laptop rosak rupenye..nway..hepi new year bro..n welkam back :)

Husna Lana said...

welcome back ! cepat2 beli laptop baru ya ! :)

Riha NCL said...

welcome back abg zack!

Fina Fento said...

teeedia.. skali padet..150 orang terjah...syabas bete.

kira awai sket la dari saya kenal kompiter ni hehe..sy kenai keyboard start form 1 waktu tu ada game macma kibod kompiter sambung kat tv. belajar menaip. start kenai tenet waktu form 5. baek punya melayan sampai result spm pn dekat2 nak hancoq..punya kejutan budaya.

:P

rossoneri said...

ingatkan dah xwujud baru nak unfollow,lalalala...
kamu ni sekolah zaman bila nih, macam zaman dulu kala betul je...rasanya lebih kurg je kot umo..
hahaha pengakuan berani tgk tutttt time sekolah hahaha

Amir Rayyan said...

suka blog ni...:)

sab said...

aku baru tahu kewujudan ini belog! cess..sungguh jahil aku. =.=

Khairi said...

welcome back.

I am 100th. yeah!

Anonymous said...

akhirnya ^_^

Anonymous said...

yeayy !

AzwaZynal said...

100+! haha akhirnya zack kembali menulis :)

hepi new year!

Cik Kiah said...

wah!!! da pulang! yeehaa!

XIX Dragunov said...

tarikh hari ni boleh bagi cuti umum sebab zack dah hapdet belog dia..wakaka

shaazril said...

hahahha...akhirnya...kembali jua kamu ea encik zack...rindu ar nak baca entry hang zack...updated ar lagi....welcome back mr zack...hoooray....:)

naem glizzy said...

zack kembali :) suke....

student said...

zack oh zack...:)

kakchik@ella said...

OMG .. finally zack brkata2. kakchik dn anak kakchik trtanya2 mana zack pegi ye. Welkam back zack. we miss u. Eh .. your writinglah. Hehe ..

Aretikz said...

Pergh ~ 1st time drop komen.. memang bisa2 orang menanti.. hoho.. dirimu menghilang pun tetap selamber stedy orang memollow.. saspek aku dengan ko.. ahakz..

Yezza.. dulu bantai NFS special edition 2.. penyalahgunaan komputer bapa aku.. ahakz.. sampai sekrang masih bertahan.. cuma kena upgrade sudahlah.. ahakz..

mOoN said...

akhirnya...huhuhu...

+whuttadilly? said...

hoho.
die da datang.

Akulah Aqilah Itu said...

jumpa pon jalan balik. ciss.

syamimi fatin said...

akhirnya...:)

Hamizah Hasnan said...

sifu zack!!!! wah seyes macam xpercaya td.. rasa mcm terkeluaq bijik mata ni tgok.. btoi ka ni sifu yang update blog.. perghh lama gila xupdate.. hehe pape pon.. welcome back sifu!!!

ShidaHaron said...

selamat kembali - lama sungguh menghilang! akhirnya! suka-suka-suka! =)

khas untuk anda :

http://comelvscomot.blogspot.com/2011/01/zackzukhairi-kembali.html

dee dee :) said...

ahhh. akhirnye. :)

kay yea said...

gile babas ramai tggu entry bro neh~~

LaDy_aFieFa said...

akhirnya muncul kembali...hehe

.::MY DOUBLE F::. said...

lama gilak kompiter kamo nk betul kan

AzRin Kamaludin said...

ZacK! Selamat Kembali yawww!!!
lama dah aku tunggu entry ko nie..
dr aku jd silent reader smpai aku dh bikin blog sndiri..
baru nie ko muncul wei..ahahaha!!

oldschool gilerr apa yg ko ckp nie aku haram jadah tak tau pape psl internet..komputer time nie..haha!!

okey teruskan usaha anda untuk bogging yea..:)

nsmloveat said...

selalu2 la p cc update blog anda nie encik zack..sbb ia sgt bes yaw..hehe ;)

nurul_atiqah said...

ohho,,finallyy..thanx bro sebab muncul.. :))

MiSz SyuRa said...

kejap nye komen da smpi 120.. pergh

sarahunny said...

finally zack!

sYaFaRiNa said...

pergh, rindu kot dgn ko pnyer citer bro zack... ni pon kategori dh terubat rindu... pape pon keep up a good work ya...

