Buka buku baru

Hidup ini umpama layang-layang... adakalanya...

Err. ok. Tak payah nak ombak rindu sangat rasanya. Guwa bile masuk bab-bab intro ni guwa memang fail sikit. Tak tau dari mana nak mula. Cerita "sembang kencang" tahun lepas tu guwa kire setel la ek? Nak sambung celah mana pun guwa tak reti. Bukan tak reti, tapi malas.

Ok. first of all, mintak ampun mintak maap pada yang tunggu update dari blog ni yang dari hari ke hari makin sepi tanpa berita. Bukan apa, guwa bizi sedikit menguruskan kehidupan duniawi yang padahal sementara je pon. Tapi takpe, lepas ni insya Allah guwa akan kembali menulis seperti dulukala. Melukis, merepek, berhujah, menganjing dan ketawa macam biasa.

Tahun dua ribu dua belas ni banyak cerita baru. Tempat baru, kengkawan baru, pengalaman baru, makwe baru. Semua baru. Orang kata, hidup ni satu perjalanan panjang. Dan apa yang guwa bakal tuliskan dalam blog ni cuma serpihan kecik dari perjalanan hidup guwa. Guwa cuma manusia biasa. Guwa tak lari dari dosa. Guwa juga tak lari dari norma hidup seorang manusia biasa. Bermain, bergurau, berdating, bergatal. Semua tu pun guwa. Jadi, apa yang guwa nak cakap sebenarnya ni? kah kah kah.

Ok la. Kite jumpa lagi next entry. bai.


174 comments:

~farah~ said...

update selalu k :)

Anonymous said...

akhirnya dah update =)

man yusoef said...

ko update jarang2..so majority org komen kat sini tulis "zack update blog selalu" hahaha...woi! update lah selalu!! grr

Ainul Hayat said...

Sila apdet. Ketagih nak baca entri jiwang dan selambayaya kamu. KAHKAHKAH

eszyamin said...

amboih kemain...

azlia mj said...

waitin for this !!

nur anis said...

cepat2 lah kembali ke pangkal jalan . . ehhh kembali menulis -..-

Emora Valeria said...

aku punyala ingat entri panjang. rupenye secoet macam aku punye entri. =p slow2.aku dah lama tak tau kisah ang dah sekarang.

Anonymous said...

good ;)

Syafiq Ahadin said...

sangat berharap supaya lebih update! welcome back bro!

ummi rahimi said...

yes!! finally!! walau pun pendek..hahhaha

joegrimjow said...

Kawin la
Jom

AIN MUSTAZA said...

at last!! sila update hari2

D'ya Marshmello said...

laa kenapa tak sambung terus madah ombak rundu tuu..baru nak feeling2..jgn malas2 tau update ;p

jemput singgah ;)

LATEST ENTRY : Pelikkah Lelaki Membaca Novel?

Aya Ariel said...

okeh..aku tahu ko byk peminat..so..jgn asik nak sembang kencang jerk..

nanti rajin2 update blog..kesian kat died hard fans hang..kipas susah mati beb~

naziyatul fatihah said...

update selalu ye :)

leeza said...

akhirnya..
update jgk yek.. hoho ;)

cik ct said...

nice intro 4 2012..this is best bro ;)

Liana Jusof said...

yeeaahhh..welcome back bro...:)

SyazwanSarawak said...

muqadimmah tahun baru pendek gila >_<

Anonymous said...

ler.. guwa ingatkan ade cite baru tadi.. tapi takpe lah janji ade entry baru ;)

Impiana Mayana said...

hahaha.. update je..pendek pun org baca bro.. :D

dill said...

welcome back :)

dill.

Whyte Sneakerz said...

Akhirnye,,,ko buat jugak entry...
Ary2 aq bukak blog ko nak tgk entry baru tau...appreciate skett!!! hehehe...
papep0wn, welc0me back!

jmp0t singgah blog --->

Leya Faizal said...

janji ehhh selalu update ok?

ayuna ayuni.. said...

entry simple pon tak kisah. asal update tiap hari. hahahahah

teruskan hidup dengan semua yg BARU. yang BARU boleh bagi memori BARU. tapi, memori yang BARU tak boleh padam memori yang LAMA. kehidupan...

apa aku merepek ni? haha...

terlebih happy lah pulak

Meen Ramsa said...

welcome back abg ZACK!!!!! :)

zalin onceitalk said...

ko update sepatah perkataan pun akan ada beribu2 orang datang baca update ko tu bro..haha..

~ Cik Azz ~ said...

Jadi la.. Kira hapdet la jugak tu.. huhuhu...

♥ snaz ♥ said...

ingt lagi blog ni rpenye~

[k]o{q}i[n] said...

Yeay.. otaimer kembali beraksi..

Nur Qalby said...

finally~ phiewwww..hilang gak dahaga walau seteguk ;)

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

wah suda berupdate !

Zinnirah Humaira said...

fuhh..masa tngok realiti konspirasi pnya nama kuar kat dasboard item, laju je klik link..legaaa :P

[fArAh aLiAs] said...

aku punya semangat baca. kureng koe zack!!!!!!! cepat update yang baru.

*SiRibenMerah said...

tahniah sbb berjaya update.. kagum2...

zulhilmi said...

ramainye makwe makwe yang komen..

Cute Mommy said...

punyela berkurun aku nak tggu ko update blog ko ni...adusss...ok..tahun baru so azam pon baru...aku bg azam percuma kat ko iaitu : RAJIN2 UPDATE BLOG KO!!!!

hehehehhe

Cik Aja said...

HAHHAHAHA..
gilaaa

LYa 야나 said...

erk... tu je ke? =_="

Ms Bery said...

wah mesti tepati janji update selalu yer.. :D

Cik Yatt said...

welcem back..! aha

nabila faryzza said...

wahhh, jarang update blog pun, still ramai yang nak baca. tgk la tu, ramai dah orang komen. hehe :)

deenaniey said...

punye la excited nak bace tapi sikit je .. ala .. nak banyak lagikkkk ~

farahin nasir said...

akhirnyaaaaa... terhupdate jugak belog nieee..

Ashida Md Anuar said...

finally ! update selalu tauuuuu :)

cahayakehidupan said...

tak boleh blah "ombak rindu"....tengah angau ye..hehe

welcome back zack...

waiting for the next entry

:)

Lena Ob said...

akhirnya update jgk...wpn skit..kre ok la tuh..hihihi...

nadrah ghani said...

penyepak nak ? penat jek loading lelame..ini jek tulis.. heh !

ANISA said...

akhirnya....setelah lama mendiamkan diri... keep update ok? (^_^)

Mohamad Adib said...

update juga blog..lama menunggu..harap lepas ni selalu update k

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hah! update pun! akhirnya...

Fay said...

entri pertama 2012.. haha

Sheqynne Hotloverzs said...

update pun !!! rjn 2 update erk !!!

misz sheyla said...

oiiiii...xde pengajaran pun entry ni...update yg lain.....

farah said...

macam tu lah...

mc laa said...

akhirnya zack update jugak .. da lme xbace entry dye yg syok habes ...

ked said...

eh eh fay..lu pon ade?ahaks!
at last zack..patutla guwa punye bear kat phone patah kaki sebelah..lu nak hapdet blog ghupenye..

err, ade kaitan ke beb?

Izmir Fadzil said...

akhirnya

anne ❤ said...

-.-"

Cik Sue Tukang Tulis said...

ada dah update baruuu. akhirnyaa..yeay! :D

misluvcoklat said...

finally , hapdate jugak !
update selaluu yer:)

Zura said...

mukadimah br..

contengan_jalanan (",) said...

entry apa ni zack??ni takat nak puaskan hati org yg duk bising suh ang update la ni??hahahaha..lawak ja..

Ainn Rahman said...