PiNky@hEarT said...

adakah ini zack original?? hehe.. mn tau ad org hack ke.. kalau btul, welcome back bro! *_*

Syafiq Rosli said...

cayalah bro..all da best

Leya... said...

ramai nau orang komen ha...makasih zack kerna kembali. karanganmu sangat la sempoi.

Kamil Kahar said...

haha...ntah cmner aku ley tgerak hati nk bukak blog ko...heheh...best btul sixth sense aku...hmm...agak boring...tp aku blasah bace gak...wakaka...srnk abes :P

Hasrol Nizam said...

MIRC? ol skool beb.. tapi tak pernah lagi la sampai jumpa. sekadar borak2 je.haha

Pendapat anda?
bagaimana merealisasikan azam tahun baru anda?

fiza said...

Finally...lamanya kamu menyepi :-)

NurAfizahMazlan said...

aww~i miss you.. hukhuk

yad'z said...

finally...!!! balik jugak realiti konspirasi nih... waaa, nak nages jap... terharu nye... ngeh3x... banyak2 kan lagi menulis ye.. tebus balik berbulan2 menghilang tuh.... ^^

cOnfuSeME said...

timbul gak ko zack...haha...anyway mmg xley hidup klu xde lappy+tenet klu dh jd blogger nie..macam xlengkap..;D

*jangan tenggelam dah zack...makan xkenyang aku nanti..haha

HAZWAN17 said...

selamat kembali bro....

aMrina said...

hadoii . baru nk ade ko nie ea zack . pnye la lme aku tggu . haha . dan dan la plak . :)

* mEsSy * said...

welkembek :)

:: noremy anak rahmat :: said...

hahahahahah..
manyaknyer comment..aku nyer comment ke 139...

to incik zack :WELCOME BACK...akhirnya muncul jua..hope azam baru 2011 incik zack antaranya ialah "RAJIN MENGUPDATE BLOG..."

(^_^)

melor_adilah said...

mak aii.. rindu gila nak baca ko punye entri. tersengih2 aku tgk kat belog aku link ko dah update!
tq. ko dah wat aku tersengih2. td mengantok dok wat keje. smgt keje kembali! tq cik zekkkk!!

Cahaya Kehidupan said...

salam,hai zack,akhirnya kembali juga...lama betul menyepi....semoga rajin update lagi lepas ni...peace..hehe=]

shida anwar said...

welcome back...ai rasa hepy sangat...baru rasa nak terjun longkang sbb frust sangat en. zack lama xder...hihihi...

Miss Ff said...

wow! lamaaaaaanya x update

♥ sempoi295 ♥ said...

setelah sekian lama menunggu.. akhirnye blog realiti konspirasi update juga.. hehehe...

MiSs LyN said...

wah..akhirnya..takpe zack..peminat2 setia kau akan sentiase setia menanti entry2 dari kau...cayalah bro..

Nina Zam. said...

fuhhhhhhhhhhhhhh. update jugak zack ni akhirnya. lama aku tunggu.

azureen yazid said...

betol2x..
lmnye nk tggu en zack nie update blog...

lumut said...

ramai sgt peminat blog ni...
terkedu aku tgk komen byk cmni...

ape pon...
aku tersenyum kecil part makwe xxl tu...
aku jarang komen kt sini..
segan.

k la all the best for ur future.

Wani said...

giler lama tak hupdate....-_-'

ANYS AMYRA said...

sengat masih berbisa ;))

Jard The Great said...

pengalaman dulu sama kecuali part layan porn tu.

=)

Ezma FaSham said...

haha... ape barang ang p cc bukak porn website. haha... ang memang suke buat benda lagha...

Zack, aku tak nak wish ang happy new year. Tapi aku nak wish ang WELCOME BACK DUDE !!! Hahaha...

lellapop said...

welcome back =)

Peri PiA said...

same la,ayh kuarkan duit KWSP

neyra shazeyra said...

welcome back.

dilla adilla said...

yeay ! akhirnya.... ade gak entry baru

Myaby said...

KAMU KEMBALI.

yeyeyeyeyeyyeyeyeye.

hihihihih.

aisyah said...

waaaa egt kan dah xmau berblog daaa..

welcome back....

Nina said...

welcome back bro :)

LORD ZARA 札拉 said...

Gila kau.
Update 2 jam lepas, dah ada dekat 200 komen?

hana said...

welkam back..
hehe...
=P

aina areen said...

wah . lamanya. setelah beberapa bulan tak apdet entry ! rindunye !!

hakeem kira said...

haha kakiporn jugak dulu .