Ahhh , dah lama tunggu entry abg zack -.- Rerajin ah update :D

EG said...

pergh, akhirnya.

Aqy | Ela Ahmad said...

sila rajin hapdet belog lu der ! ;D

Aqy | Ela Ahmad said...

sila rajin hapdet belog lu der ! ;D

Aisumi Chan Kawa'i said...

welkam back ;)

spesispenunggu? said...

tulisla lagi. tulislah. haha

Anonymous said...

welkam back
semoga kau diringankan tulang tuk menulis selalu..
tolong buat aku happy like before

cucu tun teja said...

akhirnya....walaupun pendek, jadila daripada takde langsung, kan....

||Jue-niy|| said...

akhirnyaaaaaaaaa...incik z update jugak belog beliau.huhuhuhuhuhuu.

teha said...

hapdate laa lg yee lps nie.. hahaha !

zetty said...

ok.update jgk akhirnye

♥BELLALICIOUS♥ said...

even post sikit pun dia punye impact besar abg zack. update selalu!!

Azham Vosovic said...

Akhirnya!

janganlah next entry tu tahun depan plak...silalah update selalu hehe

Khairi said...

celaka zack entry mcm ni pun berdesup like kah kah kah.

zuk zuhaiza said...

aku rasa dr dulu ag si zack nie cakap akan update selalu mcm dulu. tapi tak jugak.

weh janganlah lambat sanagt tak berupdate bimbang takut terlupe password. kempunan kami. eheee

apeqchan said...

okaeri zack-kun...
betul ke..?

mashi said...

welcome back!!

cik aletheea: said...

apa ini..oooooooo conpius

cik az's said...

cam x abes nk cite jek. hanging la wei... n hangin la bce.

Nana said...

terkejut beruk gua ari ni sbb ade entri baru..huhuhu

Eyka said...

untgg ahh pemess...nak sain? haha:P

NIZAM said...

fuyoh!

akhirnya Zack update. azam tahun baru ye Zack? hehe

Fatin Athirah Azmi said...

rasanya macam dah 50 tahun tunggu blog ni di'update'...akhirnya penantian 50 tahun tu berbaloi -.-

::NelyLeyana:: said...

semua nak baru thun nie... uhu,

APi said...

panjang ka pendek ka pengomen tetap ramai baq hang..

sukacuka said...

da tahun baru ke? tak perasan pula..hehe

Miera said...

nanak lagi!

syud said...

argghh ! zack !!!
serius rinduu entry muu..
ni taun bila lak nak update pas ni? hehheh// eh jgn lupa cita la pasal mu ngan mira tersayang hehehehe..=)

guli-guli marble said...

akhirnya...penantian setahon..

@juera said...

x sbr tggu lukisan bru hang..=)

Ujang9897 said...

JILAKA...panjang gila entri kau

PIKA said...

yeah , :D

hafiz hafizol said...

Perghh.. perghh... Tak sabar menunggu entri seterusnya.. #hentak2kaki

Orked Cleopatra said...

ERM, SEMPOI MACAM BIASA...:)fINALLY UPDATE GAK...KENA BUAT KENDURI NI...

khairunnisa said...

Aku paling tak boleh blah masa part last...
jadi, apa gua nak cakap!tergelak kat diri sendri sebb excited sgt nk bce....!

Yuyu said...

fuhhhhhhhhh berzamannn menunggu

nasha sanza said...

ok! fine! jangan lupa update=)wa tunggu.....

mira maisara said...

and finally..artis yg jadi kegilaan ni hupdate jugak blog die kan..haha

laskar pelangi said...

akhirnyaaaaa!welcome back zack! Hihi =D


tak sabar nak baca next entry.cepatlahhhhhh update~ Ngeee~

K O R I E said...

muka pengomen baru di sini

nama zack zukhairi tp otak guwa baca mark zuckerberg.

haih, tersilap rupanya.
;p btw, Assalamualaikum.

nuha donut... ;D said...

berzaman bhai tggu lu update story baruu.. huhu

Atirah said...

ciputt ja hang update. best! update la lagi ya encik Zzz.. hheheh :))

fathiyyahISMAIL said...