Anonymous said...

zackkk....finaly ko muncul jgk..ko wat hidup aku kembali tersenyum... :) :) :)

gossip gurl said...

finally..
u r back..
mnat sgt kt blog awk..

Ain Asrar said...

yeah2!! dah kembali..rindu gilerkot :D

aliesha kirana said...

haha! kembali dgn entry terus terang yg menerangkan bijik mata wa..hahaah~

saljihitam said...

akhirnyee~

Rozana Mohd Zin said...

akhirnya, kembali... rindu nak bace entry2 dr en zack.. :)

Anonymous said...

welcome back....

cAnDY A.N.A said...

gile.. komen org je dah pnjg dr ape yg ditulis oleh zack..
hebat lah boleh buat post2 yg mnybbkn org jd rndu kat hang... pergh.. cayalah!
*tau kewujudn zack slpas lyn youtube yg bnyk cte cnta n lukisan comel2..

truskan ber-blog. anda amat dperlukn XD

chummy_cliche said...

dah abis main ngan kucen *bak kata Fatin Liyana... huhu
yes ada jugak entri zack... best membaca btw pe beza dulu sejam 2 hengget ngan 1 hengget setengah jam..hahahha mesti salah taip ni

incik shahz said...

yeahh..!! zack kembali bersekolah ;) heeeee

amalina afif afandie said...

yes.. dah update :)



meh singgah sini,
semua baru =)

cena_sarina said...

zack!sehat?aha..lame tak update ni..balik2 kelas je tgok blog ni da update..hehhe....update la selalu kalao tak nnti aku bosan...=)

rubyray♚ said...

akhirnya!! ada gak benda aku nk hadap time borink2 nih...

p/s: x senunuh tgk porn kecik2..

Mimie said...

Seronok la ang time kecik2 dah layan porn?hahaha.

Hdin Hafizuddin said...

Haha...entri baru tahun 2011..semangat2x..

FaRaH AiN said...

finally! update pon! ;))

zayma said...

finally..aku mimpi ko sey mlm td,petanda ko dah update blog rpenye..haha..

JuanYuan said...

ang tgk brapa ramai komen dok tunggu ang Zack??

ang jgn dok buat diam lama sgt Zack..kesian gugurl tu..haha

athiesma said...

amboi...3 hinggit pun nak berkira...haha...cashkan la nuffnang..=)

nieysha said...

Perghhhhh.skali zack update.berderet org komen even bru brp minit kau update.pecah rekod nie bro ! Haha ni brmksud even ku dh lama x update blog,org still jenguk jgk blog kau.

Welcome back incik zack ! Selalulah update blog lepas nie okaiiii.

yuyu said...

welcome back z!!!!kami tunggu next entry ang!hehe

ayu jazari said...

at last..muncul balik..heheh

||| PöJìé PööH ||| said...

Gilalahh xsampai 24jam kau kembali ke arena nih dah almost 2ratus komen.. gila kuat pengaruh!

apa2 pun aku xleh blah zaman2 mirc n netscape tuh. haha memori sgt!

PojiePooh; Hanya Satu...

nama.aku.lynn said...

omaigooddd..da kembali belog ini..welcome2..=)

puteri plastik said...

pnjg bkan men lg entry ni ye..
lpas gian la tuu..
huk huk..

ieman said...

waa . setelah sekian lama menanti . akhirnya ada jugak cita baru ! [ tekejut ]

Najah.Iylia said...

haha comel je. ok la tu :) tahniah!

Najah.Iylia said...

haha comel je. ok la tu :) tahniah!

zahidah said...

akhirnya post jugak...lama tk post! rindu auw ..gee

Dark Sengal said...

Lame nye tak update... pagi mane??

penat shorty !! said...

ha...! finally..after a long time...adew gak latest entry..thanx yar...

penat shorty !! said...

ha...! finally..after a long time...adew gak latest entry..thanx yar...

penat shorty !! said...

ha...! finally..after a long time...adew gak latest entry..thanx yar...

Nurul Hani said...

yeah ! tepuk tangan ! Zack sudah kembali.

Zack, jom aku belanja hg laptop.

HAHAHAHHAKK!

sweetsal said...

selamat tahun baru...semangat baru ye zack..rajin2 la update k..ramai rindu kamu..

mi2omar said...

akhirnya hang mai gak kt blog ni..
ish2..ish..
tahniah diucapkan..

::wAniEe,,(",):: said...

brader zack dah xmerajok.!yeah! cool man..;)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 503   Newer› Newest»
Related Posts with Thumbnails