6 bulan berlalu ~ -,,-"

adeil said...

menyesal jdi keyboard.... haha

Fatin Syafiqa Anuar said...

akhirnya ang update blog jugak zack. haha

Diyana Norman said...

mak aih... byknye pengomen

mizzkechique said...

finally... :)

Kasmawati Jaafar said...

akhirnyaaa.... erk, makwe baru? takpe, aku tunggu cerita ko lepas ni, zack =)

EZAN IDMA said...

wlcome back

fuad ansari said...

ramai dah komen.. aku tolong baca je lah.. (",)

fiza said...

Akhirnya...muncul juga yer zack ☺☺

izzad b* said...

cant wait!

erysweetie said...

cepat sambung. lame dah ni.

Zulaikha Mokhtar said...

penat tunggu ang update.dr belum ngandung sampai dah beranak :P

:: Le3ya :: said...

pehhhh finally !!
haha .
welcome back ye kamu ..
:)

sheeraY said...

berzaman pun berzaman lah . aku setia nih

fakhri khairi said...

bai

Eddy Edwin said...

Kenapa pendek je entry kali ni??? wuwuuwuww, xpe yg penting update kann...waaaaaaaaaaaa

SuHaiLy azMi said...

tu diaaaaaaaaaaa....
beratus komen....perggghhhh...
juling bijik mata tengok...
mcm org len dah tulis....
welcome back bro zack...
berjanggut tunggu entry kamuuuu...
hahaha...

nurdani said...

tolong update selalu sebab suka gila cara penulisan zack.hehe

Anonymous said...

tu dia dah update pon blog hang..hampeh..jenuh ak buang sawang nih...hehe..abg zackkkk(nade manja)hupdate lah kisah ombak terindu tuuu.(klu u phm la)...keh.turn to mood serius..cant wait more more n more creative penulisn from ur...hugs!

dr

konon2 peminat bg hang perasan.haha!

d_LA said...

okbai!!jumpe lg next entry..ngahaha~

Echa Violet-niE said...

wah..aku da kembali cyg zack ketat2 nih..update selalu..hehe

Amirah Yusof said...

akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ely yusliza said...

oyeahhhhhh

aizamia3 said...

ayat biasa.. updatelah lagi.. hehehe...

maka itu je komen untuk entry ini.. ;)

Nafisah Ruslan said...

update lah selalu :)

Anonymous said...

Terbaiklahhh!! yr blog is nice!! keep it up! *_^ seriously nk tegelak bc blog ni..hahaha..

MISZ nOtHing said...

manusia mmg x pnah lari dri buat salah tp x bmakna manusia tu tak boleh berubah ke arah kbaikan...

N@s@r@h@ said...

welcome back bro z.. :)

cikmistik said...

i miss u a lot zack!!!!

bLaCk RoSe said...

welcome back...rindu nak gelak sorang2 baca entry2 yg lawak

K said...

bgusla..da lame aku x exercise perot...truskn la yer...hahaha

fiza nurani said...

Haha, kena tunggu lagi.... adui ..

Lovefools said...

yeeaaayyy.. ramai tau bg sokongan kat blog ni.. update lah post.. kami sentiasa menunggu ;p

nurAmir said...

akhirnya...

fezy[TERBANG] said...
This comment has been removed by the author.
~Nana BamBam~ said...

Assalamualaikum ^^

selamat menulis, menaip, melukis, mereka, merepek, meraban,menganjing, melalak dan berhujah ye..


err maaf kalau ade bahasa kurang sopan :P

farahaminudin said...

yang 'makwe baru' tu x leh bla...huhu..anyway welcome back~

anne jasmine said...

haha... lmbt... aigoo :)

widiea azira said...

akhirnya. .ini yang dtunggu tnggu. haha

miera said...

mukadimah pendek gyler....zack update lah lagiii

chocobo said...

yay zack update!

jgn risau, kitorang still setia ngan blog ang~
hee hee
biase la idup kalau xde dugaan xsyok la plak.
sabar naa~

ayyn said...

Finally Zack. Berkurun tunggu ang update :')

ayyn said...
This comment has been removed by the author.
cikumi_violet said...

penat tggu encik zack update blog..haha

Anonymous said...

even x gelak bdekah pon.. wa da tsengeh mngekeh bace en3 ni.. lu mmg tbaek bro!

Farn said...

makwe BARU???
:)

misschenta27 said...

hahahahah! bukan main ag ko majok dari bebelog neh...aku dah siap boleh hafal dah ko nye entry sumer tau! cepat2 hupdate okeh?! hoohoh..

Anonymous said...

cpt2 la updte ye..miss sgt2 nk bce your entry..;)

Anonymous said...

Hoi bro, ekau buek aku jadi giloooo..ekau ke mano...haram jadah lahabau...kalau malaih nak update jgn buek blog langsung...hik hik hik...aku nangis RINDU dokek blog ekau lama dah.....ekau jgn dok eksyen yoo, pasal bakat yang ada tu anugerah, kata ustaz anugerah Allah tu hendaklah dikongsi bersama. Akhir sekali, ekau tulih lagi yo..jgn berenti berdosa tahu..!!! Jgn ambik ati yo..aku rindu ngan tulisan kamu...dah jagi penyakit ni haaaaaa...

Anonymous said...

zack !!
pls update slalu k
rindu ni nak bace entry klako2
heheheh....

http://www.utusanpengantin.com said...

wa igt lu da lupe password blog lu...

Si BuDaK KaChAk said...

utamakan yg mane penting dlu bro...

dtg singgah...

=)

CIK GADIS said...

yuhuuuu!zack dh kembali aktif..tepuk2!hek2!updte slalu wei klo bleyh sehari 7 8 kali pon xpa..ngeh2!

p/s : knpa aku bru bca entry ni hari ni.cm kuno gila.. -..-

Zaara Hayat said...

lapan belas kali dah bukak2 tengok dok sembang kencang lagi..laaa ni baru la dah bukak buku baru.. ;)

Anonymous said...

kih3....2 jer?? btw, thniah da update!!

cikmawar said...

welcome back ! update sokmo k..!!

gahdis1 said...

laaaa...tu je?
setelah sekian lama menunggu, ni jer update nyer?

hishhh bpe bln lagi la nak kena tunggu baru dapat gelak sepuas hati..huhu

Anonymous said...

tahniah utk segala yg baru. happy gak dgr kau ade awek baru yg bg feel nak update lagi blog. tp sikit nak habaq hang ni... awek baru hang terlebey inter frame kat fb da... agak2 la kalau fans nak komen pon die tukang jadik 2nd owner blog..agak semak seh.

Mia Lydia said...

lama tunggu update hang. ak suke bace. jgn menyepi lg yup. haha. :D

Suzy NurAzila said...

awak ke yg buat video2 sedih 2...?? best la.. kadang2 tacing jgk bile tgk..huhuu...

Kamil Kahar said...

pergh...lu da bukak buku baru zack...nice bro... :)

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said...

huwaaa!!! abg zack da ade awek!!
melepas laaaa..

obat jantung koroner said...

mantap bener nih gan..
salam jabat erat ajja gan..

fRaMe+LenSeS said...

takpa la. utamakan yang mana lebih penting. :) janji jaga diri ye. :D

Anonymous said...

tahniah!!!!... welcom back bro...

Anonymous said...

FUYOO AWEK BARU .

Leoz said...

Guwa suka entri ni bro! bikin guwa nak baca yang lain! tabik ! (kali pertama guwa guna perkataan 'GUWA' ahhahha!)

contilover said...

Sama laa kiter..hehr

Related Posts with Thumbnails